Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
super_bayern

#4426 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by super_bayern »

mrgreen wrote:Nakon četnika i ratnih profitera, sljedeće zlo po Bošnjake su pobornici e-uprave i digitalizacije BiH, iza kojih se, nije to slučajno, kriju velike pare i što je samo prvi korak prema čipovanju i digitalnom hipnotiziranju gradjana. Hadzikadic je samo paravan :shock:
Sam smislio ili ti je neko pomogao?
Pogrešno su ti rekli, nije čipovanje, već pelcovanje. I da te pitam šta ima novo u 2083-oj? Postoji li još uvijek EU ili je Dedžal već tu?
mrgreen

#4427 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mrgreen »

super_bayern wrote:
mrgreen wrote:Nakon četnika i ratnih profitera, sljedeće zlo po Bošnjake su pobornici e-uprave i digitalizacije BiH, iza kojih se, nije to slučajno, kriju velike pare i što je samo prvi korak prema čipovanju i digitalnom hipnotiziranju gradjana. Hadzikadic je samo paravan :shock:
Pogrešno su ti rekli, nije čipovanje, već pelcovanje. I da te pitam šta ima novo u 2083-oj? Postoji li još uvijek EU ili je Dedžal već tu?
Znam da zvuči kao naucna fantastika, ali imam povjerljive izvore i sve ću objelodaniti kada bude vrijeme.
tvojkomsija

#4428 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Kao rođeni Banjalučanin koji dug niz godina uspješno i sa zavidnim respektom gradi karijeru u svijetu, tačnije Sjedinjenim Američkim Državama, profesor Hadžikadić je za kratko vrijeme zadobio pažnju i povjerenje građana u Bosni i Hercegovini.

Predizbornu kampanju u utrci za člana Predsjedništva BiH profesor Hadžikadić je započeo skupom u Tuzli kao sinonimu bh. multikulturalnosti, odakle je poručio da želi novi koncept političkog promišljanja s akcentom na dijalog s građanima. Iako nije uspio izboriti ulazak u Predsjedništvo, on je krenuo težim putem, ali s jasnim cilje. Bosna i Hercegovina će biti zdrava država i mjesto odakle mladi ljudi neće željeti da odu.
Za Radio Kameleon, profesor Hadžikadić je istakao da samo individualnim promjenama može doći do reforme i poboljšanja, te da način na koji su podijeliti Bosnu i Hercegovinu ima ekonomskog i geografskog smisla.
BH blok se nalazi u situaciji gdje treba donijeti odluku da li će koalirati sa desno orijentiranim političkim opcijama. Da li je to zdrava koalicija za Bosnu i Hercegovinu i da li će donijeti neke pomjene?

Ne vidim nikakvo rješenje za Bosnu i Hercegovinu u koaliciji stranaka koje su ideološki na skoro suprotnim stranama. Mislim da je to nastavak politike koja nas je dovela do ove situacije. To je još samo jedan pokušaj da se bude na vlasti, a ne da se ponude rješenja da nama svima bude bolje. I u tom smislu mislim da je sve ovo samo još jedan korak ka nazad i dalje od rješenja koja su potrebna ovoj državi

Da li vi predviđate ikakav pomak do narednih izbora, kada je u pitanju već izabrani mandatni sastav?

Mislim da je teško očekivati bilo kakvu promjenu politike koja je do sada bila prisutna na ovim prostorima, zato što su isti ljudi došli i ostali na vlasti. Mislim da je BiH potrebna mnogo radikalnija promjena. Promjena ljudi kojima je stalo više do države i zajednice, nego do sebe. Potrebni su ljudi koji imaju viziju, želju, volju, energiju i nadu da se može nešto drugačije, a ne da se samo nastave stvari kao što je to bilo do sada. Mislim da je međunarodna zajednica spremna za novi pristup. A ja bih volio da se nadam da će ljudi na vlasti shvatiti da je došlo krajnje vrijeme da se pokrene ovaj brod koji se zove Bosna i Hercegovina, da se okrene ovog puta od provalije ka mirnim lukama i vodama. Ja to ne vidim u njihovoj politici i retorici. Vremena ima da se promjeni, ali mi ne možemo staviti stranačke i sopstvene interese, ispred interesa zajednice i Bosne i Hercegovine. Zaista ne vidim mogućnost promjene do novih izbora za više od tri godine. A nadam se da će do tada narod ove države shvatiti da se ne može sa istim ljudima koji su stvorili problem doći do rješenja.

Osim toga što Platforma za progres planira izaći na sljedeće izbore sa svojim kandidatima, kakvi su planovi do izbora? Kako ćete politički djelovati?

