Referendum(i) u RS-u
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4426 Re: Referendum(i) u RS-u
Nije rijec o njemu nego diplomatskoj uspavanci BIH cija je neminovna posljedica ovo sto sad imamo. Sto crveni sve vide kao napad na dragog vodju, zao mi je...
- Capsicum
#4427 Re: Referendum(i) u RS-u
Ljudi budite svjesni, da OHR, a ni MZ nece sprijeciti ovaj referendum. Vec godinama je OHR de facto mrtav. Dodik ne radi nista na pamet, dobio je signal da je sada pravi momenat da pokusa dovrsiti posao koji nisu uspjeli u toku agresije. Rusija svoj zadatak blokiranja radi vec odavno. Srbija lobira po svijetu da bi reakcija bila mlaka ili nikakva kad operacija krene...
S druge strane, mi imamo politickog retarda u liku "prvog u Bosnjaka" koji ne radi apsolutno nista na diplomatskom planu. Prepustio je sve slucaju. Vrhunac mu je odlazak u Tursku da malo place svom sultanu, koji ce ga, kako stvari stoje, prodati za normalizaciju odnosa sa Rusijom. Vrhunac njegovog djelovanja se ogleda u pickastom moljakanju PIC-a i OHR-a da nesto u rade, kad vec sam nije u stanju.
Budite sigurni da MZ nece reagovati ni na referendum (osim mozda verbalno), a ni na pocetak sukoba, koji je vec skoro pa neizbjezan. Isto tako, treba biti svjestan da trenutna vlast i nas "vodja" Bakir, nema kapacitet i sposobnost da odgovori zadatku i odbrani ovu zemlju od nasrtaja susjeda. Sve, apsolutno sve podsjeca na predratni period.
S druge strane, mi imamo politickog retarda u liku "prvog u Bosnjaka" koji ne radi apsolutno nista na diplomatskom planu. Prepustio je sve slucaju. Vrhunac mu je odlazak u Tursku da malo place svom sultanu, koji ce ga, kako stvari stoje, prodati za normalizaciju odnosa sa Rusijom. Vrhunac njegovog djelovanja se ogleda u pickastom moljakanju PIC-a i OHR-a da nesto u rade, kad vec sam nije u stanju.
Budite sigurni da MZ nece reagovati ni na referendum (osim mozda verbalno), a ni na pocetak sukoba, koji je vec skoro pa neizbjezan. Isto tako, treba biti svjestan da trenutna vlast i nas "vodja" Bakir, nema kapacitet i sposobnost da odgovori zadatku i odbrani ovu zemlju od nasrtaja susjeda. Sve, apsolutno sve podsjeca na predratni period.
-
artime
#4428 Re: Referendum(i) u RS-u
Da li uopste znamo sta hoce djikani? Meni je ovo borba za spas Dodika i njegove partije i RS koji je do grla u dugovima, a zaduzuju se vise od Federacije. Zato ako ce biti volja naroda na sto se toboze poziva predsjednik rs-a, onda dajte da cujemo sta zeli obican narod. U ovim trenucima a bilo ih je vise niko ama bas niko ne zeli da odgovori na ovo pitanje. Ovo je udar na ustavnost BiH. Kome je jos ova drzava potrebna? To bi pitala narod u RSu ali djabe kada se njihov svijet svodi na otrovne rijeci vladajuce Hin elite.
-
statixx
#4429 Re: Referendum(i) u RS-u
Alfons Kauders wrote:Pa dobro... Onda mozemo pricati o satima, danima, ili nepunih mjesec dana.statixx wrote:Dzaba zuriti dok je Dayton na snazi. Ne mozes uci sa ovom antievropskom i antidrzavnom ustavnom strukturom u EU. Oni su tu jasni.daddy-kool wrote: Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.
https://www.crisisgroup.org/europe-cent ... a-s-futureThere is no consensus on where to start, but Bosnia may have to break from its political system based on constituent peoples and their rights. Crisis Group has not reached this conclusion lightly. It reflects long experience and observation that no one has been able to frame a broadly attractive vision on the existing flawed basis. With stresses and frustrations accumulating in all communities, Bosnia must conceive new foundations to survive. Agreement may take years and much experimentation and debate, but the search should begin.
BiH is home to three political communities: those primarily loyal to the Bosnian state, usually but not always Bosniaks; those loyal to Republika Srpska (RS), usually Serbs; and those desirous of Croat self-government, usually Croats. Giving the Croats what they want, their own entity to make a three-entity Bosnia, is absolutely rejected by Bosniaks. Building virtual representative units for the three communities, possibly with new emphasis on municipalities as basic building blocks, is intellectually plausible but requires a leap of faith few seem ready to take. A purely civic state is inconceivable to Serbs and Croats.
