BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- ElRe
#4426 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Od kada je SL Takovo prebacio proizvodnju u Trebinje, kvalitet im je strasno opao, kako euro bloka, tako i eurokrema.
- tututuuuu
#4427 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
SL je izuzetno nekvalitetna. Cokolade imaju minimum minimuma i ljesnjaka i kakaa a rijetko koja ima kakao maslac vec hidrogeniziranu biljnu mast (sto je prilicno nezdravo) itd... Pise im npr. cokolada s punjenjem od ljesnjaka, a ako procitas iza deklaraciju vidjeti ces da to punjenje od toboze ljesnjaka (a kamo li citava cokolada) ima 1-2% ljesnjaka, ostalo je secer, spomenuta biljna mast i ulje. Otrov od cokolade. Moze proci ono cisto da su ubije zelja za slatkim, ali kvalitet je 0.ElRe wrote:Od kada je SL Takovo prebacio proizvodnju u Trebinje, kvalitet im je strasno opao, kako euro bloka, tako i eurokrema.
Milka nugat npr. ima 13% ljesnjaka, one sa cijelim oko 16 a Dorina (ove nove zlatne) mislim oko 18% (one u crvenom manje). A takvi su im i krem namazi itd...
- tututuuuu
#4428 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sta je s Mak Zarom cokoladama, odnosno pralinama? Sto su onako skupe, osobno mislim da ne vrijede tog novca ali sam ih kupovao kao poklon al vise zbog ambalaze? Recimo jeftinije je Ferrero Rocher kao strana cokolada i to osjetno nego Mak Zara.
-
Bosnjak333
#4429 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Gdje se gasis dosado?tututuuuu wrote:Sta je s Mak Zarom cokoladama, odnosno pralinama? Sto su onako skupe, osobno mislim da ne vrijede tog novca ali sam ih kupovao kao poklon al vise zbog ambalaze? Recimo jeftinije je Ferrero Rocher kao strana cokolada i to osjetno nego Mak Zara.
- tututuuuu
#4430 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
imas ignore patriJoto. sad cu kupovati samo hrvatske proizvode, i to necu ni zagrepacke ni nista sjeverno, vec samo s tvrdog kamena od najtvrdjih ujki. 
-
mekaba
#4431 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nije Cro proizvod i odmah nevaljatututuuuu wrote:SL je izuzetno nekvalitetna. Cokolade imaju minimum minimuma i ljesnjaka i kakaa a rijetko koja ima kakao maslac vec hidrogeniziranu biljnu mast (sto je prilicno nezdravo) itd... Pise im npr. cokolada s punjenjem od ljesnjaka, a ako procitas iza deklaraciju vidjeti ces da to punjenje od toboze ljesnjaka (a kamo li citava cokolada) ima 1-2% ljesnjaka, ostalo je secer, spomenuta biljna mast i ulje. Otrov od cokolade. Moze proci ono cisto da su ubije zelja za slatkim, ali kvalitet je 0.ElRe wrote:Od kada je SL Takovo prebacio proizvodnju u Trebinje, kvalitet im je strasno opao, kako euro bloka, tako i eurokrema.
Milka nugat npr. ima 13% ljesnjaka, one sa cijelim oko 16 a Dorina (ove nove zlatne) mislim oko 18% (one u crvenom manje). A takvi su im i krem namazi itd...
-
mekaba
#4432 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tututuuuu wrote:Sta je s Mak Zarom cokoladama, odnosno pralinama? Sto su onako skupe, osobno mislim da ne vrijede tog novca ali sam ih kupovao kao poklon al vise zbog ambalaze? Recimo jeftinije je Ferrero Rocher kao strana cokolada i to osjetno nego Mak Zara.
I naravno opet ista stvar ,nije Cro proizvod i odmah je bezze. Isti lik tzv. tututuuuuu
- dobar osjecaj
#4433 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vecina cokolada iz obicnih trgovina s nekim cijenama priustivim obicnim smrtnicima su obicno sranje zadnjih puno godina. Nedavno je bila neka reportaza o ogromnom porastu upotrebe palminog ulja umjesto kakao maslaca u vecini industrija cokolade u Srbiji, sto cesto nije istaknuto na deklaracijama. Mi to dobro osjetimo kad kupimo cokolade i pomislimo u najboljem slucaju da nam trenutno culo okusa nije u redu. Sve su postale bljutavije i svaki slatkis ima skoro isti okus.
