zemljaEvo ko pita sta je ispod ploca.
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
ILIR_
Hahahahahahaa.car-x wrote:ma imali su ti rimljani one specijalne sandale, rimljanke, na cijem principu je uradjen vakuum-drzac za staklo.. tako da njima nije bio problem hodati ovako uzbrdicnim putevima..shin wrote:Jutros sjednem u auto i pravac Visoko, nije problem naci put do iskopina samo upitate stanovnike Viskog. Zanimljiva stvar sa ovim plocama jeste nagib na nekim mjestima da se ne moze stajati bez cuvanja. Uglavnom gdje su god poceli kopati nalaze se ploce.
Ovo mi sada objasnjava sve.
-
ludvig
Lazes! Samo vodene pistolje, da se igramo na Visocici.ludost wrote:
K'o ljudi? Pa odvrti malo ovu diskusiju unazad i pogledaj koliko puta je ovaj jalijaš spominjao pištolje,
Lazes. Samo sam te pozvao da se predstavis jer ce tako tvoji argumenti mozda dobiti neku tezinu.ludost wrote:
otkad prijeti otkrivanjem identiteta, i slično.
Aha, zato si IZBRISAO stare postove, da se mozes ograditi od peticijeludost wrote:
Zna jalija da se persona Ludost još davno ogradila od peticije koju spominje,
Ok, ako se ogradjujes od peticije, evo ja obecavam da te necu vise rasturati na ovom forumu. Bicu pazljiviji
-
ILIR_
Shin puno hvala za slikeshin wrote:Jutros sjednem u auto i pravac Visoko, nije problem naci put do iskopina samo upitate stanovnike Viskog. Zanimljiva stvar sa ovim plocama jeste nagib na nekim mjestima da se ne moze stajati bez cuvanja. Uglavnom gdje su god poceli kopati nalaze se ploce.
Ti si sada na ovom forumu No.1. za sveze informacije sa slikama sa mjesta.
Puno bolje nego price, nagadjanja i teoretiziranja.
Kad bi mogao svaki dan - zasluzio bi neki honorar
- Sinapsa
tacno, samo bih jos da primjetim, cisto radi logike...ako su vec poplocavali put do tog naselja, i taj put ima nagib, od recimo 60°, zbog cega, majku mu ne napravise nekakve komforne stepenice a ne ovu stazu za klizanje?...nako´usput receno...ludost wrote:nako, ako se zamislis... ako je na vrhu tog brda bilo neko naselje u kontinuitetu bar 500 godina, morao je do njega ici i neki put? zar ti se to ne cini logicnim?car-x wrote:ludost wrote:KRATKI RJEČNIK RENESANSE BOSANSKOG PRIMITIVIZMA
POPLOČANI PUT - Tokom cijele BS ere, intelektualne elite u BiH namjerno su držale sirotinju u neznanju i govorile joj da su u istoriji tuda prolazili razni značajni putni pravci, od kojih je većina od rimskog doba bila i popločana. Srećom, ulaskom u novu, AS eru, prosvijetljeni te intelektualno obogaćeni, znamo da popločanih puteva u BiH nije bilo, da ih nejma i da hina nemere bit. I taćka.
nako, ako se zamislis.. zasto bi neko pravio poplocani put po sred brda, kad ga vec moze zaobici dolinom rijeke?? ne cini li ti se tu malkice nelogicno ovo sto ti pricas?
Ono sto se Osmanagicu najvise u cijelom ovom slucaju moglo prebaciti, je da je od pretpostavki, indicija, teza...pravio dokaze!
Cak i sada, kada se tajna Visocice sve vise i vise razotkriva, dakle cak i na osnovu onih, nama forumasima, dostupnih dokaza ne mozemo reci 100% sta je to...srednjevjekovna gradjevina ili pak piramida...Uprkos mojoj nestrpljivosti, nadi da su to piramide, ipak, sve je moguce!! Jer je logicno da je moguce!!
