Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
joeaziz

#4426 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

nikad_vise wrote:
joeaziz wrote:vise sam mislio na jad i bijedu drzave u kojoj je lider opozicije opskurni tip kakav je fahro i politicki neprofilisana stranka u cijim su prvim redovima rile i klimaktericna ismeta nervoz.
a sta je tacno lose sa tim riletom il s ismetom?
eto kao glumac pa sta ce on u politici.?
koliko su samo SDA,SDP,SzaBIH i ostale stranke predlozile dosad nekih pjevaca,trubaca,šargijasa i slicno imali bi sta brojati do sutra..

sdp?
nikad_vise

#4427 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

joeaziz wrote:
nikad_vise wrote:
joeaziz wrote:vise sam mislio na jad i bijedu drzave u kojoj je lider opozicije opskurni tip kakav je fahro i politicki neprofilisana stranka u cijim su prvim redovima rile i klimaktericna ismeta nervoz.
a sta je tacno lose sa tim riletom il s ismetom?
eto kao glumac pa sta ce on u politici.?
koliko su samo SDA,SDP,SzaBIH i ostale stranke predlozile dosad nekih pjevaca,trubaca,šargijasa i slicno imali bi sta brojati do sutra..

sdp?
a SDP pjevaju njihovi kandidati
Za Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP) na predizbornim skupovima nastupaće uglavnom simpatizeri ove stranke, a poznati bh. pjevači Alen Islamović i Kemal Monteno su i na izbornim listama SDP-a za opštine Bihać i Centar Sarajevo. Simpatizeri SDP BiH Amel Ćurić i Armin Šaković također će pjevati za svoju partiju.
ismeta dervoz nije vjerovatno nista manje upucena u politiku nego ova gospodja :)
Promjene su moguće ako građani budu imali pozitivniji stav i odlučnost, te ako svi budemo radili za opće dobro - kazala je kandidatkinja za Kantonalnu skupštinu Gordana Topić, profesorica solo pjevanja.
joeaziz

#4428 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by joeaziz »

bolan ne bio, jel ti foliras mene ili sebe?
alija islamovic i ostali koje si nabrojao su dio "kulturno zabavnog" programa na predizbornim skupovima.
ismeta nervoz i rile su poslanici u parlamentima. danas, sutra ce njih dvoje i drugi debili iz sbb-a dizati ruke pri donosenju vaznih odluka i zakona. u tome je tragedija bosne i hercegovine.
zonbirile

#4429 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

joeaziz wrote:bolan ne bio, jel ti foliras mene ili sebe?
alija islamovic i ostali koje si nabrojao su dio "kulturno zabavnog" programa na predizbornim skupovima.
ismeta nervoz i rile su poslanici u parlamentima. danas, sutra ce njih dvoje i drugi debili iz sbb-a dizati ruke pri donosenju vaznih odluka i zakona. u tome je tragedija bosne i hercegovine.
---------------------------------------
država mora otići u qurac,kada je vode cirkusanti lutajućih pozorišta.
sansun

#4430 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Kako god da smo se izjasnjavali, ali ti i Fahro necete nikad biti BOSANCI, pogotovo ne oni AUTOHTONI !!
Jel' moze 'vako ??
Da Bosanci postoje na tome se možemo složiti ( iako je tvoja percepcija istoga plemenske prirode za razliku od moje), ali oni autohtoni? Gdje njih iskopa ? Još malo pa ćeš dodati nebeski?

JA se ne stidim svog porijekla, koje za razliku od tvog, nije etnički čisto, stoga vjerovatno u tome leži moja orijentiranost ka društvenom uređenju koje svoj identitet ne svodi prvenstveno na svoju mahalu i krvno srodstvo. Odrastao sam "vani", tamo se školovao i sada sam ovdje ( nebitno zašto), kod tebe ( nažalost). Plaćam porez ovoj državi i poštujem njene zakone, a naravno imam BH državljanstvo, i sada bih vas "autohtone" papke upitao, zbog čega bi ova država od vas imala veće koristi nego od mene? Kako to vi možete biti "veći" Bosanci, šta to uopće podrazumijeva? Osim ako ne mislite u okviru fizičkih dimenzijama? Jel Dodik sada veči Bosanac od Misimovića ili Spahića? Vi tim vašim, neprosvijećenim, nakaradnim i plemenskim načinom razmišljanja sve oko sebe tjerate , mi, iz miješanih brakova i manjina smo jedini još, pored vas "autohtonih" Bosanaca, koji i dalje volimo ovu zemlju, a vi biste zbog vašeg plemenskog mentaliteta ( kojeg su vam turci u amanet ostavili) da i nas još kao strance etiketirate?
Vi, isfrustrirani "autohtonisti" trebate znati da BiH nije počela sa vama, da su se i ostali borili za ovu zemlju, i da ona ne pripada samo bosanskim muslimanima.
respo

