Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
merimas
#4426 Re: Cigarete, odvikavanje
E jest zivo na ovoj temi
. Skupila se raja pa da se i ja malo prikljucim.
- shmizlica
#4428 Re: Cigarete, odvikavanje
sve znam
al, evo, ostatak ovog dana neću kontati, ali od sutra 1.11.2013. počinje ostatak mog života, i to nepušačkog....prekršim li ovo nek' me neko dobro nalupa
a i datum je fin, okrugal, pa će mi biti lakše kontati

al, evo, ostatak ovog dana neću kontati, ali od sutra 1.11.2013. počinje ostatak mog života, i to nepušačkog....prekršim li ovo nek' me neko dobro nalupa
-
merimas
#4429 Re: Cigarete, odvikavanje
Lako je s nama, ali kad drugi profil odrzi slovo, ja kidam na desno caaaak.shmizlica wrote:sve znam![]()
al, evo, ostatak ovog dana neću kontati, ali od sutra 1.11.2013. počinje ostatak mog života, i to nepušačkog....prekršim li ovo nek' me neko dobro nalupaa i datum je fin, okrugal, pa će mi biti lakše kontati
![]()
Sala mala, ja ne pusim od polovine maja, i imala sam s vremena na vrijeme potrebu da zapalim, ali promijenim plan, izadjem van i sjetim se prodika ( dobrano opravdanih) drugog profila i budeme sram. Taj covjek zna reci u pravo vrijeme prave rijeci.
Moje postovanje drugi profil.
-
Zoya
#4430 Re: Cigarete, odvikavanje
Shmizlice, zajebi datume, dane, godine, zaboravi to pocinjanje od sutra, sljedeceg mjeseca/godine... Sad! Sada je pravo vrijeme, ovog momenta, bacis i kazes nikad vise.shmizlica wrote:sve znam![]()
al, evo, ostatak ovog dana neću kontati, ali od sutra 1.11.2013. počinje ostatak mog života, i to nepušačkog....prekršim li ovo nek' me neko dobro nalupaa i datum je fin, okrugal, pa će mi biti lakše kontati
![]()
- Svakodobro!
#4431 Re: Cigarete, odvikavanje
Iskreno, mene je stid upravo zbog @drugi profil, u 48h sati i ja sam jucer predvece jednu, preznajao se, skupilo se nesto izmedju očiju i okinem, ali i dalje sam jak i necu vise, ne neću, nemam ih u blizini. Mislim da puno stvari rijesava svijest, čim padnu na pamet, odmah upaliti pjesmu, youtube, uzeti zvaku-bobu (ne čokolade i to
), samo ne misliti na njesra i to je to. Sretno svima.
- shmizlica
#4432 Re: Cigarete, odvikavanje
ma slažem se Zoya, nego danas zaribah sa jednom pa zato kažem ne kontam danas......hebemu, nikako da mi nadođe onaj momenat od zimus kad sam prestala prvi put....pa 6 mjeseci mi stvarno nisu na pamet padale....nemam pojma koji mi je klinac sada
ajme, drugi profil
....al zaslužila sam merima....nema sad ni lijevo ni desno 
ajme, drugi profil
-
Zoya
#4433 Re: Cigarete, odvikavanje
Skupilo medju ociju ha!?Svakodobro! wrote:Iskreno, mene je stid upravo zbog @drugi profil, u 48h sati i ja sam jucer predvece jednu, preznajao se, skupilo se nesto izmedju očiju i okinem, ali i dalje sam jak i necu vise, ne neću, nemam ih u blizini. Mislim da puno stvari rijesava svijest, čim padnu na pamet, odmah upaliti pjesmu, youtube, uzeti zvaku-bobu (ne čokolade i to), samo ne misliti na njesra i to je to. Sretno svima.
@shmizlo, nemoj, dzaba ti je...
- shmizlica
#4434 Re: Cigarete, odvikavanje
dobro, neću 
- ka0406
#4435 Re: Cigarete, odvikavanje
Sto rek'o nas Dr.Profa ... sama pala sama se ubila - pa sad se patiZoya wrote:Skupilo medju ociju ha!?Svakodobro! wrote:Iskreno, mene je stid upravo zbog @drugi profil, u 48h sati i ja sam jucer predvece jednu, preznajao se, skupilo se nesto izmedju očiju i okinem, ali i dalje sam jak i necu vise, ne neću, nemam ih u blizini. Mislim da puno stvari rijesava svijest, čim padnu na pamet, odmah upaliti pjesmu, youtube, uzeti zvaku-bobu (ne čokolade i to), samo ne misliti na njesra i to je to. Sretno svima.
