Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
theTruePath

#4426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Jazz_Junkie wrote:
Vares City wrote:@Posmatram
Il' neznas,neces da znas il' ne moRes sve stic',. :-)
Gaza i Palestinci trpe teror i zlocine preko 50 godina :x
Pitanje za tebe,.bez nagrade
Ko terorise Palestince?

1- Izrael
2-Marsovci

Imas *3 pokusaja
Ovdje covjek fakat ne moze iznijeti drukcije misljenje, a da ga kurjaci ne napadnu. :) Koliko sam upratio, uopce nije dovodio u pitanje represalije koje izraelska vlast izvodi nad palestinskim narodom. Konkretno je spomenuo ono tekbiranje u Sarajevu. Danas, odnosno vec jucer, na Euronewsu prikazuju jedan prosvjed i komentator govori da se radi o Istanbulu. Medjutim, ocigledno je bilo Sarajevo, jer sam u pozadini prepoznao Holiday Inn i crkvu Sv. Josipa. Prikazuju bas jednu mladju zenu kako tekbira. Bio je to jedan manji prosvjed. U Atini je cak 2500 ljudi izaslo na ulice i ne samo u Atini. Demonstracije su se digle i u 20 druga grcka grada. No, dok su se Grci iz cisto ljudskog suosjecanja (kako zdrav razum i treba postupiti) digli na noge, u Sarajevu se tekbira, bez obzira na to da li su u pitanju bili Bosnjaci ili turski drzavljani. Pogledaj koliko je ovdje stranica nagomilalo samo nekoliko ljudi. Siguran sam da bi se diskusiji pridruzilo mnogo vise forumasa, ali ne zele ljudi da se svadjaju. Svako misljenje koje se ne poklapa sa vizijama poluinformiranih radikala na ovom forumu (da, radikala, sto se moze zakljuciti iz njihovih postova na drugim temama - u to ne ukljucujem forumase poput Barbe ili tebe) se automatski nastoji poistovijetiti sa cetnicima. Palestincima, tj. narodu Gaze, treba hrana i sloboda. Ne trebaju im ideoloski obojene ubojice, koje prije svega zloupotrebljavaju svoj narod kao topovsko meso. Upravo su ovi brodovi tom napacenom narodu trebali donijeti sto mu zaista treba. Ne trebaju mu lazni prijatelji kojima je tek vjerska pripadnost preduslov za navodnu solidarnost, a ne glad i svakodnevna agonija.

Bilo je tekbiranja gdje su god muslimani prosvjedovali-normala.I u Sarajevu zivi vecina muslimana.Ja sam bio na prosvjedu gdje je bilo raznih nacija i muslimani su tekbirali a drugima nije smetalo.To samo smeta ovdasnjim balkanskim nemuslimanima
haqqlberry

#4427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by haqqlberry »

Mislim stvarno, koji neandertalac moraš biti da ti tekbir smeta :-)
theTruePath

#4428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

i zna li se ista o sljedecim prosvjedima? kad ce biti odrzani? ja sam cuo nesto ispred begove dzamije nakon ikindije namaza??
Delboy.Trotter

#4429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Delboy.Trotter »

Kad je to. Prevedi na naški?
theTruePath

#4430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

Delboy.Trotter wrote:Kad je to. Prevedi na naški?

what?
Desert Wind

#4431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

theTruePath wrote:

what?
Pita co'ek sta je ikindija namaz - nisu svi muslimani ybo ga ti :-D

Nekad oko 3-4.

Nego pitam se samo sta bi bilo da je recimo Iran pobio 19 izraelskih drzavljana u eksteritorijalnim vodama :run:
Kakve bi onda reakcije bile :!:
zonbirile

#4432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

Desert Wind wrote:
theTruePath wrote:

what?

Nekad oko 3-4.

