Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
MarlboroGold

#4426 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

shmiziiii :kiss:
Pujdo12

#4427 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

shmizlica wrote:pustite čo'eka kad hoće da ima uzvišeniju svrhu :mrgreen:

meni je zanimljivo kad se ljudi uvrijede jer izjednačiš ljudski rod sa životinjama, ono, stani malo mi smo ihihiihhhhiii nešto....inteligentniji? uzvišeniji? bogom dani :shock: ma daajjj :mrgreen:
Uvreda za životinje, ako čovječanstvo samo sebe uništava, onda na kraju nismo toliko inteligentna bića
shmizlica

#4428 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

MarlboroGold wrote:shmiziiii :kiss:
ovo je za bana :oops: :lol: :kiss:

e baš tako pujdo....inteligentno ćemo se samouništiti kao i svaka napredna civilizacija :mrgreen:
ExNihilo

#4429 Re: Ateizam vs. Religija

Post by ExNihilo »

shmizlica wrote:pustite čo'eka kad hoće da ima uzvišeniju svrhu :mrgreen:

meni je zanimljivo kad se ljudi uvrijede jer izjednačiš ljudski rod sa životinjama, ono, stani malo mi smo ihihiihhhhiii nešto....inteligentniji? uzvišeniji? bogom dani :shock: ma daajjj :mrgreen:
Nema ništa simpatičnije nego kad se pripadnik vrste sapiens genusa homo iz porodice hominida reda primata i klase sisavaca krene upirati kako nije pripadnik vrste sapiens genusa homo iz porodice hominida reda primata i klase sisavaca.
MarlboroGold

#4430 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

shmizlica wrote:
Bolji guinness od ovog 100 puta 8-)
Nastasia

#4431 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Nastasia »

MarlboroGold wrote:
shmizlica wrote:
Bolji guinness od ovog 100 puta 8-)
:pisnula:

Samo zajebancija :D
HardcoreMX

#4432 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

ateisti opet pokusavaju da operu savjest...i onda se opet sukobe sa logikom..matematikom..naukom...
broj dva

#4433 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Sa matematikom, logikom i naukom kakvom je vjernici vide.
Nikada u istoriji nauke nije nadjen niti jedan dokaz za postojanje boga a mnoge tvrdnje religije su pobijene.
A za logiku...kako smo zakljucili ranije, najsilovaniji pojam na temi.
MarlboroGold

#4434 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

Hardcore malo luta, ali hajde pronaći će se valjda jednog dana...
Pujdo12

#4435 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

HardcoreMX wrote:ateisti opet pokusavaju da operu savjest...i onda se opet sukobe sa logikom..matematikom..naukom...
Ko si ti da sudiš
HardcoreMX

#4436 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

@Marlborogold..ti kao nereligiozan visis na religiji i govoris drugome da je zalutao...
MarlboroGold

#4437 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

HardcoreMX wrote:@Marlborogold..ti kao nereligiozan visis na religiji i govoris drugome da je zalutao...
Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
Interesantno je da ste Smrle i ti obično i na onoj drugoj temi o ateizmu. Dakle, lutate.
HardcoreMX

#4438 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...
kao i broj dva..negiranje dokaza ne znaci da taj dokaz i ne postoji...
Last edited by HardcoreMX on 16/08/2018 13:10, edited 2 times in total.
MarlboroGold

#4439 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

HardcoreMX wrote:
MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...
Nisi kapacitet da možeš shvatiti moj ili rezon ostalih ateista... da ne bih bio još brutalniji.
shmizlica

#4440 Re: Ateizam vs. Religija

Post by shmizlica »

pa gdje će ateizam biti nego na pf religija? neće na lj&s :mrgreen:
HardcoreMX

#4441 Re: Ateizam vs. Religija

Post by HardcoreMX »

MarlboroGold wrote: Nisi kapacitet da možeš shvatiti moj ili rezon ostalih ateista... da ne bih bio još brutalniji.
imas priliku dokazati svoj kapacitet...odmah cu ti ukazati na prvu gresku koju si ucinio..pametan covjek ne vidi svoje znanje velikim..
Pujdo12

