teskeredzic_22 wrote: ↑11/02/2025 22:55
Nemaš pravo da sa svojim novcem ugrožavaš pravo drugoga da ima slobodan dan - nedelju koju će provesti sa svojom porodicom.
Postoje ljudi koji imaju jednako novca kao ti i mogu da rade šta hoće ali ne žele da ugrožavaju pravo drugoga da ima slobodan dan - nedelju koju će provesti sa svojom porodicom.
Tvoj novac nije vrijedniji od novca drugoga.
Tvoj novac nije vrijedniji od države koja ti dozvoljava da ga imaš , zaradiš , koja ga štampa i distribuira.
Tvoj novac nije vrijedniji od porodice.
Tvoj novac nije vrijedniji od prava drugoga da ima slobodan dan - nedelju koju će provesti sa svojom porodicom.
Nedeljom , u FBiH , u trgovini izuzev dežurnih apoteka,pekara i benzinskih pumpi , tvoj novac je jednak lažnom novcu iz društvene igre monopol.
Ako ga želiš koristiti , slobodno obriši d... s njim , biće korisniji
Otkud nekome pravo da svojim pravom slobodnog dana meni gazi moje pravo da kupujem kada zelim ? Kako određujemo cije pravo je vece ?

I opet mlatite praznu slamu, ne postoji radnik koji je radio svaku nedjelju osim ako to nije htio svojom voljom da sa kolegama mjenja slobodne dane. A ako se to i kršilo, što vjerujem da je mozda bio slucaj u nekim manjim mjestima, onda brate pojacaj inspekciju a nemoj komplet gasiti sve.
Otkud tebi ili drzavi pravo da meni branis rad kao radniku ako ja zelim raditi nedjeljom ali uz vecu dnevnicu ili neki drugi benefit ? Šta ćemo sa ljudima koji nemaju porodice ? Ja sam vlasnik svog tijela i ja biram kad zelim da radim, sta cemo sa tim pravom ?
Ili da budemo posteni prema svima zar nije lakse reci ko zeli da ne radi fiksno nedjeljom neka jednostavno nađe posao koji će mu to omogućiti ?

A onaj ko hoce radi za veću dnevnicu ili ako zeli imati nedjelju za rotaciju neka radi nedjeljom i praznicima ako to zeli. I naravno na kraju dana ja kao potrosac ukoliko zelim nedjeljom potrositi novac, i postoji trgovac koji mi moze ponuditi uslugu koja mi treba taj dan, ja trebam imati pravo da tu transakciju i obavim