Ja imam po jednu kutiju u svakoj jakni, plus na stocicu u spavacoj... kakav sado-mazohizam sebi priredjujem
![]()
@shmizlo, nemoj, dzaba ti je...
-
Zoya
#4436 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se razumijemo jos jednom, cigare su samo izgovor da nas smiruju kada se iznerviramo ili kada nas zivot satjera uza zid, ali vrlo dobro znamo da to nije tako i da postoji drugih nacina koje mogu biti korisne po nase zdravlje. Pusenje cini da se jos vise razbolimo i pored stvari koje nas emotivno ubijaju cigare nas samo mogu dotuci. predjite na alkohol
Shalim se

- ka0406
#4437 Re: Cigarete, odvikavanje
Zoya... sve si u pravuZoya wrote:Da se razumijemo jos jednom, cigare su samo izgovor da nas smiruju kada se iznerviramo ili kada nas zivot satjera uza zid, ali vrlo dobro znamo da to nije tako i da postoji drugih nacina koje mogu biti korisne po nase zdravlje. Pusenje cini da se jos vise razbolimo i pored stvari koje nas emotivno ubijaju cigare nas samo mogu dotuci. predjite na alkoholShalim se
![]()
- drug_profi
#4438 Re: Cigarete, odvikavanje
Oj sta da vam kazem?
A da ne budem patetican, smijesan, dosadan, da vas ne direnem na pogresno mjesto?
Sve znam. Sejtan je to. Taj ovisnik. I ja sam nakon 12 sati apstinencije zapalio jednu i onda mi bilo krivo sto sam se bezveze patio od jutra do mraka kad sam sve resetovao na nulu opet. Nisam vise nikad poslije.
Morate malo sa sobom pricati, nemam ja tu puno sta pametno reci osim da vam predlozim temu razgovora.
Koliko sebe cjenite? Jeste li zadovoljni sobom? Jeste li ponosni na sebe? Jel vas stid bas sebe, ne drugog profila, anonimca sa neta? Probajte se izmaknuti pogledati se sa distance. Osoba koja truje sebe i okolinu. U okolini su najcesce oni koje i najvise voli. Ali njen ceif je vazniji. Ona nije ni svjesna da to nije ceif nego lazni signal ugode koji dolazi od ovisnika. Jel joj bio ceif kad je prvu u zivotu zapalila? Jel joj se tijelo obradovalo toj cigari? Jel dovoljno razumno stvorenje da poveze cinjenice u zakljucak ili je jednostavna budala koja to nije u stanju... i pasce na svakom sljedecem iskusenju.
Osoba koja hoce da prestane, a ne prestaje, treba neku strucniju pomoc od moje. Ja mogu pricati sta god zelite i biti vam na vezi 24/7 i ponavljati ko papagaj stvari koje bi trebale biti jasne svima koji ste krenuli u borbu. Ja mogu samo da vam malo dignem moral. Ali sta vrijedi ako ste vi vidjeli cigaru i zapalili je ne razmislivsi o tome. Morate se boriti. Niko nije rekao da je lako, ali je iskusenje koje covjek vrijedan tog naziva moze iznijeti na ledjima. Za ljutu ranu ide ljuta trava, i nema lakog izlaza. Patite se, sami ste iskali. I svaki sekund patnje cini vas boljim covjekom.
Vrijedi dvostruko svake svoje sekunde.
Budite na kraju ponosni na sebe. Ja jesam jer sam pobijedio i nasmijao se u lice ovisniku. Imao sam cigare uvijek oko sebe, ali vec nakon tri dana sam znao da vise nikad necu zapaliti iako se ovisnik u meni nadao da hocu. Koliko ste pobjeda imali u zivotu? Koliko velicanstvenih? Koliko teskih ispita ste polozili? Koliko vrijedi selfrespect?
Jednostavno je - samo NE palite. Ponistavate sav trud.
Sve znam. Sejtan je to. Taj ovisnik. I ja sam nakon 12 sati apstinencije zapalio jednu i onda mi bilo krivo sto sam se bezveze patio od jutra do mraka kad sam sve resetovao na nulu opet. Nisam vise nikad poslije.
Morate malo sa sobom pricati, nemam ja tu puno sta pametno reci osim da vam predlozim temu razgovora.
Koliko sebe cjenite? Jeste li zadovoljni sobom? Jeste li ponosni na sebe? Jel vas stid bas sebe, ne drugog profila, anonimca sa neta? Probajte se izmaknuti pogledati se sa distance. Osoba koja truje sebe i okolinu. U okolini su najcesce oni koje i najvise voli. Ali njen ceif je vazniji. Ona nije ni svjesna da to nije ceif nego lazni signal ugode koji dolazi od ovisnika. Jel joj bio ceif kad je prvu u zivotu zapalila? Jel joj se tijelo obradovalo toj cigari? Jel dovoljno razumno stvorenje da poveze cinjenice u zakljucak ili je jednostavna budala koja to nije u stanju... i pasce na svakom sljedecem iskusenju.
