Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4426 Re: Šta trenutno čitate?
e da, ja sam upravo tu knjigu počeo čitati tako... i oči su mi ispale
došao do pola i nikad je ne završih 
-
Sarajevski_Marlboro
#4427 Re: Šta trenutno čitate?
Meni je to stvarno prezamorno i odmah odustanem.
A i nije to to ako je nemaš pod rukom...
Mislim općenito.
A još ako joj je 50-tak godina i požutjela-još bolje.
A i nije to to ako je nemaš pod rukom...
Mislim općenito.
A još ako joj je 50-tak godina i požutjela-još bolje.
-
Bosnian Dragon
#4428 Re: Šta trenutno čitate?
Zna li neko gdje mogu skinuti knjigu The Dancing Wu Li Masters ali sa prevodom na nas...
- old_drummer
#4429 Re: Šta trenutno čitate?
Ta knjiga je "extra" kako ti kazes, iz drugih, vise drustvenih i politickih razloga. Pa eto i religijskih. Konkretno, ljubav izmedju Majstora i Margarite ovdje nije glavna tema. Pa, nije ljubavni roman.minjonja wrote:procitala neki dan majstora i margaritu. sta da kazem, dobra je knjiga, ali sam ja mozda i previse ocekivala kako su mi svi govorili kako je extra knjiga. mogao je jos malo doraditi taj odnos majstora i margarite, nesto nisam vidjela tu neku nenormalno veliku ljubav. malo je jedno poglavlje da bi se identificirala sa tim likovima i da ih shvatim.
a sad sam ovo uzela citati:
robert graves - grcki mitovi
Da ne bude off, sad citam "Castle of Otranto", Horace Walpole.
- ultima_palabra
#4430 Re: Šta trenutno čitate?
U pravu si, ali meni i je i taj "ljubavni" dio fascinantan... bezvremenska knjiga, bez maneold_drummer wrote:Ta knjiga je "extra" kako ti kazes, iz drugih, vise drustvenih i politickih razloga. Pa eto i religijskih. Konkretno, ljubav izmedju Majstora i Margarite ovdje nije glavna tema. Pa, nije ljubavni roman.
- jedna tamo
#4432 Re: Šta trenutno čitate?
toni parsons novi početak
a da se samo pohvalim da sam u ovoj godini pročitala već 5 knjiga
a da se samo pohvalim da sam u ovoj godini pročitala već 5 knjiga
- SinjaD
#4433 Re: Šta trenutno čitate?
Neobična, duhovita i zabavna knjiga; ne manjka joj magičnog realizma. Kad sam je tek počela čitati zapisivala sam si na papir likove koji se pojavljuju jer ih ima zaista previše i onda sam u neka doba skontala da od toga nema fajde niti je to toliko bitno.dr.Gonzo wrote:Ovo
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4434 Re: Šta trenutno čitate?
čitam sirius na poslu

- janje_
#4435 Re: Šta trenutno čitate?

neki dan poceo.. pravo jergovicevo stivo..
- SinjaD
#4436 Re: Šta trenutno čitate?
Taze pročitana. Preporučujem je svim ljubiteljima Jergovića. Na neki način ovo je njegova ispovjest ili bolje rečeno objašnjavanje nekih stvari; kao da ste sjeli i zajedno pili kafu pa se on raspričaojanje_ wrote:
neki dan poceo.. pravo jergovicevo stivo..
- Filter
#4437 Re: Šta trenutno čitate?
dovrsio sva tri dijela "Diabla" (Richard Knaak), i poceo "knjiga bez imena" (Anonymus)... evo link...
http://www.najboljeknjige.com/content/k ... =264&tab=2
http://www.najboljeknjige.com/content/k ... =264&tab=2
- Eleonora
#4438 Re: Šta trenutno čitate?
Jest meni bila dosadna ta Ruta Tanenbaum. 
-
Bosnian Dragon
#4439 Re: Šta trenutno čitate?
Zna li neko gdje mogu skinuti knjigu The Dancing Wu Li Masters ali sa prevodom na nas...
-
njonjica
#4440 Re: Šta trenutno čitate?
Hvala kolegi forumasu PeroTrta (mislim da se tako "zove")...evo, nakon toliko godina u rukama mi opet Znakovi pored puta.
Sa zadovoljstvom.
Sa zadovoljstvom.
- Bullet Tooth Tony
#4441 Re: Šta trenutno čitate?

ruta me nije odusevila sekunde, u jednom trenutku sam se pitao da li je to uopste Jergovic
Zavrsio sam Harmsa i njegove slucajeve a preporucio bi Almodovarovu teoremu

- bez_ideje
#4442 Re: Šta trenutno čitate?
Uh....Izvadila FUkoovo Klatno iz regala,oprasila malo i spremila zabiljezivac......sutra se nanovo fatamo u kostac 
- Eleonora
#4443 Re: Šta trenutno čitate?
Ja je cak nisam ni procitala do kraja toliko mi je bila bezveze. I sto kazes ti @Bullet Tooth Tony, kao da nije Jergovic.