Mi smo već počeli graditi organizaciju na terenu u cijeloj BiH i iseljeništvu. Želimo i mislimo izaći na lokalne izbore 2020. godine i opšte izbore 2022. godine. Mislimo da ćemo imati kandidate na svim listama u skoro svim kantonima na području cijele BiH. To sve ovisi od naše mogućnosti da pronađemo ljude koji zadovoljavaju naša tri kriterija: Da je BiH prije svega, da je sposobnost, a ne podobnost najvažniji kriterij, te da osobe imaju lični itegritet, etiku i poštenje. U tom smislu mi se zaista brzo širimo. Odlično stojimo u KS, TK, u HNK i idemo vrlo dobro. Počeli smo i u RS-u, počeli smo u onome što mi zovemo regija. Mi smo podijelili državu na 6 dijelova koje zovemo po rijekama: Bosna, Drina, Sava, Neretva, Una, Vrbas. Sve one prelaze entitetske granice, jer želimo da se ljudi integrišu, i ekonomski i kulturno, da bi shvatili da smo svi mi dio jednog naroda. Nakon toga mislim da će kroz taj proces identificirati se grupa ljudi koja će zaista moći predstaviti Platformu za progres na svim nivoima političkog djelovanja na Opštim izborima 2022. godine. Za sada nam ide zaista dobro, ima mnogo entuzijazma, mnogo interesa i dobrovoljaca. Imamo mnogo volontera koji žele da dođu pomoći. Imamo ljudi iz drugih stranaka koji žele preći u Platformu i mi to zaista veoma pažljivo evaluiramo, jer želimo zaista samo one koji zadovoljavaju naša tri glavna kriterija.

Koliko Platforma do sada broji članova i na koji način planirate proširiti članstvo?

Mi za sada imamo oko 4 600 registrovanih članova, to je bilo prije ovog pokreta da se gradi organizacija na cijelom terenu, očekujem da taj broj rapidno raste, zbog broja ljudi koji će učestvovati na nivou Općina i mjesnih zajednica koji će se uključiti u rad, koji će se angažovati nove članove. Mislim da je ova poruka koju mi imamo, poruka koju ljudi žele da čuju. Mislim da ćemo doći do svakog grada, općina, sela, ja sam zaista optimističan u smislu naših rezultata i na lokalnim izborima 2020. i opštim 2022. godine, a ova naša podjela Bosne prema regijama koje imaju geografskog i ekonomskog smisla zaista pokazuje na koji ćemo način pristupiti upravljanjem resursima Bosne i Hercegovini.

Nakon istraživačke priče novinara u vezi kupovine diploma, masovno je pokrenuta akcija revizija diploma što je pokazatelj da nam je obrazovni sistem više nego zaražem. Kako biste vi djelovali na obrazovni sistem?

Jedna stvar koju ja stalno potenciram, o kojoj ja stalno govorim je da mora doći do promjene svijesti naših građana i da to polazi od svakog pojedinca. Mi znamo da treba puno reformi, obrazovanje je samo jedna od njih. Zaista je tačno da bez obrazovanih ljudi nema dobre države i da je obrazovanje ključ svega, ali to je dugoročni proces. Mi moramo postaviti naše obrazovanje na zdrave noge. Tu ne može da bude kupovine diploma, ne može da bude loših univerziteta. Nama trebaju izuzetno dobro obrazovani ljudi. Tačno je da niko ne želi da ga operiše hirurg koji je kupio diplomu. Ali mi moramo postati svjesni da će naše odluke kad tad doći do nas i da ćemo mi snositi posljedice naših loših odluka, iako se nama čini da je to udaljeno i da će drugom naškoditi, a ne nama. Svi moramo postaviti pitanje samom sebi, šta sam ja uradio da nama bude bolje, jesam li glasao za ljude koji imaju ciljeve. Jesam li ja kupio diplomu, jesam li išao na nastavu samo da dobijem ocjenu. Jesam li ja otišao i tražio da se zaposli neko moj koji nije bio sposoban i time oduzeo mogućnost da se uposli neko sposoban. Jesam li ja ta osoba? Ne može doći do bilo kakve reforme, dok se mi sami ne reformišemo. Mi vjerujemo da je sve ovo problem uzrokovan nekim drugim ljudima. Ja tvrdim da to nije tačno, ovo je problem koji smo uzrokovali mi, svako od nas, odustajanjem, konformizmom, nepotizmom, korupcijom, sve kreće od nas. I u tom smislu, to može biti jedan zaista brzi popravak. Obrazovanje treba vremena, trebaju zakoni. Ali ja se mogu popraviti danas, pogledati se u ogledalo i reći, pa neću više tako raditi, nisam doprinio koliko sam mogao. Znam da je potrebno mnogo vremena da to prođe kroz cijelo društvo. Ali, za svaku osobu pojedinačno, dovoljan je taj jedan momenat. I mislim da je to osnovna poruka. Mi moramo biti bolji ljudi. Moguće je, i neophodno za ovu državu.
MaksprotivMarksa

