ima vec sam nasao ali bolji je ovaj EPUtypeOnegative wrote:To je nema drugo što bit , kod mene se zove xfan, ali vj je isto.. Ja sam sebi to stimao u windowsima, ima u sklopu ai suitea, lakše je puno pa pogledaj jel imaš i to
Sent from my GT-I8262 using Tapatalk
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- BaDa
#4426 Re: PC gamerske konfiguracije
- typeOnegative
#4427 Re: PC gamerske konfiguracije
To je to, samo se drugačije sad zove. [emoji106]
- amar1994
#4428 Re: PC gamerske konfiguracije
Izgleda ovaj novi AMD ryzen dobar 
-
Mega Man X
#4429 Re: PC gamerske konfiguracije
Ako se Ryzen dobro pokaže kao konkurencija Intelu, onda će past cijene i5-ca i i7-ca garant.
- Maharadza
#4430 Re: PC gamerske konfiguracije
Realno ko ima išta jače ili jednako i5-2500 nema apsolutno razloga za upgrade, barem kada je gaming u pitanju! 
- Running
#4431 Re: PC gamerske konfiguracije
avaks wrote:Za tu lovu sasvim solidna konfiguracija. Neka je sa srećom i samo ga nemoj spržiti, još 20ak km za ono hlađenje uzmeš (veliki ventilator kao postolje) i miranpici wrote:http://www.olx.ba/artikal/24358689/leno ... 500gb-hdd/
kupio![]()
i7 2670QM
8GB RAM DDR3
500GB HDD
GT 635M 2GB DDR5 grafika + Intel Hd 3000
17" LED displey
![]()
![]()
![]()
![]()
Je l' dovoljno ovo...

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4432 Re: PC gamerske konfiguracije
Running wrote:avaks wrote:Za tu lovu sasvim solidna konfiguracija. Neka je sa srećom i samo ga nemoj spržiti, još 20ak km za ono hlađenje uzmeš (veliki ventilator kao postolje) i miranpici wrote:http://www.olx.ba/artikal/24358689/leno ... 500gb-hdd/
kupio![]()
i7 2670QM
8GB RAM DDR3
500GB HDD
GT 635M 2GB DDR5 grafika + Intel Hd 3000
17" LED displey
![]()
![]()
![]()
![]()
Je l' dovoljno ovo...![]()
đe ovo ima kupit
- avaks
#4433 Re: PC gamerske konfiguracije
Dabome da jeste!
- Running
#4434 Re: PC gamerske konfiguracije
Hehe, salim se malo, ispitujem teren
, ma kupio prije pola godine mozda, u Imtecu jedino nasao, bas sam trazio tacno ovaj Chieftecov. Ima jedan veliki vent (bolje nego 2-3 mala), mreza aluminijum naravno, i sto je jos dobra stvar ima podesavanje nagiba tj. moze da bude ravna i pod uglom. Ima taster za turbo mode venta i ima 4 USB porta uz prikljucak za dodatno napajanje (ja sam kupio kabl). Vecina podloga to nisu imale. Nije bas ni najjeftinija, 60-ak KM.
Prednost je ko koristi laptop da mu ekran dodje na vecoj visini, da se ne krivi i da ne gleda dole. Sad ne koristim tako jer sam prikacio monitor, a koristio sam nekad i mnooooooogo znaci, kad je ekran u ravni ociju.
Prednost je ko koristi laptop da mu ekran dodje na vecoj visini, da se ne krivi i da ne gleda dole. Sad ne koristim tako jer sam prikacio monitor, a koristio sam nekad i mnooooooogo znaci, kad je ekran u ravni ociju.
-
febo_acm
#4435 Re: PC gamerske konfiguracije
lap top u dobrom stanju, original punjac, jak profesionalni lap top za gaming!
sa ovog laptopa... jak profesionalni LAP TOP za gaming... ja bih ovo se banovao i brisao sa Pika...
sa ovog laptopa... jak profesionalni LAP TOP za gaming... ja bih ovo se banovao i brisao sa Pika...
-
febo_acm
#4436 Re: PC gamerske konfiguracije
Maharadza wrote:Realno ko ima išta jače ili jednako i5-2500 nema apsolutno razloga za upgrade, barem kada je gaming u pitanju!
to kao brzina ADSL-a, 5 je dovoljno?
-
Mega Man X
#4437 Re: PC gamerske konfiguracije
Sve ovisi od potrebe. Ako je rendering, Youtube i šta već prioritet onda definitivno i7. Za sve ostalo može i5 lagano.
- amar1994
#4438 Re: PC gamerske konfiguracije
Mega Man X wrote:Ako se Ryzen dobro pokaže kao konkurencija Intelu, onda će past cijene i5-ca i i7-ca garant.
- avaks
#4439 Re: PC gamerske konfiguracije
U svijetu da, kod nas ce samo da poskupe...
Ovo iz iskustva velim.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ovo iz iskustva velim.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4440 Re: PC gamerske konfiguracije
ovo je isto odlična stvar