#4431 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

@ sansun
opet ti poceo mjesati pojmove
pa uzmi nekog kongresmena u americkom senatu koji je podupirao bih i borio se za nju kroz senat ucinio je vise od 99% ljudi u bih bilo da su oni rodjeni ovdje ili ne a nikad covjek nije bio u bosni
jeli to njega pravi vecim bosancem od muje iz sarajeva ive iz capljine ili dragana iz banja luke?

ne mjesaj to sta je neko uradio za bih sa pripadnoscu narodu ili nacionalnosti ili drzavljanstvo

izgleda ti hoces na silu da dokazes da si bez obzira sto si rodjen gdje jesi bosanac da si uradio nesto za ovu drzavu sto te pravi istim bosancem kao i rodjenog ovdje

ne ide pomiri se s tim
sansun

#4432 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

respo wrote:@ sansun
pa uzmi nekog kongresmena u americkom senatu koji je podupirao bih i borio se za nju kroz senat ucinio je vise od 99% ljudi u bih bilo da su oni rodjeni ovdje ili ne a nikad covjek nije bio u bosni
jeli to njega pravi vecim bosancem od muje iz sarajeva ive iz capljine ili dragana iz banja luke?

ne mjesaj to sta je neko uradio za bih sa pripadnoscu narodu ili nacionalnosti ili drzavljanstvo

izgleda ti hoces na silu da dokazes da si bez obzira sto si rodjen gdje jesi bosanac da si uradio nesto za ovu drzavu sto te pravi istim bosancem kao i rodjenog ovdje

ne ide pomiri se s tim
Pa hajd ovako, jel Dodik veći Bosanac od tog kongresmena kojeg si spomenuo? Usput, rekao sam da se nacija ne temelji na ljubavi, već n amjestu boravka i državljanstvu. Ali volio bih da mi na to pitanje odgovoriš, hvala!

I također, znači li to da Arnold Švarcneger nije amerikanac, jer su mu preci iz austrije a i tamo je rođen? Uviđaš li da to plemesnko shvatanje nacij eima prolaza samo u zatvorenim i ksenofobičnim sredinama?

izgleda ti hoces na silu da dokazes da si bez obzira sto si rodjen gdje jesi bosanac
Odgovori mi na ova moja dva pitanja, kroz to ćeš vidjeti koliko si kontradiktoran. Usput, tako ni Spahić ene može biti Bosanac, a ukoliko su mu roditelji iz BiH, opet nije Bosanac jer BiH kao država a kamo li bosanska nacija nije ni postojala za vrijeme njegovih roditelja. Izvor tvog stava leži samo u mahalaškom ksenofobizmu i ničemu više. Vodeća moderna civilizacija ( USA) je svoj princip nacije na državljanstvu i pravnom statusu zasnovala, i vidimo dokle su dogurali, a to sada usporedi sa tvojim i Šešeljevim idejama o porijeklu nacija, vjeruj mi , uopće se ne razlikujete, samo što si ti svojoj biologiji dao Bosanski kurs, a on srpski.
respo

#4433 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

sansun wrote:

ne ide pomiri se s tim
Pa hajd ovako, jel Dodik veći Bosanac od tog kongresmena kojeg si spomenuo? Usput, rekao sam da se nacija ne temelji na ljubavi, već n amjestu boravka i državljanstvu. Ali volio bih da mi na to pitanje odgovoriš, hvala!

