Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

made_in_sarajevo

#4426 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by made_in_sarajevo »

desava se na dobrinji da su komsije pokusale na foru "prokisnjava nam sa krova" podici prostorije tacno iznad mog stana i kao usput da poprave krov. ja kao novi kolacic u ulazu posto sam tek zavrsio papire od stana, pitam sta se desava eto da zamjene krov o svom trosku jer im prokisnjava, a OKI i Opstina Novi Grad nece da saniraju to jer nema para. medjutim ja dosao popodne ljudi betonske stubove izljevaju, kakva zamjena krova :roll: . uglavnom inspekcija je jutros bila, OKI je upoznat i sve je to super medjutim sta ja sad da radim. OKI kaze ceka se nalog inspekcije, on moze sad reci ko vas jebe i ostaviti to sve razjebano gore i moj stan direktno kisne. kaze tuzi komsiju da ti sanira stetu. jel se ko susretao sa ovim, koliko traje ovo da se krov vrati u stanje u kakvom je bio bez ovih dizanja prostorija,supa sta su vec pokusali na hinjaka odraditi?
JavierBosnia

#4427 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by JavierBosnia »

Ne raspravlja ti se moj drug o tome ovdje, valjda nije zanimljivo. Nisu ljudi zainteresovani za rjesavanje problema u zgradi u kojoj zive, prolete kroz hodnik, ako bude ko mozda ga i pozdrave i pravac u kucu. Zanimljivije komentarisati pantere, crnu hroniku, jel ko na trotoar parkirao
made_in_sarajevo

#4428 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Zalosno je sto ni inspekciju ne zanima, nacelnika efendica, ma nikoga. Uzmes i gradis sta hoces i kako hoces, sutra da se srusi sve pricat cemo 3 dana i to je to. Zato ce komsije biti zabrinute kad sutra pocnem vrata izbijati u stanu.
dječak sa šibicama

#4429 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by dječak sa šibicama »

Mozda je "graditelj krova" nekog podmazao ili neciji ili poznaje nekog, pa misli mogu ja to kako hocu.

Kod mene u ulazu su prije dosta godina stanari zadnjeg kata imali primjedbe na neke nadogradnje na krovu, elem tuzili i dobili, sve instalirano na krovu moralo se maknuti. Ali cekali su oni par godina na presudu, tako da strpljenja.
tuitamo

#4430 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by tuitamo »

JavierBosnia wrote: 13/09/2025 18:18 Ne raspravlja ti se moj drug o tome ovdje, valjda nije zanimljivo. Nisu ljudi zainteresovani za rjesavanje problema u zgradi u kojoj zive, prolete kroz hodnik, ako bude ko mozda ga i pozdrave i pravac u kucu. Zanimljivije komentarisati pantere, crnu hroniku, jel ko na trotoar parkirao
Tačno tako. Parola: Koga briga za objekat u kojem živim.
Nije cool dati lovu za to. Be dive mi se frendovi i pratitelji. Bolje Iphone, noviji auto na kredit.
Haris.ba

#4431 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 08/09/2025 15:00 OKI kaze ceka se nalog inspekcije, on moze sad reci ko vas jebe i ostaviti to sve razjebano gore i moj stan direktno kisne. kaze tuzi komsiju da ti sanira stetu. jel se ko susretao sa ovim, koliko traje ovo da se krov vrati u stanje u kakvom je bio bez ovih dizanja prostorija,supa sta su vec pokusali na hinjaka odraditi?
Pa moze da traje godinama.

Sutra advokata i vjestaka. Mozda ih to malo opameti pa sami vrate kako je bilo. Fino krivicna za nelegalnu gradnju da se pripremi.
Nece da vrate kako je bilo, podnesi krivicnu, sam popravi da ti ne kisne (uz racun da imas da trazis povrat) i fino tuzi.