Nego pitam se samo sta bi bilo da je recimo Iran pobio 19 izraelskih drzavljana u eksteritorijalnim vodama :run:
-------------------------------------------------------------
ništa kao ni sada što se ništa neće desiti.Drugo je to kada se scena postavi,rasporede igrači/glumci i onda se isprovocira bilo šta.Sada to nije slučaj,a sva navijanja u jednu i drugu stranu su bezpredmetna.
perajic

#4433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by perajic »

Desert Wind wrote:
theTruePath wrote:

what?

Nekad oko 3-4.

vjerovatno nuklearni napad u roku od 24 sata
Tvrtko II Kotromanić

#4434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Tvrtko II Kotromanić »

perajic wrote:
i to udruzenim snagama Izraela i SAD-a :x
Desert Wind

#4435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
perajic wrote:
i to udruzenim snagama Izraela i SAD-a :x
Ali je u svakom slucaju zanimljiva teza - sta bi bilo da je to uradio Iran Izraelu na isti nacin?
Ja mislim da bi arsin bio dramaticno disproporcionalan a posljedice kataklizmicke.
Jolpaz

#4436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Jolpaz »

Prevelika upotreba sile je strah i slabost jer da su jaki kontrolisali bi ovu situaciju na drugi način.Pokazivanjem mišića nastoji se držati tenzija i stvarati slika sile jer ipak nakon hesbollaha ostale su traume.To dokazuje napad na Gazu i takodje prekomjerna upotreba sile.
Delboy.Trotter

#4437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Delboy.Trotter »

To su malo iracionalna pitanja. Treba biti realan.
Svijet je na žalost tako postavljen. Nemaju svi ista prava, i ne vrednuje se svako isto.
Za 19 ubijenih Izraelaca, kada bi postojali čvrsti dokazi, Iran bi platio s 19000 života i dobio osudu cijelog svijeta.
Pa Izrael je čitavu dramu u Libanu napravio oko otetog vojnika, a ne 19 ljudi.
Činjenica je da jako brinu o svojim ljudima. Jednostavno drže do sebe, svoje države, svojih građana više nego USA, a što je najinteresantnije, čitav svijet je navikao na to.
Zamisli da neko ubije 19 naših građana negdje u svijetu. Dan-dva priče i prošao voz.
theTruePath

#4438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

A ovi koji se vade na hamas.njima treba reci vi ste i stvorili hamas...palestinski narod desetljecima podrzava socijalisticki fatah,a izrael ih je unistavao svakim danom-narodu pukao i film i po prvi put izglasa islamisticki hamas,nakon toga hamas se potrudi .poradi na socijalnim pitanjima i narod ih zadrzi na vlasti.Ko je kome kriv? izrael neka se sam sada krivi,nisu prihvacali sansu dok je fatah bio
Desert Wind

#4439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Desert Wind »

Delboy.Trotter wrote:To su malo iracionalna pitanja. Treba biti realan.
Svijet je na žalost tako postavljen. Nemaju svi ista prava, i ne vrednuje se svako isto.
Za 19 ubijenih Izraelaca, kada bi postojali čvrsti dokazi, Iran bi platio s 19000 života i dobio osudu cijelog svijeta.
Činjenica je da jako brinu o svojim ljudima. Jednostavno drže do sebe, svoje države, svojih građana više nego USA, a što je najinteresantnije, čitav svijet je navikao na to.
Zamisli da neko ubije 19 naših građana negdje u svijetu. Dan-dva priče i prošao voz.
Ne kontam te jednu stvar stari - je l to drze do sebe ubijanjem i ugnjetavanjem - daj mi molim te objasni :-D

Kako pisu danasnje turske novine - 480 ljudi su prebacili u zatvor u Ašdodu i sprema im se istraga i isljedjivanje.
Last edited by Desert Wind on 01/06/2010 09:29, edited 1 time in total.
@Bošnjak

#4440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by @Bošnjak »

Jazz_Junkie wrote:
Ko terorise Palestince?