I također, znači li to da Arnold Švarcneger nije amerikanac, jer su mu preci iz austrije a i tamo je rođen? Uviđaš li da to plemesnko shvatanje nacij eima prolaza samo u zatvorenim i ksenofobičnim sredinama?

izgleda ti hoces na silu da dokazes da si bez obzira sto si rodjen gdje jesi bosanac
Odgovori mi na ova moja dva pitanja, kroz to ćeš vidjeti koliko si kontradiktoran. Usput, tako ni Spahić ene može biti Bosanac, a ukoliko su mu roditelji iz BiH, opet nije Bosanac jer BiH kao država a kamo li bosanska nacija nije ni postojala za vrijeme njegovih roditelja. Izvor tvog stava leži samo u mahalaškom ksenofobizmu i ničemu više. Vodeća moderna civilizacija ( USA) je svoj princip nacije na državljanstvu i pravnom statusu zasnovala, i vidimo dokle su dogurali, a to sada usporedi sa tvojim i Šešeljevim idejama o porijeklu nacija, vjeruj mi , uopće se ne razlikujete, samo što si ti svojoj biologiji dao Bosanski kurs, a on srpski.
nacija nije jednako nacionalnost to su 2 stvari koje govore o skroz drugacijim stvarima mada izgleda isto
ako ovo mozes shvatiti to ce ti dati odgovor na sva tvoja pitanja
a ti i dalje ovo pravdaj mahalskim ksenofobicnim pricama itd ali je tako svuda u svijetu
al eto doslo vrijeme da se sve okrenulo od moralnih vrijednosti do shvatanja pa najveci kriminalac se poziva na demokratiju nacisti i fasisti takodje na demokratiju a oni koji se smatraju otudjenim na ksenofobiju (ti si u ovoj trecoj grupi)
zonbirile

#4434 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zonbirile »

ibizza wrote:Jel istina da Torabi nije htio dotaknuti fahru? :D
-----------------------------------------
ne pričaj svašta,Fahro je veći od 60cm i ne liči na kornjaču
Neelix

#4435 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

eto ti segmeNTine srne u skupstini, sdp :-)
sansun

#4436 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

respo wrote:
sansun wrote:

ne ide pomiri se s tim

nacija nije jednako nacionalnost to su 2 stvari koje govore o skroz drugacijim stvarima mada izgleda isto
ako ovo mozes shvatiti to ce ti dati odgovor na sva tvoja pitanja
a ti i dalje ovo pravdaj mahalskim ksenofobicnim pricama itd ali je tako svuda u svijetu
al eto doslo vrijeme da se sve okrenulo od moralnih vrijednosti do shvatanja pa najveci kriminalac se poziva na demokratiju nacisti i fasisti takodje na demokratiju a oni koji se smatraju otudjenim na ksenofobiju (ti si u ovoj trecoj grupi)
Respo, ne s..., izbjegavaš odgovoriti jer vidiš da upadaš u kontradikcije,... Da li je Arnold Švarcineger Amerikanac? jednostavno pitanje, ili?... Ja dobro znam ko sam i šta sam, Bosanac. To što ti i dalje imaš jedno srednjovjekovno poimanje identiteta, to je tvoj problem, jer čim isti zasnivaš na mjestu rođenja i na svojim precima, podrazumijeva da kod tebe ne postoji neki sopstven doprinos u izgradnji onoga što jesi, narodno rečeni, kitiš se tuđim perijem;). I kada si već tako dosljedan, što ne pročačkaš malo dublje po svojim korijenima, možda kao i Kusturica završiš, vjeruj mi, nije sve tako crno-bijelo.

Opet ponavaljam, ti i oni poput tebe, ugledajte se na USA, Australiju ili Kanadu, vjerovatno nikada nisi izašao iz ove kasabe pa tako mahalaški razmišljaš, ali hvala bogu da se ti ne pitaš ništa više nego jedan vrabac na grani,... nadam se samo da će vam ove vize više ukinuti pa da malo svježeg vazduha udahnete.. i vi biste multietničku BiH gradili? Da si se kojim slučajem u Srbiji rodio razmišljao bi isto kao i Šešelj, isti princip, samo drugo pakovanje.
nikad_vise

#4437 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Za Socijaldemokratsku partiju BiH (SDP) na predizbornim skupovima nastupaće uglavnom simpatizeri ove stranke, a poznati bh. pjevači Alen Islamović i Kemal Monteno su i na izbornim listama SDP-a za opštine Bihać i Centar Sarajevo. Simpatizeri SDP BiH Amel Ćurić i Armin Šaković također će pjevati za svoju partiju.
bolan ne bio da malo citaj :D
necemo porediti nivo vlasti al sta ce meni isto sutra odlucivati neki pjevac o sudbini opstine :D
loki loki

#4438 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

nikad_vise wrote:
bolan ne bio da malo citaj :D
necemo porediti nivo vlasti al sta ce meni isto sutra odlucivati neki pjevac o sudbini opstine :D

kao da je to isto... neki tamburas iz lokalne zajednice u lokalnom parlamentu, ako je to uopste istina, i rile sa izmetom u drzavnom il federalnom.. haj nemoj zajebavat.