#4429 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MaksprotivMarksa »

lol duhovit si. Naveo sam imena ljudi koji na taj nacin zele da se LICNO obogate, to je Platforma, skup uskog kruga ljudi koji zeli doci do novaca preko svojih pivatnih kompanija, naime ne radi se o stvarnom procesu digitalizacije, nego o ublehama i prevarama. Pogledaj ovo http://ideaco.ba/, dakle radi se o cistoj ublehi, a ovo je kompanija Seada Jahica, sefa kadrovske sluzbe, covjeku koji je u NS mesetario i pokusao prodadvati svoje ublehe nekim opcinama, on je jedna od glavnih karika, bacite pogled, najlakse je odbaciti nesto kao glupost, a da pojma nemate, naprosto jer niste upuceni, ili ste ovcice, ili mali Mirsini botovi.

Kroz koji mjesec cu sve da dokumentujem, a mozda i iznutra legendice moje botovske, a vjerovatno nas ima jos koji nismo bas najzadovoljniji cinjenicom da trebamo da ucestvujemo u privatnom projektu, koji ce crpiti energiju naroda koja zaista moze biti pokretac promjena.

Zivjeli ! :kiss: :bih:
mrgreen

#4430 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mrgreen »

MaksprotivMarksa wrote:Pogledaj ovo http://ideaco.ba/, dakle radi se o cistoj ublehi, a ovo je kompanija Seada Jahica
Mozda je taj čovjek zaista sve to sto kazes, ja ne znam, ali tvoj jedini argument u ovom postu je ovaj web site.
Možes li mi molim te bez nekog cinizma objasniti zašto je ova idea ubleha?
Firme koje nude consulting kompanijama koje zele ostvariti iso standard postoje i vani i postoje ljudi koji to plaćaju. Mozda su to neke od najdosadnijih stvari u IT-u ali se i to uci na faksu i legitimna su bransa; samo to sto ne proizvode softver ne cini ih ublehom.
MaksprotivMarksa

#4431 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

mrgreen wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Pogledaj ovo http://ideaco.ba/, dakle radi se o cistoj ublehi, a ovo je kompanija Seada Jahica
Mozda je taj čovjek zaista sve to sto kazes, ja ne znam, ali tvoj jedini argument u ovom postu je ovaj web site.
Možes li mi molim te bez nekog cinizma objasniti zašto je ova idea ubleha?
Firme koje nude consulting kompanijama koje zele ostvariti iso standard postoje i vani i postoje ljudi koji to plaćaju. Mozda su to neke od najdosadnijih stvari u IT-u ali se i to uci na faksu i legitimna su bransa; samo to sto ne proizvode softver ne cini ih ublehom.
Da li zaista mislis da sjedim i kuci i izmisljam nesto o covjeku kojeg ne poznajem, svojim ocima sam citao prijedloge projekata ovog gospodina nekim od institucija, opcina, kompanija, da ne govorimo o cinjenici da nije ovlasten za izdavanje vecine certifikata pobrojanih na ovoj stranici, ali u drzavi u kojoj je sve neregulirano, pa tako i posao u oblasti upravljanja kvalitetom, ovo je moguce.

O saznanjima sa terena, konkretnim malverzacijama koje su odradjena, ali i pokusane ce biti govora u buducnosti, rano je da se to sada ispuca, a najsretniji bih bio da se Platforma otarasi ovakvih kadrova (ja sam postavio ovo kao primjer, da uvidite djelatnosti kojima se neko bavi, svako ce dati svoj sud da li se radi o ublehi, da li je moguce ovo raditi bez saradnje sa javnim sektorom, kako se dolazi do poslova u javnom sektoru svi znamo), ja se nadam da se radi o mojoj pogresnoj procjeni i da Mirsad nije dio te klike, ali sve moje informacije govore da jeste.