- Država
#4434 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Uglavnom, Dorina (Cro proizvod) ima najviše lješnjaka. Sad iz inata neću da je kupim.tututuuuu wrote:
SL je izuzetno nekvalitetna. Cokolade imaju minimum minimuma i ljesnjaka i kakaa a rijetko koja ima kakao maslac vec hidrogeniziranu biljnu mast (sto je prilicno nezdravo) itd... Pise im npr. cokolada s punjenjem od ljesnjaka, a ako procitas iza deklaraciju vidjeti ces da to punjenje od toboze ljesnjaka (a kamo li citava cokolada) ima 1-2% ljesnjaka, ostalo je secer, spomenuta biljna mast i ulje. Otrov od cokolade. Moze proci ono cisto da su ubije zelja za slatkim, ali kvalitet je 0.
Kako nam suptilno pokuša provući priču o najkvalitetnijoj čokoladi - Dorini...
-
mekaba
#4435 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Država wrote:Uglavnom, Dorina (Cro proizvod) ima najviše lješnjaka. Sad iz inata neću da je kupim.tututuuuu wrote:
SL je izuzetno nekvalitetna. Cokolade imaju minimum minimuma i ljesnjaka i kakaa a rijetko koja ima kakao maslac vec hidrogeniziranu biljnu mast (sto je prilicno nezdravo) itd... Pise im npr. cokolada s punjenjem od ljesnjaka, a ako procitas iza deklaraciju vidjeti ces da to punjenje od toboze ljesnjaka (a kamo li citava cokolada) ima 1-2% ljesnjaka, ostalo je secer, spomenuta biljna mast i ulje. Otrov od cokolade. Moze proci ono cisto da su ubije zelja za slatkim, ali kvalitet je 0.
Ma pachenik samo takav. Uplasio se da Konzum ne propadne kao da je vlasnik jbt.
-
klixo
#4436 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Kod nas je hrana postala nepodnosljivo lose kvalitete...Cak sam , posto jednom u dva-tri mjeseca idem za DE , poceo jaja uvoziti od tamo , kupim 100-150 jaja svaki put.
Kod nasih jaja zumance se preimenovalo u oranginu, bas htjedoh nedavno uslikati razliku, al zaboravih.
Kod nasih jaja zumance se preimenovalo u oranginu, bas htjedoh nedavno uslikati razliku, al zaboravih.
-
mekaba
#4437 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
https://www.youtube.com/watch?v=OGGx3TI5Vvg TUTUTUTUU Bingo Bugojno
-
Bosnjak333
#4438 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Danas gledam u Konzumu bozicna akcija i sve hrvatski i strani proizvodi nijedan domaci na akciji.
-
Bosnjak333
#4439 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Razumijem da smo stvarni u nekim segmentima prehrambene industrije losi, ali definitivno neke stvari poput mesa, mlijeka, ulja, brasna, vode ne moramo kupovati od stranca kad imamo sve domace koje je uz to dosta i kvalitetno. Ja kupujem jaja u Bingu, oni imaju svoju farmu i uopce nisu losa.klixo wrote:Kod nas je hrana postala nepodnosljivo lose kvalitete...Cak sam , posto jednom u dva-tri mjeseca idem za DE , poceo jaja uvoziti od tamo , kupim 100-150 jaja svaki put.
-
mekaba
#4440 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bosnjak333 wrote:Danas gledam u Konzumu bozicna akcija i sve hrvatski i strani proizvodi nijedan domaci na akciji.
Stash tamo haveru
-
Bosnjak333
#4441 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Samo prosao pored, ne bi moja noga tamo krocila.mekaba wrote:Bosnjak333 wrote:Danas gledam u Konzumu bozicna akcija i sve hrvatski i strani proizvodi nijedan domaci na akciji.