ponavljam, ako je to istina. ja takvih informacija nemam.
loki loki

#4439 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

pregooglo sam cijeli sdp i izborne liste, ali ni alije islamovica ni kemala montena nema medju kandidatima.
loki loki

#4440 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

Neelix wrote:

mlada i pametna zena, skolovana novinarka, izrazito umjetnicki nastrojena sa dobrim ukusom i smislom za humor. dokazani patriota.

necu trositi rijeci na opis krezavog zvalje i klimaktericne pjevacice.
Neelix

#4441 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Neelix »

loki loki wrote:
Neelix wrote:

mlada i pametna zena, skolovana novinarka, izrazito umjetnicki nastrojena sa dobrim ukusom i smislom za humor. dokazani patriota.

necu trositi rijeci na opis krezavog zvalje i klimaktericne pjevacice.
inace su to sve osobine dobrog politicara :skoljka: :run:
loki loki

#4442 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

stvarno ne mogu tvrditi da je segmedina kompetentna da bude zastupnica u parlamentu iako ima odredjene reference koje joj idu u prilog. sa druge strane, odgovorno tvrdim da su rile kurvic i ismeta nervoz izrazito nekompetentni.

treba obratiti paznju i na nivoe vlasti koji su u pitanju. srna je, ako se ne varam, u kantonalnoj skupstini, a gile i rile u federalnom ili drzavnom parlamentu. slozices se da su u ovom nasem slucaju gluplji na visem nivou, a pametniji na nizem nivou vlasti.
big.muzzy

#4443 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

Jao nivoa od debate ... kakvi epiteti ... kakve 'stilske' figure ... ponabijaste na kolac sve što nije SDP i prije nego vidjeste ima li hljeba u bilo kom od spomenutih ljudi. Ima vam po kome doći, ako su vam ideološki učitelji djelovali od 1941 do '90-tih prošlog vjeka. Vidjećemo kako će funkcionisati 'savršena' vlast zagađena kadrovima iz SDA. Što tražite ... to ćete i dobiti.
nikad_vise

#4444 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

Ismeta Dervoz-Krvavac - Biografija

Ismeta Dervoz, rođena je u Sarajevu 18.01.1954. Nakon osnovnog i srednjeg obrazovanja (gimnazija) 1984. diplomirala na Višoj ekonomsko-komercijalnoj školi u Sarajevu. Završila je i nižu muzičku školu – odsek klavir. Aktivno se služi engleskim jezikom, a pasivno francuskim, ruskim i italijanskim.
Od 1968. (u dobi od 14 godina) profesionalno se bavi pevanjem kao članica pop rock grupa Kodexi (G.Bregović, Ž.Bebek).
Za ovaj period su vezani brojni festivalski nastupi i nagrade u zemlji, kao i 2 nastupa na Takmičenjima za Pesmu Evrovizije 1976. (sa pesmom „Ne mogu sakriti svoj bol“) i 1981.(kao prateći vokal Vajti u pesmi „Lejla“, zajedno sa Nedom Ukraden i Jadrankom Stojaković), društvena priznanja za angažman u humanitarnim akcijama, koncertni nastupi u zemlji i inostranstvu, televizijske emisije. Generacije pamte neke od hitova u izvedbi Ambasadora (Zemljo moja, Ne mogu skriti svoju bol, Negdje na nekom moru, Sviraj mi sviraj).

Grupu Ambasadori je 1968. godine osnovao gitarista Slobodan Vujović, nakon raspada sarajevskih Kodeksa, od čijih članova će s jedne strane u buducnosti nastati Bijelo dugme, a na drugoj Ambasadori.

Kroz ovaj sarajevski pop sastav prošao je niz muzičara, kao što su Perica Stojanović, Miroslav Šaranović, Sead Avdić (bubnjari) Ivica Vinković i Enes Bajramović (basisti), Vlado Pravdić (klavijature), Andrej Stefanović (sax), Krešimir Vlašić (truba), i vokalnih solista – Zdravko Čolić, Hajrudin Varešanović, Jasna Gospić i Ismeta Dervoz (Krvavac), koja je bila zaštitni znak grupe u njihovoj najplodnijoj fazi od 1972. do 1976.

Na tadašnjoj pop sceni izdvojili su se zbog naglašene instrumentalne postave s duvačima, što im je omogućavalo raskošna i zanimljiva aranžerska ostvarenja.