Za sve ovo bi me bolila patka, nije ovo ni prva ni posljednja ubleha, ali u ovom pokretu zaista vidim jedan potencijal koji ce okupiti veliki broj ljudi, a samo ne zelim da to bude zarad nicega kao sa DF, modus operandi je poprilicno slican, kao i kadrovi koji su uzurpirali pokret. Ne zelim da ogoljavam nesto cega sam za sada i sam dio, ali ukoliko uvidim da se stvari razvijaju u za sada ocekivanom smjeru, sve cu da dokumentujem i obznanim javnosti, kako se energija i dobra namjera vecine ljudi ne bu uzurpirala zarad koristi pojedinaca, bez ikakvog licnog interesa, jedini interes mi je poboljsanje stanja u BiH, a da li ce generator naroda biti Mirsad, ti ili Dodik, to me zaista ne zanima, ja vjerujem u moc naroda i mogucnost promjene.

:kiss:
Kikibombona

#4432 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

MaksprotivMarksa wrote:
lol duhovit si. Naveo sam imena ljudi koji na taj nacin zele da se LICNO obogate, to je Platforma, skup uskog kruga ljudi koji zeli doci do novaca preko svojih pivatnih kompanija, naime ne radi se o stvarnom procesu digitalizacije, nego o ublehama i prevarama. Pogledaj ovo http://ideaco.ba/, dakle radi se o cistoj ublehi, a ovo je kompanija Seada Jahica, sefa kadrovske sluzbe, covjeku koji je u NS mesetario i pokusao prodadvati svoje ublehe nekim opcinama, on je jedna od glavnih karika, bacite pogled, najlakse je odbaciti nesto kao glupost, a da pojma nemate, naprosto jer niste upuceni, ili ste ovcice, ili mali Mirsini botovi.

Kroz koji mjesec cu sve da dokumentujem, a mozda i iznutra legendice moje botovske, a vjerovatno nas ima jos koji nismo bas najzadovoljniji cinjenicom da trebamo da ucestvujemo u privatnom projektu, koji ce crpiti energiju naroda koja zaista moze biti pokretac promjena.

Zivjeli ! :kiss: :bih:
Sead Jahic je jedan veliki gospodin, vrhunski strucnjak i altruista. :bih: :bih:

Platforma ima srecu da je pokretu pristupio veliki broj strucnjaka poput gospodina Jahica. :thumbup:
neon-x

#4433 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

Ima nesto u toj politici pa privlaci ovakve profile ko muhe na g. Ono je uslo u stranku a vec rovari, pljuje sve redom od Mirsada do nekakvih nizih cimbencica koji su mu antipaticni ali ce ipak ostati unutra zarad raskrinkavanja "velike prevare" koja se sprema i time spasavanja sire drustvene zajednice. Ali ako bi se kojim slucajem ono uspjelo afirmisati kroz stranku onda ce se ipak predomisliti, ali samo do prvog sljedeceg dobijanja korpe.

Hajde super, plemenitim stvarima se bavis u zivotu, samo savjetujem da dobro pripazis nacin na koji ces iznositi informacije, optuzbe i ostale pikanterije da te raja iz stranke ne bi prokuzila pa da ne zavrsis kao Vedran. Nekada najmanji detalj, nacin fraziranja, forsiranje iste agende, mogu da te otkriju. Bila bi steta za forum da prerano odes jer sam siguran da ce postojati veliki apetit da se prebire po insajderski iznesenom prljavom vesu.
Nero Histrion

#4434 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Nero Histrion »

mrgreen wrote:
super_bayern wrote:
Znam da zvuči kao naucna fantastika, ali imam povjerljive izvore i sve ću objelodaniti kada bude vrijeme.
Hoces da kazes da je Hadzikadic dosao ovdje da zavede ljude te da se nakon zavodjenja ovi zavedeni lakse cipuju? Pretvara l' se u reptila doticni?

Pa ovaj narod od kraja rata do dana danasnjeg preko dvadeset i kusur godina cipuju, zaglupljuju i hipnotiziraju, ima l' sta novo da se smisli :D
mrgreen

#4435 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mrgreen »

Čekamo da se otkrije kako Hadzikadica finansiraju četnici :mrgreen:
MaksprotivMarksa

#4436 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kakav ignorantski pristup, bitno je da neko procita ovo, pa nek ljudi samo prosude.
Ako za 4 godine vi budete kmecali kako je Mirso ovakav i onakav, a ja budem sutio, znajte da sam se "afirmirao".
Svako osim botova bi barem nesto primejtio od ovoga na sto mu je skrenuta paznja, ali botovi to ne mogu, na prethodnim stranicama su neki ljudi primjetili neke od kadrova koje ovaj pokret privlaci, to je dovoljno, dovoljno je primjetiti u kojem smjeru za sada ide pokret.

