SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Voda, komsija wrote:Mene je prije mjesec dok sam isao kuci napalo 5 tih neudomljenih :shock: u Dobrinji, ulica Lava Tolstoja, a
Dobrinjci znaju za taj copor vjerovatno.
2 velika , ogromna i ostali pomagaci...potpuno izbezumljeni i ludi, sa pjenom iz usta...usrao sam se dozavrat, ne mogu bjezati jer sam ranjen u ratu i nema sanse da potrcim...ne mogu vam opisati koliko sam se prepao.
Ne znam ni sam otkud mi snaga , ocaj valjda, ali prvog koji me je ujeo onako punim puknem spicem u grkljan i izvrnem naopako. Okrenem se ostalima , a oni bjeze niz ulicu... i onda se okrenem i ovog sto lezi onako divljački ovom zdravom nogom udarim još dvaput da budem siguran da nece ustati.
Prezivio sam rat, bio po terenima i u bitkama svakakvim, al ovakvu traumu nisam dozivio, isto dzungla...
To je stvarno nenormalan strah i svi Vi koji se borite za prava zivotinja, zelim da Vam se desi ovo sto je meni.
p.s.
Par dana nakon toga mi je napadnuta sestra, a s obzirom na haos na ulicama, mislim da cu poslije 15 god. ponovo pucati.
Bolje je glasati na izborima, pa onda pucati od smijeha kada počnu kukati gubitnici izbora!
zateznistub

#4427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Ma jok, trebao si pustiti da tebe i sestru izujedaju, pa da ih kako neko rece ranije fino nahranis.
springtime

#4428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by springtime »

Nadam se da ne idem u off topic (izvinjavam se ako je tako), ali čini se da postoji neki obrazac u ponašanju i traženju krivnje kad se nešto loše desi. Napisali su da je neko uzeo stvar u svoje ruke i sam se pobrinuo? Da li još nekome ovo para uši ili zvuči posve normalno danas, pošto vidim da neko i to opravdava?

Ljudi imaju puno pravo zahtijevati da se rješava ono što ih boli, što im smeta (problem pasa recimo), jer npr. plaćaju porez i izvršavaju građanske dužnosti. Ali adresa - potpuno pogrešna!

Pa tako imamo ljude koji psuju i krive između ostalog:
-izglasani zakon (jer je zabranio ubijanje :? )
-udruženja (GRAĐANA) za zaštitu životinja koja se finansiraju donacijama od strane GRAĐANA
-ljude koji hrane izgladnjele pse (ako ne zbog humanosti onda iz praktičnog razloga da ne napadaju prolaznike)
-same pse (ne mogu otići u mesnicu i tražiti pola kile mesa, molim, niti su vukovi da se sami snalaze u šumi, već na asfaltu, zavisni su od ljudi

Znači, svi su krivi osim onih koji su DUŽNI da to rješavaju, a duži ih zakon koji su sami donijeli.

Dalje, piše u onom užasu od novinarskog teksta, građani se sami pobrinuli (koji građani- ime i prezime), a po zakonu to smiju samo vet. inspekcije.

Kako su se pobrinuli, pita li se iko? Ima li kakav zakon da je ovdje prekršen?

Prije nego krene aplaudiranje za ove što su sposobni i što sami rješavaju stvari, zapitajte se šta onda kad mu zasmeta neki komšija ili kolega, hoće li se i njega tako riješiti?
GAU 8

#4429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by GAU 8 »

PipiDugaDevetka wrote:
Voda, komsija wrote:Mene je prije mjesec dok sam isao kuci napalo 5 tih neudomljenih :shock: u Dobrinji, ulica Lava Tolstoja, a
2 velika , ogromna i ostali pomagaci...potpuno izbezumljeni i ludi, sa pjenom iz usta...usrao sam se dozavrat, ne mogu bjezati jer sam ranjen u ratu i nema sanse da potrcim...ne mogu vam opisati koliko sam se prepao.
Ne znam ni sam otkud mi snaga , ocaj valjda, ali prvog koji me je ujeo onako punim puknem spicem u grkljan i izvrnem naopako. Okrenem se ostalima , a oni bjeze niz ulicu... i onda se okrenem i ovog sto lezi onako divljački ovom zdravom nogom udarim još dvaput da budem siguran da nece ustati.
Prezivio sam rat, bio po terenima i u bitkama svakakvim, al ovakvu traumu nisam dozivio, isto dzungla...
To je stvarno nenormalan strah i svi Vi koji se borite za prava zivotinja, zelim da Vam se desi ovo sto je meni.
p.s.
Par dana nakon toga mi je napadnuta sestra, a s obzirom na haos na ulicama, mislim da cu poslije 15 god. ponovo pucati.
Bolje je glasati na izborima, pa onda pucati od smijeha kada počnu kukati gubitnici izbora!
A sta ako izgube oni za koje glasa?? :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