U početku su Ambasadori svirali muziku zasnovanu na svetskim hitovima, ali nakon prvih nastupa na domaćim festivalima zabavne muzike, počinje i njihova autorska afirmacija. Zanimljivo je da su svi pevači Ambasadora počinjali u ovoj grupi kao potpuno anonimni solisti, a onda su napuštanjem sastava postizali izuzetne solističke karijere.

Na Vašem šlageru sezone 1975. osvajaju četvrto mesto sa pesmom „Zemljo moja“, i Zlatni mikrofon. Pesma je, međutim, ostala i do dan danas veliki hit!

Sledeće, 1976. godine, Ambasadori pobeđuju na Opatiji i predstavljaju Jugoslaviju na Eurosongu s pesmom "Ne mogu skriti svoj bol". Međutim, pesma je bila „viša matematika“ za taj festival "lakih" nota, tako su bili predposlednji na listi učesnika, po broju glasova.

Ismeta i Ambasadori na Eurosongu, 1976. godine

Ubrzo nakon toga, 1977, pevačica Ismeta Dervoz započinje solističku pevačku karijeru.

Redovno je učestvovala na festivalu Vaš šlager sezone, i snimila par singl ploča sa pesmama sa tog festivala. Godine 1980. osvaja i prvu nagradu sa pesmom „Ja nemam mira“.

Godinu dana kasnije, snimila je solistički album "Ismeta" (Diskoton, 1981), s pesmama Kemala Montena, Slobodana Vujovića, Rajka Dujmica, Enesa Bajramovića i drugih.

Osim redovnog učešća na festivalu Vaš šlager sezone, kao izvođač, Ismeta je često pevala i prateće vokale drugim solistima. Tako je 1981. godine zajedno sa Nedom Ukraden i Jadrankom Stojaković, bila izabrana da peva prateće vokale u Vajtinoj pesmi Layla, koja je predstavljala Jugoslaviju na Evroviziji 1981. godine:

Od 1980. uz angažman na estradi radi kao scenaristica i voditeljica gledanih TV show programa, radio i Tv komentatorica sa značajnih domaćih i svetskih Festivala (24 godine kontinuirano, uživo prati Festival u Sanremu), izveštavala je i pisala recenzije za pisane medije u BiH.

Od 1988. kad je odlučila da prestane sa aktivnim nastupima na estradi i diskografijom, angažirana u Radio Sarajevu (muzički program) kao urednica i voditeljica. Svoj poslednji nastup sa kojim je, praktično i zatvorila vrata svojoj pevačkoj karijeri, imala je takođe na festivalu Vaš šlager sezone 1988, sa pesmom „Plavi jorgovani“.
1992. pokrenula projekat sudelovanja RTV BiH na "Takmičenju za pesmu Evrovizije". Dugogodišnja producentica takmičenja i šefica delegacija RTV BIH.
Nagrađena poveljom Internacionalne lige humanista za delovanje u periodu od 1992. do 1996.
1995. postavljena na mesto šefa Muzičko-revijalnog programa TV BiH zatim FTV. Producentica "Šlagera sezone 1999" (obnovljeni popularni Festival) .
Trenutno radi na mestu urednice/producentice specijalnih projekata FTV.
U poslednjih nekoliko godina za potrebe FTV producirala koncerte Kemala Montena, Safeta Isovića, Hanke Paldum, Halida Bešlića, Hari Mata Hari,Gibonnija, Olivera Dragojevića,Toše Proeskog, Željka Samardžića, Festivale zabavne muzike u Mostaru, Bihaću, Neumu, dečiji festival "Mali šlager 2002, 2003", bila zamenica direktorice projekta Otvaranja rekonstruiranog Starog mosta u Mostaru 2004, uredila i realizirala brojne Tv projekte - Tv Bingo show (šest sezona zaredom jedan od najgledanijih programa u BiH), novogodišnje programe FTV.
2005. godine u periodu od 2 meseca producirala 13 emisija uživo iz cele Federacije BiH za FTV (" Ljeto sa FTV").
Poslednji uredničko/producentski angažman funkcija izvršne producentice projekta EURO 2008 (fudbalsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj) za JS RTV BIH i direktan prenos koncerta Andree Bocellija i Češke filharmonije iz Međugorja za FTV.
koja je tacno zamjerka na ismeti?zbog cega ona nije kompetentna za ovaj posao a jesu recimo ovi ostali..pa pogledaj na listama svih stranaka koliko ima vrsta zanimanja..i koliko ta zanimanja realno imaju veze s politikom..uostalom svako moze da se kandiduje i ako je odredjen broj ljudi glasao za ismetu i dao joj pravo da odlucuje u njihovo ime ne vidim zasto bi tebi smetalo..
Drzavni parlament:

