Da, cekali su okruglo dvije sedmice za nesto sto su mogli javiti odmah na pocetku...Haris033 wrote: ↑21/04/2022 20:46Koji im je konkretno dokaz za ovo što nam pričaju?Filadendron96 wrote: ↑21/04/2022 13:17 Obavijest preko maila:
Poštovani klijenti,
Pošiljke koje smo poslali u sklopu isporuke BA054 su greškom bile preusmjerene u drugu zemlju, te smo ih zaustavili u putu i vratili u SAD. Pogrešno slanje robe i povrat iste je prouzrokovalo dodatna pitanja od strane carinskih radnika, i detaljni sigurnosni pregled naših pošiljaka u tranzitu i ponovo u SAD. Izvinjavamo se za neugodnosti zbog čekanja pošiljaka, razumijemo Vašu zabrinutost i potrudit ćemo se da pošiljke isporučimo što prije.
Čim dobijemo tačnu informaciju od aviokompanije o očekivanom datumu isporuke, istu ćemo Vam proslijediti.
Za dostavu pošiljaka iz ovog leta ćemo pripremiti i dodatni popust.
S poštovanjem,
Pesoto BH
Zar nije lakše reći da zbog neisplativosti, let BA054 i BA055 idu zajedno?
Ja sam navikao čekati i po 3 mjeseca na kupljenu robu, ali mrzim ako me neko pravi budalom..![]()
pesoto.ba
Moderator: anex
-
arsm02
#4426 Re: pesoto.ba
Last edited by arsm02 on 27/04/2022 15:35, edited 1 time in total.
-
STR69
#4427 Re: pesoto.ba
Poslovanje sa Pesoto je čisti mazohizam.
-
SA 071
#4428 Re: pesoto.ba
Ja uvijek stvari gledam iz pozitivnog ugla. Na 054 imam neku zimsku jaknu, tako da mi nije žurba, a s druge strane obećali su dodatni popust da se iskupe za grešku koja se desila, tako da mi ovako još bolje dođe.
S druge strane, otišao je naredni let a nisu mi spakovali paket iako je došao u skladište. Nisu ga registrovali na vrijeme. Helem, na idućem letu će biti još jedan paket pa ću preći u nižu cjenovnu kategoriju, ali ću ovaj paket čekati duže od mjesec...
S druge strane, otišao je naredni let a nisu mi spakovali paket iako je došao u skladište. Nisu ga registrovali na vrijeme. Helem, na idućem letu će biti još jedan paket pa ću preći u nižu cjenovnu kategoriju, ali ću ovaj paket čekati duže od mjesec...
- REDDEVILS
-
STR69
#4430 Re: pesoto.ba
Ovo nije pozitiva, ovo je P.R.SA 071 wrote: ↑22/04/2022 18:54 Ja uvijek stvari gledam iz pozitivnog ugla. Na 054 imam neku zimsku jaknu, tako da mi nije žurba, a s druge strane obećali su dodatni popust da se iskupe za grešku koja se desila, tako da mi ovako još bolje dođe.
-
Becky7
#4431 Re: pesoto.ba
Da li na walmart prolaze nase kartice, striktno unicredit banka?
-
SA 071
#4432 Re: pesoto.ba
Ne nego negativnu stvar gledam kroz pozitivnu prizmu. Jebi ga, na tebi je da odlučiš želiš li u stvarima tražiti samo negativno ili ćeš prioritet dati pozitivnim okolnostima ukoliko ih ima. Nevjerovatan je stepen mazohizma kod tebe da te toliko frustrira sve oko pesota (nisam vidio nijedan tvoj pozitivan komentar, čak ni onda kada je let znao doći za 7 dana), a da si još uvijek tu. Ja to sebi nikad ne bih radioSTR69 wrote: ↑23/04/2022 09:08Ovo nije pozitiva, ovo je P.R.SA 071 wrote: ↑22/04/2022 18:54 Ja uvijek stvari gledam iz pozitivnog ugla. Na 054 imam neku zimsku jaknu, tako da mi nije žurba, a s druge strane obećali su dodatni popust da se iskupe za grešku koja se desila, tako da mi ovako još bolje dođe.