Medjutim, ono sto mene iznenadjuje su ovi "strogo logicni" ljudi. Sjetite se samo izjava nasih naucnika, arheologa, i kako su kategoricno odbijali svaku mogucnost da Visocica nesto ovako moze da krije i kako je to podrucje arheoloski ispitano. Mislim da su dosadasnjí rezultati iskopavanja i cinjenica da se nesto neocekivano i nepoznato naslo, za njih porazavajuci i radi tolike samouvjerenosti cak i sramotni, jer po njima i mnogim likovima sa ovoga foruma, a najvise se isticao gospodin Znanje, ta iskopavanja se nikad nisu smjela ni u obzir uzeti, a kamoli zapoceti...
Mislim da je veoma bitno da su ljudi po ovom pitanju ne samo euforicni i optimisticni nego i skepticni, racionalni, oprezni.... stoga pozdravljam ljude koji posjeduju zdravu dozu skepse i racionalno razmisljaju, takvih antipiramidasa isto ima...medjutim ovo sto neki forumasi, antiiskopacivaci, rade, je vec odavno preslo granice dobrog ukusa i zavrsava se u pljuvanju svake logike, indicije i mogucnosti da se ipak radi o necemu drugom...ponasaju se, diplomatski receno, u potpunosti nelogicno.
Ovakvo ponasanje sve vise lici na nekakav "logicni" autizam i zbog silne logicnosti, IQ-a, racionalnosti, zavrsava u nesposobnosti spoznaje da je ipak moguce da se mozda ipak radi o necemu drugom osim brda...
Kad bi samo malo objektivniji bili i jednostavno uzeli u obzir da postoje indicije koje treba detaljno istraziti, vratili bi svoje, vec odavno izgubljeno postovanje umjerenih ljudi....
Za razliku od nekih forumasa, mislim da se BiH sasvim sigurno nece osramotiti niti se osramotila radi "piramide". Cak sta vise smatram da su Bosanci sasvim razumno i normalno emocionalno reagovali na ove vijesti o piramidi. Euforiju gradjana Visokog mogu u potpunosti da razumijem..bio bih zabrinut da nisu reagovali kako su reagovali....
Oni koji su tvrdili da se radi o najobicnijem brdu i da nikakva iskopavanja ne treba zapocinjati, takvi ocigledno nisu bili u pravu...Da li je Semir sa svojim kategoricnim izjavama bio u pravu-to ce se samo, i samo iskopavanjima ispostaviti...Stoga, svaka cast Semire!!!
- kekec
Evo u ovom tekstu se moze naciStari grad Visoki je bio malih dimenzija, dužine oko 60 m, a širine oko 25 m, orijentacije jug-sjever. Na zapadnom i istočnom bedemu imao je po jednu flankiranu kulu koje su ih štitile po cijeloj dužini. Sa jače i veće zapadne kule mogao se tući i glavni ulaz u grad, kao i pristupni put i most preko jarka južno od grada. Južni dio grada je dosta uzak, oko 14 m i završava se zaobljenim zidom. U jugoistočnom dijelu zida je bio glavni ulaz u grad. Pored ulaza je ostao neki komad zida za koji se pretpostavlja da je završavao kod jugoistočnog kuta manje, istočne kule koja je kvadratne osnove, dužine stranica oko 8 m. Po toj logici u poprečnom zidu je morao biti još jedan ulaz u prostor između zidova. Tu su vjerojatno stajale neke zgrade. Uz unutrašnju stranu zapadnog bedema, oko 12 m od sjevernog kuta grada, nalaze se tragovi neke zgrade veličine 7 x 6 m. Oko 5 m južno od nje su tragovi neke druge zgrade konstatirani i arheološkim sondažnim istraživanjem 1976. godine. Isturena kula u zapadnom bedemu je četverokutne osnove, vanjskih dimenzija 11 x 8 m. Iz platna zida isturena je za 7 m. Debljina zida pri temeljima do kojih je urušena je oko 2 m, tj. po 3 srednjovjekovna lakta od 0,68 m.