SDP: Zlatko Lagumdžija (Sarajevo, doktor ekonomskih nauka), Branka Lovrinović (Travnik, specijalista ginekologije), Denis Bećirović (Tuzla, doktor historijskih nauka), Nada Pavlović – Čalić (Tuzla, doktor), Nermina Zaimović - Uzunović (Zenica, doktor tehničkih nauka), Hamdija Lipovača (Bihać, magistar pravnih nauka).

SNSD: Nikola Špirić (Drvar, doktor ekonomskih nauka), Dušanka Majkić (Teslić, menadžer poslovne ekonomije), Milorad Živković (Mrkonjić-Grad, doktor), Milica Marković (Bijeljina, profesorica francuskog I italijanskog jezika), Lazar Prodanović (Bratunac, specijalista opšte hirurgije), Vera Bulat, Drago Kalabić (Prnjavor, pravnik), Boško Tomić (Trnovo, politolog).

SDA: Senad Šepić (Cazin, profesor historije), Asim Sarajlić (Sarajevo, profesor odbrane), Šemsudin Mehmedović (Tešanj, inžinjer mašinstva), Šefik Džaferović (Zavidovići, pravnik), Amir Fazlić (Gradačac, inžinjer hemijske tehnologije), Edita Mustafić.

HDZ: Dragan Čović (Mostar, magistar strojarstva), Marija Zelenika, Niko Lozančić (Kakanj, viša upravna), Mato Franjičević (Livno, profesor historije).

SBB: Ismeta Dervoz (Sarajevo, viša ekonomsko-komercijalna škola), Emir Kabil (Tuzla, kardiolog), Mirsad Đugum (kardiolog), Adnan Bašić (VKV metalostrugar).

U Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH još bi mogli ući: Borislav Bojić (SDS), Mladen Bosić (SDS), Snežana Stojanović (SDS), Aleksandra Pandurević (SDS), Božo Ljubić (HDZ1990-HSP), Zvonko Jurišić (HDZ1990-HSP), Beriz Belkić (SBiH), Azra Hadžiahmetović (SBiH), Vesna Spremo (PDP), Mladen Lijanović (NSRzB), Nermin Purić (DNZ) i Petar Kunić (DNS).

U Zastupničkom domu Parlamenta FBiH SDP će predstavljati: Mahmut Alagić (Bihać, pravnik, zaposlen u BH Telecomu), Kerima Mulić (Bihać, zaposlena Bihać triko), Damir Mašić (Gračanica, politolog, šef Ureda za informiranje SDP), Alma Zildžić (Gračanica, Općina Gračanica), Tomo Vidović (Tuzla, magistar ekonomije, Skupština TK), Mirjana Marinković – Lepić (Užice, Multicom), Enver Mehmedović (Srebrenik, profesor, Zastupnički dom FBiH), Ramiz Zahirović (Miljanovići, grafičar, Zastupnički dom FBiH), Elvir Karajbić (Zavidovići), Nina Hodžić (Sarajevo, umjetnica), Said Mujkanović (Zenica, Općina Zenica), Irfan Imamović (Kakanj, viši trener, Zastupnički dom FBiH), Damir Hadžić (Sarajevo, žurnalista, načelnik sarajevske Općine Novi Grad), Belkisa Vehabović (Goražde, profesorica, Muzička škola Goražde), Zukan Helez (Skender-Vakuf, profesor, Zastupnički dom FBiH), Željka Bošnjak (Busovača, medicinska sestra, Općina Busovača), Nermin Nikšić (Konjic, pravnik, Zastupnički dom FBiH), Svetozar Pudarić (Sarajevo, arheolog, Skupština KS), Besima Borić (Sarajevo, profesorica književnosti, Skupština KS), Rusmir Mesihović (Sarajevo, doktor, KCUS), Fikret Mahmutović (Sarajevo, metalostrugar, Općina Novi Grad), Lejla Dajić (Travnik, PR menager, Vitera), Karlo Filipović (Sarajevo, diplomirani inžinjer mašinstva, Zastupnički dom FBiH), Aida Brčić (Lukavac, doktor, Privatna specijalistička ordinacija), Zoran Perić (Mostar, mašinski tehničar, Gradsko vijeće Mostara), Kemal Beganović (Zenica).