Stash tamo haveru
-
klixo
#4442 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probao sam sva dostupna jaja na trzistu , razlika je ogromna,ali bas... Ko da poredis biftek i pastetu.Bosnjak333 wrote:Razumijem da smo stvarni u nekim segmentima prehrambene industrije losi, ali definitivno neke stvari poput mesa, mlijeka, ulja, brasna, vode ne moramo kupovati od stranca kad imamo sve domace koje je uz to dosta i kvalitetno. Ja kupujem jaja u Bingu, oni imaju svoju farmu i uopce nisu losa.klixo wrote:Kod nas je hrana postala nepodnosljivo lose kvalitete...Cak sam , posto jednom u dva-tri mjeseca idem za DE , poceo jaja uvoziti od tamo , kupim 100-150 jaja svaki put.
Meso i osnovne namirnice ok ,ovo ostalo tanko.
-
Bosnjak333
#4443 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja sam probao sve moguce domace proizvode iz svih sektora proizvodnje. Negde smo kao sto rekoh losi, ali negdje sam se bas pozitivno iznenadio kao sto je slucaj sa 3DE detrdzentom ili LIlla omeksivacima. Cekam jos Arix na trzistu i onda osim sampona od hemijske industrije nista nece biti strano.klixo wrote:Probao sam sva dostupna jaja na trzistu , razlika je ogromna,ali bas... Ko da poredis biftek i pastetu.Bosnjak333 wrote:Razumijem da smo stvarni u nekim segmentima prehrambene industrije losi, ali definitivno neke stvari poput mesa, mlijeka, ulja, brasna, vode ne moramo kupovati od stranca kad imamo sve domace koje je uz to dosta i kvalitetno. Ja kupujem jaja u Bingu, oni imaju svoju farmu i uopce nisu losa.klixo wrote:Kod nas je hrana postala nepodnosljivo lose kvalitete...Cak sam , posto jednom u dva-tri mjeseca idem za DE , poceo jaja uvoziti od tamo , kupim 100-150 jaja svaki put.
Meso i osnovne namirnice ok ,ovo ostalo tanko.
-
mekaba
#4444 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Bosnjak333 wrote:Samo prosao pored, ne bi moja noga tamo krocila.mekaba wrote:Bosnjak333 wrote:Danas gledam u Konzumu bozicna akcija i sve hrvatski i strani proizvodi nijedan domaci na akciji.
Stash tamo haveru
- tututuuuu
#4445 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Haha.Država wrote:Uglavnom, Dorina (Cro proizvod) ima najviše lješnjaka. Sad iz inata neću da je kupim.tututuuuu wrote:
Last edited by tututuuuu on 21/12/2015 23:28, edited 1 time in total.
- tututuuuu
#4446 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa onako kroz izlog si ugled'o da su samo hrvatski a boga mi i strane proizvodi na akciji.Bosnjak333 wrote:Samo prosao pored, ne bi moja noga tamo krocila.mekaba wrote:Bosnjak333 wrote:Danas gledam u Konzumu bozicna akcija i sve hrvatski i strani proizvodi nijedan domaci na akciji.
Stash tamo haveru
-
Bosnjak333
#4447 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ima nesto sto se zove plakat dosado.tututuuuu wrote:
Pa onako kroz izlog si ugled'o da su samo hrvatski a boga mi i strane proizvodi na akciji.
- tututuuuu
#4448 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa onda moras pojacati tu dioptriju patriJoto.Bosnjak333 wrote:Ima nesto sto se zove plakat dosado.tututuuuu wrote:
Pa onako kroz izlog si ugled'o da su samo hrvatski a boga mi i strane proizvodi na akciji.
Mene medjutim cudi sto nisu dali klasove hurmasice i tulumbe na snizenje?
-
Bosnjak333
#4449 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Cuj sistematski unistavanje.
Budimo realni Konzum vise nije konkurencija Bingu.
Budimo realni Konzum vise nije konkurencija Bingu.
-
bumerangss
#4450 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pretjerujes!klixo wrote:Kod nas je hrana postala nepodnosljivo lose kvalitete...Cak sam , posto jednom u dva-tri mjeseca idem za DE , poceo jaja uvoziti od tamo , kupim 100-150 jaja svaki put.