Neither leaders nor civil society have deeply explored alternatives to three constituent peoples in two entities; any consensus would take time. Nevertheless, the goal should be clear. The head of state should reflect Bosnia’s diversity, something a collective does better than an individual. The same body could be the executive government. Some decisions should require consensus, others a majority. All three communities should be represented, not necessarily in equal numbers. There should be no ethnic quotas; representation should reflect self-defined regions and all their voters. Poorly performing, unnecessary state agencies and ministries should be slimmed or abolished, with powers reverting to the entities; but the state would need new ministries and agencies required for EU membership. The ten cantons in the larger of BiH’s two entities, the Federation (FBiH), are an underperforming, superfluous layer. They could be abolished, their powers divided between the municipalities and the entity government.
- Drvosjeca iz Dejcica
#4430 Re: Referendum(i) u RS-u
Ima još jejdan važan momenat. Ne znam da li je isto danas ili sutra sastanak u CIK-u po pitanju dostavljanja spiskova za referendum i to će biti interesantno upratiti. Ako se spiskovi ne dostave teško, vrlo teško će biti sve spremno za zakazani referendum. Ima li Bakir snage osujetiti barem dostavljanje spiskova CIK-a RS-u?
- KatarinaKosaca
#4431 Re: Referendum(i) u RS-u
Obican narod gleda u Srbiju. Oni su godinama medijski i politicki potpuno izdresirani na mrznju prema BIH i potpuno okretanje Srbiji. Ne bih se ja puno uzdala u «obican narod». A trenutno hoce da vide hoce li proci ovaj regerendum i izbpri, a pnda ce krenuti sa serijom referenduma sve do onog o prikljucenju suverene i neovisne PC maticiartime wrote:Da li uopste znamo sta hoce djikani? Meni je ovo borba za spas Dodika i njegove partije i RS koji je do grla u dugovima, a zaduzuju se vise od Federacije. Zato ako ce biti volja naroda na sto se toboze poziva predsjednik rs-a, onda dajte da cujemo sta zeli obican narod. U ovim trenucima a bilo ih je vise niko ama bas niko ne zeli da odgovori na ovo pitanje. Ovo je udar na ustavnost BiH. Kome je jos ova drzava potrebna? To bi pitala narod u RSu ali djabe kada se njihov svijet svodi na otrovne rijeci vladajuce Hin elite.
- kakotakonikako
#4432 Re: Referendum(i) u RS-u
Odlicno primjeceno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ima još jejdan važan momenat. Ne znam da li je isto danas ili sutra sastanak u CIK-u po pitanju dostavljanja spiskova za referendum i to će biti interesantno upratiti. Ako se spiskovi ne dostave teško, vrlo teško će biti sve spremno za zakazani referendum. Ima li Bakir snage osujetiti barem dostavljanje spiskova CIK-a RS-u?
Buduci da RS, kao dio Drzave BiH, ne postuje njene odluke ( Ustavni sud BiH ), mislim da ta ista Drzava BiH nece postovati zelju svoga dijela za spiskovima. Sve mi vise vuce na to.
A uz sve to, narod BiH mora biti spreman na sve.
- edo_79
#4433 Re: Referendum(i) u RS-u
Ovo je sad samo dizanje tenzija dok se ne rastale za keš koji će klepit narodu za tzv. ''Referendum!!!'' AVAJ REFERENDUM .... Narodi u cijeloj BiH (u oba entiteta i DC-u) su u opštem rasulu, bijeda, nezaposlenost, neperspektivnost, ljudi sve više odlaze vani ..... nama ne može niko učiniti ništa gore nego što je sad .... A sačekajte malo dok Frau Merkel klepi Herr Vučka po ušima ..... vidjećeš kako i Dodo mijenja pjesmu .... samo polako .....kakotakonikako wrote:Odlicno primjeceno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ima još jejdan važan momenat. Ne znam da li je isto danas ili sutra sastanak u CIK-u po pitanju dostavljanja spiskova za referendum i to će biti interesantno upratiti. Ako se spiskovi ne dostave teško, vrlo teško će biti sve spremno za zakazani referendum. Ima li Bakir snage osujetiti barem dostavljanje spiskova CIK-a RS-u?
Buduci da RS, kao dio Drzave BiH, ne postuje njene odluke ( Ustavni sud BiH ), mislim da ta ista Drzava BiH nece postovati zelju svoga dijela za spiskovima. Sve mi vise vuce na to.
A uz sve to, narod BiH mora biti spreman na sve.