SDA: Mustafa Avdagić (Sanski Most, doktor, ministar zdravstva USK), Mujesira Kavaz (Bosanski Petrovac, nastavnica, OŠ Petrovac), Muhamed Ibrahimović (Stjepan-Polje, magistar političkih nauka, Zastupnički dom FBiH, Nihada Okanović (Gračanica, diplomirana inžinjerka poljoprivrede), Osman Suljagić (Srebrenik, ekonomista, načelnik Općine Srebrenik), Enisa Žunić (Tuzla, umjetnica, Univerzitetska biblioteka Tuzla), Safet Softić (Podgorje, orijentalista, Zastupnički dom FBiH), Jusuf Duraković (Kakanj, profesor, Fakultet za metalurgiju i metale), Aida Salkić (Tešanj), Refik Ćatić (Zavidovići, profesor, Pedagoški fakultet Zenica), Amra Babić (Visoko, ekonomista, VGT Consulting), Mirsad Zaimović (Zenica, diplomirani ekonomista, BH Telecom), Safet Kešo (Kalinovik, profesor književnosti, ministar obrazovanja KS), Nezaheta Akšamija (Sarajevo, profesorica biologije), Nurudin Šatrović (Travnik, doktor, ministarstvo zdravstva SBK), Edin Mušić (Donja Drežnica, inžinjer mašinstva, ministar u Vladi FBiH), Denis Zvizdić (Sarajevo, arhitekta, Skupština KS), Josip Jurišić (Sarajevo, Grad Sarajevo), Amela Mešić (Sarajevo, prevodilac), Ismet Osmanović (Lukavac, magistar političkih nauka, Zastupnički dom FBiH).

HDZ: Marijan Živković (Orašje, profesor, ministar Posavski kanton), Marinko Čavara (Busovača, inžinjer mašinstva, Zastupnički dom FBiH), Katica Čerkez (Vitez, profesorica, Vlada FBiH), Zdenko Antunović (Bugojno, arhitekta), Mladen Bošković (Stolac, doktor, Dom zdravlja Stolac), Ljilja Zovko (Mostar, ekonomistica, FIMA), Vjekoslav Bevanda (Mostar, ekonomista, Vlada FBiH), Željko Tomić (Ljubuški, poduzetnik), Magdalena Ruža Markota (Posušje), Jozo Bagarić (Livno, doktor), Ivan Musa (Mostar, strojarski tehničar, Zastupnički dom Parlamenta FBiH), Marko Vujević (Bugojno, pravnik, Zastupnički dom Parlamenta FBiH), Jadranka Lovrenović (Drvar, Općina Drvar), Dobroslav Galić (Grude).

SBB: Hazim Kapić (Cazin, specijalista neurolog, Privatna specijalistička ordinacija “Kapić”), Omer Hećimović (Gradačac, politolog), Mirsad Đonlagić (Tuzla, doktor tehničkih nauka, Tuzlanski univerzitet), Enver Gutić (Kalesija, magistar elektrotehnike, Elektroprivreda BiH), Nasir Beganović (Zenica, pravnik, Općina Zenica), Alina Čabaravdić (Sarajevo, Fakultet kozmetologije i estetike), Faruk Jabučar (Profesor fizike i odbrane, Osnovna škola Ćamil Sijarić), Aner Begić (Bugojno, doktor veterinarske medicine, Privatni veterinarski centar Vrbas), Mirza Ustamujić (Sarajevo, inžinjer telekomunikacija, Predstavništvo NOKIA), Edin Jašarević (Travnik, profesor islamskog vjeronauka i apsolvent prava, Srednja škola Livno), Fehim Škaljić (Sarajevo, Grafičko-izdavačka kuća “OKO”).