Osoba koja hoce da prestane, a ne prestaje, treba neku strucniju pomoc od moje. Ja mogu pricati sta god zelite i biti vam na vezi 24/7 i ponavljati ko papagaj stvari koje bi trebale biti jasne svima koji ste krenuli u borbu. Ja mogu samo da vam malo dignem moral. Ali sta vrijedi ako ste vi vidjeli cigaru i zapalili je ne razmislivsi o tome. Morate se boriti. Niko nije rekao da je lako, ali je iskusenje koje covjek vrijedan tog naziva moze iznijeti na ledjima. Za ljutu ranu ide ljuta trava, i nema lakog izlaza. Patite se, sami ste iskali. I svaki sekund patnje cini vas boljim covjekom.
Budite na kraju ponosni na sebe. Ja jesam jer sam pobijedio i nasmijao se u lice ovisniku. Imao sam cigare uvijek oko sebe, ali vec nakon tri dana sam znao da vise nikad necu zapaliti iako se ovisnik u meni nadao da hocu. Koliko ste pobjeda imali u zivotu? Koliko velicanstvenih? Koliko teskih ispita ste polozili? Koliko vrijedi selfrespect?
- Svakodobro!
#4439 Re: Cigarete, odvikavanje
Ali zašto je ovo sad ovako, zašto gore oči, hoće da izlete van, pritisak...ka0406 wrote:Zoya... sve si u pravuZoya wrote:Da se razumijemo jos jednom, cigare su samo izgovor da nas smiruju kada se iznerviramo ili kada nas zivot satjera uza zid, ali vrlo dobro znamo da to nije tako i da postoji drugih nacina koje mogu biti korisne po nase zdravlje. Pusenje cini da se jos vise razbolimo i pored stvari koje nas emotivno ubijaju cigare nas samo mogu dotuci. predjite na alkoholShalim se
![]()
- drug_profi
#4440 Re: Cigarete, odvikavanje
Sad ti pocinje apstinencijska. Nestaju materije na koje je tvoje tijelo naviklo i sad dolazi do urnebesa u organizmu. Prolazna je faza. Ne boj se. Idi spavaj.
no links= d e p o
(koja retardirana politika ovog kixa da ne dozovljava linkove drugih portala) 
no links= d e p o
Code: Select all
http://www.** No links **.ba/hronika/evo-sto-se-dogada-u-vasem-tijelu-kada-prestanete-pusiti
Last edited by drug_profi on 31/10/2013 20:00, edited 1 time in total.
- ka0406
#4441 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne znam kolika nam je razlika u godinama, ali svaki put se osjecam kao djete u klupi koje sa strahopostovanjem slusa sta cete nam reci .
- Svakodobro!
#4442 Re: Cigarete, odvikavanje
Naveo si u prethodnom postu nešto o ovome.--> Jedini razlog dakle tegobe mi je taj što imam tu "pshičku tegobu" ali ne da mislim o cigarama, jer to mišljenje ne pikam i na njeg sam imun da zapalim, samo pritisak, upravo ta apstinencija, za to mi lijek treba podhitno. Uspjet ću. Moram.drugi profil wrote:Sad ti pocinje apstinencijska. Nestaju materije na koje je tvoje tijelo naviklo i sad dolazi do urnebesa u organizmu. Prolazna je faza. Ne boj se. Idi spavaj.
no links= d e p oCode: Select all
http://www.** No links **.ba/hronika/evo-sto-se-dogada-u-vasem-tijelu-kada-prestanete-pusiti
- drug_profi
#4443 Re: Cigarete, odvikavanje
Vidio sam Tita dva puta.ka0406 wrote:Ne znam kolika nam je razlika u godinama, ali svaki put se osjecam kao djete u klupi koje sa strahopostovanjem slusa sta cete nam reci .
- drug_profi
#4444 Re: Cigarete, odvikavanje
Ne treba ti nista. Mozes ti to. Trajace max tri dana od zadnje cigare. Moras pustiti organizam da se ocisti.Svakodobro! wrote:Naveo si u prethodnom postu nešto o ovome.--> Jedini razlog dakle tegobe mi je taj što imam tu "pshičku tegobu" ali ne da mislim o cigarama, jer to mišljenje ne pikam i na njeg sam imun da zapalim, samo pritisak, upravo ta apstinencija, za to mi lijek treba podhitno. Uspjet ću. Moram.drugi profil wrote:Sad ti pocinje apstinencijska. Nestaju materije na koje je tvoje tijelo naviklo i sad dolazi do urnebesa u organizmu. Prolazna je faza. Ne boj se. Idi spavaj.