Last edited by edo_79 on 30/08/2016 10:30, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#4434 Re: Referendum(i) u RS-u
Alfons Kauders wrote:Sto znaci da Sarajevo treba napraviti neke mirovne proteste i spremati lug za bacanje u oci, kao i prosli put...daddy-kool wrote:Ne postoji ni teoretska šansa da daju podršku referendumu.
Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.
Ako PIC odluči da ne reaguje, treba suspendovati sve aktivnosti na planu približavanja EU i NATO i početi reorganizaciju društva za predstojeći sukob.
A mi u Tuzli trebamo odraditi kasarnu, kao i prosli put...
Nije frka.
Slično, ali ne baš isto kao prošli put.
-
daddy-kool
#4435 Re: Referendum(i) u RS-u
"Žuriti" je ovdje više figurativno, možda bi bilo bolje "davati sve od sebe".statixx wrote:Dzaba zuriti dok je Dayton na snazi. Ne mozes uci sa ovom antievropskom i antidrzavnom ustavnom strukturom u EU. Oni su tu jasni.daddy-kool wrote: Što se nas tiče, ako PIC odluči da reaguje, treba se nastaviti dosadašnji kurs i gledati da se što prije pristupi EU i NATO.
Realno, postojeće uređenje nije prepreka NATOu, pa uz sitne modifikacije ni EU.
Last edited by daddy-kool on 30/08/2016 10:34, edited 1 time in total.
-
BIONA
#4436 Re: Referendum(i) u RS-u
Cula sam na radiju da je sastanak odgodjen, a na portalima nigdje nista ne pise!
-
statixx
#4437 Re: Referendum(i) u RS-u
"ljudi se danas ne zanimaju za politiku i tolerišu svakojake budale, misleći da ih se to kako vode politiku ne dotiče ali kad završe sutra opet u nekom rovu na ratištu, pitaće se otkud ja ovdje "
Dodika iz 2002
Dodika iz 2002
- edo_79
#4438 Re: Referendum(i) u RS-u
"Niko nije spremniji od SDA da brani ovu zemlju, ali neka niko ne dovodi u situaciju da ljudi koji vole ovu zemlju, to i dokazuju"
Bake iz 2016

Bake iz 2016
- edo_79
#4439 Re: Referendum(i) u RS-u
Nemaju oni svoje zemlje ..... lešinari i profiteri nikad svoje zemlje neće imat ...... a Bake k'o Rambo birvaktileLaki Je Nervozan wrote:samo branite u svojoj vjeri na svojoj zemlji/OKINAVAedo_79 wrote:"Niko nije spremniji od SDA da brani ovu zemlju, ali neka niko ne dovodi u situaciju da ljudi koji vole ovu zemlju, to i dokazuju"
Bake iz 2016![]()
![]()
![]()
![]()
- ultima_palabra
#4440 Re: Referendum(i) u RS-u
Već je kontaktirao Softića da mu namjesti staro istureno komandno mjesto - trezor.edo_79 wrote:"Niko nije spremniji od SDA da brani ovu zemlju, ali neka niko ne dovodi u situaciju da ljudi koji vole ovu zemlju, to i dokazuju"
Bake iz 2016![]()
![]()
![]()
![]()
- edo_79
#4441 Re: Referendum(i) u RS-u
Bože, Kralju, Šahuultima_palabra wrote:Već je kontaktirao Softića da mu namjesti staro istureno komandno mjesto - trezor.edo_79 wrote:"Niko nije spremniji od SDA da brani ovu zemlju, ali neka niko ne dovodi u situaciju da ljudi koji vole ovu zemlju, to i dokazuju"
Bake iz 2016![]()
![]()
![]()
![]()
- Alfons Kauders
#4442 Re: Referendum(i) u RS-u
A ne znam vala...daddy-kool wrote:Alfons Kauders wrote:
Sto znaci da Sarajevo treba napraviti neke mirovne proteste i spremati lug za bacanje u oci, kao i prosli put...
Nije frka.
Slično, ali ne baš isto kao prošli put.
Kako bilo, ovaj put nas ne zanima nista juzno od Nisica. Neka se svako pobrine za svoje...
- KatarinaKosaca
#4443 Re: Referendum(i) u RS-u
Jesu li rekli do kada? Fakat, nigdje nikakve info..BIONA wrote:Cula sam na radiju da je sastanak odgodjen, a na portalima nigdje nista ne pise!
- edo_79
#4444 Re: Referendum(i) u RS-u
A kud ćemo mi ostali?Alfons Kauders wrote:A ne znam vala...daddy-kool wrote:Alfons Kauders wrote:
Sto znaci da Sarajevo treba napraviti neke mirovne proteste i spremati lug za bacanje u oci, kao i prosli put...
Nije frka.
Slično, ali ne baš isto kao prošli put.Opet Izetbegovic sjedi tamo kod vas, sto znaci da se opet moramo uzdat u vlastite snage...
