Deblokada Sarajeva???

Post Reply
tempuser

#4426 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Bancho wrote:E cuj Vikic i Divjak karikature :shock:. Mada ovakve izjave SDA omladine nisu nikakvo izenadjenje, jer su oni odrasli na pricama kako je Bake jedan od organizatora otpora, pa cak i ranjen u odbrani predsjednistva :lol: (bilo u seriji i mora da je istina), dok su ljudi kao Vikic obicne karikature koje su nam se smjesile sa postera iz udobnih hotelskih separea. Za desetak godina bice da je Vikic, cim se zapucalo pobjegao u Njemacku, a za dvadeset bice "Ko je taj Vikic?".
Od njih su napravili karikature upravo idoli danasnje SDA omladine, kad su ih ti isti 1993. pomeli sa funkcija i postavili podobne, a od njih napravili folklor u SDA saradi o multietnickoj i jedinstvenoj. :twisted:
CPT

#4427 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

tempuser wrote:
CPT wrote:
tempuser wrote: A taj "momak", odnosno ti, zbog vlastite neinteligencije, ili neceg drugog, Cegarove izjave uzima zdravo za gotovo kao aksiom koji same po sebi ne treba dokazivati.
Koncept citata tj citiranja ti je poznat?
Jel tehnikalija bitnija od sustine, ili jos jedan spin kad ostanes bez argumenata?
To nije "samo" tehnikalija i u ovom kontekstu jeste bitnija od sustine. U suprotnom treba svako citiranje zabraniti/sankcionisati. Od Hitlera pa do Karadzica. Znaci gore pomenuti rijec nisu rijeci autora teksta vec citat (cak u navodnicima i sa izvorom). Svaki rad o ratu koji sadrzi citati Karadzica pred skupstinom je automatski i prijetnja genocidom jer sustina vaznija od tehnikalija. :run:
tempuser

#4428 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

CPT wrote:
Jel tehnikalija bitnija od sustine, ili jos jedan spin kad ostanes bez argumenata?
To nije "samo" tehnikalija i u ovom kontekstu jeste bitnija od sustine. U suprotnom treba svako citiranje zabraniti/sankcionisati. Od Hitlera pa do Karadzica. Znaci gore pomenuti rijec nisu rijeci autora teksta vec citat (cak u navodnicima i sa izvorom). Svaki rad o ratu koji sadrzi citati Karadzica pred skupstinom je automatski i prijetnja genocidom jer sustina vaznija od tehnikalija. :run:[/quote]

Naravno da jest cista tehnikalija jer se moj komentar nedvojbeno, jedino i iskljucivo odnosio na lik i djelo Zoke Cegara skupa sa njegovom izjavama, a ne da si ti napisao da su Vikic i njegovo retardi.
Ali sama cinjenica da Cegarove izjave, koje ti se uklapaju u kontekst, uzimas za aksome najbolje govori kakav si mentalni sklop i uvreda za inteligeciju i naravno da ces nastavljati sa spinom dok ti i ovaj nick ne banuju!
Dozer

#4429 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

tempuser wrote: I ja sam jedno vrimeme idealizovao i "romantizovao" istinu vjerujuci da je to bilo zbog Azica, trpnih glagola itd, iz perspektive nekog unutar okruzenja u 1993. je fakat izgledallo tako, ali sam sa ove vremenske distance i gledajuci siru perpsektivu koja je postala vidljiva, 100% siguran da je to dio opsten plana islamizacije OS RBiH. 1993. godine su zavrseni procesi medjunarodnim priznanja i prestala je sva potreba za multietnickoj, jedinstvenoj itd BiH. Sposobni sa pogresnim imenima su maknuti da izigravaju filadendrone i dekoraciju na protokolarnim funkcijama, u konzulatima itd, a na njihovo mjesto su postavljeni podobni.

Ne znam kako ga ko dozivljava, Kemo jeste bio neposredno ukljucen i operativna i borbeda dejstva, ali za mene nije imao Vikicevu karzmu, autoritet u jednici i drugaciji je tip covjeka sto se kasnije do/pokazalo. Uz to sto je bio profesionalno sposoban bio je pogodan covjek politike koji ne bira sredstva za ostvarenje nekih svojih ciljeva.
Naravno, slazemo se.
A da li je bilo nesto u onom smislu vezano za Azice ili ne, a sto je samo ubrzalo stvari, manje-vise je i nebitno. Cinjenica je da je sklonjen, i to prevashodno zbog razloga koje si naveo.
One koji su imenom i prezimenom bili podobni i bili na komandnim pozicijama, ali se nisu slagali s minderaskom politikom cekanja, oni su pogibali pod cudnim okolnostima...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4430 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

Zasto Zoran Cegar ne objasni i ne uperi imenom i prezimenom ko mu je donosio tegle pune ociju, usi nanizane na zici oko vrata i ko je silovao sarajevske djevocice i bacao ih ispred hotela zagreb... sad je u SIPI pa valjda je red da izganja neku pravdu il ce ostati laprdavac mahalski kosto je i bio...