U Zastupnički dom Parlamenta FBiH vjerovatno će još ući: Slavica Josipović (HDZ1990, Srećko Boras (HDZ1990), Danijela Mišura (HDZ1990), Stanko Primorac (HDZ1990), Boro Krišto (HDZ1990), Mirnes Alagić (SBiH), Izet Žigić (SBiH), Sead Omerbegović (SBiH), Muhidin Alić (SBiH), Nusret Sirćo (SBiH), Hasan Samardžić (NSRzB), Ivan Pandža (NSRzB), Miro Pejić (NSRzB), Alija Čeljo (BPS), Ibro Omerbašić (BPS), Ante Čolak (HSS-NHI), Ivo Matković (HSS-NHI), Fadil Hasanagić (ASDA), Hafeza Sabljaković (DNZ), Velimir Kunić (SNSD), Fadil Šero (NS), Miro Lazović (SDU)
loki loki

#4445 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

haj ne njajkle.

u sdp-u nema niko sa visom komercijalnom (skola za kasirku u samoposluzi, doduse u drzavi sa pavim sistem vrijednosti), sve sami doktori i magistri. kod vas cak ima i metalostrugara.
malischa

#4446 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by malischa »

loki loki wrote:haj ne njajkle.

u sdp-u nema niko sa visom komercijalnom (skola za kasirku u samoposluzi, doduse u drzavi sa pavim sistem vrijednosti), sve sami doktori i magistri. kod vas cak ima i metalostrugara.

vrlo vazno kakve titule imaju. joschka fischer, bivsi njemacki ministar vanjskih poslova, je imao samo srednju skolu, pa je opet posto faca u najjacoj drzavi evrope

ne fali nama ni magistara ni doktora u bilo kojoj stranci, al nam fali postenih patriota, koji ce svoje znanje koristiti za prosperitet citave zemlje, a ne samo sebe i svoje familije
loki loki

#4447 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

a ismeta je inace neuroticna klimaktericna kurva koju izjeda prolaznost vremena, sto je cini neupotrebljivom i u parlamentu i u pomenutoj samoposluzi. sto se pjevanja tice... moze mami svojoj pjevat.
loki loki

#4448 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by loki loki »

malischa wrote:

vrlo vazno kakve titule imaju. joschka fischer, bivsi njemacki ministar vanjskih poslova, je imao samo srednju skolu, pa je opet posto faca u najjacoj drzavi evrope

ne fali nama ni magistara ni doktora u bilo kojoj stranci, al nam fali postenih patriota, koji ce svoje znanje koristiti za prosperitet citave zemlje, a ne samo sebe i svoje familije

to mozda tebi nije vazno. meni je vrlo vazno da u parlamentima sjede pametni i skolovani ljudi umjesto priucenog polusvijeta kakav je rilavi kreze.

(nije tesko, cak i z zapadnoj civilizaciji, pronaci negativan primjer pa ga koristiti kao alibi za nesto lose kod nas. kao, debil joska je minista, sta fali da i kod nas rile debil bude ministar. e pa nabijem ja na civiluk takvu logiku.)
Risto Kuglarić

#4449 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Risto Kuglarić »

loki loki wrote:a ismeta je inace neuroticna klimaktericna kurva koju izjeda prolaznost vremena, sto je cini neupotrebljivom i u parlamentu i u pomenutoj samoposluzi. sto se pjevanja tice... moze mami svojoj pjevat.

:shock: :shock: :shock:

vala nisam je ni ja neki fan, al što si se ti ženi pristavio...
nikad_vise

#4450 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

hahaha..djecak de ne stamoti ostale simpatizere SDp-a zivota ti :Ddoktori,magistri i ostali titulasi su u vecini stranaka al nikakvog hajra ne imado dosad..i zaista je zanimljivo gledati kako jedan simpatizer stranke "drzava za covjeka" ovako omalozava jedno zanimanje metalostrugara..a istovremeno brani,velica i svrsava na lik i djelo jednog bravara Titu..haman je drzava za fakultetlije a ko hebe zanatlije :D
loki loki wrote:a ismeta je inace neuroticna klimaktericna kurva koju izjeda prolaznost vremena, sto je cini neupotrebljivom i u parlamentu i u pomenutoj samoposluzi. sto se pjevanja tice... moze mami svojoj pjevat.
poslusaj me..ljudi ce steci na misljenje da su svi socijaldemokrati slicnog razmisljanja i kulture kao ti..ne blati ljudima obraz i pricaj kulturno i argumentovano kao i vecina ostalih ..ti ocito nisi nacisto sa ismetom i svoje frustracije istresi negdje drugo a ne na ovako primitivan nacin ;)

p.s.sto se pak tice kadra stranke to su izabrali lokalni odbori i to ce se postovati pa makar da je obrazovanje kandidata..(ubaci bilo koje)..i jedno vrijeme smo bili haman pa stranka tajkuna,sad vise et ni to nismo sad smo neobrazovana i jadna..sta je sledece..?
Post Reply