#4442 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

HardcoreMX wrote:
kao i broj dva..
Moram da uljetim, nisam spomenuo na čijoj sam strani, pričaš o nečijoj savjesti i govoriš ko je ovdje klon, pa zato pitam ko si da nisi slučajno Bog, jer damo Bog može da sudi, a morat će te akceptirati moje postojanje, nisam klon
Pujdo12

#4443 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Pujdo12 »

Pujdo12 wrote:
HardcoreMX wrote:
kao i broj dva..
Moram da uljetim, nisam spomenuo na čijoj sam strani, pričaš o nečijoj savjesti i govoriš ko je ovdje klon, pa zato pitam ko si da nisi slučajno Bog, jer samo Bog može da sudi, a morat će te akceptirati moje postojanje, nisam klon
MarlboroGold

#4444 Re: Ateizam vs. Religija

Post by MarlboroGold »

HardcoreMX wrote:
MarlboroGold wrote: Nisi kapacitet da možeš shvatiti moj ili rezon ostalih ateista... da ne bih bio još brutalniji.
imas priliku dokazati svoj kapacitet...odmah cu ti ukazati na prvu gresku koju si ucinio..pametan covjek ne vidi svoje znanje velikim..
Baš si me pogodio...
Dozer

#4445 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

HardcoreMX wrote:ateisti opet pokusavaju da operu savjest...i onda se opet sukobe sa logikom..matematikom..naukom...
:lol: :lol: :lol:
Kako umno... Ima li kakav elaborat tih silnih "sukobljavnja" i pranja savjesti :D
negiranje dokaza ne znaci da taj dokaz i ne postoji...
Jos samo da nam ponudite taj "dokaz" koji se negira :D

Ah, da... Pa bog je stvorio svemir, Zemlju, i nas i sve ostalo. To je dokaz :D
Bloo
Globalna šefica

#4446 -mod comment -

Post by Bloo »

HardcoreMX wrote:
Ne trolaj.
vatrogasac

#4447 Re: -mod comment -

Post by vatrogasac »

Bloo wrote:
HardcoreMX wrote:
Ne trolaj.
Da sam moderator ja bih ga banovao jer šta ima religiozna osoba da traži na PF Religija? Neka rahat pišu o njemu da je zaglavio u 7. vijeku. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#4448 Re: -mod comment -

Post by Bloo »

vatrogasac wrote:
Da sam moderator ja bih ga banovao jer šta ima religiozna osoba da traži na PF Religija? Neka rahat pišu o njemu da je zaglavio u 7. vijeku. :mrgreen:
Ne sjećam se da sam te pitala za moralnu podršku u vidu pokušaja duhovitih doskočica. Neuspjelih. Svoj ti pos'o.
Dozer

#4449 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Ma odlicna je ovo tema. Na njoj par pojedinaca zapravo pisu o razmisljanjima vecine vjernika. Ima tu bisera, naravno, ali generalno je sve ovo prica na koju se svode "dokazi" vecine.

Bezbroj puta sam pricao s pravim vjernicima, ljudima u petoj ili sestoj deceniji zivota, i pored razumijevanja za sva pitanja i potpitanja i klimanje glavom u znak shvatanja kontra misljenja, sve se na kraju opet svede na ovu pricu koja se i ovdje proteze od pocetka teme - bog je stvorio sve, pa i nas.

Ovaj zakljucak se izvlaci iz iste matrice iz koje je izvucen i prije 100-2000-5000 godina - neznanja o nasem porijeklu/nastanku. A kako to jos uvijek ne znamo 100%, onda su vjerske knjige za mnoge jos uvijek relevantan izvor "znanja" i informacija, tj. nude njima prihvatljiv odgovor.
Izgleda da se ljudi naprosto boje prihvatiti da jos uvijek nemamo odgovor na pitanje postanka i nas i svega ostalog, pa im je lakse sve to utrpati pod nesto napisano prije samo par hiljada godina, pri cemu hladno zanemare ostatak naseg postojanja prije toga, a duzi od 200.000 godina.
A po arheoloskim nalazima i otkricima, bice da imamo predake i starije od 2-3 miliona godina.
Last edited by Dozer on 16/08/2018 14:55, edited 1 time in total.
zijancer

#4450 Re: Ateizam vs. Religija

Post by zijancer »

kako ustvari glasi to pitanje postanka i nas i svega ostalog :cry:
Locked