Sjeverni bedem grada je na oba kraja zaobljen, a u sredini malo uvučen. Na sjeveroistočnom kraju nalazi se isturena okrugla kula (promjera oko 5 m). Od nje se spušta prema podgrađu još jedan obrambeni bedem koji je branio pristup sa sjeveroistoka. Kula je imala višestruku ulogu. Prvo kao osmatračnica jer je sa nje dobar pregled terena na tri strane oko i ispod grada, kao i na Kraljevac, tj. na pretpostavljenu lokaciju kraljevog dvora. Kula je flankirala istočni bedem do izbačene kvadratne kule, kao i cijeli sjeverni bedem.
Gradski bedemi su građeni od pločastog vapnenca lokalnog porijekla, nejednake veličine i ,rjeđe, grubo otesanih. U žbuku nije umiješana propisna količina vapna, a jamski pijesak koji je upotrijebljen za mješavinu je dosta grub i nejednake čvrstine.
Oko cijelog grada je iskopan jarak, koji se produžavao u pravcu juga i obuhvatao dvije zaravni ispred grada. Obje zaravni su dugačka po 20 m. Između njih je prokopan još jedan jarak. Ovaj poprečni jarak na južnoj strani bio je dubok oko 4 m, a širok oko 8-10 m. Preko njega je vodio most oslonjen na stijene, i prilazni put glavnom ulazu u grad (Mazalić, 1954., 240-253).
stijena, kamenja, zidova, podzida...
Treba to samo otkopati.
Srednjovjekovna Bosna !
NO PIRAMID !
A posto Vlada "ima vaznija posla", dobro je da se bar nesto uradi,II
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (u daljnjem tekstu: Vlada Federacije) dužna je osigurati pravne, znanstvene, tehničke, administrativne i financijske mjere za zaštitu, konzervaciju i prezentaciju nacionalnog spomenika.
Vlada Federacije dužna je osigurati sredstva za izradu i provedbu potrebne tehničke dokumentacije za konzervaciju i prezentaciju nacionalnog spomenika.
Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika (u daljnjem tekstu: Povjerenstvo) utvrdit će tehničke uvjete i osigurati financijska sredstva za izradu i postavljanje informacione ploče sa osnovnim podacima o spomeniku i odluci o proglašenju dobra nacionalnim spomenikom.
pa makar to bila i "dobrovoljna radna akcija". Kao u dobra, stara
vremena. ORA " Visoko ´06 " !
-
Kwaheri
ovo jos traje. hajde. eto oni kopaju a mi cekamo. ako je bude- tamam, ako ne bude - opet tamam. ne kontam sta se unaprijed svadajte. fakat.
a drugo, ono sto meni nije jasno, kako to, mislim, kakvi zaboravni ljudi tu zivi, pa da zaborave da imaju piramidu.
i to ne neku piramidicu, vec...piramidetinu 
ako je bude, visocane s noge na nogu, đe su bili dosad
a drugo, ono sto meni nije jasno, kako to, mislim, kakvi zaboravni ljudi tu zivi, pa da zaborave da imaju piramidu.
ako je bude, visocane s noge na nogu, đe su bili dosad
-
ludost
Super, baš onako fino.Sinapsa wrote:medjutim ovo sto neki forumasi, antiiskopacivaci, rade, je vec odavno preslo granice dobrog ukusa i zavrsava se u pljuvanju svake logike, indicije i mogucnosti da se ipak radi o necemu drugom...ponasaju se, diplomatski receno, u potpunosti nelogicno.
Ovakvo ponasanje sve vise lici na nekakav "logicni" autizam i zbog silne logicnosti, IQ-a, racionalnosti, zavrsava u nesposobnosti spoznaje da je ipak moguce da se mozda ipak radi o necemu drugom osim brda...
