Danasnji "feminizam"
-
moonca
#4426 Re: Danasnji "feminizam"
I ti sada ode na Arape,zasto?
- MarlboroGold
#4427 Re: Danasnji "feminizam"
"vjerovatno" "od njih me ne bi čudilo takvo ponašanje"
čitaj. Ne mora značiti da jeste.
čitaj. Ne mora značiti da jeste.
- Xavier1
#4428 Re: Danasnji "feminizam"
Nit se zna da je Arap. Nit se zna razlog ovoga svega. Lakse malo sa osudama.
- insomnia78
#4429 Re: Danasnji "feminizam"
Razlog je to sto mu je, prema nekih dvadesetak svjedoka rekla da zacepi nakon dobacivanja
- triconja
#4430 Re: Danasnji "feminizam"
Ja tokmaka breco, sad ce upoznat tople brace kolko hoš koji ce ga svaku noc cepit a on im nece moc nistainsomnia78 wrote:Razlog je to sto mu je, prema nekih dvadesetak svjedoka rekla da zacepi nakon dobacivanja
-
Hakiz
#4431 Re: Danasnji "feminizam"
Nije opravdano ni u kom slučaju. Šta god da mu je rekla. Možda je lik previše glup da joj riječima odgovori, pa mu je jadniku nasilje ostalo jedino za šta je sposoban.Xavier1 wrote:[url][/url]Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti.MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
Samo još da odrede, kao što Hakiz reče, šta će se smatrati uvredom...
Ono šta je meni palo na pamet to je histerija 1990-ih i ranih 2000-ih sa pedofilijom. Pogotovo poslije jednog tada poznatog slučaja u Belgiji, krenuo je jedan talas borbe protiv pedofilije prvo u Evropi, a SAD su ga brzo preuzele i digle na n-ti stepen, ali se na kraju pokazalo da pored stvarnih slučajeva pedofilije, mnogo je bilo lova na vještice. I mnogim nedužnim ljudima su upropaštni životi. A to što im je na sudu ili u toku istrage dokazano da nisu krivi, to im normalne živote nije vratilo, zauvijek su im upropašteni. Samo zbog sumnje.
Tako da je problem sa ovakvim zakonima u tome što je lako nekoga optužiti. A kako su u pitanju osjetljive stvari u kojima se ženi kada optuži apriori vjeruje, pa se onda eventualno gleda da li je u pravu, optuženi čak i kada im se na kraju dokaže nevinost, prođu pakao. I često ostanu sa nepopravljivim posljedicama. Ljude u komšiluku ili drugim krugovima u kojima se optuženi kretao najčešće ne interesuje pravna nevinost, ostane sumnja, ako su zbog optužbe bili otpušteni najvjerovatnije im posao neće biti vraćen itd. Tako da nedužni ljudi ostanu upropaštni i psihički i finansijski i na razne druge načine.
Ali fakat, kako će se dokazati da je neko nešto dobacio? Samo time što će žena reći da joj se dobacivalo?
i sa druge strane, valjda u Francuskoj postoji ravnopravnost spolova. Da li je ustavan zakon koji štiti samo žene. Koliko god da je mali procenat muškaraca kojima se isto dešava, valjda zakoni moraju biti za sve jednaki?
Ja mislim da zakoni koji posebno tretiraju žene mogu biti samo zakoni koji uređuju pitanja trudnoće. Svi ostali zakoni moraju biti jednaki i za žene i za muškarce i sve ostale rodne i spolne identifikacije.
-
Hakiz
#4432 Re: Danasnji "feminizam"
Guardianov članak kaže da napadač nije identifikovan. Tako da, osim ako se u međuvremenu nešto nije promijenilo, neće mu se ništa desiti.triconja wrote:Ja tokmaka breco, sad ce upoznat tople brace kolko hoš koji ce ga svaku noc cepit a on im nece moc nistainsomnia78 wrote:Razlog je to sto mu je, prema nekih dvadesetak svjedoka rekla da zacepi nakon dobacivanja
-
moonca
#4433 Re: Danasnji "feminizam"
Tacno, jucer mi musterija prica- muskarac, radio je dugo u drzavnim firmama. Nagledao se raznih malverzacija zena i optuzivanja sa sex uznemiravanje. Kaze , ja im se nisam priblizavao na radnom mjestu.Tako da je problem sa ovakvim zakonima u tome što je lako nekoga optužiti. A kako su u pitanju osjetljive stvari u kojima se ženi kada optuži apriori vjeruje, pa se onda eventualno gleda da li je u pravu, optuženi čak i kada im se na kraju dokaže nevinost, prođu pakao
Sigurno da ima i da su ugrozene,ali ipak je zastrasujuce da im se vjeruje na 'prvu' kako se kaze.