Ja nemam potrebu da ucestvujem u bilo kojoj stranci, jedina zelja mi je da se u drustvu nesto promijeni, ne raduje me cinjenica da jedan ovakav pokret bude uzurpiran od strane ljudi koji imaju samo licne interese, da je moja zelja afirmacija, prihvatio bih ponude zelene transferzale, sutio i ubirao prihode, ali ja sam svoj gazda i imam ideale kojima zelim da sluzim, a ovom pokretu vidim neke stvari koje su zabrinjavajuce, ne zelim da izletim na prvu, mozda ne budem upravu, ali moja duznost kao savjesnog gradjanina je da svoja zapazanja prenesem javnosti, cisto radi opreza, a ne zarad licnih interesa.

Zelim Vam ugodno objedovanje sendvica :kiss:
MarshalDodik

#4437 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by MarshalDodik »

MaksprotivMarksa wrote:Kakav ignorantski pristup, bitno je da neko procita ovo, pa nek ljudi samo prosude.
Ako za 4 godine vi budete kmecali kako je Mirso ovakav i onakav, a ja budem sutio, znajte da sam se "afirmirao".
Svako osim botova bi barem nesto primejtio od ovoga na sto mu je skrenuta paznja, ali botovi to ne mogu, na prethodnim stranicama su neki ljudi primjetili neke od kadrova koje ovaj pokret privlaci, to je dovoljno, dovoljno je primjetiti u kojem smjeru za sada ide pokret.

Ja nemam potrebu da ucestvujem u bilo kojoj stranci, jedina zelja mi je da se u drustvu nesto promijeni, ne raduje me cinjenica da jedan ovakav pokret bude uzurpiran od strane ljudi koji imaju samo licne interese, da je moja zelja afirmacija, prihvatio bih ponude zelene transferzale, sutio i ubirao prihode, ali ja sam svoj gazda i imam ideale kojima zelim da sluzim, a ovom pokretu vidim neke stvari koje su zabrinjavajuce, ne zelim da izletim na prvu, mozda ne budem upravu, ali moja duznost kao savjesnog gradjanina je da svoja zapazanja prenesem javnosti, cisto radi opreza, a ne zarad licnih interesa.

Zelim Vam ugodno objedovanje sendvica :kiss:
Zasto cemo kmecati za 4 godine kada ces nam ti kroz mjesec -dva ovdje da izneses na uvid sve dokumentovano protiv platforme i Mirsada, tako da na vrijeme uvidimo lopovluk, zar ne ?

Dosad si govorio, a nista nam nisi rekao.
Cak nisam siguran da je zborio razum, no sujeta. (To je moje licno zapazanje)

Svakako nemoj da te bilo sta sputava da ne pises i dalje, ali samo konkretno.
SimkeA

#4438 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by SimkeA »

Wao, ublehas, a poslo mu za rukom da izvara ovoliki broj firmi.
http://ideaco.ba/reference/

Mora mu se odati priznanje za ubleharenje :)

Sto se tice digitalizacije i e-uprave, ma jok kako to. Lijepi fini pecat (A gdje je pecat???) i stajanje u redovima su nasa buducnost. Treba se drzati provjerenih tehnologija.
studiorum_tuzlaensis

#4439 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by studiorum_tuzlaensis »

Tolika količina neargumentovanih izjava i neprovjerenih gluposti dotičnog gospodina iznad mi izgleda kao da se iza pseudonima MaksProtivMarksa krije bubuljičavi štreber kojeg je od snošaja odbila i najveća futa u razredu, pa sad on kao razotkriva njene prljave atribute.

Vrijeme će pokazati jedno, a to je da je u pitanju junfer klasični. Pozz
neon-x

#4440 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by neon-x »

studiorum_tuzlaensis wrote:Tolika količina neargumentovanih izjava i neprovjerenih gluposti dotičnog gospodina iznad mi izgleda kao da se iza pseudonima MaksProtivMarksa krije bubuljičavi štreber kojeg je od snošaja odbila i najveća futa u razredu, pa sad on kao razotkriva njene prljave atribute.

Vrijeme će pokazati jedno, a to je da je u pitanju junfer klasični. Pozz
Ma jasno je da je to u pitanju nakon jednog procitanog posta ali nisi trebao biti tako direktan. Ovakvi bi zeljeli svasta nesto ali nemaju cojones ni za sta. Kakvi njegovi angazmani u Platformi i klinci palci, ali moras ovakvima ostaviti priliku da sacuvaju barem djelic ega i da se koliko toliko dostojanstveno povuku. Razgoropadice se gore od Vedrana.
studiorum_tuzlaensis

#4441 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Ne mogu a da mu ne odgovorim jer tolika količina iznesenog smrada, licemjerstva i klevete prema gosp. Seadu, za koju će navodno donijeti dokaze je neviđena. Vidim ga ko običnog miša iza tastature.