Znaci - kad se upita gdje su kosti pronađene prošle godine ispod nekih od 'piramidinih' ploča, i zašto ta analiza još nije završena kad je sve ostalo već dokazano - onda je to "logični autizam"?
Kad se pita gdje su ti pusti strani stručnjaci i arheolozi - to je "pljuvanje"?
Kad se pita čemu 600.000 maraka budžeta kad rudari kopaju besplatno, i kad se pita kakav je to NGO ako u njemu sjede državni službenici - to je "nesposobnost spoznaje"?
Ako reknem da je ipak moguće da se možda ipak radi o nečemu drugom osim piramide, ja sam državni neprijatelj? To je sve OK, to nije pljuvanje?
Kad postavim ova pitanja onda sam "antiiskopavač"? I to je OK? Možda sam i četnik, ili ustaša, možda moj antiiskopavački identitet treba provaliti, ili mi prištoljem prijetiti, to je sve OK. Nije pljuvanje.
Samo nek se ne pljuje po Svetoj Piramidi. Hajde da pričamo k'o ljudi.
P.S. Ludvig, evo ti jedan stariji link pa se podsjeti: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... e&p=703432. Pa da vidimo kakve ćeš laži onda smisliti.
- Alfons Kauders
prodana duso, bezbeli si jal cafir, jal komunjara, ne diraj nam nasu svetinju...ludost wrote:Super, baš onako fino.Sinapsa wrote:medjutim ovo sto neki forumasi, antiiskopacivaci, rade, je vec odavno preslo granice dobrog ukusa i zavrsava se u pljuvanju svake logike, indicije i mogucnosti da se ipak radi o necemu drugom...ponasaju se, diplomatski receno, u potpunosti nelogicno.
Znaci - kad se upita gdje su kosti pronađene prošle godine ispod nekih od 'piramidinih' ploča, i zašto ta analiza još nije završena kad je sve ostalo već dokazano - onda je to "logični autizam"?
Kad se pita čemu 600.000 maraka budžeta kad rudari kopaju besplatno, i kad se pita kakav je to NGO ako u njemu sjede državni službenici - to je "nesposobnost spoznaje"?
Ako reknem da je ipak moguće da se možda ipak radi o nečemu drugom osim piramide, ja sam državni neprijatelj? To je sve OK, to nije pljuvanje?
Kad postavim ova pitanja onda sam "antiiskopavač"? I to je OK? Možda sam i četnik, ili ustaša, možda moj antiiskopavački identitet treba provaliti, ili mi prištoljem prijetiti, to je sve OK. Nije pljuvanje.
P.S. Ludvig, evo ti jedan stariji link pa se podsjeti: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... e&p=703432. Pa da vidimo kakve ćeš laži onda smisliti.
- Alfons Kauders
na svu srecu, nikadludvig wrote:Odlicno! Cestitke Osmanagicu, kad bi Vejzagicka ili onaj brbljator Imamovic organizovali ovakvu akciju?kekec wrote: Srednjovjekovna Bosna !
-
koop
Posto ocigledno promisljeno biras na koji post ces praviti reply, ne ocekujem odgovor, ali u kratkim crtama : DOSADAN SI DO BOLA. Mozda, ali ti to mozda je stvarno upitno, je i bilo zanimljivo na samom pocetku citati tvoje postove i tipova kao zanje (ili je to ist? nisam vise siguran), ali nakon 300 i kusur postova u kojima osim litara prolivene zuci, nisi apsolutno nista rek'o, stvarno d-o-s-a-d-n-o. Daj ljudi nastavite ovo ali malo strasti smanjite, ako je to ikako moguce. Ovo javljanje iz Visocice, i postavljene slike su stvarno bile osvjezenje. Ako imas vremena od silnog javljanja ovdje, idi molim te na Visocicu, malo pricaj s ljudima, napravi neki dijalog sa nekim iz te "fondacije", malo istrazivackog rada.ludost wrote:Super, baš onako fino.Sinapsa wrote:medjutim ovo sto neki forumasi, antiiskopacivaci, rade, je vec odavno preslo granice dobrog ukusa i zavrsava se u pljuvanju svake logike, indicije i mogucnosti da se ipak radi o necemu drugom...ponasaju se, diplomatski receno, u potpunosti nelogicno.
