"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
bpsang

#4426 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

photo wrote:
madner wrote:Mozes li izvaditi taj clan zakona za dvosmjernu ulicu?
sta ce ti clan zakona, citaj znakove na fotografiji i sve ce ti biti jasno, valjda znas citati znakove?
Dobro si mu odgovorio da se ja ne trudim da slikam, jer sa ovog kraja stoji znak da je zabranjeno parkiranje i zaustavljanje, sa drugog kraja od Dzamije ili ti exteritorije Kralj Fahd stoji isti znak, sto znaci da je ulica dvosmjerna i da je zabranjeno parkiranje, a to sto nadlezni ,tolerišu to je Crna rupa u zakonu .
hopi

#4427 Re: "Majstori" parkiranja

Post by hopi »

danas sam jednom majstoru parkiranja bacio gajbu, šta je misli držati do juna? Svoje auto tu nisam parkirao stoji na drugom mjestu.
madner

#4428 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

photo wrote:
madner wrote:Mozes li izvaditi taj clan zakona za dvosmjernu ulicu?
sta ce ti clan zakona, citaj znakove na fotografiji i sve ce ti biti jasno, valjda znas citati znakove?
Ne vidim znak za ovu stranu ulice nigdje na fotografiji.

Kako god je pogresan navod da je u svakoj dvosmjernoj ulici uvijek zabranjen parking, moze biti ali ne mora.
daxon

#4429 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

madner wrote:Ne vidim znak za ovu stranu ulice nigdje na fotografiji.

Kako god je pogresan navod da je u svakoj dvosmjernoj ulici uvijek zabranjen parking, moze biti ali ne mora.
Znak zabrane parkiranja nije potreban, na javnom putu/cesti parkiranje je zabranjeno, bilo znaka ili ne, bila dvosmjerna ili ne, naravno, osim ako znakom ili oznakama na kolovozu ta ulica ili dio ulice nije određen kao parking prostor.

Zamisli da parkiraš po sred saobraćajne trake u ul. Safeta Hadžića na potezu Švrakino - Aneks ili u Bulevar Meše Selimovića i kažeš: pa šta, mogu se parkirati jer nema znaka koji to zabranjuje. Priznaćeš, nema logike.
član/članak 69.
Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono
ugrožavalo bezbjednost/sigurnost drugih učesnika/sudionika u saobraćaju/prometu, ili predstavljalo smetnju za normalno odvijanje saobraćaja/prometa ili
kretanje pješaka.
madner

#4430 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Postoji znak u navedenim ulicama. Poslje svake autobuske je ponovljen.

Parkiranje je dozvoljeno osim na mjestima gdje je zabranjeno. Zasto inace mislis da ljudi stavljaju znak da je zabranjen parking, ako je vec tako i tako zabranjen?
adnandus

#4431 Re: "Majstori" parkiranja

Post by adnandus »

hopi wrote:danas sam jednom majstoru parkiranja bacio gajbu, šta je misli držati do juna? Svoje auto tu nisam parkirao stoji na drugom mjestu.

Nisi smio :lol: :lol: :lol: :lol:
Mangup jesi al iz prikrajka :lol: :lol: :run: :run:
Najlakse razbacivati gajbe po parkinzima
madner

#4432 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Kada drugi komsija bude prisiljen da udje u fizicki obracun barem prileti sa ledja :D
quasar

#4433 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

madner wrote:Kada drugi komsija bude prisiljen da udje u fizicki obracun barem prileti sa ledja :D
Pa prebijte zajedno tog supka sto baca gajbe.... :mrgreen:
adnandus

#4434 Re: "Majstori" parkiranja

Post by adnandus »