1- Izrael
2-Marsovci

Imas *3 pokusaja
Ovdje covjek fakat ne moze iznijeti drukcije misljenje, a da ga kurjaci ne napadnu. :) Koliko sam upratio, uopce nije dovodio u pitanje represalije koje izraelska vlast izvodi nad palestinskim narodom. Konkretno je spomenuo ono tekbiranje u Sarajevu. Danas, odnosno vec jucer, na Euronewsu prikazuju jedan prosvjed i komentator govori da se radi o Istanbulu. Medjutim, ocigledno je bilo Sarajevo, jer sam u pozadini prepoznao Holiday Inn i crkvu Sv. Josipa. Prikazuju bas jednu mladju zenu kako tekbira. Bio je to jedan manji prosvjed. U Atini je cak 2500 ljudi izaslo na ulice i ne samo u Atini. Demonstracije su se digle i u 20 druga grcka grada. No, dok su se Grci iz cisto ljudskog suosjecanja (kako zdrav razum i treba postupiti) digli na noge, u Sarajevu se tekbira, bez obzira na to da li su u pitanju bili Bosnjaci ili turski drzavljani. Pogledaj koliko je ovdje stranica nagomilalo samo nekoliko ljudi. Siguran sam da bi se diskusiji pridruzilo mnogo vise forumasa, ali ne zele ljudi da se svadjaju. Svako misljenje koje se ne poklapa sa vizijama poluinformiranih radikala na ovom forumu (da, radikala, sto se moze zakljuciti iz njihovih postova na drugim temama - u to ne ukljucujem forumase poput Barbe ili tebe) se automatski nastoji poistovijetiti sa cetnicima. Palestincima, tj. narodu Gaze, treba hrana i sloboda. Ne trebaju im ideoloski obojene ubojice, koje prije svega zloupotrebljavaju svoj narod kao topovsko meso. Upravo su ovi brodovi tom napacenom narodu trebali donijeti sto mu zaista treba. Ne trebaju mu lazni prijatelji kojima je tek vjerska pripadnost preduslov za navodnu solidarnost, a ne glad i svakodnevna agonija.
:thumbup:

Nije problem tekbir ni prosvjed. Problem je, "uvlačenje pod skute" Turcima, a za šta? Jesu li Bosnu podržali u predhodnom ratu , koliko su mogli? Nisu !Ti "veliki" opet će izgladiti svoje odnose, a mi trebamo biti "budale" i zamjerati se !!!
Delboy.Trotter

#4441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Delboy.Trotter »

Desert Wind wrote:
Delboy.Trotter wrote:To su malo iracionalna pitanja. Treba biti realan.
Ne kontam te jednu stvar stari - je l to drze do sebe ubijanjem i ugnjetavanjem - daj mi molim te objasni :-D
Nazovi to kako hoćeš.
U ovom svijetu jedino sila i donosi korist i uspjeh. Evo ti naše situacije, ne samo naše. Svijet tako funkcionira a mi možemo iznositi svoja stajališta po forumima.
@Bošnjak

#4442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by @Bošnjak »

simpozijum delirijum wrote:ocekivana reakcija Turske
sljedeci konvoj sa humanitarnom pomoci za Gazu imat ce pratnju ratnih brodova Turske mornarice !
izgleda da se ipak nece ovaj put progledati kroz prste Izraelcima
Turska ne krije svoj bijes i otvoreno prijeti svom mogucim mjerama
lako je ganjati tenkovima zene i djecu i par mladica sa AK-47
da vidimo kako ce izraelska armada da izdje na kraj sa pravim vojnicima (i ovako ih Turci zamalo toljagama ne umlatise :D )

Što se turske tiče, eto za početak, prije dijeljenja lekcija drugima, neka u svome dvorištu počiste. Neka u turskoj dozvole osnovna ljudska prava, muslimankama npr. odijevanje u skladu sa vjerskim nazorom na poslu i u koledžu, pa če njihove reakcije diljem svijeta/pozitivne svakako, ali i u BiH, imati daleko , daleko, veću snagu.Ili , taj problem sa Kurdima? Ovako, zalažeš se za pravdu vani a u svome vatanu gaziš osnovna ljudska prava ???
theTruePath