Ako ti prokisne, tu gdje prokisne reci da ces hilti i izbusiti pod pa i da dole komsijama kisne.
Pa kad se igramo, igramo se.
moimoi

#4432 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by moimoi »

Uslikas, prozoves sve redom i na klix
made_in_sarajevo

#4433 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

dok komsi se jebe za kaznu i inspekciju, a ja vjerujem da je zakitio nekoga u opstini jer ne bi davao ovolike pare i jos kran doveo kad je dizao materijal na krov i jos imao izjavu "nije potrebna saglasnost stanara kad opstina kaze da se moze raditi i da ce biti papiri". ja vjerujem isto tako da ih dobro jebem na tom putu posto svaki dan kabinet nacelnika, inspekcija, urbanizam, OKI dobiju dopunski email sa slikama radova i da to bas tako lako ce opstina rijesiti sad ne ide. cekam jos koji dan, posto inspekcija odgovori na email, doduse danas mi pisu da im licno nije jasno kako ja ovo sam radim, gdje su komsije, gdje je PEV. jos koji dan ide opet Efendicu poruka, sredi ti pasa moj opstinu prvo i da ne moze svaki papak na krovu sebi supe praviti, a onda se uhvati visoke politike. mislim problem je toliki da ga za 2 dana rijesis. izadjes na teren dobar dan, imate li papira, aha evo kazna i imas 24h da pocnes ovo sklanjati i vratiti kako je bilo. dodjes sutra ili dobijes email sa slikama sto ja radim, onda izadjes opet i kazes ti si zavrsio, OKI imate 24h da ovo srusite sve i vratite kako je bilo na racun doticnog i evo ti jos jedna dupla kazna. ali ipak kazu imaju procedura jebiga.

haj bar hvala komsiji, pokrio je letecim korakom u utorak prosli prije kise, bas ko da mu neko javi "hajde ba pokrij to ovaj nas ubija vamo".
elk

#4434 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by elk »

Advokat samo. Preko njega staticara, vjestaka i tuzbe za sve zivo. Nije 1996, kakva ba nadogradnja zgrade bez ijedne saglasnosti.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4435 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Chmoljo »

made_in_sarajevo wrote: 15/09/2025 12:47 dok komsi se jebe za kaznu i inspekciju, a ja vjerujem da je zakitio nekoga u opstini jer ne bi davao ovolike pare i jos kran doveo kad je dizao materijal na krov i jos imao izjavu "nije potrebna saglasnost stanara kad opstina kaze da se moze raditi i da ce biti papiri". ja vjerujem isto tako da ih dobro jebem na tom putu posto svaki dan kabinet nacelnika, inspekcija, urbanizam, OKI dobiju dopunski email sa slikama radova i da to bas tako lako ce opstina rijesiti sad ne ide. cekam jos koji dan, posto inspekcija odgovori na email, doduse danas mi pisu da im licno nije jasno kako ja ovo sam radim, gdje su komsije, gdje je PEV. jos koji dan ide opet Efendicu poruka, sredi ti pasa moj opstinu prvo i da ne moze svaki papak na krovu sebi supe praviti, a onda se uhvati visoke politike. mislim problem je toliki da ga za 2 dana rijesis. izadjes na teren dobar dan, imate li papira, aha evo kazna i imas 24h da pocnes ovo sklanjati i vratiti kako je bilo. dodjes sutra ili dobijes email sa slikama sto ja radim, onda izadjes opet i kazes ti si zavrsio, OKI imate 24h da ovo srusite sve i vratite kako je bilo na racun doticnog i evo ti jos jedna dupla kazna. ali ipak kazu imaju procedura jebiga.

haj bar hvala komsiji, pokrio je letecim korakom u utorak prosli prije kise, bas ko da mu neko javi "hajde ba pokrij to ovaj nas ubija vamo".
posavjetuj se sa advokatom. mislim da je tebi sve čisto i da tu advokat može očekivati laku zaradu, pa ti možda neće ništa ni naplatiti, a fakturu nek ispostavi onima što se vode parolom: "ako prođe, prođe."

ako znaš ko je od komšija krenuo u to, pošalji pismeno sa povratnicom gdje ga upozoravaš da sve vrati u prvobitno stanje, a ako ne, ide tužba.

nisi ti taj koji treba dokazivati da on nema pravo graditi, nego on da ima.
Mea_parvitas

#4436 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Mea_parvitas »

Daj nam slike majstorluka
made_in_sarajevo

#4437 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Image

Evo majstorluka, digli sebi spratove pa im malo, sad daj i meni iznad glave da se digne. Jedan od gradjevinski strucnjaka je vlasnik premium osiguranja na Dobrinji. Kaze dodji komso da auto registrujes :lol:
Haris.ba

#4438 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 15/09/2025 17:47 Image

Evo majstorluka, digli sebi spratove pa im malo, sad daj i meni iznad glave da se digne. Jedan od gradjevinski strucnjaka je vlasnik premium osiguranja na Dobrinji. Kaze dodji komso da auto registrujes :lol:
Ih, ja mislio samo do stubova dosao. On pripremio za plocu da izlije.