- Running
#4441 Re: PC gamerske konfiguracije
Sta je to, ne vidim dobro, kao torba sa ventilatorom. E svasta nece izmisliti, heh. 
Inace integrisan USB Hub mnogo znaci, u pocetku sam bio u trpu yebo to. Planiram jos jedan kupiti naravno sa dodatnim napajanjem, nista bez toga. Imam samo 3 porta na laptopu, a aktivno 7 potrosaca, usb pprtova.
Sent from my G
Inace integrisan USB Hub mnogo znaci, u pocetku sam bio u trpu yebo to. Planiram jos jedan kupiti naravno sa dodatnim napajanjem, nista bez toga. Imam samo 3 porta na laptopu, a aktivno 7 potrosaca, usb pprtova.
Sent from my G
-
maida95
#4442 Re: PC gamerske konfiguracije
Vidim da je ova tema baš aktivna i da se razumijete oko ovih stvari, pa da mi pomognete
Planiram nabaviti laptop čisto za kućnu upotrebu uz slabo korištenje LaTeXa i Software Mathematica-e. Čačkala sam malo po netu, našla ove koji su mi u tom nekom prihvatljivom cjenovnom rangu, pa da vidim prvo šta i drugi kažu, da se ne zaletim.
HP sam iz nekog razloga preskakala, načitala sam se loših stvari o njima pa ih nisam ni gledala uopšte. Acer sam isto slabo gledala, fokusirala sam se na Asus i Dell, pa tu i tamo Lenovo iako nemam pojma kakvi su oni. Pa eto, pomoć bi mi dobro došla

Planiram nabaviti laptop čisto za kućnu upotrebu uz slabo korištenje LaTeXa i Software Mathematica-e. Čačkala sam malo po netu, našla ove koji su mi u tom nekom prihvatljivom cjenovnom rangu, pa da vidim prvo šta i drugi kažu, da se ne zaletim.
HP sam iz nekog razloga preskakala, načitala sam se loših stvari o njima pa ih nisam ni gledala uopšte. Acer sam isto slabo gledala, fokusirala sam se na Asus i Dell, pa tu i tamo Lenovo iako nemam pojma kakvi su oni. Pa eto, pomoć bi mi dobro došla

- BaDa
#4443 Re: PC gamerske konfiguracije
sta mislite jesu li dobre temperature u heavy loadu? testirano preko aide64 i sta je ovo GPU diode ide na 70 stepeni
procersor