Optuzeni, ako je nevin, potrosice zivotnu ustedjevinu na advokate dok dokaze da nije kriv.
Mislim da mu se ipak treba nesto desiti. Fizicki ne smije nikoga dodirnuti, bez obzira sta mu je prolaznica rekla, a dobacivala jeste.Guardianov članak kaže da napadač nije identifikovan. Tako da, osim ako se u međuvremenu nešto nije promijenilo, neće mu se ništa desiti.
Policajac mi isprica slucaj, uhapsen momak, 18 godina imao sex sa 15 -kinjom.Bili u hotelu, kako je doslo do hapsenja nije mi poznato no kazna je do 25 godina zatvora.
-
Hakiz
#4434 Re: Danasnji "feminizam"
Ako ga ne identifikuju neće mu se ništa desiti jer nemaju koga optužiti i kazniti kada ne znaju ko je.moonca wrote:Tacno, jucer mi musterija prica- muskarac, radio je dugo u drzavnim firmama. Nagledao se raznih malverzacija zena i optuzivanja sa sex uznemiravanje. Kaze , ja im se nisam priblizavao na radnom mjestu.Tako da je problem sa ovakvim zakonima u tome što je lako nekoga optužiti. A kako su u pitanju osjetljive stvari u kojima se ženi kada optuži apriori vjeruje, pa se onda eventualno gleda da li je u pravu, optuženi čak i kada im se na kraju dokaže nevinost, prođu pakao
Sigurno da ima i da su ugrozene,ali ipak je zastrasujuce da im se vjeruje na 'prvu' kako se kaze.
Optuzeni, ako je nevin, potrosice zivotnu ustedjevinu na advokate dok dokaze da nije kriv.
Mislim da mu se ipak treba nesto desiti. Fizicki ne smije nikoga dodirnuti, bez obzira sta mu je prolaznica rekla, a dobacivala jeste.Guardianov članak kaže da napadač nije identifikovan. Tako da, osim ako se u međuvremenu nešto nije promijenilo, neće mu se ništa desiti.
Policajac mi isprica slucaj, uhapsen momak, 18 godina imao sex sa 15 -kinjom.Bili u hotelu, kako je doslo do hapsenja nije mi poznato no kazna je do 25 godina zatvora.
U Francuskoj se takođe priprema, ako već nije usvojen, zakon po kojem je seks sa osobom koja nije navršila 15 godina automatski silovanje, bez obzira da li je seks bio dobrovoljan ili ne. U BiH je bilo nelegalno imati seks sa osobom koja nije navršila 14 godina, čini mi se da je u RS-u sada 15, a za FBiH ne znam. Bila je inicijativa se digne na 16, ali ne znam da li je takav zakon donesen.
Koliko ja znam u Evropi mislim da se u većini država radi na sljedeći način: Na primjer neka je granica legalnosti 16 godina. Ako neko ko ima 18 godina ima seks sa nekim ko ima 15 godina bićće kažnjen ali ne tako teško kao što će biti kažnjen neko ko ima 30 godina i ima seks sa nekim ko ima 15 godina. Ima dobna granica i za počinioca, pa ako je mlađi od te granice kazna će mu biti lakša nego ako je stariji od te granice. A mislim da je sada skoro u cijeloj Evropi granica na 16 godina. U većini država u Evropi, u manjem broju je između 14 i 16.
-
Hakiz
#4435 Re: Danasnji "feminizam"
Ima kod nas izreka koja glasi: Ne seri oko kuće, sigurno ćeš prije ili poslije ugaziti u govno.moonca wrote:
Tacno, jucer mi musterija prica- muskarac, radio je dugo u drzavnim firmama. Nagledao se raznih malverzacija zena i optuzivanja sa sex uznemiravanje. Kaze , ja im se nisam priblizavao na radnom mjestu.
- MarlboroGold
#4436 Re: Danasnji "feminizam"
Amerikanke su dobre za izbjegavanja dok se ultra ljevičarski talas histerije ne dovede pod kontrolu.moonca wrote: Tacno, jucer mi musterija prica- muskarac, radio je dugo u drzavnim firmama. Nagledao se raznih malverzacija zena i optuzivanja sa sex uznemiravanje. Kaze , ja im se nisam priblizavao na radnom mjestu.
Njihova ugroženost je sad već prešla u entitlement.
- hadzinicasa
#4437 Re: Danasnji "feminizam"
bila je u kratkoj suknji. dobro je nije silovao. naprosto je zvala na to. ali eto srecom, svladao se, srecom da je bio tako priseban i human i etican pa ju je samo udario.Xavier1 wrote:[url][/url]Ne znamo sta je uradila da zasluzi ovo. Mozda je i donekle opravdano. Svasta se moglo desiti.MarlboroGold wrote:Kreten u svakom slučaju... a dobro, the guardian je poznat po ultra ljevičarskoj propagandi ali ovaj članak je sigurno na mjestu.