Haaaa ja treba biti mangup pa te gajbe natrpati kakvim vocem jabukama ili kruskama , sta ce sad covjek bez gajbe :mrgreen: :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#4435 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

adnandus wrote:Haaaa ja treba biti mangup pa te gajbe natrpati kakvim vocem jabukama ili kruskama , sta ce sad covjek bez gajbe :mrgreen: :mrgreen:
Prva asocijacija na trpanje gajbe nečim mi je na slučaj koji se dogodio u toku rata. Naime, nekad '93 "na liniju" se išlo pješice, nekih 30-tak km. E sad, u neka doba je raja primijetila da jedan lik svaki put sa linije u ruksak natrpa stvari iz kuća koje su bile između linija. Neki macan je skontao gdje lik ostavlja ruksak, ode od njega, izvadi motornu pilu koju je XY pripremio za ponijeti kući, i umjesto nje stvari kamen, otprilike iste težine... :-D :D
quasar

#4436 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
adnandus wrote:Haaaa ja treba biti mangup pa te gajbe natrpati kakvim vocem jabukama ili kruskama , sta ce sad covjek bez gajbe :mrgreen: :mrgreen:
Prva asocijacija na trpanje gajbe nečim mi je na slučaj koji se dogodio u toku rata. Naime, nekad '93 "na liniju" se išlo pješice, nekih 30-tak km. E sad, u neka doba je raja primijetila da jedan lik svaki put sa linije u ruksak natrpa stvari iz kuća koje su bile između linija. Neki macan je skontao gdje lik ostavlja ruksak, ode od njega, izvadi motornu pilu koju je XY pripremio za ponijeti kući, i umjesto nje stvari kamen, otprilike iste težine... :-D :D
Ah pa dobro, bilo je ljudi koji su nosali kamen preko Bjelasnice, panj preko Igmana... uvijek se nadje zrtva.
madner

#4437 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

quasar wrote:
madner wrote:Kada drugi komsija bude prisiljen da udje u fizicki obracun barem prileti sa ledja :D
Pa prebijte zajedno tog supka sto baca gajbe.... :mrgreen:
Moj moto je da se prikljucim pobjedniku, jer zajedno smo jaci :D
bpsang

#4438 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

Ne vidim znak za ovu stranu ulice nigdje na fotografiji.

Kako god je pogresan navod da je u svakoj dvosmjernoj ulici uvijek zabranjen parking, moze biti ali ne mora.[/quote]

Evo dokaza da nisi u pravu.Sta za tebe predstavlja ovaj saobracajni znak,postavljen od početka dvosmjerne ulice kod
Dzamije Kralj Fahd
Image

Da li te ovaj saobracajni znak navodi da je u ovom dijelu ulice zabranjeno parkiranje i zaustavljanje?
Image

Da li te ovaj Peugeot parkiran u zabrani podsječa da je parkiran u ulici koja ima dva smjera,Mislim da ovo nije London, a da ti dovoljno govori da nisi u pravu.
Stanje elementarne nepogode je davno prestalo da vazi !!!
Image
arzuhal

#4439 Re: "Majstori" parkiranja

Post by arzuhal »

Ja maloprije dođoh, kad ono - niđe mojih gajbi :?
madner

#4440 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madner »

Hajmo redom, ukoliko je ulica dvosmjerna onda znak zabrane parkiranja i zaustavljanja vazi samo za tu stranu. Tj. ako na obje strane postoji taj znak onda jeste zabranjeno parkirati na obje strane. Isto tako poslje svakog krizanja ili uljevanja se isti znak mora ponoviti, tako da ne vazi za audija i dalje parkirana auta.

Medjutim, to nema veze s tim sto je ulica dvosmjerna, nego s tim da postoji znak. :roll:
Dakle mozda je zabranjeno parkirati tu sa tim Peugotom, ali to se ne vidi sa te slike.
mrtva kokoš