S tim sto ovaj put pravimo Republiku Tuzlu od Save do Kladnja. Bujrum i Olovu, super su ekipa i u ratu i u miru, a ne gotive ni Sarajevo ni Zenicu.
Kako bilo, ovaj put nas ne zanima nista juzno od Nisica. Neka se svako pobrine za svoje...Dakle, Tuzla i okolna mjesta ce odraditi sve od Save do Olova.... A Sarajevo neka se fokusira na potez Poljine - SCC
- ultima_palabra
#4445 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo vi držite Brčko pod kontrolom, ništa drugo neće trebatiAlfons Kauders wrote:
A ne znam vala...Opet Izetbegovic sjedi tamo kod vas, sto znaci da se opet moramo uzdat u vlastite snage...
S tim sto ovaj put pravimo Republiku Tuzlu od Save do Kladnja. Bujrum i Olovu, super su ekipa i u ratu i u miru, a ne gotive ni Sarajevo ni Zenicu.
Kako bilo, ovaj put nas ne zanima nista juzno od Nisica. Neka se svako pobrine za svoje...Dakle, Tuzla i okolna mjesta ce odraditi sve od Save do Olova.... A Sarajevo neka se fokusira na potez Poljine - SCC
- edo_79
#4446 Re: Referendum(i) u RS-u
Linija odbrane pomjerena ....sad više neće bit Frankfurt am Main, to je postalo ofirno .... sad Anadolija majka i MerabaLaki Je Nervozan wrote:pa neće on u trezor nije budala ima anadolija slat hashtagove sa plaže kako šeta cane corso kera ogrnut zastavom s ljiljanima a sebija u burkiniju daje podršku sumejama u BiHultima_palabra wrote:Već je kontaktirao Softića da mu namjesti staro istureno komandno mjesto - trezor.edo_79 wrote:"Niko nije spremniji od SDA da brani ovu zemlju, ali neka niko ne dovodi u situaciju da ljudi koji vole ovu zemlju, to i dokazuju"
Bake iz 2016![]()
![]()
![]()
![]()
-
BIONA
#4447 Re: Referendum(i) u RS-u
Nisam cula, ali treba ponovo slusati vijesti na RSG-uKatarinaKosaca wrote:Jesu li rekli do kada? Fakat, nigdje nikakve info..BIONA wrote:Cula sam na radiju da je sastanak odgodjen, a na portalima nigdje nista ne pise!
- Alfons Kauders
#4448 Re: Referendum(i) u RS-u
Republika Tuzla se ne namjerava mijesati u unutrasnja pitanja susjednih zemalja.edo_79 wrote:A kud ćemo mi ostali?Alfons Kauders wrote:A ne znam vala...daddy-kool wrote:
Slično, ali ne baš isto kao prošli put.Opet Izetbegovic sjedi tamo kod vas, sto znaci da se opet moramo uzdat u vlastite snage...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Inostranstvo nas ne zanima. Izbjeglice ne primamo. Izdajice strijeljamo.
- Kombat
#4449 Re: Referendum(i) u RS-u
Zlatko Lagumdzija je ljigava politicka prostituka, ali reci da je on BiH diplomatiju uspavao je smijesno - BiH diplomatija NE POSTOJI jer od sticanja nezavisnosti u nju bivaju imenovani nesposobni, neobrazovani, nemotivirani i nadasve korumpirani kadrovi! Da ne spominjemo veliki broj onih koji otvoreno rade protiv drzave koju ko' fol predstavljaju. Ali to je sve samo dio tala i poganog mentaliteta gamadi (ima'l tu mene i gDZE sam tu ja) - dogovrena podjela izmedju Kirbija The Golden Spoona, ptice Dodoa i Hrvatojugosrbina Covica je savrseno funkcionirala sve ove godine...upravo onako kako je zamisljena.KatarinaKosaca wrote:Grcka pired Rusije. A i Njemacka nije imala jasan stav. Ne budimo naivni. Zlatko Lagumdzija je BIH diplomatiju uspavao. Dotle je Vucic lobirao i obilazio. Da li je Zlatko naplatio svoj apaurin? Mislim da jeste masno...
Diplomatija?! BiH?! LOL Pa Siptari nam se smiju a kamoli drugi...
- KatarinaKosaca
#4450 Re: Referendum(i) u RS-u
necemo moci ni to.....ostace nas saka jada. Kad se vratite svi u svoj zavicajAlfons Kauders wrote:
A ne znam vala...Opet Izetbegovic sjedi tamo kod vas, sto znaci da se opet moramo uzdat u vlastite snage...
Last edited by KatarinaKosaca on 30/08/2016 10:49, edited 1 time in total.