Jazz_Junkie wrote:Ovdje covjek fakat ne moze iznijeti drukcije misljenje, a da ga kurjaci ne napadnu.Vares City wrote:@Posmatram
Il' neznas,neces da znas il' ne moRes sve stic',.![]()
Gaza i Palestinci trpe teror i zlocine preko 50 godina![]()
Pitanje za tebe,.bez nagrade
Ko terorise Palestince?
1- Izrael
2-Marsovci
Imas *3 pokusajaKoliko sam upratio, uopce nije dovodio u pitanje represalije koje izraelska vlast izvodi nad palestinskim narodom. Konkretno je spomenuo ono tekbiranje u Sarajevu. Danas, odnosno vec jucer, na Euronewsu prikazuju jedan prosvjed i komentator govori da se radi o Istanbulu. Medjutim, ocigledno je bilo Sarajevo, jer sam u pozadini prepoznao Holiday Inn i crkvu Sv. Josipa. Prikazuju bas jednu mladju zenu kako tekbira. Bio je to jedan manji prosvjed. U Atini je cak 2500 ljudi izaslo na ulice i ne samo u Atini. Demonstracije su se digle i u 20 druga grcka grada. No, dok su se Grci iz cisto ljudskog suosjecanja (kako zdrav razum i treba postupiti) digli na noge, u Sarajevu se tekbira, bez obzira na to da li su u pitanju bili Bosnjaci ili turski drzavljani. Pogledaj koliko je ovdje stranica nagomilalo samo nekoliko ljudi. Siguran sam da bi se diskusiji pridruzilo mnogo vise forumasa, ali ne zele ljudi da se svadjaju. Svako misljenje koje se ne poklapa sa vizijama poluinformiranih radikala na ovom forumu (da, radikala, sto se moze zakljuciti iz njihovih postova na drugim temama - u to ne ukljucujem forumase poput Barbe ili tebe) se automatski nastoji poistovijetiti sa cetnicima. Palestincima, tj. narodu Gaze, treba hrana i sloboda. Ne trebaju im ideoloski obojene ubojice, koje prije svega zloupotrebljavaju svoj narod kao topovsko meso. Upravo su ovi brodovi tom napacenom narodu trebali donijeti sto mu zaista treba. Ne trebaju mu lazni prijatelji kojima je tek vjerska pripadnost preduslov za navodnu solidarnost, a ne glad i svakodnevna agonija.
Bilo je tekbiranja gdje su god muslimani prosvjedovali-normala.I u Sarajevu zivi vecina muslimana.Ja sam bio na prosvjedu gdje je bilo raznih nacija i muslimani su tekbirali a drugima nije smetalo.To samo smeta ovdasnjim balkanskim nemuslimanima