#4443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by theTruePath »

@Bošnjak wrote:
sljedeci konvoj sa humanitarnom pomoci za Gazu imat ce pratnju ratnih brodova Turske mornarice !
da vidimo kako ce izraelska armada da izdje na kraj sa pravim vojnicima (i ovako ih Turci zamalo toljagama ne umlatise :D )

Što se turske tiče, eto za početak, prije dijeljenja lekcija drugima, neka u svome dvorištu počiste. Neka u turskoj dozvole osnovna ljudska prava, muslimankama npr. odijevanje u skladu sa vjerskim nazorom na poslu i u koledžu, pa če njihove reakcije diljem svijeta/pozitivne svakako, ali i u BiH, imati daleko , daleko, veću snagu.Ili , taj problem sa Kurdima? Ovako, zalažeš se za pravdu vani a u svome vatanu gaziš osnovna ljudska prava ???
pa ni druge zemlje ne dozvoljavaju hidzab,recimo francuska,sta se samo hvatate turske

dakle samo naprijed turci braco nasaa :mrgreen: :bih:
zonbirile

#4444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

izgleda sa Irana,polako se prelazi na Tursku.Uzalud,niko neće reagovati,svima odgovara ovo stanje,a incident jedan u nizu,očito nije onaj okidač da počne obračun.
michio

#4445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by michio »

prikazuju jednu sliku plijena sa broda kao arsenal oružja- kuhinjske noževe :D
@Bošnjak

#4446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by @Bošnjak »

theTruePath wrote:
@Bošnjak wrote:

pa ni druge zemlje ne dozvoljavaju hidzab,recimo francuska,sta se samo hvatate turske

dakle samo naprijed turci braco nasaa :mrgreen: :bih:

Pa hvatamo se turske jer je ako se ne varam turska je preko 90% muslimanska zemlja! Pa, ako oni prosvjeduju u Sarajevu sa turskim zastavama, ja se pitam, sasvim logično, a zašto te naše sestre - Turkinje , mislim sestre nama Bošnjacima/muslimanima u vjerskome smislu,ne mogu studirati u svojoj zemlji, a vamo , sa druge strane, država im se "satra" da zaštiti druge muslimane u svijetu. Zar nije logičnije da imaš prava u državi gdje su 90% muslimani, prije nego u Francuskoj, Belgiji, Švicarskoj...

P.S.
Naša braća izgleda dolaze u BiH samo kada nema „frke“. Kada je u BiH bilo „gutavo“, 1992-1995, braće ni na „mapi“!!!(Neka ih, bujrum, samo treba uskladiti, "riječi i djela")
callmethebreeeze

#4447 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by callmethebreeeze »

greys wrote:
osa wrote: ne osa vidi stanje onakvo kakvo je, ne onakvo kakvo bi trebalo biti ili onakvo kakvo bi neki željeli, fakt je da je izrael djelovao protivno međunarodnom pravu, da li je jedini koji to radi i da li to radi prvi put, nije i ne, fakt je da su nazovi humanitarci znali da će izazvati incident e sad da li su računali na ovoliko stradalih to sumnjam.
nego nitko da odgovori da li bi zbog sigurnosti svoje domovine postupili kao izraelci, ja napisah da bih, ima li još netko tko bi zbog svog naroda i države bio spreman na akcije koje baš i nisu u skladu s uobičajenim normama ponašanja.
na mnogo tema se zazivala tzv. traktorijada, nekako bi branjenje prava palestinaca i to ne idu baš u isti moralni koš, a zanimljivo dolaze od istih osoba, nije li to na određeni način pomalo licemjerno...
a tvoje impresije mojom osobom su tvoje pravo, ja vidiš nikad nisam niti pomislio a kamoli ispoljio, da ni je netko zbog svog mišljenja i uopće načina razmišljanja kako ti kažeš "jadniji i gadniji"...
Ja nikad ne bih podrzavao svoju domovinu ukoliko vrsi agresiju na neciji teritorij,frapantno krsi ljudska i humanitarna prava.Da mi je sto puta domovina,ne bih je podrzao.
upravo. ovdje se radi o elementarnoj pristojnosti. mi jos uvijek ne znamo verziju humanitaraca. izrael je ometao saletite na brodovima tako da nisu mogli poslati poruke u svijet i nikome ne daju da razgovara sa novinarima.