I na kraju, ti rece:
"I za kraj, molim moderatora da ovaj moj komentar ovdje ostavi, naravno, ako nije nekome previše uvredljiv. Moji ostali komentari su svi pobrisani i nemam više namjeru javljati se u ovako pristrano održavanu diskusiju" - hajd' molim te budi covjek od rijeci.
-
ludvig
Lazove, gdje ti je ko prijetio pistoljem? Nadji taj post, lazove.ludost wrote: ... ili mi prištoljem prijetiti, to je sve OK. Nije pljuvanje.
ludost wrote: P.S. Ludvig, evo ti jedan stariji link pa se podsjeti: http://www.sarajevo-x.com/forum/posting ... e&p=703432. Pa da vidimo kakve ćeš laži onda smisliti.
Ne valja ti link bas
Moji postovi od prvog zastupaju stav, ne znamo da li ima piramide, ali pustimo covjeka neka istrazi ako je toliko samouvjeren.
Tvoji postovi (izbrisao si ih, da ne bi mogli dokazati, ali ako opvrgnes, mozemo, ne zaboravi!) su u pocetku govorili da se radi o obicnom brdu, zatim da je Cengic osnovao fondaciju da zamaze oci biracima
- max_power
joj al' se ismijah na ovo zadnjeludvig wrote:Tvoji postovi (izbrisao si ih, da ne bi mogli dokazati, ali ako opvrgnes, mozemo, ne zaboravi!) su u pocetku govorili da se radi o obicnom brdu, zatim da je Cengic osnovao fondaciju da zamaze oci biracima, zatim da se radi o pranju para, zatim da se unistava srednjovjekovni grad, sad se unistava srednjovjekovna grobnica.... sutra ces napadati Osmanagica i fondaciju da piramidu nisu iskopali sa dovoljnom paznjom te da su je na nekim dijelovima cak i ostetili....
al' fakat ce tako i biti kako je krenulo...
-
ILIR_
Uzeto sa:Osmanagic says himself that the "pyramid" probably wasn't built, but shaped into that form from a hill which already approximatively had that form.
Posted by Pierre on 2006-04-18 14:18:59
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.bosnianpyramids.org/index.ph ... n#comments
-
ILIR_
Evo sta je neko napisao u Wikiped-iji:
Bosnian pyramid
From Wikipedia, the free encyclopedia
According to an AAP report published in the Sydney Morning Herald On 20 January, 2006, a team of international archaeologists from Australia, Austria, Bosnia, Scotland and Slovenia are scheduled to commence excavations on 13 April at a site known as Visocica hill, in the town Visoko, 32 kilometres northwest of Sarajevo to establish whether the hill is an ancient man-made pyramid structure - a theory supposedly supported by preliminary investigations.
Visocica hill reportedly possesses a symmetrical shape, with 100 metre-long, evenly shaped sides and corners that align with the points of the compass.
The theory that it constitutes an ancient artificial edifice was proposed in 2005 by Bosnian author Semir Osmanagic, whose excavations at the site have revealed what has been interperated as a paved entrance plateau and tunnels, as well as stone blocks and ancient mortar which he has suggested once covered the structure. These theories have reportedly been supported by expert interpretation of satellite and aerial imaging.
Theorists have suggested that the ancient Illyrian inhbitants of the Balkans possessed the expertise to construct such a structure.
