Ateizam vs. Religija
- MarlboroGold
#4426 Re: Ateizam vs. Religija
shmiziiii 
- Pujdo12
#4427 Re: Ateizam vs. Religija
Uvreda za životinje, ako čovječanstvo samo sebe uništava, onda na kraju nismo toliko inteligentna bićashmizlica wrote:pustite čo'eka kad hoće da ima uzvišeniju svrhu![]()
meni je zanimljivo kad se ljudi uvrijede jer izjednačiš ljudski rod sa životinjama, ono, stani malo mi smo ihihiihhhhiii nešto....inteligentniji? uzvišeniji? bogom danima daajjj
- shmizlica
#4428 Re: Ateizam vs. Religija
ovo je za banaMarlboroGold wrote:shmiziiii
e baš tako pujdo....inteligentno ćemo se samouništiti kao i svaka napredna civilizacija
- ExNihilo
#4429 Re: Ateizam vs. Religija
Nema ništa simpatičnije nego kad se pripadnik vrste sapiens genusa homo iz porodice hominida reda primata i klase sisavaca krene upirati kako nije pripadnik vrste sapiens genusa homo iz porodice hominida reda primata i klase sisavaca.shmizlica wrote:pustite čo'eka kad hoće da ima uzvišeniju svrhu![]()
meni je zanimljivo kad se ljudi uvrijede jer izjednačiš ljudski rod sa životinjama, ono, stani malo mi smo ihihiihhhhiii nešto....inteligentniji? uzvišeniji? bogom danima daajjj
- MarlboroGold
#4430 Re: Ateizam vs. Religija
Bolji guinness od ovog 100 putashmizlica wrote:ovo je za banaMarlboroGold wrote:shmiziiii![]()
![]()
![]()
- Nastasia
#4431 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote:Bolji guinness od ovog 100 putashmizlica wrote:ovo je za banaMarlboroGold wrote:shmiziiii![]()
![]()
![]()
Samo zajebancija
- HardcoreMX
#4432 Re: Ateizam vs. Religija
ateisti opet pokusavaju da operu savjest...i onda se opet sukobe sa logikom..matematikom..naukom...
-
broj dva
#4433 Re: Ateizam vs. Religija
Sa matematikom, logikom i naukom kakvom je vjernici vide.
Nikada u istoriji nauke nije nadjen niti jedan dokaz za postojanje boga a mnoge tvrdnje religije su pobijene.
A za logiku...kako smo zakljucili ranije, najsilovaniji pojam na temi.
Nikada u istoriji nauke nije nadjen niti jedan dokaz za postojanje boga a mnoge tvrdnje religije su pobijene.
A za logiku...kako smo zakljucili ranije, najsilovaniji pojam na temi.
- MarlboroGold
#4434 Re: Ateizam vs. Religija
Hardcore malo luta, ali hajde pronaći će se valjda jednog dana...
- Pujdo12
#4435 Re: Ateizam vs. Religija
Ko si ti da sudišHardcoreMX wrote:ateisti opet pokusavaju da operu savjest...i onda se opet sukobe sa logikom..matematikom..naukom...
- HardcoreMX
#4436 Re: Ateizam vs. Religija
@Marlborogold..ti kao nereligiozan visis na religiji i govoris drugome da je zalutao...
- MarlboroGold
#4437 Re: Ateizam vs. Religija
Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.HardcoreMX wrote:@Marlborogold..ti kao nereligiozan visis na religiji i govoris drugome da je zalutao...
Interesantno je da ste Smrle i ti obično i na onoj drugoj temi o ateizmu. Dakle, lutate.
- HardcoreMX
#4438 Re: Ateizam vs. Religija
da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
kao i broj dva..negiranje dokaza ne znaci da taj dokaz i ne postoji...
Last edited by HardcoreMX on 16/08/2018 13:10, edited 2 times in total.
- MarlboroGold
#4439 Re: Ateizam vs. Religija
Nisi kapacitet da možeš shvatiti moj ili rezon ostalih ateista... da ne bih bio još brutalniji.HardcoreMX wrote:da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
- shmizlica
#4440 Re: Ateizam vs. Religija
pa gdje će ateizam biti nego na pf religija? neće na lj&s 
- HardcoreMX
#4441 Re: Ateizam vs. Religija
imas priliku dokazati svoj kapacitet...odmah cu ti ukazati na prvu gresku koju si ucinio..pametan covjek ne vidi svoje znanje velikim..MarlboroGold wrote: Nisi kapacitet da možeš shvatiti moj ili rezon ostalih ateista... da ne bih bio još brutalniji.
- Pujdo12
#4442 Re: Ateizam vs. Religija
Moram da uljetim, nisam spomenuo na čijoj sam strani, pričaš o nečijoj savjesti i govoriš ko je ovdje klon, pa zato pitam ko si da nisi slučajno Bog, jer damo Bog može da sudi, a morat će te akceptirati moje postojanje, nisam klonHardcoreMX wrote:da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
kao i broj dva..
