2018. Općina Kalesija Konsultantske usluge na izgradnji sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima međunarodnog standarda EN ISO 9001:2015.
Jedna od referenci, siguran sam da je do ovog doslo slucajnim spletom okolnosti, a ako ce se energija naroda iskoristiti da 50 opcina prodje kroz ovaj ublehaski proces (a pri tome i nelegalan, covjek ne posjeduje mogucnost da izdaje certifiakcte, on samo priprema kompanije za proces dobijanja certifikata, a to se tako ne radi, ali dzaba pricat, ovo je moguce samo u BiH).
Nemate pojma o cemu se radi, neke od ovih kompanija ne mogu obavljati svoju djelatnost bez ovih standarda - zadovoljenja standarda, odnosno sertifikacije nekim od standarda, uobicajena praksa je da kompanije koje izdaju sertifikat, obavljaju i pripremu za sertifikaciju, ova kompanija ne moze ove sertifikate izdati, ona preuzima djelatnost drugih kompanija putem prevare, ulazi i preuzima djelatnost drugih kompanija koje se ovim bave.
Radi se o malim kompanijama koje su same izabrale taj proces, to me ne zanima, ali me zanimaju javne ustanove, ovo je ociti sukob interesa u buducnosti. Nakon upoznavanja sam se raspitao o kome se radi i cime se konkretno bave neki ljudi, ovo mi je spomenuto izmedju ostalog. Interesantno je djelovanje u javnim institucijama, ulazenje u nadleznosti itd. Radi se prije svega o pravnom poslu, a ovo obavlja inzinjer, ali to je sve u sustini nebitno ako je ovo izdvojen slucaj, ali nije.
Finansiranje stranke, ko je finansira, koji lobiji ce na nju da uticu, da li ce biti kao sa DF koji je prije 4 godine trebao dobiti neke od zdravstvenih ustanova samo da bi isplatio jednog povjerioca koji je bio jedan od izdasnih finansijera stranke, koliko se takvih ljudi okupilo i koliko ce se okupiti u ovom slucaju ? Nadam se da grijesim, a moja sujeta u ovoj partiji nije povrijedjena, naprotiv, nahranjena je, ali ja upravo zbog potencijala ovog pokreta ne zelim da se on stavi u svrhu interesa pojedinaca.
Nadam se da ce Kalesija postati najrazvijenija opcina u BiH nakon proces uvodjenja kvaliteta, kao i pedesetak drugih koje ovaj proces ocekuje nakon ulaska u lokalne struktura, zanimljiva je rasprostranjenost ove kompanije u cak pet gradova FBiH
Vise se necu javljati na ovu temu jer mi nije cilj da izdvajam ljude, nije to nista licno i necu da se bavim samo jednim covjekom, zanima me konstrukcija pokreta u cjelini, a neki od ljudi koji ulaze u ovu stranku nemaju dobre namjere, radi se o dokazanim preletacima i borcima za sopstveni interes, imate klasican primjer par stranica unazad.
Zivio Mirso a.s !