#4441 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mrtva kokoš »

od sad cim prvi snijeg padne trcim po parkinzima stavljati gajbe i naplacivati parkiranje :-)

juce sam zamalo sa nekim debilom ne breci imao fajt. debil kaze, ja sam to cistio, da mi se auta mogu parkirati ispred radnje, parkiraj se negdje drugo :-) :lol:

reko hoces i u junu tako pricati, odjebi i ti i tvoja radnja, kad bude parking mjesto od radnje onda mi nesto reci... ako ti se nesto ne svidja zovi pauka, policiju ili koga vec ja ti se ne sklanjam. :-)

cuj on je cistio snijeg koji se skoro i otopio :lol: :-)
bpsang

#4442 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

madner wrote:Hajmo redom, ukoliko je ulica dvosmjerna onda znak zabrane parkiranja i zaustavljanja vazi samo za tu stranu. Tj. ako na obje strane postoji taj znak onda jeste zabranjeno parkirati na obje strane. Isto tako poslje svakog krizanja ili uljevanja se isti znak mora ponoviti, tako da ne vazi za audija i dalje parkirana auta.

Medjutim, to nema veze s tim sto je ulica dvosmjerna, nego s tim da postoji znak. :roll:
Dakle mozda je zabranjeno parkirati tu sa tim Peugotom, ali to se ne vidi sa te slike.
Image
majke mi ti ko da nikad nisi sjeo za volan pogledaj sa koje strane stoje znaci pa i slijepac moze zakljuciti da je ovo dvosmjerna ulica i da je u njoj zabranjeno parkiranje,drugo ova dvojica su usli u Zabranu i tu se parkirali parkiran je suprotno od smjera kretanja .
bpsang

#4443 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

Po tebi je i ovaj parkiran kako treba ccc....

Image
kokuz_sa

#4444 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

sto danas cika policajci ispisase kazni vozacima..
dobili novu vozalicu(sminka pravo s onim natpisom sa strane policija) pa nije raja navikla da ih to zaustavi :mrgreen:
bar 3 onako "trkaca" sam vidio koji su zaustavljeni i kojim se pise kazna
amko76

#4445 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amko76 »

arzuhal wrote:Ja maloprije dođoh, kad ono - niđe mojih gajbi :?
:lol: :lol: :lol:

Nego po kom osnovu vi to zagrađujete, da i ja si obezbjedim par lokacija po gradu, s tim gajbama. Samo nabavim gajbe jel? Treba li još šta?
Dr. Octagon

#4446 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr. Octagon »

kokuz_sa wrote:sto danas cika policajci ispisase kazni vozacima..
dobili novu vozalicu(sminka pravo s onim natpisom sa strane policija) pa nije raja navikla da ih to zaustavi :mrgreen:
Kakvu vozalicu?
Detalji....
kokuz_sa

#4447 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kokuz_sa »

Dr. Octagon wrote:
Kakvu vozalicu?
Detalji....
Dzip Rexton crn..
sa strane pise policija..jebeno izgleda :mrgreen:
Dr. Octagon

#4448 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr. Octagon »

kokuz_sa wrote:
Dr. Octagon wrote:
Kakvu vozalicu?
Detalji....
Dzip Rexton crn..
sa strane pise policija..jebeno izgleda :mrgreen:
Aaa.Mislio sam da nije neki presretač :D :D Koliko se sjećam te Rextone je koristila i interventna policija,možda su odlučili da malo s njim idu dijeliti čestitke...
bpsang

#4449 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bpsang »

u mojoj ulici bi za jedan dan napunili Budzet mjesečni .
maxell_sarajevo

#4450 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

amko76 wrote:
arzuhal wrote:Ja maloprije dođoh, kad ono - niđe mojih gajbi :?
:lol: :lol: :lol:

Nego po kom osnovu vi to zagrađujete, da i ja si obezbjedim par lokacija po gradu, s tim gajbama. Samo nabavim gajbe jel? Treba li još šta?
Kakve gajbe, kakvi kartoni trebao si ovako sebi "rezervisati" mjesto na parkingu.Ovu sliku je i ovaj bpsang postavio, al nije naodmet i sad je postaviti mjesec dana poslije snijega.
BTW ovo je mjesto onog glavonje sto vozi Golfa 3 sto sam ga naveo par stranica prije.

Image
Last edited by maxell_sarajevo on 07/03/2012 20:47, edited 1 time in total.
Locked