- Pujdo12
#4443 Re: Ateizam vs. Religija
Pujdo12 wrote:Moram da uljetim, nisam spomenuo na čijoj sam strani, pričaš o nečijoj savjesti i govoriš ko je ovdje klon, pa zato pitam ko si da nisi slučajno Bog, jer samo Bog može da sudi, a morat će te akceptirati moje postojanje, nisam klonHardcoreMX wrote:da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
kao i broj dva..
- MarlboroGold
#4444 Re: Ateizam vs. Religija
Baš si me pogodio...HardcoreMX wrote:imas priliku dokazati svoj kapacitet...odmah cu ti ukazati na prvu gresku koju si ucinio..pametan covjek ne vidi svoje znanje velikim..MarlboroGold wrote: Nisi kapacitet da možeš shvatiti moj ili rezon ostalih ateista... da ne bih bio još brutalniji.
- Dozer
#4445 Re: Ateizam vs. Religija
HardcoreMX wrote:ateisti opet pokusavaju da operu savjest...i onda se opet sukobe sa logikom..matematikom..naukom...
Kako umno... Ima li kakav elaborat tih silnih "sukobljavnja" i pranja savjesti
Jos samo da nam ponudite taj "dokaz" koji se negiranegiranje dokaza ne znaci da taj dokaz i ne postoji...
Ah, da... Pa bog je stvorio svemir, Zemlju, i nas i sve ostalo. To je dokaz
- Bloo
- Globalna šefica
#4446 -mod comment -
Ne trolaj.HardcoreMX wrote:da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
- vatrogasac
#4447 Re: -mod comment -
Da sam moderator ja bih ga banovao jer šta ima religiozna osoba da traži na PF Religija? Neka rahat pišu o njemu da je zaglavio u 7. vijeku.Bloo wrote:Ne trolaj.HardcoreMX wrote:da, ali je tema na pf religija...zasto se ubjedjues u nesto sto po tebi 'ne postoji'...sta je to nego peres savjest kao i novi klon @pujdo...MarlboroGold wrote: Ne. Ja visim na ateizam vs religija i na drugoj temi o ateizmu. Ostale me ne zanimaju.
- Bloo
- Globalna šefica
#4448 Re: -mod comment -
Ne sjećam se da sam te pitala za moralnu podršku u vidu pokušaja duhovitih doskočica. Neuspjelih. Svoj ti pos'o.vatrogasac wrote:
Da sam moderator ja bih ga banovao jer šta ima religiozna osoba da traži na PF Religija? Neka rahat pišu o njemu da je zaglavio u 7. vijeku.
- Dozer
#4449 Re: Ateizam vs. Religija
Ma odlicna je ovo tema. Na njoj par pojedinaca zapravo pisu o razmisljanjima vecine vjernika. Ima tu bisera, naravno, ali generalno je sve ovo prica na koju se svode "dokazi" vecine.
Bezbroj puta sam pricao s pravim vjernicima, ljudima u petoj ili sestoj deceniji zivota, i pored razumijevanja za sva pitanja i potpitanja i klimanje glavom u znak shvatanja kontra misljenja, sve se na kraju opet svede na ovu pricu koja se i ovdje proteze od pocetka teme - bog je stvorio sve, pa i nas.
Ovaj zakljucak se izvlaci iz iste matrice iz koje je izvucen i prije 100-2000-5000 godina - neznanja o nasem porijeklu/nastanku. A kako to jos uvijek ne znamo 100%, onda su vjerske knjige za mnoge jos uvijek relevantan izvor "znanja" i informacija, tj. nude njima prihvatljiv odgovor.
Izgleda da se ljudi naprosto boje prihvatiti da jos uvijek nemamo odgovor na pitanje postanka i nas i svega ostalog, pa im je lakse sve to utrpati pod nesto napisano prije samo par hiljada godina, pri cemu hladno zanemare ostatak naseg postojanja prije toga, a duzi od 200.000 godina.
A po arheoloskim nalazima i otkricima, bice da imamo predake i starije od 2-3 miliona godina.
Bezbroj puta sam pricao s pravim vjernicima, ljudima u petoj ili sestoj deceniji zivota, i pored razumijevanja za sva pitanja i potpitanja i klimanje glavom u znak shvatanja kontra misljenja, sve se na kraju opet svede na ovu pricu koja se i ovdje proteze od pocetka teme - bog je stvorio sve, pa i nas.
Ovaj zakljucak se izvlaci iz iste matrice iz koje je izvucen i prije 100-2000-5000 godina - neznanja o nasem porijeklu/nastanku. A kako to jos uvijek ne znamo 100%, onda su vjerske knjige za mnoge jos uvijek relevantan izvor "znanja" i informacija, tj. nude njima prihvatljiv odgovor.
Izgleda da se ljudi naprosto boje prihvatiti da jos uvijek nemamo odgovor na pitanje postanka i nas i svega ostalog, pa im je lakse sve to utrpati pod nesto napisano prije samo par hiljada godina, pri cemu hladno zanemare ostatak naseg postojanja prije toga, a duzi od 200.000 godina.
A po arheoloskim nalazima i otkricima, bice da imamo predake i starije od 2-3 miliona godina.
Last edited by Dozer on 16/08/2018 14:55, edited 1 time in total.
-
zijancer
#4450 Re: Ateizam vs. Religija
kako ustvari glasi to pitanje postanka i nas i svega ostalog