- nacho_
#4444 Re: Šta trenutno čitate?
The Great Gatsby by Fitzgerald 
- SinjaD
#4445 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sam mislila da je do mene. Stvarno volim Jergovića ali Rutu sam smlatila samo takoseka wrote:Gdje ce ti biti dosadna pored svih imenTovanih likovaEleonora wrote:Jest meni bila dosadna ta Ruta Tanenbaum.![]()
Jes' otisao malo u dubinu i sirinu...da sam se povremeno pitala, shto bi sa Rutom.![]()
Ne znam sjecas li se detalja sa klupom, i imenovanjem tko ju je napravio...i sama sam se pitala wtfje relevantno u svoj prici...et'
Mislim da je stvar u tome što je ta knjiga nekako suviše lokalna tj. zagrebačka.
- sadmire
#4446 Re: Šta trenutno čitate?
Meni je Ruta bila prva od Jergovica i nije mi odvratila od njega. Poslije su dosli Mama Leone i Otac, koje u izvjesnoj mjeri korespondiraju, s tim da u prvoj dominira zenska a u drugoj muska komponenta.
Ne znam kakve su ostale, kazu da je Sarajevski marlboro odlicna a Dvori od oraha me i ne privlace previse, ne znam zasto.
Sada citam Vrata od utrobe od Mirka Kovaca, negdje je svrstase medju tri najbolje knjige sa ovih prostora pa rekoh da provjerim. Zraci bas posebnom atmosferom, onom hercegovackom i covjek si moze docarati taj ambijent prije i poslije II svjetskog rata. Nije bas za svaciji ukus, ali meni sasvim odgovara, definitivno ima nesto u sebi.
Ne znam kakve su ostale, kazu da je Sarajevski marlboro odlicna a Dvori od oraha me i ne privlace previse, ne znam zasto.
Sada citam Vrata od utrobe od Mirka Kovaca, negdje je svrstase medju tri najbolje knjige sa ovih prostora pa rekoh da provjerim. Zraci bas posebnom atmosferom, onom hercegovackom i covjek si moze docarati taj ambijent prije i poslije II svjetskog rata. Nije bas za svaciji ukus, ali meni sasvim odgovara, definitivno ima nesto u sebi.
- AC_grom_DC
#4447 Re: Šta trenutno čitate?
čitam biografiju najvećeg boksera svih vremena Muhammeda Alija.
opisuje život crnaca na američkom jugu, diskriminaciju crnaca, svoju porodicu, prve korake u boksu, prijatelje, neprijatelje, način treninga, rano je ustajao, puno trčao sve dok ne bi počeo da povraća od napora, mlaćenje u ringu, slomljene vilice, sekunde koje traju koju vječnost, susret sa svojom prvom ženom koja bi inače doživljavala nervne slomove kada bi on izgubio meč, život sa drugom ženom s kojom je imao problema kada je prešao na islam jer su im načini života postali različiti jer on nije podnosio njenu gologuzost a njoj nije padalao na pamet da strpa sise pa se sa njom ubrzo i razveo, zatim Alijevo odbijanje da ide u Vijetnam, svojevrsnu izolaciju u koju je bio natjeran , zatim ponovni povratak......volim autobiografske knjige slavnih ljudi a ni ova me nije razočarala mada me dovela u dilemu u vezi treninga sa preskakanjem konopčeta jer Muhamed Ali u svojoj knjizi tvrdi da preskakanje konopca pospješuje rad nogu i jača srce dok sam ja u nekim drugim literaturama i pričama čuo da preskakanje konopčeta nije dobro za srce....
tako da ....znam šta da radim .
opisuje život crnaca na američkom jugu, diskriminaciju crnaca, svoju porodicu, prve korake u boksu, prijatelje, neprijatelje, način treninga, rano je ustajao, puno trčao sve dok ne bi počeo da povraća od napora, mlaćenje u ringu, slomljene vilice, sekunde koje traju koju vječnost, susret sa svojom prvom ženom koja bi inače doživljavala nervne slomove kada bi on izgubio meč, život sa drugom ženom s kojom je imao problema kada je prešao na islam jer su im načini života postali različiti jer on nije podnosio njenu gologuzost a njoj nije padalao na pamet da strpa sise pa se sa njom ubrzo i razveo, zatim Alijevo odbijanje da ide u Vijetnam, svojevrsnu izolaciju u koju je bio natjeran , zatim ponovni povratak......volim autobiografske knjige slavnih ljudi a ni ova me nije razočarala mada me dovela u dilemu u vezi treninga sa preskakanjem konopčeta jer Muhamed Ali u svojoj knjizi tvrdi da preskakanje konopca pospješuje rad nogu i jača srce dok sam ja u nekim drugim literaturama i pričama čuo da preskakanje konopčeta nije dobro za srce....
tako da ....znam šta da radim .
- zovemsecrveni
#4448 Re: Šta trenutno čitate?
Pretpostavljam da preskakanje konopčeta nije dobro jer konopče malo košta. Treba kupiti električnu pokretnu traku za trčanje sa ugrađenim LCD-ijem te još neku elektronsku opremu. 
- AC_grom_DC
#4449 Re: Šta trenutno čitate?
zovemsecrveni wrote:Pretpostavljam da preskakanje konopčeta nije dobro jer konopče malo košta. Treba kupiti električnu pokretnu traku za trčanje sa ugrađenim LCD-ijem te još neku elektronsku opremu.
ti si moderna deevojkaaaaaaaa
ti si moderna devojkaaaaaaa
-
sorei