na kojoj je drug banci?EliasVeskot wrote:Ovaj paypal mi je sve manje I manje jasan. Drug otborio nalog prije 10 dana, sve uplate automatski available, nema nikakvih limita osim sto novac nihe automatski prebacen prvog.
Druga stvar, uspjela sam verifikovati master card sa Unicredita, ai bisam jos povlacila novac na nju, inace mi sluzi kao rezervna kartica I placam s njom. Pisala paypalu za ovo prvo oni mi salju neke glupe odgovore
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
ado_sar
#4426 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
-
Saka
#4427 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne samo VISA electron već bilo koja VISA.Kataklinger wrote:A ovdje je x puta pisano da na MasterCard ne moze transfer. Samo Visa Electron.
-
EliasVeskot
#4428 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
na RF, visa electronado_sar wrote:na kojoj je drug banci?EliasVeskot wrote:Ovaj paypal mi je sve manje I manje jasan. Drug otborio nalog prije 10 dana, sve uplate automatski available, nema nikakvih limita osim sto novac nihe automatski prebacen prvog.
Druga stvar, uspjela sam verifikovati master card sa Unicredita, ai bisam jos povlacila novac na nju, inace mi sluzi kao rezervna kartica I placam s njom. Pisala paypalu za ovo prvo oni mi salju neke glupe odgovore
buni me sto je novac odmah bio available, a kod mene sve uplate "pending" do odredjenog datuma.
Da znam da ne moze,jer sam I izvadila Rf visa electron jer su mi uvalili master u unicredit, ali sam je koristila samo za placanje, a neki dan mi je izbacilo poruku da verifikujem karticu I skinulo mi je onaj dolar, ne sjecam se jesam li mogla uopste da je verifikujem prije...
-
EliasVeskot
#4429 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa nije moglo, ali izgleda da moze http://newsroom.mastercard.com/press-re ... titutions/Kataklinger wrote:A ovdje je x puta pisano da na MasterCard ne moze transfer. Samo Visa Electron.
-
ado_sar
#4430 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
i meni je novac na "pending" skoro 25 dana nakon uplate. Oduvijek je tako. Pisao sam paypalu i uvjeravaju me da je to zbog toga sto je paypal bosanski, i samim tim podlozan raznoraznim prevarama, valjda i oni znaju kakvi smo.EliasVeskot wrote:na RF, visa electronado_sar wrote:
na kojoj je drug banci?
buni me sto je novac odmah bio available, a kod mene sve uplate "pending" do odredjenog datuma.
Da znam da ne moze,jer sam I izvadila Rf visa electron jer su mi uvalili master u unicredit, ali sam je koristila samo za placanje, a neki dan mi je izbacilo poruku da verifikujem karticu I skinulo mi je onaj dolar, ne sjecam se jesam li mogla uopste da je verifikujem prije...
Sto se tice Automatskog transfera, dok sam bio na Intesi, ta opcija mi nije nikada funkcionisala. Pisao sam i banci i paypalu i svi prebacuju lopticu na onog drugog. Prosli mjesec sam presao na sparkasse i sa njihovom karticom mi je ta opcija odmah omogucena i 1.11. su mi sva sredstva sa paypala automatski bez provizije prebacena na racun.
- insaneinthebrain
#4431 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kad su ovo opet promijenili interfejs. samo ga mijenjaju 
-
Kataklinger
#4432 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koji je ovo q sa Paypalom, dodao novu karticu i poslao zahtjev za verifikaciju, novac jos nije skinut s kartice, tj. jos nije napravljena transakcija. Prije je ovo islo za dan sve.
-
EliasVeskot
#4433 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Sve mi je to jasno, samo mi nije jasno kako je drugu odmah dostupna uplata, nema nigdje pending...a paypal otvoren prije 10 dana...ado_sar wrote:i meni je novac na "pending" skoro 25 dana nakon uplate. Oduvijek je tako. Pisao sam paypalu i uvjeravaju me da je to zbog toga sto je paypal bosanski, i samim tim podlozan raznoraznim prevarama, valjda i oni znaju kakvi smo.EliasVeskot wrote:na RF, visa electronado_sar wrote:
na kojoj je drug banci?