- Svakodobro!
#4445 Re: Cigarete, odvikavanje
Danas sam uzeo energetsko pice i bilo mi je malo bolje, bar s koncentracijom. Sad će neki reći "s otrova na otrov" ali, eto...drugi profil wrote:Ne treba ti nista. Mozes ti to. Trajace max tri dana od zadnje cigare. Moras pustiti organizam da se ocisti.Svakodobro! wrote:Naveo si u prethodnom postu nešto o ovome.--> Jedini razlog dakle tegobe mi je taj što imam tu "pshičku tegobu" ali ne da mislim o cigarama, jer to mišljenje ne pikam i na njeg sam imun da zapalim, samo pritisak, upravo ta apstinencija, za to mi lijek treba podhitno. Uspjet ću. Moram.drugi profil wrote:Sad ti pocinje apstinencijska. Nestaju materije na koje je tvoje tijelo naviklo i sad dolazi do urnebesa u organizmu. Prolazna je faza. Ne boj se. Idi spavaj.
Hvala u svakom slučaju, sve ostalo je na nama - borba borba borba.
- ka0406
#4446 Re: Cigarete, odvikavanje
Tita vidjela nisam, ali sam zato pjevala u horu na Dan mladosti i stafetedrugi profil wrote:Vidio sam Tita dva puta.ka0406 wrote:Ne znam kolika nam je razlika u godinama, ali svaki put se osjecam kao djete u klupi koje sa strahopostovanjem slusa sta cete nam reci .i sjecam se Drzave i Ljudi, sto na zalost ove generacije vise nemaju gdje vidjeti.
- drug_profi
#4447 Re: Cigarete, odvikavanje
Nije problem uopste. Nemojte si stavljati prevelik teret. Ako vam pomaze drugi otrov, ok. Samo nemojte nastaviti s njim.
Ne birajte sredstva. Bilo sta sto ce vam pomoci da ne zapalite je dobro. Nekoliko dana dok je najgore. Poslije ce krize biti samo u naletima sa sve duzim razmacima, tako da ce biti lakse i tad vam nece trebati nista vise od malo cvrstine.
Ne birajte sredstva. Bilo sta sto ce vam pomoci da ne zapalite je dobro. Nekoliko dana dok je najgore. Poslije ce krize biti samo u naletima sa sve duzim razmacima, tako da ce biti lakse i tad vam nece trebati nista vise od malo cvrstine.
- ka0406
#4448 Re: Cigarete, odvikavanje
Vjeruj da smo svi ovo prosli ... kada sam vidjela prvi, drugi, teci dan.. kako se simptomi samo smjenjuju , sve gore od goreg, tek se onda probudio pravi borac u meni da izidjem kao pobjednik. Upravo mi je to otvorilo oci o kakvom se otrovu radi i koliko je zatrovan organizam i mozak.Svakodobro! wrote: Danas sam uzeo energetsko pice i bilo mi je malo bolje, bar s koncentracijom. Sad će neki reći "s otrova na otrov" ali, eto...
Hvala u svakom slučaju, sve ostalo je na nama - borba borba borba.
Koncentracija mi je takodje bila velika nula ... i to bas kada sam radila na Marketing planu za ovu godinu, katastrofa. Nervoza , nespavanje... I sve se opet vratilo na normalu, spavanje, koncentracija, daleko veci mir nego sto sam ga imala prije. Isplatilo se. Jednostavno se bori dan po dan.
- shmizlica
#4449 Re: Cigarete, odvikavanje
jeste dugačak ali ću ga citirati.......ma hvala ti kad imaš strpljenja da nam ponavljaš ''ko papagaj''drugi profil wrote:Oj sta da vam kazem?A da ne budem patetican, smijesan, dosadan, da vas ne direnem na pogresno mjesto?
- drug_profi
#4450 Re: Cigarete, odvikavanje
E tu smo negdje generacijski.ka0406 wrote:Tita vidjela nisam, ali sam zato pjevala u horu na Dan mladosti i stafetedrugi profil wrote:Vidio sam Tita dva puta.ka0406 wrote:Ne znam kolika nam je razlika u godinama, ali svaki put se osjecam kao djete u klupi koje sa strahopostovanjem slusa sta cete nam reci .i sjecam se Drzave i Ljudi, sto na zalost ove generacije vise nemaju gdje vidjeti.