GAU 8 wrote: A sta ako izgube oni za koje glasa?? :D
Upucati sebe, ali ima pod-podforum o izborima, pa ne bih dalje razvijao svoju misao.
springtime

#4431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by springtime »

-Romeo- wrote:
najsretniji bi bio da tebe hoće ujesti umjesto što ujedaju nedužnu djecu.
O Romeo, Romeo, wherefore art thou Romeo? :) :D
Voda, komsija

#4432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Voda, komsija »

Vidim opet ima filozofa.
Ako se ovako nastavi, velike su sanse da cete i vi imati bliski susret.
A opet, mozda ja ne znam sa zivotinjama.
Mozda im vi znate tepat ili ih pomilkite i oni onako umiljati odu niz ulicu...ili mozda, mozda vam se neki cukica slucajno dohvati grla, u nevinoj zelji da vas njezno polize...pa vas sutra nadju raskomadane... a sta da znam, kad nista ne znaaaam :-)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

PipiDugaDevetka wrote:
p.s.
Kakve veze izbori imaju, misliš li da će ko god dođe na vlast ovo promijeniti? Ovakve zakone o ljudskim i životinjskim pravima najčešće upravo guraju ljevičari.
PipiDugaDevetka

#4434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Pera Trta wrote: Kakve veze izbori imaju, misliš li da će ko god dođe na vlast ovo promijeniti? Ovakve zakone o ljudskim i životinjskim pravima najčešće upravo guraju ljevičari.
Sve je politika, bilo Zakon o zaštiti životinja, bilo Zakon o liječenju ujedenih ljudi od strane pasa, čak i to kada se neko ''ne bavi politikom'', pa ne izlazi na izbore,...I to je neka politika!
Samo taj neko ne zna da je samim vađenjem CIPS lične karte dao glas pobjedničkim strankama/partijama, pa mu preostaje da povuče taj glas na narednim izborima tako što će u izborne kutije ubaciti 4 listića sa nacrtanim Čiča Glišom ili tako da glasa protiv.

SDP HOĆE PROMIJENITI OVO I OBEZBJEDIĆE NOVAC ZA RAD AZILA ZA PSE!
maxell_sarajevo

#4435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Oni su izglasali taj zakon, al nisu tacno napisali cime ih treba hraniti tako da lijepo malo otrova i fino po mahali prosuti.Ako vas uhvate kazete da ste bili humani i da ste ih samo htjeli nahranit, al da im se hrana nije svidela i da su onako od punog zeludca riknuli. :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

PipiDugaDevetka wrote:
Pera Trta wrote: Kakve veze izbori imaju, misliš li da će ko god dođe na vlast ovo promijeniti? Ovakve zakone o ljudskim i životinjskim pravima najčešće upravo guraju ljevičari.
Sve je politika, bilo Zakon o zaštiti životinja, bilo Zakon o liječenju ujedenih ljudi od strane pasa, čak i to kada se neko ''ne bavi politikom'', pa ne izlazi na izbore,...I to je neka politika!
Samo taj neko ne zna da je samim vađenjem CIPS lične karte dao glas pobjedničkim strankama/partijama, pa mu preostaje da povuče taj glas na narednim izborima tako što će u izborne kutije ubaciti 4 listića sa nacrtanim Čiča Glišom ili tako da glasa protiv.

Još nam samo reci koji si ti broj na kandidatskoj listi, da znamo brate :D
PipiDugaDevetka

#4437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Pera Trta wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Još nam samo reci koji si ti broj na kandidatskoj listi, da znamo brate :D
@Veljača mi je partijski sekretar. On me je stavio pod rednim brojem 22 na listi za Kanton.
Pitaj @Veljaču da će SDP obezbjediti funkcionisanje usvojenog Zakona o zaštiti životinja.

