Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

TomANDJerry

#4426 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TomANDJerry »

vade_mecum wrote:
TomANDJerry wrote:... hajde vi opravdajte vaseg Hitlera i to sto ga podrzavate
covjek ima vecinu iza sebe...ocito nesto dobro radi i tesko je govoriti o osjecanjima jednog amerikanca koji vidi izlaz u Trumpu.
razumijem ja Amerikance koji su glasali za njega -- 50% nepismeni krezubi narod , 30 rasisti i mrzitelji muslimana , 15 teoreticari zavjere i 5% ljudi koji su jednostavno razocarani

Ali kako da razumijem nekoga van USA (pogotovo u BiH- a ne ove se Milorad Dodik) koji navija za Trumpa
Fudo387

#4427 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

vade_mecum wrote:
covjek ima vecinu iza sebe...ocito nesto dobro radi i tesko je govoriti o osjecanjima jednog amerikanca koji vidi izlaz u Trumpu.
Nema vecinu iza sebe.
Mohamad Sissoko

#4428 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Mohamad Sissoko »

TomANDJerry wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Pa ako ljudi kritikuju Hillary ili Obamu ne mora znacit da su automatski za Trumpa.
ne , ljudi kazu Trump ne moze biti gori ... kako ne moze biti gori , ako uradi 10% onoga sto OBECAJE bice 3 puta gori ... kritikujem i ja Obamu i Hillary , ali mi ne pada na pamet da velicam ovog rasistu zbog toga
Ok.Ne treba nikog velicati.Politicar ko politicar.Zabij im.
Mohamad Sissoko

#4429 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Mohamad Sissoko »

Fudo387 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Pa ako ljudi kritikuju Hillary ili Obamu ne mora znacit da su automatski za Trumpa.
Budimo ozbiljni, ovi sto glorifikuju donalda iskreno se nadaju da ce izvrsiti sva svoja sadisticka obecanja i u tom procesu razjebati Ameriku. K'o biva, zavladace mir i blagostanje kad zvekne atomsku na BI, povuce sve trupe nazad u Ameriku i ostatak svijeta prepusti na taslacenje Putinu. Mazohizam.
Da.Glorifikacija zna se od koga dolazi ali ovo mislim na onaj crno-bijeli svijet, ak' ti Hillary ne mirise dobro onda si trumpovac i tak to.
sjedi 1

#4430 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sjedi 1 »

Vazda može gore...
vade_mecum

#4431 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
vade_mecum wrote:
Nema vecinu iza sebe.
304>227 elektorski glasova. zar to nije vecina? :?
vade_mecum

#4432 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vade_mecum »

TomANDJerry wrote:
vade_mecum wrote:
razumijem ja Amerikance koji su glasali za njega -- 50% nepismeni krezubi narod , 30 rasisti i mrzitelji muslimana , 15 teoreticari zavjere i 5% ljudi koji su jednostavno razocarani

Ali kako da razumijem nekoga van USA (pogotovo u BiH- a ne ove se Milorad Dodik) koji navija za Trumpa
mozda si sam sebi odgovorio. mozda su doticni previse ocekivali od obame.
Fudo387

#4433 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

vade_mecum wrote: 304>227 elektorski glasova. zar to nije vecina? :?
Spominjao si Amerikance, vecina ga ne podrzava, ni njega ni njegove ideje.
chupacabra

#4434 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by chupacabra »

vade_mecum wrote:
304>227 elektorski glasova. zar to nije vecina? :?
Hajde ne pravi se lud. Znamo sta su elektorski glasovi. Govorimo o apsolutnoj vecini u narodu, a ne u elektorima. Tri miliona glasova manje, to je u demokratiji ubjedljiva manjina. Nikad u istoriji Amerike jedan kandidat nije imao ovakvu razliku u glasovima, a da pobijedi izbore. On je predstavnik manjine.