Sto se tice Automatskog transfera, dok sam bio na Intesi, ta opcija mi nije nikada funkcionisala. Pisao sam i banci i paypalu i svi prebacuju lopticu na onog drugog. Prosli mjesec sam presao na sparkasse i sa njihovom karticom mi je ta opcija odmah omogucena i 1.11. su mi sva sredstva sa paypala automatski bez provizije prebacena na racun.
Meni na RF uredno prebacuje odmah novac i dobijem email sa istim.
Pisala email paypalu i evo sta su mi odgovorili za ovo gore
We have recently changed our policy regarding releasing payments and we are no longer able to release funds on request.
If you wish to your payment to be released faster?
Here are a few steps you can take:
Ship your item quickly. Then mark the item as shipped on the Transaction Details page. Estimated payment release date: Within 7 days of the delivery date.
If you provide a USPS, UPS, or FedEx tracking number, your estimated release date is within 3 days of the delivery date.
Have a product or service that doesn't need to be shipped (e-book, piano lessons, etc)? Mark your order as processed and provide details. Estimated payment release date: Within 7 days after you mark as processed.
- zakasnila
#4434 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kod mene ista situacija, tek jutros skontala da mi nema novca na racunufree_too wrote:Je li jos kome prosao automatski (RF banka), i transakcija stoji "pending". Hmm inace to ne bude kod automatskog, ali izgleda da se zna desit? (Inace mi bude completed odmah i odmah dostupno)
- _Reds_
#4435 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jedno pitanje,
Obzirom da mi je debitna iskrekla, povezao sam bio bio kreditnu.
I sad mi je paypal prebacio pare na kreditnu, i vidim tu transakciju, ali mi tih para nema na kontu računa.
Kada će tamo biti ?'
Obzirom da mi je debitna iskrekla, povezao sam bio bio kreditnu.
I sad mi je paypal prebacio pare na kreditnu, i vidim tu transakciju, ali mi tih para nema na kontu računa.
Kada će tamo biti ?'
- zoza
#4436 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
To je bilo. Hvala.ado_sar wrote: da li si uopste kliknuo da zelis da verifikujes karticu?
-
gunner37
#4437 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pomoć,
zašto mi paypal nije uradio automatski transver novca na kraju mjeseca? Koristim paypal više mjeseci i ovo mi se desilo prvi put.
zašto mi paypal nije uradio automatski transver novca na kraju mjeseca? Koristim paypal više mjeseci i ovo mi se desilo prvi put.
-
ado_sar
#4438 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da li je novac u stanju "Pending" ili transfer uopste nije ni zapocet. Koja banka, koja kartica?gunner37 wrote:Pomoć,
-
Kataklinger
#4439 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Još uvijek nema transakcije od Paypala za verifikaciju kartice. Čekam evo dva dana :/
-
gunner37
#4440 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kartica Visa Sparkase, do sada bez problema. Svakog prvog automatski transver novca na karticu, bez provizije.ado_sar wrote:da li je novac u stanju "Pending" ili transfer uopste nije ni zapocet. Koja banka, koja kartica?gunner37 wrote:Pomoć,
-
ado_sar
#4441 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
isto i kod mene, visa sparkasse, ali novac stoji u "pending" stanju. Tako bude par dana i legne na racun.gunner37 wrote:Kartica Visa Sparkase, do sada bez problema. Svakog prvog automatski transver novca na karticu, bez provizije.ado_sar wrote:
da li je novac u stanju "Pending" ili transfer uopste nije ni zapocet. Koja banka, koja kartica?