Ja se bojim da Sarajevo opet kao u prvim mjesecima prve ratne zime ostane bez pasa i mačaka lutalica.
Ne volim gradove u kojima nema pasa i mačaka lutalica.

Još su mi mrži gradovi i zemlje gdje nema moje braće Roma da prose, gataju, skupljaju stare stvari, metalne predmete i sve ostalo što se prodati može.
Prpa.ba

#4438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Prpa.ba »

Zasto da vecina gradjana, poreskih obveznika, koji nemaju nista sa nezbrinutim zivotinjama snosi prilicne troskove ovih zakona koji su cisto preseravanje za jednu tranzicijsku i propalu drzavu? O cukicama, macama i ostalim zivuljkama mogu se brinuti Svedska, Norveska, SAD, itd.

Mi za to nemamo para, a ova udruzenja bi troskove svog hobija prebacili na cijelu drzavu. Neka opcine prave azile, dok ljudi nemaju ni krova nad glavom. Jako pametno.

Stari sistem "zbrinjavanja" lutalica je bio jeftin i efikasan, primjeren za drzavu kakva jesmo. I fercerao je desetljecima. Do pojave ovih pametnjakovica.

Kad rijesimo probleme ljudi, onda cemo o cukicama i macicima...
kurty

#4439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

maxell_sarajevo wrote:Oni su izglasali taj zakon, al nisu tacno napisali cime ih treba hraniti tako da lijepo malo otrova i fino po mahali prosuti.Ako vas uhvate kazete da ste bili humani i da ste ih samo htjeli nahranit, al da im se hrana nije svidela i da su onako od punog zeludca riknuli. :D

e blago se tebi
PipiDugaDevetka

#4440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Prpa.ba wrote:Zasto da vecina gradjana, poreskih obveznika, koji nemaju nista sa nezbrinutim zivotinjama snosi prilicne troskove ovih zakona koji su cisto preseravanje za jednu tranzicijsku i propalu drzavu? O cukicama, macama i ostalim zivuljkama mogu se brinuti Svedska, Norveska, SAD, itd.

Mi za to nemamo para, a ova udruzenja bi troskove svog hobija prebacili na cijelu drzavu. Neka opcine prave azile, dok ljudi nemaju ni krova nad glavom. Jako pametno.

Stari sistem "zbrinjavanja" lutalica je bio jeftin i efikasan, primjeren za drzavu kakva jesmo. I fercerao je desetljecima. Do pojave ovih pametnjakovica.

Pošto se problemi ljudi neće nikada riješiti, preostaje nam da vjerujemo u promjenu vlasti na izborima 3. oktobra/listopada u Federaciji i Kantonu Sarajevo, a nova vlast će sve racionalno i pametno riješiti.
spreca

#4441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by spreca »

Prpa.ba wrote:Zasto da vecina gradjana, poreskih obveznika, koji nemaju nista sa nezbrinutim zivotinjama snosi prilicne troskove ovih zakona koji su cisto preseravanje za jednu tranzicijsku i propalu drzavu? O cukicama, macama i ostalim zivuljkama mogu se brinuti Svedska, Norveska, SAD, itd.

Budzet za to postoji i pare lijezu na njihove racune ali ne i na zeludac cukice i mace i zato sam apsolutno protiv takvih budzeta jer pobogu brate mace moraju loviti mise a cuke loviti lisice.Idem mi na neku stvar sva ova humanost kad cuke i mace vrijede vise nekog bolesnog djeteta koje treba hitnu operaciju ili kad neki djed ili nena nejmaju sta da jedu.moze te sve ovo shvtiti kako hocete ali znam ja nas...
Prpa.ba

#4442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Prpa.ba »

PipiDugaDevetka wrote: Pošto se problemi ljudi neće nikada riješiti, preostaje nam da vjerujemo u promjenu vlasti na izborima 3. oktobra/listopada u Federaciji i Kantonu Sarajevo, a nova vlast će sve racionalno i pametno riješiti.