Da ne govorim da mu je teorija o cilju PzP potpada u domen Sci-Fi.
MaksprotivMarksa

#4442 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

2018. Općina Kalesija Konsultantske usluge na izgradnji sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodnog standarda EN ISO 9001:2015.

Jedna od referenci, siguran sam da je do ovog doslo slucajnim spletom okolnosti, a ako ce se energija naroda iskoristiti da 50 opcina prodje kroz ovaj ublehaski proces (a pri tome i nelegalan, covjek ne posjeduje mogucnost da izdaje certifiakcte, on samo priprema kompanije za proces dobijanja certifikata, a to se tako ne radi, ali dzaba pricat, ovo je moguce samo u BiH).

Nemate pojma o cemu se radi, neke od ovih kompanija ne mogu obavljati svoju djelatnost bez ovih standarda - zadovoljenja standarda, odnosno sertifikacije nekim od standarda, uobicajena praksa je da kompanije koje izdaju sertifikat, obavljaju i pripremu za sertifikaciju, ova kompanija ne moze ove sertifikate izdati, ona preuzima djelatnost drugih kompanija putem prevare, ulazi i preuzima djelatnost drugih kompanija koje se ovim bave.

Radi se o malim kompanijama koje su same izabrale taj proces, to me ne zanima, ali me zanimaju javne ustanove, ovo je ociti sukob interesa u buducnosti. Nakon upoznavanja sam se raspitao o kome se radi i cime se konkretno bave neki ljudi, ovo mi je spomenuto izmedju ostalog. Interesantno je djelovanje u javnim institucijama, ulazenje u nadleznosti itd. Radi se prije svega o pravnom poslu, a ovo obavlja inzinjer, ali to je sve u sustini nebitno ako je ovo izdvojen slucaj, ali nije.

Finansiranje stranke, ko je finansira, koji lobiji ce na nju da uticu, da li ce biti kao sa DF koji je prije 4 godine trebao dobiti neke od zdravstvenih ustanova samo da bi isplatio jednog povjerioca koji je bio jedan od izdasnih finansijera stranke, koliko se takvih ljudi okupilo i koliko ce se okupiti u ovom slucaju ? Nadam se da grijesim, a moja sujeta u ovoj partiji nije povrijedjena, naprotiv, nahranjena je, ali ja upravo zbog potencijala ovog pokreta ne zelim da se on stavi u svrhu interesa pojedinaca.

Nadam se da ce Kalesija postati najrazvijenija opcina u BiH nakon proces uvodjenja kvaliteta, kao i pedesetak drugih koje ovaj proces ocekuje nakon ulaska u lokalne struktura, zanimljiva je rasprostranjenost ove kompanije u cak pet gradova FBiH :zjev:

Vise se necu javljati na ovu temu jer mi nije cilj da izdvajam ljude, nije to nista licno i necu da se bavim samo jednim covjekom, zanima me konstrukcija pokreta u cjelini, a neki od ljudi koji ulaze u ovu stranku nemaju dobre namjere, radi se o dokazanim preletacima i borcima za sopstveni interes, imate klasican primjer par stranica unazad.

Zivio Mirso a.s ! :bih:
studiorum_tuzlaensis

#4443 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Insinuacije i paušalne konstrukcije tokom čitavog posta npr. on inženjer, a bavi se pravnim poslovima, spominješ sukob interesa čovjeka koji se ne nalazi ni u jednoj branši vlasti Pomalo i smiješno, što ti je stao na žulj, de nam to reci?

Al hajd odgovoriću ti...

Danas je normalna pojava u čitavom svijetu da se angažuju konsultantske firme za poslove kao što je revizija poslovanja, advokatske usluge, usluge projektovanja, certificiranja po određenom standardu upravljanja materijala, ljudskim i ostalim resursima subjekta itd. To rade firme svih kalibara od Granap d.o.o iz Čekrčića preko BH Telecoma d.d. Sarajevo pa do korporacija tipa JP Morgan i Shell.

U BiH i u ovom konkretnom slučaju Općine Kalesija, zbog uhljebskog i poprilično nesposobnog kadra u Općinama koji ne zna sastaviti normalan dopis, a tek uspostaviti neki sistem upravljanja javnog dobra kao što su TUV Nord, GMP, ISO itd. angažuju se firme koje ti naprave procedure, uputstva i pravilnike u okviru pravnog subjekta. Dosta Općina već ima ove sisteme upravljanja a nije im Ideaco bio konsultant zamisli? :-) Također, to nije lagan posao i zahtijeva veliko znanje i stručnost. Da li je Ideaco registrovan za poslove koje obavlja, možeš provjeriti u nadležnom Općinskom sudu u Sarajevu za 3 marke takse, u Registru pravnih subjekata.