-
almir90
#4442 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jesi li kontaktirao banku?Kataklinger wrote:Još uvijek nema transakcije od Paypala za verifikaciju kartice. Čekam evo dva dana :/
-
almir90
#4443 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Zavisi odakle primaš uplatu na PayPal, od različitih izvora novac bude na pending 21 dan, i nakon toga postane Available, i onda čekaš prvi u mejsec da ti automatski prebace na bankovni račun, a možeš i ručno povući, i to plaćaš 5$.ado_sar wrote:isto i kod mene, visa sparkasse, ali novac stoji u "pending" stanju. Tako bude par dana i legne na racun.gunner37 wrote:Kartica Visa Sparkase, do sada bez problema. Svakog prvog automatski transver novca na karticu, bez provizije.ado_sar wrote:
da li je novac u stanju "Pending" ili transfer uopste nije ni zapocet. Koja banka, koja kartica?
Ja recimo s jedne stranice dobijem uplatu i odmah mi je available, samo čekam prvi da mi automatski prebace na bankovni račun. Sa druge stranice mi stoji novac 21 dan pod Pending.
-
gunner37
#4444 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
E u tome je problem. Do sada je automatski prebacivan novac na karticu. Danas je 2. i novac još stoji na paypalu.
-
almir90
#4445 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dešavalo je se ove godine više puta da novac koji je Available na PayPal-u ne bude automatski prebačen na banku početkom mjeseca. I sam sam imao takvih problema početkom godine prva tri mjeseca. Dalje je išlo bez problema.gunner37 wrote:E u tome je problem. Do sada je automatski prebacivan novac na karticu. Danas je 2. i novac još stoji na paypalu.
Tamo piše da automatski prenos novca se vrši prva tri dana u mjesecu. Tako da, pričekaj još do sutra, onda povuči ručno, ako ti je žao 5$ čekaj početak Decembra i to je to.
-
Kataklinger
#4446 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Naravno da jesam, išao na šalter i nema transakcije od Paypala.almir90 wrote:Jesi li kontaktirao banku?Kataklinger wrote:Još uvijek nema transakcije od Paypala za verifikaciju kartice. Čekam evo dva dana :/
-
almir90
#4447 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Čudi me da traje toliko, ja sam dva puta radio verifikaciju, i obično drugi dan dođe. Pričekaj još koji dan, nije ti to ništa strašno, vjerovatno su u gužvi, čim eto i automatski transfer ne prolazi svima.Kataklinger wrote: Naravno da jesam, išao na šalter i nema transakcije od Paypala.
-
gunner37
#4448 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ok, hvala.almir90 wrote:Dešavalo je se ove godine više puta da novac koji je Available na PayPal-u ne bude automatski prebačen na banku početkom mjeseca. I sam sam imao takvih problema početkom godine prva tri mjeseca. Dalje je išlo bez problema.gunner37 wrote:E u tome je problem. Do sada je automatski prebacivan novac na karticu. Danas je 2. i novac još stoji na paypalu.
Tamo piše da automatski prenos novca se vrši prva tri dana u mjesecu. Tako da, pričekaj još do sutra, onda povuči ručno, ako ti je žao 5$ čekaj početak Decembra i to je to.
-
Shiba
#4449 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kod mene ovako stoji već 3 dana kad pokušam da "potvrdim" karticu. Trebalo bi nakon klika na Continue da mi skinu tih 1,95 USD ali dobijem samo ovu poruku:

Usput, iskoristiću priliku da priupitam - da li je za primanje novca preko Paypal-a dovoljna kartica (Visa Electron debitna, Raiffeisen) ili treba otvoriti i neki račun u banci? Mislio sam probati malo freelancing, da zaradim koji dolar ali nisam deverao s tim pa mi nije baš najjasnije. Hvala unaprijed!

Usput, iskoristiću priliku da priupitam - da li je za primanje novca preko Paypal-a dovoljna kartica (Visa Electron debitna, Raiffeisen) ili treba otvoriti i neki račun u banci? Mislio sam probati malo freelancing, da zaradim koji dolar ali nisam deverao s tim pa mi nije baš najjasnije. Hvala unaprijed!
- zakasnila
#4450 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nema potrebe za drugim racunom, dovoljna je Visa Electron