Nemoj me pogresno shvatiti, i ja sam.. recimo simpatizer SDP-a, glasati cu za njih, ali sam u ovom trenutku protiv izdvajanja bilo kakvih drzavnih sredstava za mazenje & pazenje nezbrinutih zivotinja. Ova drzava i narod trenutno imadu pametnija posla od nadhebavanja o pravima "slatkih malih i nevinih" zivotinjica. Takodjer cu nastojati vidjeti sta treba uraditi i koga treba kontaktirati kako bi bio pokrenut proces izmjene ovog bespotrebnog zakona, da bi se vratile stare metode zbrinjavanja lutalica.
PipiDugaDevetka

#4443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Prpa.ba wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Pošto se problemi ljudi neće nikada riješiti, preostaje nam da vjerujemo u promjenu vlasti na izborima 3. oktobra/listopada u Federaciji i Kantonu Sarajevo, a nova vlast će sve racionalno i pametno riješiti.

Nemoj me pogresno shvatiti, i ja sam.. recimo simpatizer SDP-a, glasati cu za njih, ali sam u ovom trenutku protiv izdvajanja bilo kakvih drzavnih sredstava za mazenje & pazenje nezbrinutih zivotinja. Ova drzava i narod trenutno imadu pametnija posla od nadhebavanja o pravima "slatkih malih i nevinih" zivotinjica. Takodjer cu nastojati vidjeti sta treba uraditi i koga treba kontaktirati kako bi bio pokrenut proces izmjene ovog bespotrebnog zakona, da bi se vratile stare metode zbrinjavanja lutalica.
Pa, napisao sam, da sam uvjeren da će nova vlast iznaći racionalno i pametno rješenje. Samo treba glasati za one koji će to uraditi. I ja vjerujem u mladost, pamet i racionalnost kandidata SDP-a, pa ću ja i članovi moje obitelji glasati na federlanom nivou za SDP. Medjutim, princip stavljanja krstića pored imenaa na glasačkim listićima će mi biti da glasam samo za one koji imaju manje od 45 godina, sa nekoliko izuzetaka.

Pozdrav, @Prpa.ba!
Cholina_Lokica

#4444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

jasta radi, ovi kerovi i macketine sve pare uzese jadnim socijalnim slucajevima :oops:
PipiDugaDevetka

#4445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Dile wrote:jasta radi, ovi kerovi i macketine sve pare uzese jadnim socijalnim slucajevima :oops:
Ne, nego ''kerovi'' i ''mačketine''. Evo, na primjer, izgrađene su nove prostorije JU KC za soc. rad - Službe za socijalni rad pri opštini Ilidža. Neki dan sam ulazio. Napucane kancelarije ko momčki stan sa jakuzzi kupatilom. Sve nova IT oprema, sve oduzeto od usta i lijekova socijalnih slučajeva putem budžeta Kantona SA. Kao da nisu mogli nastaviti raditi u onoj baraki kod rijeke Željeznice. Je li to pravilno, molim te?! :x :evil: :oops:
Jara

#4446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

Dile wrote:jasta radi, ovi kerovi i macketine sve pare uzese jadnim socijalnim slucajevima :oops:
:lol: :thumbup:
Jara

#4447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jara »

Koliko je stranih donacija, namjenskih, propalo. Još prije više od 10 godina je RSPCA davao nekoliko stotina hiljada KM za azil, pod uslovom da zemljište ne bude privatno, nego "državno".Iako su pojedini stručnjaci volonterski napravili projekte azila, propadoše ta sredstva jer gradske i kantonalne vlasti nisu bile sposobne da odrede zemljište. Tek se dolaskom Behmena počelo raditi nešto na tu temu ( Rakovica)...
smak

#4448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smak »

pojave se kerovi negdje,zoves da ih uklone,a oni odgovaraju: zao nam je,ali mi dolazimo u taj dio grada tek za mjesec dana :shock:

sto znaci nek vas pojedu ali mi necemo ranije doci !
kurty

#4449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

smak wrote:pojave se kerovi negdje,zoves da ih uklone,a oni odgovaraju: zao nam je,ali mi dolazimo u taj dio grada tek za mjesec dana :shock:

sto znaci nek vas pojedu ali mi necemo ranije doci !

koga si zvao
IcedFlame

#4450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by IcedFlame »

PipiDugaDevetka wrote:Kao da nisu mogli nastaviti raditi u onoj baraki kod rijeke Željeznice. Je li to pravilno, molim te?! :x :evil: :oops:
:thumbup:
Naravno da nije pravilno. Kaze se baraci. :lol:
Locked