Samo još da odrede, kao što Hakiz reče, šta će se smatrati uvredom...
-
halo_ba
#4438 Re: Danasnji "feminizam"
A ako dvoje petnaestogodisnjaka imaju seks: ko je silovan?Hakiz wrote:
U Francuskoj se takođe priprema, ako već nije usvojen, zakon po kojem je seks sa osobom koja nije navršila 15 godina automatski silovanje, bez obzira da li je seks bio dobrovoljan ili ne. U BiH je bilo nelegalno imati seks sa osobom koja nije navršila 14 godina, čini mi se da je u RS-u sada 15, a za FBiH ne znam. Bila je inicijativa se digne na 16, ali ne znam da li je takav zakon donesen.
Hoce li oboje biti kaznjeni?
- AleksoMKD
#4439 Re: Danasnji "feminizam"
https://pjmedia.com/trending/professor- ... eless-men/
Professor Slams 'Hegemonic Masculinity' of Homeless Men
A feminist professor at Wilfrid Laurier University in Canada recently published a book chapter documenting the myriad ways homeless men allegedly perpetuate “hegemonic masculinity” while discussing their hardships.
The book chapter, “When a Man’s Home is Not a Castle: Hegemonic Masculinity Among Men Experiencing Homelessness,” was published last Wednesday by Professor Erin Dej, in a book she co-edited on patriarchy in psychiatric wards and homeless shelters.
The goal of her research, she explains, was to “assess the ways hypermasculinity is performed among men experiencing homelessness.” And to do this, Dej interviewed 27 homeless men and spent and additional 296 hours spying on them in homeless shelters.
Tokyo Medical University discriminated against female applicants by lowering entrance exam scores:
Tokyo Medical University deducted points from the entrance exam scores of all female applicants to keep the ratio of women studying at the university at about 30 percent, sources familiar with the matter said Thursday.
The practice likely began around 2010 and was apparently aimed at avoiding a shortage of doctors at affiliated hospitals. The medical college believed female doctors often resign or take long leave after getting married or giving birth, leading to a shortfall, according to the sources.
The university deducted 10 to 20 percent of the points scored by female applicants, the sources said.
A university spokesperson said Thursday that the school will conduct an investigation into the matter.
Professor Slams 'Hegemonic Masculinity' of Homeless Men
A feminist professor at Wilfrid Laurier University in Canada recently published a book chapter documenting the myriad ways homeless men allegedly perpetuate “hegemonic masculinity” while discussing their hardships.
The book chapter, “When a Man’s Home is Not a Castle: Hegemonic Masculinity Among Men Experiencing Homelessness,” was published last Wednesday by Professor Erin Dej, in a book she co-edited on patriarchy in psychiatric wards and homeless shelters.
The goal of her research, she explains, was to “assess the ways hypermasculinity is performed among men experiencing homelessness.” And to do this, Dej interviewed 27 homeless men and spent and additional 296 hours spying on them in homeless shelters.
Tokyo Medical University discriminated against female applicants by lowering entrance exam scores:
Tokyo Medical University deducted points from the entrance exam scores of all female applicants to keep the ratio of women studying at the university at about 30 percent, sources familiar with the matter said Thursday.
The practice likely began around 2010 and was apparently aimed at avoiding a shortage of doctors at affiliated hospitals. The medical college believed female doctors often resign or take long leave after getting married or giving birth, leading to a shortfall, according to the sources.
The university deducted 10 to 20 percent of the points scored by female applicants, the sources said.
A university spokesperson said Thursday that the school will conduct an investigation into the matter.
-
kakavdanakneiskustvu
- wewa
#4441 Re: Danasnji "feminizam"
kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/7723071/
Reitman, koji sada ima 34 godine i trenutno je na Harvardu, tvrdi da ga je profesorica Ronell (66) ljubila i dirala mnogo puta, spavala u njegovom krevetu s njim, tražila od njega da legne u njezin krevet, držala ga za ruku, pisala mu poruke i zvala ga neprestano te odbijala raditi s njim ako joj ne udovolji.
U ovoj priči valja imati na umu: Reitman je homoseksualne orijentacije i sada je vjenčan s muškarcem, a profesorica Ronell je lezbijka!
- seln
#4442 Re: Danasnji "feminizam"
Pa logicno: on ckapi, a ona voli ckepi.wewa wrote:
U ovoj priči valja imati na umu: Reitman je homoseksualne orijentacije i sada je vjenčan s muškarcem, a profesorica Ronell je lezbijka!
- AleksoMKD
#4443 Re: Danasnji "feminizam"
Weinstein accuser Asia Argento paid teen who made sex assault claim:
Washington (AFP) - Italian actress Asia Argento, who became a leading figure in the #MeToo movement after accusing powerhouse producer Harvey Weinstein of rape, paid hush money to a man who claimed she sexually assaulted him when he was 17, The New York Times reported Sunday.