Nego, kad naletiš na nešto vrijedno spomena, objavi nam, pa da se komentarišemo.
MaksprotivMarksa

#4444 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

studiorum_tuzlaensis wrote:Insinuacije i paušalne konstrukcije tokom čitavog posta npr. on inženjer, a bavi se pravnim poslovima, spominješ sukob interesa čovjeka koji se ne nalazi ni u jednoj branši vlasti Pomalo i smiješno, što ti je stao na žulj, de nam to reci?

Al hajd odgovoriću ti...

Danas je normalna pojava u čitavom svijetu da se angažuju konsultantske firme za poslove kao što je revizija poslovanja, advokatske usluge, usluge projektovanja, certificiranja po određenom standardu upravljanja materijala, ljudskim i ostalim resursima subjekta itd. To rade firme svih kalibara od Granap d.o.o iz Čekrčića preko BH Telecoma d.d. Sarajevo pa do korporacija tipa JP Morgan i Shell.

U BiH i u ovom konkretnom slučaju Općine Kalesija, zbog uhljebskog i poprilično nesposobnog kadra u Općinama koji ne zna sastaviti normalan dopis, a tek uspostaviti neki sistem upravljanja javnog dobra kao što su TUV Nord, GMP, ISO itd. angažuju se firme koje ti naprave procedure, uputstva i pravilnike u okviru pravnog subjekta. Dosta Općina već ima ove sisteme upravljanja a nije im Ideaco bio konsultant zamisli? :-) Također, to nije lagan posao i zahtijeva veliko znanje i stručnost. Da li je Ideaco registrovan za poslove koje obavlja, možeš provjeriti u nadležnom Općinskom sudu u Sarajevu za 3 marke takse, u Registru pravnih subjekata.

Nego, kad naletiš na nešto vrijedno spomena, objavi nam, pa da se komentarišemo.
Drago mi je da si se ogolio, da imas neke veze sa pomenutim gospodinom, o kojem ne zelim vise da razgovaram jer on nije tema, samo jedan od primjera, a nije mi stao na zulj, niti mi on licno smeta, samo sam se raspitao o kadrovima, to je sve. Vidim da poznajes rad ovakvih i slicnih agencija, ali previdjas jednu cinjenicu da nije isto pripremati ljudi za proces i provoditi proces sertifikacije, to namjerno izostavljas. Registrovati se moze za svaku djelatnost, ali da bi se odredjene djelatnosti izvrsavale mora se imati odobrenje kuca koje izdaju sertifikate o zadovoljenju standara upravljanja kvalitetom, a svak ose moze proglasiti za konsultanta i provoditi proces auditinga. Bitno je da ovo ostane zapisao, pa neka neki objektivni ljudi procitaju i razmisle, a komsije i botovi neka napadaju koliko hoce, ja kad skinem junf ja cu prestati da vjerujem u BiH i u ideju okupljanja normalnog naroda za dobrobit svih gradjana BiH. Vidim da si upucen, mozes li mi recci sta se desilo sa opcinskim odborom NS u Gračanici ?

Pozdrav i zivio :kiss: :bih:
studiorum_tuzlaensis

#4445 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kakva Gračanica? Pucaš u prazno.

Sve ti je objašnjeno lijepi moj, a ti kad skontaš razliku između "konsultantskih usluga za certifikaciju" i "certifikacije", pričat ćemo.

btw. opet si se javio, a ništa nisi rekao... to je odlika *****... khm političara :D

Nemam veze sa PzP, a možda ću imati u budućnosti ukoliko bude bilo dovoljno vremena da se posvetim.

Ovo su činjenice:
Iznio si masu laži.
Nisi upućen u temu.
Pišeš nebuloze.
MaksprotivMarksa

#4446 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Imas PM ako zelis da nastavimo o ovome, ovdje vise necu pisati jer mozemo jos 300 stranica ovako, ja iznesem cinjenice i ukazem na neke atipicne stvari, a vi me napadate licno i opravdavate svaku stvar, to je malo cudno za ljude koji nemaju nikakav "interes". Ako zelis da nastavimo da diskutujemo, mozemo na PM, nemam namjeru ovo ovdje pretvarati u pricu o jednom covjeku, nije jedini, radi se o paradigmi.