Semir Osmanagic's theories are considered controversial by some academics, who accuse him of promoting pseudo-scientific notions and damaging archaeological sites with his excavations. [citation needed]
The coordinates of the hill are: 43°59'20.10"N, 18°10'12.97"E
[edit]
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_pyramid
Bosnian pyramid
From Wikipedia, the free encyclopedia
According to an AAP report published in the Sydney Morning Herald On 20 January, 2006, a team of international archaeologists from Australia, Austria, Bosnia, Scotland and Slovenia are scheduled to commence excavations on 13 April at a site known as Visocica hill, in the town Visoko, 32 kilometres northwest of Sarajevo to establish whether the hill is an ancient man-made pyramid structure - a theory supposedly supported by preliminary investigations.
Visocica hill reportedly possesses a symmetrical shape, with 100 metre-long, evenly shaped sides and corners that align with the points of the compass.
The theory that it constitutes an ancient artificial edifice was proposed in 2005 by Bosnian author Semir Osmanagic, whose excavations at the site have revealed what has been interperated as a paved entrance plateau and tunnels, as well as stone blocks and ancient mortar which he has suggested once covered the structure. These theories have reportedly been supported by expert interpretation of satellite and aerial imaging.
Theorists have suggested that the ancient Illyrian inhbitants of the Balkans possessed the expertise to construct such a structure.
Semir Osmanagic's theories are considered controversial by some academics, who accuse him of promoting pseudo-scientific notions and damaging archaeological sites with his excavations. [citation needed]
The coordinates of the hill are: 43°59'20.10"N, 18°10'12.97"E
[edit]
http://en.wikipedia.org/wiki/Bosnian_pyramid
- Sinapsa
Ja ne zelim nikoga popljuvati....posebno ne one koji su u manjini...svejedno koji lager sacinjava tu manjinu i kakav stav ta manjina imala, tj. da li on odgovarao mome ili ne...ludost wrote:Super, baš onako fino.Sinapsa wrote:medjutim ovo sto neki forumasi, antiiskopacivaci, rade, je vec odavno preslo granice dobrog ukusa i zavrsava se u pljuvanju svake logike, indicije i mogucnosti da se ipak radi o necemu drugom...ponasaju se, diplomatski receno, u potpunosti nelogicno.
Ja se sjecam "vremena" kada su na ovoj temi "piramidasi" bili u "manjini" i do bola popljuvani, nisi mogao ni zucnuti da tu mozda jos nesto ima i da je mozda, mozda, nesto drugo osim brda, da se treba izvrsiti istraga!! Vodja je bio bezosjecajni general "Znanje" (IQ=visok, EQ=nizak), koji je mnogo svoga vremena utrosio na ismijavanje svega i svakoga ko nije podrzavo njegov stav 1/1...njegova arogantnost i arogantnost njegovih istomisljenika je bila nesnosljiva.....Tako isto ne zelim da neko pljuje po "antipiramidasima"...stavovi, diskusija, pa i seganje DA, ali pljuvanje NE....
Ja se ponosim svima vama!! jer ste, od "Znanja" pa do "El-Bosniaca" pokazali da zastupamo jedan citav spektrum najrazlicitijih stavova....od najsuhljih racionalnih pa sve do najeuforicnijih emocionalnih....
To nam je najbolji dokaz da nismo primitivni ili glupi, kao sto, ako se ne varam, Alfons tvrdi...evo samo jedan bezvezni primjer - nedavno, kada je njemacki kardinal Ratzinger izabran za Papu, neki tip, grupa, nemam pojma, je odmah napravio muzicki hit...pjesmu ciji stihovi, koliko se sjecam, idu ovako: miiiii smooooo papaaaaaa...tralalalala...totalno, i ne prvo sranje od Nijemaca, Austrijanaca, Svajcaraca..itd...pa sta? niko se nije pobunio i rekao kako ce se osramotiti, kako su Nijemci glupi itd...
ljudi su se jednostavno radovali cinjenici da je jedan Nijemac zauzeo jednu vaznu svjetsku funkciju..kraj price!
Mislim da su i piramidasi i antipiramidasi djelimicno u pravu...i bez jednih i bez drugih bi bili idioti...