-
STR69
#4433 Re: pesoto.ba
Pa nisam ja izgubio robu da bi sebi naškodio zbog nekih mojih poremećaja. Frustriran sam lažima i petljavinom. Kad god je kakva svinjarija eto tebe sa tvojom apologezijom i pr-om, ili preciznije damage control. Motivi su mi jasni, uposlenik si i braniš firmu. De nam nađi 054, mani se psihologije.SA 071 wrote: ↑23/04/2022 12:26Ne nego negativnu stvar gledam kroz pozitivnu prizmu. Jebi ga, na tebi je da odlučiš želiš li u stvarima tražiti samo negativno ili ćeš prioritet dati pozitivnim okolnostima ukoliko ih ima. Nevjerovatan je stepen mazohizma kod tebe da te toliko frustrira sve oko pesota (nisam vidio nijedan tvoj pozitivan komentar, čak ni onda kada je let znao doći za 7 dana), a da si još uvijek tu. Ja to sebi nikad ne bih radio![]()
-
SA 071
#4434 Re: pesoto.ba
STR69 wrote: ↑23/04/2022 12:54Pa nisam ja izgubio robu da bi sebi naškodio zbog nekih mojih poremećaja. Frustriran sam lažima i petljavinom. Kad god je kakva svinjarija eto tebe sa tvojom apologezijom i pr-om, ili preciznije damage control. Motivi su mi jasni, uposlenik si i braniš firmu. De nam nađi 054, mani se psihologije.SA 071 wrote: ↑23/04/2022 12:26
Ne nego negativnu stvar gledam kroz pozitivnu prizmu. Jebi ga, na tebi je da odlučiš želiš li u stvarima tražiti samo negativno ili ćeš prioritet dati pozitivnim okolnostima ukoliko ih ima. Nevjerovatan je stepen mazohizma kod tebe da te toliko frustrira sve oko pesota (nisam vidio nijedan tvoj pozitivan komentar, čak ni onda kada je let znao doći za 7 dana), a da si još uvijek tu. Ja to sebi nikad ne bih radio![]()
Dobar si
U principu, dosad si ih u ovih godinu dana u 3-4 navrata (jer kod njih svaka 3-4 mjeseca ispadne neko sranje) optuživao za laži, petljavinu, dovodio u pitanje njihov kredibilitet (iako se uvijek sve završavalo samo na kašnjenjima, a nikad na nekoj prevari ili nestanku robe) i svaki put ponovo bio tu sa novim pošiljkama. Zato sam i rekao ono o tvom mazohizmu. Ja da to gledam na tvoj način, ne bih sebi radio takve stvari. Ovako, imam na letu 054 zimsku jaknu koja svakako neće biti nošena prije zime, tako da mi nije žurba, a oni su najavili da će dati neki popust kako bi se iskupili i naravno da svi to i očekuju. I sad, na šta da se fokusiram u mom slučaju? Na to da let kasni i da ću jaknu čekati mjesec i po ili na to da ću proći jeftinije nego što sam planirao? Ja biram ovo drugo...
P.S. Ovi su dosad promijenili bar 4 uposlenika, pa ne znam koji sam ja od njih?
- Haris033
#4435 Re: pesoto.ba
@SA 071 Ako pokušavaš da budeš duhovit, mojne molim te..
Kao što sam gore napisao, nije fazon u čekanju, već u iskrenosti.
Ako su rekli, BA054 je poletio i da će doći za 7-10 dana, to onda treba da ispoštuju.
Ako nemaju dovoljno paketa za taj let, onda to treba da nam i kažu, pa ćemo čekati na sljedeći..
A ako nas lažu i prave budalama, onda je to već drskost..
Ja ću Pesotu dati još jednu šansu. Ako me još jednom naprave budalom, hvala Bogu, ima konkurencija..
Ako su rekli, BA054 je poletio i da će doći za 7-10 dana, to onda treba da ispoštuju.
Ako nemaju dovoljno paketa za taj let, onda to treba da nam i kažu, pa ćemo čekati na sljedeći..
Ja ću Pesotu dati još jednu šansu. Ako me još jednom naprave budalom, hvala Bogu, ima konkurencija..
-
SA 071
#4436 Re: pesoto.ba
Jebi ga, ja im vjerujem da su imali zajeb, a vi ne vjerujete i odatle proizlazi razlika u našem pristupu čitavoj situaciji. Vi mislite da lažu i petljaju, a ja ne mislim. Ende.Haris033 wrote: ↑23/04/2022 20:47 @SA 071 Ako pokušavaš da budeš duhovit, mojne molim te..![]()
Ja ću Pesotu dati još jednu šansu. Ako me još jednom naprave budalom, hvala Bogu, ima konkurencija..![]()
-
Sid the sloth
#4437 Re: pesoto.ba
Ako su imali takav zajeb to je samo dokaz koliko su nesposobni. Nakon 50 letova ti promasis zemlju u koju saljes? Ma daj, cirkus.