evo sta kaze gideon levy, u izraelskom haaretzu. ovom covjeku ide kapa do poda:

http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... d-1.293417
Last edited by callmethebreeeze on 01/06/2010 10:16, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#4448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Jazz_Junkie wrote:
Ko terorise Palestince?

1- Izrael
2-Marsovci

Imas *3 pokusaja

s ovim se slazem. nema mi nista gore nego kad krenu tekbirati ili mahati zastavama hamasa i hizbulaha. ovdje se radi o ljudskim pravima, sve ovo drugo je kontraproduktivno. drago mi je sto juce u svedskoj, izgleda, da nije bilo toga.
Last edited by callmethebreeeze on 01/06/2010 11:21, edited 1 time in total.
law2

#4449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by law2 »

callmethebreeeze wrote:
greys wrote:
osa wrote: ne osa vidi stanje onakvo kakvo je, ne onakvo kakvo bi trebalo biti ili onakvo kakvo bi neki željeli, fakt je da je izrael djelovao protivno međunarodnom pravu, da li je jedini koji to radi i da li to radi prvi put, nije i ne, fakt je da su nazovi humanitarci znali da će izazvati incident e sad da li su računali na ovoliko stradalih to sumnjam.
nego nitko da odgovori da li bi zbog sigurnosti svoje domovine postupili kao izraelci, ja napisah da bih, ima li još netko tko bi zbog svog naroda i države bio spreman na akcije koje baš i nisu u skladu s uobičajenim normama ponašanja.
na mnogo tema se zazivala tzv. traktorijada, nekako bi branjenje prava palestinaca i to ne idu baš u isti moralni koš, a zanimljivo dolaze od istih osoba, nije li to na određeni način pomalo licemjerno...
a tvoje impresije mojom osobom su tvoje pravo, ja vidiš nikad nisam niti pomislio a kamoli ispoljio, da ni je netko zbog svog mišljenja i uopće načina razmišljanja kako ti kažeš "jadniji i gadniji"...
Ja nikad ne bih podrzavao svoju domovinu ukoliko vrsi agresiju na neciji teritorij,frapantno krsi ljudska i humanitarna prava.Da mi je sto puta domovina,ne bih je podrzao.
upravo. ovdje se radi o elementarnoj pristojnosti. mi jos uvijek ne znamo verziju humanitaraca. izrael je ometao saletite na brodovima tako da nisu mogli poslati poruke u svijet i nikome ne daju da razgovara sa novinarima.

evo sta kaze gideon levy, u izraelskom haaretzu. ovom covjeku ide kapa do poda:

http://www.haaretz.com/print-edition/ne ... d-1.293417
posteno
callmethebreeeze

#4450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

colt wrote:
osa wrote:
callmethebreeeze wrote:covjece, koji crni hrvatski brodovi sa oruzjem natoa... ovo je protivno medjunarodnom pravu. pa hoces li reci da si ti bolje upucen u ove stvari od ljudi, poput svedskog ministra vanjskih poslova i kompletne svjetske javnosti?!
reci, da li su smjeli u međunarodnim vodama, zaplijeniti hrvatske brodove i njihov teret....
Jedino mjesto gdje mogu provoditi ono sto UN kaže (Embargo je uveden). Mozda bi bilo iritantno da su u HR vodama to uradili. Jel ti sad jasno
nevjerovanto je ovo. on poredi situaciju kod nas, gdje postojao embargo ujedinjenih nacija, i samovoljnu blokadu gaze od strane izraela koja nema niciju podrsku. nisam ovo vidio jer sam sinoc otisao spavati, ali zaista je ovo da ti se zamanta.
Locked