Hillary: 65,844,610
Donald: 62,979,636
vade_mecum

#4435 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
da sam spominjao amerikance vrlo vjerovatno bih rekao da ima vecinu amerikanaca iza sebe. u svakom slucaju i da sam to rekao ne bih puno pogrijesio jer je razlika 2% sto i nije neka razlika.
Pandakonda

#4436 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

:stolica: :stolica: :stolica:

Fudo387

#4437 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

vade_mecum wrote:
Fudo387 wrote:
da sam spominjao amerikance vrlo vjerovatno bih rekao da ima vecinu amerikanaca iza sebe. u svakom slucaju i da sam to rekao ne bih puno pogrijesio jer je razlika 2% sto i nije neka razlika.
Nema podrsku vecine, kraj price.
Nema podrsku ni vecine partije ispred koje se kandidovao.
Ovo je uzeo na snobizam demokrata, nece dugo.
Impeachment je krajem semptembra, noga.
vade_mecum

#4438 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:
vade_mecum wrote:
Fudo387 wrote: Spominjao si Amerikance, vecina ga ne podrzava, ni njega ni njegove ideje.
Nema podrsku vecine, kraj price.
Nema podrsku ni vecine partije ispred koje se kandidovao.
Ovo je uzeo na snobizam demokrata, nece dugo.
Impeachment je krajem semptembra, noga.
nemas nista protiv da te podsjetim na boldirani dio na jesen aBd? :)
Drvosjeca iz Dejcica

#4439 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Eto i cirkusant postade predsjednik Amerike. Živjeli! :mrgreen:
Fudo387

#4440 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Nemam.
Hos u pare? :mrgreen:
vade_mecum

#4441 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vade_mecum »

Fudo387 wrote:Nemam.
Hos u pare? :mrgreen:
kad vidim da ovi nasi izdrze puni mandat, ma sto nebi moglo :D :D :lol:
TomANDJerry

#4442 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TomANDJerry »

kad pricate o vecini morate uzeti u obzir i ljude koji nisu izasli ---- neko tko podrzava Trumpa je najvjerovatnije neka vrsta extremiste (vjerski , rasni , uglavnom nije normalno ljudsko bice) , ali ako uzmete 100 miliona (lupam ali otprilike) ljudi koji nisu izasli na izbore - njih mozda jos 1% podrzava Trumpa .... glasaci za Hilary su sigurno mnogo ljeni i manje euforicni da izadju i glasaju

Tako da u cijeloj americi Trumpa podrzava tih 62 mil + mozda jos kojih 5 ... eto neka je 70 mil , opet na drugoj strani ostane preko 200 miliona koji sigurno nebi nikad glasali za njega
MyTao

#4443 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

TomANDJerry wrote:kad pricate o vecini morate uzeti u obzir i ljude koji nisu izasli ---- neko tko podrzava Trumpa je najvjerovatnije neka vrsta extremiste (vjerski , rasni , uglavnom nije normalno ljudsko bice) , ali ako uzmete 100 miliona (lupam ali otprilike) ljudi koji nisu izasli na izbore - njih mozda jos 1% podrzava Trumpa .... glasaci za Hilary su sigurno mnogo ljeni i manje euforicni da izadju i glasaju

Tako da u cijeloj americi Trumpa podrzava tih 62 mil + mozda jos kojih 5 ... eto neka je 70 mil , opet na drugoj strani ostane preko 200 miliona koji sigurno nebi nikad glasali za njega
Care... to kako je Trump pobjedio je misterija... a slazem se sa tobom... hajd sto neki redneck ga podrzava ali neki bosanac? to mi nikako ne ide u glavu...

Mi smo ipak jako glup narod koji se lahko lijepi na te teorije zavjere... a Trump je igrao na tu kartu... valjda zbog toga i imamo ovu temu gdje ga mnogi dizu kao da je gandi pored Obame.

Ja nikada ne mogu za ozibljno uzeti nekoga ko je glasao za Trumpa ili ko misli ista pozitivno o njemu... Jednostavno sa takvim ljudima ne treba ni pricati jer sve sto mozes cuti je rasizam, teorije zavjere, religija ovo, religija ono...
palermo

#4444 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by palermo »

Najbolji je bio Danko Plevnika na HRT4 (ja tamo gledao prenos) kaže sekualrniju incijaciju imao Papa Franjo :D .