gpu

procersor

gpu

- Running
#4444 Re: PC gamerske konfiguracije
Nesto mi to malo 53 step, full cpu. Kod mene 45 u idle, jos stedljivi intel u verzija, tdp 15w.
Za GPU skini furmark tako nesto zaboravio sam, pokreni 5min pa te pitam za temperature. Je li integrisana grafika.
Napisi koji cpu, gpu. Kod mene i5 5200u i nvidia 930m, kad pokrenem pes na full hd, temp idu na 70step i cpu i gpu najmanje ali sa ukljucenim ventilatorom na podlozi.
Sent from my G
Za GPU skini furmark tako nesto zaboravio sam, pokreni 5min pa te pitam za temperature. Je li integrisana grafika.
Napisi koji cpu, gpu. Kod mene i5 5200u i nvidia 930m, kad pokrenem pes na full hd, temp idu na 70step i cpu i gpu najmanje ali sa ukljucenim ventilatorom na podlozi.
Sent from my G
- BaDa
#4445 Re: PC gamerske konfiguracije
nije laptop nego racunarRunning wrote:Nesto mi to malo 53 step, full cpu. Kod mene 45 u idle, jos stedljivi intel u verzija, tdp 15w.
Sent from my G
- typeOnegative
#4446 Re: PC gamerske konfiguracije
Vidim kod tebe je laptop a kod kolege desktop i nema uopce smisla uporedjivati temperature . Laptop se uvijek vise grije i to kod tebe je u okvirima neke normaleRunning wrote:Nesto mi to malo 53 step, full cpu. Kod mene 45 u idle, jos stedljivi intel u verzija, tdp 15w.
Sent from my G
Bada
to su ok temperature ,nek te ne brine tih 70 C , grafika je uvijek najtoplija komponenta u sistemu i te su temp sasvim normalne . Moja stara HD6870 je isla i preko 80 , a bilo je modela ako se ne varam iz ATI HD4000 serije sto su bile deklarirane na 110 C
-
zippoo87
#4447 Re: PC gamerske konfiguracije
ne znam zasto si preskakala HP...ja imam sao pozitivna iskustva sa HPom...jos su sve bili stariji laptopi a odlicno radili i bez kvarovamaida95 wrote:Vidim da je ova tema baš aktivna i da se razumijete oko ovih stvari, pa da mi pomognete![]()
HP sam iz nekog razloga preskakala, načitala sam se loših stvari o njima pa ih nisam ni gledala uopšte. Acer sam isto slabo gledala, fokusirala sam se na Asus i Dell, pa tu i tamo Lenovo iako nemam pojma kakvi su oni. Pa eto, pomoć bi mi dobro došla![]()
a sto se tice ovih sa slike...sve je to isto...uzmi jeftiniji,jer nikakve razlike neces primjetiti ni u cemu
cak mozes i ustedjeti finih para ,ako uzmes neki polovan a novije generacije...krecu se od 350-500 KM...vjerovatno ih ima i sa garancijom po piku
ja trenutno ganjam neki laptop,jeftiniji ,dual core i samo da ima HDMI,ostalo nebitno sve...osim cijene,pozeljno sto niza
u ovim "kucnim" uslovima...net,filmovi,HD streamovi...manje vise svi isto rade,samo da rama imaju barem 3-4 GB
-
maida95
#4448 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma naslušala sam se priča kako se pregrijavaju i slično
Ne bih da ode sve do vraga za godinu dana, da mi je nekako najkvalitetniji da uzmem, a da prođem dobro. Uzimam novo ovaj put, neću da se brinem da li je ko šta unutra gledao, mijenjao i slično, da li mu je baterija loša, da li se gasi i tako to.
Pa takav kakav tebi treba i nov možeš naći za 500-600 KM
Ne bih da ode sve do vraga za godinu dana, da mi je nekako najkvalitetniji da uzmem, a da prođem dobro. Uzimam novo ovaj put, neću da se brinem da li je ko šta unutra gledao, mijenjao i slično, da li mu je baterija loša, da li se gasi i tako to.
-
zippoo87
#4449 Re: PC gamerske konfiguracije
obzirom da je danas sve "Potrosacka elektronika" i da se proizvodi u milionima primjeraka...znaci da dva ista artikla mogu biti potpuno razlicita ,dakle jedan moze biti savrsen a drugi se moze pokvariti vrlo brzo,nema pravilamaida95 wrote:Ma naslušala sam se priča kako se pregrijavaju i slično![]()
ali to je prednost kada se uzima novo...imas garanciju pa se ne brines oko toga
a i sto se tice "mijenjanja" necega...to uopste nije nikakav problem...pa RAM,HDD, i ostalo se svakako ugradjuju rucno,nije to nista ni tesko ni cudno niti ce ti pokvariti uredjaj
a sto se mene tice,nisam lud dati 500 KM,kada to isto mogu dobiti i za 150 KM
naravno bez garancije ali dobro
ontopic...ne znam tacno koji bi ti model rekao da kupis...uglavnom bolje vise RAMA,visi takt procesora i veci HDD
naravno i trajanje baterije...pa usporedi ove modele koje si napisala na googlu ili na netu...ukucaj model pa review
- jasko_ba
#4450 Re: RE: Re: PC gamerske konfiguracije
Sta kazes na ovaj? Lenovoavaks wrote:Pentium quad core i 4gb rama.jasko_ba wrote:Laptop do 500-600 KM, igranje nije prioritet, cisto posao, gledanje filmova i slicno?
Hvala [emoji106]
Toshiba s 3 god garancije ne znam tacno oznake. Satelit c tako nesto proguglaj malo.
Pentium quad-core 1.60ghz
Ram 4gb
hdd 1rb
Intel HD
Cijena 649 KM