:bih:

ps. uobicajna praksa je da onaj ko provodi uspostavljanje kvaliteta, izdaje sertifikat o uspostavljenom sistemu upravljanja kvalitetom, radi se o zloupotrebi autorskog djela, a to nije dovoljno regulisano, saradnja sa javnim institucijama govori drugo, a volio bih da na stranici ove kompanije postoji link do nositelja autorskog prava i njihovog odobrenja ovoj kompaniji za upotrebu njihovih normi i zloupotrebu procesa pripreme za dobijanje serifikata.
mrgreen

#4447 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by mrgreen »

Netačno:
MaksprotivMarksa wrote:a pri tome i nelegalan, covjek ne posjeduje mogucnost da izdaje certifiakcte, on samo priprema kompanije za proces dobijanja certifikata, a to se tako ne radi, ali dzaba pricat, ovo je moguce samo u BiH)
MaksprotivMarksa wrote:uobicajena praksa je da kompanije koje izdaju sertifikat, obavljaju i pripremu za sertifikaciju
Ako znaš engleski, stvarno malo istraživanja je potrebno da shvatiš da ovo nije tačno.
MaksprotivMarksa wrote: nije isto pripremati ljudi za proces i provoditi proces sertifikacije
Ovo je jedino tačno od svega što si naveo.
I upravo jer nije isto postoje konsalting firme, certifikacijska tijela i akreditacijska tijela.

https://www.anitechconsulting.com.au/ho ... tion-body/
Note: According to ISO, it is not compulsory that an accreditation body should accredit ISO certification bodies and it does not mean that the ISO certification body is not reputable. Obtaining an accreditation provides an independent confirmation and confidence on the ISO certification body.
U prevodu:
- Certifikacijska tijela izdaju certifikate, ali svi certifikati nisu jednako "vrijedni" niti imaju isti ugled, no to ih *ne čini nelegalnim ni neuglednim (ublehom)*, već samo neakreditovanim.
- Akreditacijska tijela su posebna autoritativna tijela koja formalno priznaju certifikate, dajući im određeni ugled.
- Konstalting firme pružaju ono što im ime kaže, a ne moraju biti i nisu istovremeno certifikacijska i akreditacijska tijela.

Možeš li reći koja ti je struka? Meni se čini da ti je neko svašta nadrobio, ali da u biti ni taj ni ti ne razumijete o čemu se tu tačno radi. Možda griješim :)
tvojkomsija

#4448 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

Danas, 8. februara 2019. godine, održan je sastanak članova Platforme za progres na kojem je formiran Inicijativni odbor za Opštinu Banovići. Sastanak je vodio Aljo Mujčić, koordinator Regije Sava. Za koordinatora Inicijativnog odbora za Opštinu Banovići imenovan je Elmir Kurtić ([email protected]), a pored njega, odbor čini još pet članova:

1. Samra Sarić,
2. Azra Mešić,
3. Denijal Ikanović,
4. Mirsad Rahmanović i
5. Almedin Mešić.

Kao gosti, sastanku su prisustvovali Alma Đerzić, član Inicijativnog odbora za Grad Tuzlu, i Suad Selimović, član Inicijativnog odbora za Opštinu Živinice.

Inicijativni odbor za Opštinu Banovići poziva sugrađane da se registruju kao članovi Platforme za progres i postanu dio pokreta koji će stabilizovati političku klimu u Banovićima.

Image
tvojkomsija

#4449 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by tvojkomsija »

U srijedu, 6. februara 2019. godine, u Bosanskoj Krupi je održan sastanak članova Platforme za progres iz ove opštine.

Na sastanku je formiran Inicijativni odbor Platforme za progres za Opštinu Bosanska Krupa, čime su ozvaničene dosadašnje aktivnosti radne grupe. Na čelu Inicijativnog odbora je koordinatorica Jasna Hamzabegović ([email protected]), a odbor čini još šest članova:

1. Enesa Kekić,
2. Đenana Mesić,
3. Nermina Šahinović,
4. Nurfija Kadić,
5. Dino Bešlagić i
6. Aladin Hasanagić.

Prisutni članovi su informisani o proceduri formiranja opštinskih i regionalnih organizacija Platforme. Jednoglasno je usvojen prijedlog da se prije kandidovanja za tijela opštinske organizacije Platforme za progres Bosanska Krupa organizuje još jedan radni sastanak na koji će biti pozvani simpatizeri Platforme kako bi i oni, nakon što s registruju kao članovi, mogli da učestvuju u formiranju opštinske organizacije.

Nakon obrađenih tačaka dnevnog reda, učesnici su imali priliku da iznesu svoje mišljenje i prijedloge o budućim aktivnostima Platforme za progres na prostoru ove opštine.

Hvala prisutnim članovima na učešću na sastanku i konstruktivnoj diskusiji.
drag_gost

#4450 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by drag_gost »

MaksprotivMarksa wrote:.
Dobices 20 KM, mozes odmoriti.
Locked