Jedino cega se ne ponosim je cinjenica da nepotrebno jedni druge ni 5% ne uvazavamo i pljujemo jedni po drugima.
Kada bi jedan okorjeli antipiramidas javno priznao da su npr. rezultati iskopavanja barem interesantni i da nista nije nemoguce, i kada bi jedan okorjeli piramidas priznao da to mozda ipak nije piramida...onda bi jedni drugima, uprkos razlicitim stavovima, barem mogli da gledamo u oci.
Zelio bih da izbjegnem utisak da sam neki veliki, profesionalni dobrica, Muhamed pejgamber, Isus, "Ahmmed"
Evo npr. "hrasno38" svojim stavom vec odavno pruza ruku i mogucnost jedne kriticne, ali ipak normalne diskusije...pa iskoristimo priliku....jer svi smo barem pomalo u pravu...
Last edited by Sinapsa on 18/04/2006 18:48, edited 2 times in total.
-
ILIR_
Evo malo nase kolege forumasi sa (i oni se ne slazu za ili protiv) ;( :
http://www.bosnianpyramids.org/index.php?id=2&lang=en
http://www.bosnianpyramids.org/index.php?id=2&lang=en
Semire zelim ti sve najbolje ,skini povez sa ociju skepticima i slijepcima.Ne obaziri se takvih je bilo i u vrijeme Galileja... pa su progledali..
Posted by Mostarac on 2006-04-17 23:46:41
--------------------------------------------------------------------------------
Svi ovi gubavci sto ovdje dolaze i grde Osmanagica su oni koji su ljubomorni sto oni nisu otkrili Bosanske piramide....vec su drkali po muzejima i sad se probudili.
Posted by Perhan on 2006-04-18 00:48:09
jako sam sretna i presretna da se piramida ukazuje,i ako nisam nikad bila skepticna. zaista je zanimljivo da se nakon toliko godina otkriva cudo svjetsko mozda (osmo). ali sretna sam sto je to u mojoj bosni sto smo mi sretni ljudi. drago mi je da se piram
Posted by emina on 2006-04-18 15:10:35
sve najljepse cestitke gospodinu semiruza veliko zalaganje i teski rad!!!! stojimo uz tebe i uz buduce piramide!!!
Posted by emina on 2006-04-18 15:12:40
-
ILIR_
jebo zemlju koje piramide nema
Posted by efendija on 2006-04-04 23:11:26
visoko ce biti ko dubrovnik i egipat
Posted by amer on 2006-04-14 06:16:56
-
ILIR_
Ljudi ako je ovo istina da uskoro cemo moci da gledamo live, online iskopanja to bi bilo fantasticno (u kombinaciji sa svezim svakodnevnim slikama od "shin"-a).
Evo:
Live video stream within the next few days - Posted on 18 Apr 2006 by NEWSBot.
Because of problems with current supply, the live video stream from the bosnian pyramids will start within the next few days. Then everyone will have the possibility to watch the excavations online.
http://www.bosnian-pyramid.com/news.html
Evo:
Live video stream within the next few days - Posted on 18 Apr 2006 by NEWSBot.
Because of problems with current supply, the live video stream from the bosnian pyramids will start within the next few days. Then everyone will have the possibility to watch the excavations online.
-
ILIR_
Evo nijemci sta kazu: 
Name: Marco
Email: [email protected]
Comments: Was um Gottes Willen soll noch gesagt werden , na dann waretn Wir auf die Zeit wenn ( sollte es Wahr ) sein das es eine oder meherer Pyramiden in Visoko gibt - dann musse die Geschichte neugeschrieben werden !
Wunsche Gluck und nicht nur Krieg !
Name: Marco
Email: [email protected]
Comments: Was um Gottes Willen soll noch gesagt werden , na dann waretn Wir auf die Zeit wenn ( sollte es Wahr ) sein das es eine oder meherer Pyramiden in Visoko gibt - dann musse die Geschichte neugeschrieben werden !
Wunsche Gluck und nicht nur Krieg !