Jesi los komsija. Umjesto na mobu da odes. :mrgreen:

Ovo lijevo sto je balkon sa vesom, to je isto nekada nadogradjeno?

Ta prica o nekim saglasnostima stanara je toliko bitna da danas dodjes sa 100% potpisa, nema zakonskog puta da se zgrada nadogradi. Ako se hoce po zakonu.
made_in_sarajevo

#4439 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Ovo sa vesom jedan komsija sto gradi, a ovaj desno nadogradnja drugi komsija. Ovaj desno mi je prvi komsija, a ovaj drugi je u drugom ulazu. I ovo sto su dizali nisu dobili sve potpise stanara. Ja vjerujem da je ovdje seljacka mi napravili hajde halali.
Haris.ba

#4440 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Haris.ba »

made_in_sarajevo wrote: 15/09/2025 18:16 Ovo sa vesom jedan komsija sto gradi, a ovaj desno nadogradnja drugi komsija. Ovaj desno mi je prvi komsija, a ovaj drugi je u drugom ulazu. I ovo sto su dizali nisu dobili sve potpise stanara. Ja vjerujem da je ovdje seljacka mi napravili hajde halali.
Je li se ista pomaklo sa mjesta?
made_in_sarajevo

#4441 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Haris.ba wrote: 19/09/2025 09:32
made_in_sarajevo wrote: 15/09/2025 18:16 Ovo sa vesom jedan komsija sto gradi, a ovaj desno nadogradnja drugi komsija. Ovaj desno mi je prvi komsija, a ovaj drugi je u drugom ulazu. I ovo sto su dizali nisu dobili sve potpise stanara. Ja vjerujem da je ovdje seljacka mi napravili hajde halali.
Je li se ista pomaklo sa mjesta?
jest ova skalamerija od komsije, a pravno cekamo procedure. valjda pravna drzava od ponedeljka pocne raditi i tako.
made_in_sarajevo

#4442 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

komso i ustaklio, jos malo spreman da izdaje manji stan 8-) :lol: .

mislim da sam im dobro pojebo planove pisanjem svaki dan i na kraju u emailu koji je svima otisao pa i kantonu, korupcija,ministarstvu gdje sam im direktno napisao da sumnjam da su uzeli pare jer nema nikakve logike sve ovo. kad me zovu nije tako, radi se, rjesava se i uglavnom izdato je rjesenje da se sve srusi i vrati u prvobitno stanje. rjesenje okaceno i na oglasnoj ploci u opstini, ima covjek 3 dana da to pocne raditi ili ce opstina to srusiti preko svojih firmi ili kako vec ide i njemu fakturu ispostaviti. nesto sumnjam da ce ovaj to uraditi jer ljudina jutros portale staklene postavio :lol: . eh sad je pitanje koliko se opstina ceka sa tom listom za rusenje i pretpostavljam da ce tu biti povuci-potegni, policija, razvaljuj taj vrata sto je postavio gore i slicno.
Kera1133

#4443 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Kera1133 »

Pozdrav, ne znam koliko je vezano za temu, ali cu pokusati ovdje. U ulazu imamo problematicne komsije, u smislu, klosari, narkomani, cigani. Dakle, nisu romi, vec bas ciganija klosarsko narkomanska. Prave probleme u smislu lupanja, buke, razvaljivanja vrata od haustora. Jos uvijek ne napadaju nikoga fizicki. Verbalno im se ne smije nista reci, svakoga strah od fizickog napada.
Pitanje, ima li ikakvog normalnog nacina da se to rijesi? Je li imao iko slicno iskustvo da je uspio nekako rijesiti. Da naglasim, ne zna se vlasnik stana vec godinama, neke su malverzacije bile i ostalo je tako. I taj famozni vlasnik stana nije tu, tesko i sa njim ostvariti komunikaciju u smislu rjesavanja problema iako se i to pokusalo. Takodjer, nista ne placaju osim struje.
Moze li se nesto uraditi preko policije, inspekcije, opcine? Bilo sta?
moimoi

#4444 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by moimoi »