The $380,000 payment was made to Jimmy Bennett, an actor and rock musician, who claimed Argento assaulted him in a California hotel room in 2013, according to the Times, which cited documents sent to the paper by an unidentified party.
https://www.yahoo.com/news/weinstein-ac ... 16640.html
Washington (AFP) - Italian actress Asia Argento, who became a leading figure in the #MeToo movement after accusing powerhouse producer Harvey Weinstein of rape, paid hush money to a man who claimed she sexually assaulted him when he was 17, The New York Times reported Sunday.
The $380,000 payment was made to Jimmy Bennett, an actor and rock musician, who claimed Argento assaulted him in a California hotel room in 2013, according to the Times, which cited documents sent to the paper by an unidentified party.
https://www.yahoo.com/news/weinstein-ac ... 16640.html
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4444 Re: Danasnji "feminizam"
gadna je to obitelj
gdje otac snima golu kćer
ili pravi filmove to jest daje joj uloge samo da vidi golu kćer
inače ona mi je truba u filmu LOVE BITES kao i STENDALOV SINDROM
a argento nije nišza da valja snimio 25 godina
-
dezurni_ucenik
#4445 Re: Danasnji "feminizam"
Neka njena slika na instagramu. Komentarisu asia i neki lik sto je valjda glumio po tim diznijevim serijama kad je bio dijete. Konverzacija ide ovako nekako:
ona: evo ja i ____ smo se tebe sjetili nadam se da nisi zaboravio ono
on: ma kako cu to zaboraviti, brat me zezao sto necu da se oblacim ko zensko, a mene nervoza opalila, al vidim da je to skroz normalno jer to i odrasli rade.
ono, paf, wtf ovaj napisa
ona: evo ja i ____ smo se tebe sjetili nadam se da nisi zaboravio ono
on: ma kako cu to zaboraviti, brat me zezao sto necu da se oblacim ko zensko, a mene nervoza opalila, al vidim da je to skroz normalno jer to i odrasli rade.
ono, paf, wtf ovaj napisa
-
Hakiz
#4446 Re: Danasnji "feminizam"
Nije usamljen slučaj: https://www.imdb.com/title/tt0090815/?r ... lmg_act_58 kao i ovo https://en.wikipedia.org/wiki/Lemon_IncestBlack swan wrote:gadna je to obitelj
Koga interesuje pjesma (video pjesme jer je to kontroverzno), ima na youtube.
Film govori o liku koji je bio nekada slavan scenarist u Hollywoodu, a sada mu je jedina veza sa životom kćer.
Režiser filma je Serge Gainsbourg, a ulogu kćeri glumi Sergova kćerka Charlotte Gainsbourg. Dakle, otac i kćer glume oca i kćer.
Film se lako može naći na internetu ako nekoga interesuje.
Ko ne zna ko je Serge, ovo sigurno zna:
-
dezurni_ucenik
#4447 Re: Danasnji "feminizam"
To je "umjetnost", mi to ne razumijemo.Hakiz wrote:Nije usamljen slučaj: https://www.imdb.com/title/tt0090815/?r ... lmg_act_58 kao i ovo https://en.wikipedia.org/wiki/Lemon_IncestBlack swan wrote:gadna je to obitelj
Koga interesuje pjesma (video pjesme jer je to kontroverzno), ima na youtube.
Film govori o liku koji je bio nekada slavan scenarist u Hollywoodu, a sada mu je jedina veza sa životom kćer.
Režiser filma je Serge Gainsbourg, a ulogu kćeri glumi Sergova kćerka Charlotte Gainsbourg. Dakle, otac i kćer glume oca i kćer.
Film se lako može naći na internetu ako nekoga interesuje.
Ko ne zna ko je Serge, ovo sigurno zna:
Pogledao sam taj spot sa cerkom. Koja izopacenost, tacno mu se na cehri vidi da je poremecen bio.
-
Hakiz
#4448 Re: Danasnji "feminizam"
Jedna od uloga umjetnosti i jeste da propituje. Da provocira. Da ljude dovede do ivice podnošljivog i posmatra reakciju.
-
dezurni_ucenik
#4449 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz wrote:Jedna od uloga umjetnosti i jeste da propituje. Da provocira. Da ljude dovede do ivice podnošljivog i posmatra reakciju.
Onda je i Srpski Film umjetnost.
- triconja
#4450 Re: Danasnji "feminizam"
Zar to nije zadatak filozofije?Hakiz wrote:Jedna od uloga umjetnosti i jeste da propituje. Da provocira. Da ljude dovede do ivice podnošljivog i posmatra reakciju.