Meni Trump u svom govoru strašno ličio na Dodika, te narod ovo, te narod ono......vidjet ćemo
vade_mecum

#4445 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vade_mecum »

TomANDJerry wrote:kad pricate o vecini morate uzeti u obzir i ljude koji nisu izasli ---- neko tko podrzava Trumpa je najvjerovatnije neka vrsta extremiste (vjerski , rasni , uglavnom nije normalno ljudsko bice) , ali ako uzmete 100 miliona (lupam ali otprilike) ljudi koji nisu izasli na izbore - njih mozda jos 1% podrzava Trumpa .... glasaci za Hilary su sigurno mnogo ljeni i manje euforicni da izadju i glasaju

ja bih prije rekao da je Trumpa cca 104 miliona Amerikanaca koji nisu glasali dovelo na mjesto gdje jeste. mislim, ne mozes rezonovati po principu da su svi glasali on ne bi dobio izbore.
jeza u ledja

#4446 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote: Izgleda da ce Tramp oduzimati bogatim a davati sirotinji. :D

Al' dobro kazem moj komsija, da ga citiram: 'ne znam koji kurac ljudi seru, pa bog te jebo, dokazano je da su prethodnici krvolocni, da su pokretali ratove i mesetarili diljem svijeta, nametali svoju volju drugima. moza je Tramp isti, bolji ili gori, vidjet cemo, ali Hilari je dokazano zlo. ovako se makar mozemo nadati da ce Tramp ispuniti obecanje i da nece nametati svoju volju drugim drzavama. a Hilari bi to nesumnjivo radila'.

On to prostacki poslozio, ali nije plaho daleko od istine. Prethodna administracija je ojadila svijet i imala negativnu ulogu u svijetu.
Cuj "dokazano da su krvolocni". :lol: Koji je to svijet kojeg je "ojadila prethodna administracija"? "Imala negativnu ulogu"? Dze to? Tvoj neki svijet? Prethodna administracija je osam godina ispravljala idiotluke one prije nje. Od ratova zapocetih po BI do velike ekonomske recesije koju je osjetio cijeli svijet, ukljucujuci i vas u Bosni. Koliko ce administracija poslije Trumpa ispravljati njegove idiotluke....treba molit boga da to uopste bude moguce.

Cuj nametali svoju volju drugima. :lol: Ono, ko su Ameri da se namecu jebiga. Bolje Rusija, ISIS, i razni diktarcici diljem svijeta da se "namecu". :oops:

I hajd sve to, ali pazi logike. Kae za Hillary znamo da je zlo, a za Trumpa, pa eto on moze biti ili bolji ili gori, pa je stoga, jel, bolji izbor. Hahahhaa :lol: :lol: :lol:

Fino covjek iznad rece al djaba pravicemo se ludi, jel. Da je 10% od onog sto Trump govori tacno, on ce neminovno biti MNOGO GORI za svijet. Al djaba, jel, dojadio ljudima mir, zazelili se malo pravog krkanja.
dale cooper

#4447 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Sa obzirom koje stranke kod nas već godinama uzimaju lopatom izbore, simpatije Bosanaca prema Trumpu
uopšte ne čude. Ista je stvar i sa našim komšijama. Niko više od prosječnog Balkanca ne voli gorljive
demagoge koji igraju na kartu nacionalističkog ponosa i jebavanja mame neprijateljima.
MyTao

#4448 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

jeza u ledja wrote:
Kikibombona wrote: Izgleda da ce Tramp oduzimati bogatim a davati sirotinji. :D

Al' dobro kazem moj komsija, da ga citiram: 'ne znam koji kurac ljudi seru, pa bog te jebo, dokazano je da su prethodnici krvolocni, da su pokretali ratove i mesetarili diljem svijeta, nametali svoju volju drugima. moza je Tramp isti, bolji ili gori, vidjet cemo, ali Hilari je dokazano zlo. ovako se makar mozemo nadati da ce Tramp ispuniti obecanje i da nece nametati svoju volju drugim drzavama. a Hilari bi to nesumnjivo radila'.