Kera1133 wrote: 25/10/2025 09:08 Pozdrav, ne znam koliko je vezano za temu, ali cu pokusati ovdje. U ulazu imamo problematicne komsije, u smislu, klosari, narkomani, cigani. Dakle, nisu romi, vec bas ciganija klosarsko narkomanska. Prave probleme u smislu lupanja, buke, razvaljivanja vrata od haustora. Jos uvijek ne napadaju nikoga fizicki. Verbalno im se ne smije nista reci, svakoga strah od fizickog napada.
Pitanje, ima li ikakvog normalnog nacina da se to rijesi? Je li imao iko slicno iskustvo da je uspio nekako rijesiti. Da naglasim, ne zna se vlasnik stana vec godinama, neke su malverzacije bile i ostalo je tako. I taj famozni vlasnik stana nije tu, tesko i sa njim ostvariti komunikaciju u smislu rjesavanja problema iako se i to pokusalo. Takodjer, nista ne placaju osim struje.
U mojoj zgradi se drze pod kontrolom tj postuju sta im pev kaze ali je pev, ne znam kako, doveo nekog starog inspektora i “popricao sa njima”. Svako malo ih se mora podsjeti.. najvise radi vrata koje razvale jer kao “nemaju kljuc” :D.
Muriju zovemo cim vidimo nekog da visi po haustoru, ko tu ne zivi.. pa i tako stvaramo pritisak.
Uglavnom, ne bodu se vise po haustoru, sto je najbitnije.
dr_Evil

#4445 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by dr_Evil »

Kera1133 wrote: 25/10/2025 09:08 Pozdrav, ne znam koliko je vezano za temu, ali cu pokusati ovdje. U ulazu imamo problematicne komsije, u smislu, klosari, narkomani, cigani. Dakle, nisu romi, vec bas ciganija klosarsko narkomanska. Prave probleme u smislu lupanja, buke, razvaljivanja vrata od haustora. Jos uvijek ne napadaju nikoga fizicki. Verbalno im se ne smije nista reci, svakoga strah od fizickog napada.
Imali smo slican problem prije 15 godina. Prazan stan, klosari se naselili, alkosi, narkici. Zdogovorili se, postavili blindo vrata dok ih nije bilo o svom trosku i zovnuli miliciju. Nasli vlasnika preko advokata, neki bojovnik zaduzio sprski stan 90ih, danas mu sin tu zivi 1/1.
Kera1133

#4446 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Kera1133 »

moimoi wrote: 25/10/2025 09:29
U mojoj zgradi se drze pod kontrolom tj postuju sta im pev kaze ali je pev, ne znam kako, doveo nekog starog inspektora i “popricao sa njima”. Svako malo ih se mora podsjeti.. najvise radi vrata koje razvale jer kao “nemaju kljuc” :D.
Muriju zovemo cim vidimo nekog da visi po haustoru, ko tu ne zivi.. pa i tako stvaramo pritisak.
Hvala.. dakle, policija je raspolozena za dolazak zbog takvih stvari? Kod nas samo dodju kad se popucaju ili ako se medjusobno izbodu nozevima pa bude pretjerane buke i dernjave. Vjerovatno ni komsije koje zive oko njih i cuju tu buku ne zovu policiju..
moimoi

#4447 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by moimoi »

Kera1133 wrote: 25/10/2025 09:34
moimoi wrote: 25/10/2025 09:29
Hvala.. dakle, policija je raspolozena za dolazak zbog takvih stvari? Kod nas samo dodju kad se popucaju ili ako se medjusobno izbodu nozevima pa bude pretjerane buke i dernjave. Vjerovatno ni komsije koje zive oko njih i cuju tu buku ne zovu policiju..
Ovo sa razgovorom je ja mislim preko stele.
Policija dolazi na prijave.. buka, sumnjivi likovi i to.

Jos sto mozete, sto ih naravno odbija da vise po vasem haustoru .. sto vise kamera i svjetla u haustorilu na senzor.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#4448 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by izvrsni direktor »

made_in_sarajevo wrote: 15/09/2025 17:47 Image

Dokle je dosap tvoj problem? Bas me zanima
intro

#4449 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by intro »

Image

Šta se dešava u ovim situacijama? Ovo mi djeluje baš loše...
Haris.ba

#4450 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Haris.ba »

intro wrote: 27/11/2025 19:50 Šta se dešava u ovim situacijama? Ovo mi djeluje baš loše...
Lift se iskljucuje do popravke.
Post Reply