-
STR69
#4438 Re: pesoto.ba
Pa lažete i petljate i sad, kao i ranije, i tako dovodite u pitanje svoj kredibilitet. Doduše, sad više ne, potrošen je. Inače, šta bi sa 054, jel pošo il došo?SA 071 wrote: ↑23/04/2022 18:24STR69 wrote: ↑23/04/2022 12:54
Pa nisam ja izgubio robu da bi sebi naškodio zbog nekih mojih poremećaja. Frustriran sam lažima i petljavinom. Kad god je kakva svinjarija eto tebe sa tvojom apologezijom i pr-om, ili preciznije damage control. Motivi su mi jasni, uposlenik si i braniš firmu. De nam nađi 054, mani se psihologije.![]()
![]()
![]()
Dobar si![]()
U principu, dosad si ih u ovih godinu dana u 3-4 navrata (jer kod njih svaka 3-4 mjeseca ispadne neko sranje) optuživao za laži, petljavinu, dovodio u pitanje njihov kredibilitet (iako se uvijek sve završavalo samo na kašnjenjima, a nikad na nekoj prevari ili nestanku robe) i svaki put ponovo bio tu sa novim pošiljkama. Zato sam i rekao ono o tvom mazohizmu. Ja da to gledam na tvoj način, ne bih sebi radio takve stvari. Ovako, imam na letu 054 zimsku jaknu koja svakako neće biti nošena prije zime, tako da mi nije žurba, a oni su najavili da će dati neki popust kako bi se iskupili i naravno da svi to i očekuju. I sad, na šta da se fokusiram u mom slučaju? Na to da let kasni i da ću jaknu čekati mjesec i po ili na to da ću proći jeftinije nego što sam planirao? Ja biram ovo drugo...![]()
P.S. Ovi su dosad promijenili bar 4 uposlenika, pa ne znam koji sam ja od njih?![]()
-
SA 071
#4439 Re: pesoto.ba
Ti baš smiješanSTR69 wrote: ↑24/04/2022 12:32Pa lažete i petljate i sad, kao i ranije, i tako dovodite u pitanje svoj kredibilitet. Doduše, sad više ne, potrošen je. Inače, šta bi sa 054, jel pošo il došo?SA 071 wrote: ↑23/04/2022 18:24
![]()
![]()
![]()
Dobar si![]()
U principu, dosad si ih u ovih godinu dana u 3-4 navrata (jer kod njih svaka 3-4 mjeseca ispadne neko sranje) optuživao za laži, petljavinu, dovodio u pitanje njihov kredibilitet (iako se uvijek sve završavalo samo na kašnjenjima, a nikad na nekoj prevari ili nestanku robe) i svaki put ponovo bio tu sa novim pošiljkama. Zato sam i rekao ono o tvom mazohizmu. Ja da to gledam na tvoj način, ne bih sebi radio takve stvari. Ovako, imam na letu 054 zimsku jaknu koja svakako neće biti nošena prije zime, tako da mi nije žurba, a oni su najavili da će dati neki popust kako bi se iskupili i naravno da svi to i očekuju. I sad, na šta da se fokusiram u mom slučaju? Na to da let kasni i da ću jaknu čekati mjesec i po ili na to da ću proći jeftinije nego što sam planirao? Ja biram ovo drugo...![]()
P.S. Ovi su dosad promijenili bar 4 uposlenika, pa ne znam koji sam ja od njih?![]()
BA054 je bezbeli u Ukrajinu otišao, pa i mail je došao sa Pesoto Ukraine, a je li došao ili pošao to bi njih trebao pitati
-
Dzakozuki
#4440 Re: pesoto.ba
Šta je fazon sa ovim linkom preporuke? Poslao sam 3 jarana i registrovali su se, ali nit su oni nit sam ja dobio 4 dolara ko što kažu. Je li se to dobije nakon što naprave prvu narudžbu ili?
- pepeljara
#4441 Re: pesoto.ba
Pa ne isplati im se ocigledno raditi onako kako su obecali 
Rade ovako, kome se ne svidja, srecom postoji opcija 2
Rade ovako, kome se ne svidja, srecom postoji opcija 2
-
arsm02
#4442 Re: pesoto.ba
Evo ocekivani datum za BA054 je 06.05., dodijeljen je konacno na sajtu.
-
SA 071
#4443 Re: pesoto.ba
Pa njima bi odmah trebalo stajati u bonusu 2$, a tebi kada prvi kg robe transportuju. Ali bi ih trebao vidjeti u svom profilu pod onim "besplatna isporuka" - "prikaži bonus"... Neće ih biti jedino ako nisu išli preko linka koji si im poslao...
-
Stipuganjemojneganje
#4444 Re: pesoto.ba
Vidim i dalje levati narucuju preko Pesota
Davno presao na kupig...... i sve su do sada ispostovali, kako napisu tako na kraju i bude a ne kao petljanci iz Pesota, jednom dostave kako kazu a onda tri puta petljaju i lazu . Sta bi od onog njihovog poznatog slogana "svake sedmice let iz US prema BiH" 
-
dorkcic
#4445 Re: pesoto.ba
Da li se neko čuo s ovima iz Pesota? Ne radi im stranica, ni .ba, ni za druge zemlje, ni .com, piše da im je hosting account suspended, nije nimalo ohrabrujuće...
-
STR69
#4446 Re: pesoto.ba
Meni je admin ili moderator upravo izbrisao post u kojem sam napisao ovom delegatu iz pesota da mu site ne radi. Ovi te izgubili let, te stranica ne radi, gluhi, slijepi i nijemi na pitanja, pametnom dosta.
- REDDEVILS
#4447 Re: pesoto.ba
Mozda su izgubili i drugi let 055BA
Sljedeci potez gasenje Facebook stranice
-
STR69
#4448 Re: pesoto.ba
- _Reds_
#4450 Re: pesoto.ba
Ma sa ovima nikad ne znaš na čemu si.