On to prostacki poslozio, ali nije plaho daleko od istine. Prethodna administracija je ojadila svijet i imala negativnu ulogu u svijetu.
Cuj "dokazano da su krvolocni". :lol: Koji je to svijet kojeg je "ojadila prethodna administracija"? "Imala negativnu ulogu"? Dze to? Tvoj neki svijet? Prethodna administracija je osam godina ispravljala idiotluke one prije nje. Od ratova zapocetih po BI do velike ekonomske recesije koju je osjetio cijeli svijet, ukljucujuci i vas u Bosni. Koliko ce administracija poslije Trumpa ispravljati njegove idiotluke....treba molit boga da to uopste bude moguce.

Cuj nametali svoju volju drugima. :lol: Ono, ko su Ameri da se namecu jebiga. Bolje Rusija, ISIS, i razni diktarcici diljem svijeta da se "namecu". :oops:

I hajd sve to, ali pazi logike. Kae za Hillary znamo da je zlo, a za Trumpa, pa eto on moze biti ili bolji ili gori, pa je stoga, jel, bolji izbor. Hahahhaa :lol: :lol: :lol:

Fino covjek iznad rece al djaba pravicemo se ludi, jel. Da je 10% od onog sto Trump govori tacno, on ce neminovno biti MNOGO GORI za svijet. Al djaba, jel, dojadio ljudima mir, zazelili se malo pravog krkanja.
Ma cim je taj komsija poceo sa "ne znam koji kurac ljudi seru. pa bog te jebo..." odma znas da slijedi nesto tako :)

btw... ono sto je Obama uradio za svoju drzavu i svoj narod tesko da ce neko drugi ponoviti za jos puno puno godina... U kakvom je kurcu drzava bila kada je on dosao, a kakva je sada 8 godina kasnije je jedno cudo.

SAMO oni koji stvarno izvrcu istinu iz nekog razloga i teoreticari zavjere koji ne mogu razmisljati racionalno mogu pricati kako je Obama los ili kako ne moze losije od njega :roll:
jeza u ledja

#4449 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

vade_mecum wrote:
Covjek nema vecinu iza sebe, kao sto nije imao ni Bush. Nema tu sta nejasno.

I sega mi "ocito dobro radi". Sta radi? Pa tek je predsjednik par sati.
Njegov predsjednicki mandat, ako ga uopste izdrzi do kraja, ce biti protkan americkom predsjednickom verzijom reality showa, dramama, cirkusom, prepiranjem i svadjom. Svadjace se sa svima, ukljucujuci i svojom partijom. Pola od ovog za sto se lafo zalaze - njegova partija je cista suprotnost od toga. Ljude koje je postavio na rukovodeca mjesta, ubrzo ce im se pozicija osladiti pa ce prica biti drukcija.

Sto se tice vanjske politike, trebate boga moliti da ne bude kao sto je i ocekivana promjena politike na Balkanu. Znamo sta na Balkanu znaci pro-ruska politika. Sto se tice BI, ha ha ha. :lol: Ostaje nam da uzivamo u novim vratolomijama. Jal ISIS, jal Iran, jal Palestina. Cim negdje pukne ocekujte sou. Na kraju ce pored sve suplje zaokrenuti prema Rusima za 180, jal on, jal onaj kojim ga zamjene. A tad tek moze biti narodno veselje.

A ko misli da ce liberali sjediti i hipsterovati ce dobro da se iznenadi, vec od sutra.

Manjinski kandidat, stranka koja ima manjinsku podrsku, a ima sve poluge vlasti. Kurac ce to neko trpiti jos dugo.

Osam godina su bojkotovali izvrsnu vlast. Pa evo sad mogu uzivati u plodovima svog beskompromisnog nerada.
Last edited by jeza u ledja on 20/01/2017 20:07, edited 1 time in total.
Kal El

#4450 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kal El »

Ko kaže nije ŽeljkO pozvan :mrgreen:
Image
Image
Post Reply