Image

dodje postroji sad i pet-sest milja mjesecno u padje...
Dozer

#4431 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Celo B. pjeva AAAAA, Celo D. pjeva UUUUU, a Juka pjeva OOOO.... Koju pjesmu pjevaju? :lol: :lol: :lol:
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#4432 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by parappa »

Dino Merlin pjeva?

Sva trojica sada mrtvi :cry:
tempuser

#4433 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Dozer wrote:Celo B. pjeva AAAAA, Celo D. pjeva UUUUU, a Juka pjeva OOOO.... Koju pjesmu pjevaju? :lol: :lol: :lol:
Da te nije Alija, nemaju koju drugu! :D
tempuser

#4434 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

pici wrote:Zasto Zoran Cegar ne objasni i ne uperi imenom i prezimenom ... sad je u SIPI pa valjda je red da izganja neku pravdu il ce ostati laprdavac mahalski kosto je i bio...
Koliko ja znam on nije u SIPA-i nego nacelnik sektora uniformisane policije u FUP-u ili tako nesto!
Ovo je drzava u kojoj oficir na funkciji i u cinu glavnog inspektora bez konsekvenci radi samopromocije moze pricati lovacke price!
pici

#4435 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

tempuser wrote:
pici wrote:Zasto Zoran Cegar ne objasni i ne uperi imenom i prezimenom ... sad je u SIPI pa valjda je red da izganja neku pravdu il ce ostati laprdavac mahalski kosto je i bio...
Koliko ja znam on nije u SIPA-i nego nacelnil uniformisane policije u FUP-u ili tako nesto!
Ovo je drzava u kojoj oficir na funkciji u cinu glavnog inspektora bez konsekvenci moze pricati lovacke price radi samopromocije!
onda sam krivo cuo onu voditeljicu cinimi se da rece SiPi al nema veze FUP-a... ispravka krivog navoda... et nek potvrdi svoje balhezgarije o teglama ociju, nanizanim usima na zicu i silovanim djevojcicama i bacenim da su ih ubili ko četnički snajperisti... i ja sam čuo za njeg da je HISovac pa da na žuči su zakucavani srbi na drveče i krstove i bez glava svasta nesta sam i ja cuo al vidio nisam... ako je vidio onako nesta onda je svjedok i nek setako i ponasa ima sud i nek kaze ko su i sta su radili pojedinci ili grupe... najlakse je lajat na pun mjesec... on zna kolko je vikic trosio na kerove i kolko je marno para, to je bilo 93-94 godine kad su mu to tovarili na vrat... čegar je tad bio u australiji ako mu je i to vjerovati...
internazionale

#4436 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by internazionale »

tempuser wrote:
internazionale wrote:Reci da je neko odbranio grad a ne spomenuti borce sa Zuci mi je pomalo bezobrazno
Inace sama prica na tu temu je nepotrebna
Objasni taj bezobrazluk prodicama, prijateljima i suborcima 18. specijalaca koji su u transeji pored zaglavljenog tenka poginuli na Zuci 27.7.1993. godine!
Sta laprdas ti
pici

#4437 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... icu/325236

Sud BiH / Zoran Čegar svjedočio na suđenju Draganu Vikiću

Svjedok je izjavio da niko iz Specijalne jedinice nije učestvovao u dovođenju, ubistvu ili odvoženju tijela. Istakao je da Vikić, s kojim ne razgovara 17 godina, ne bi mogao narediti ubistva i da je uvijek sve radio po propisu.

“On je bio pravi ‘drot’… Znam šta je meni radio zbog papira. Džigericu mi je pojeo”, kazao je Čegar, koji je više puta ponovio da mu nije jasno zbog čega se sudi Vikiću.
e sad papir i olovku i na sud i pisi ko je vadio oci, sjeko usi i silovo djevojcice...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4438 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by JoseMujica »

pici wrote:Zasto Zoran Cegar ne objasni i ne uperi imenom i prezimenom ko mu je donosio tegle pune ociju, usi nanizane na zici oko vrata i ko je silovao sarajevske djevocice i bacao ih ispred hotela zagreb... sad je u SIPI pa valjda je red da izganja neku pravdu il ce ostati laprdavac mahalski kosto je i bio...

Image

i ko je lavove u Pionirskoj srpskom nejači hranio :roll:

de ba Pici popij terapiju :lol:
pici

#4439 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

JoseMujica wrote:
pici wrote:Zasto Zoran Cegar ne objasni i ne uperi imenom i prezimenom ko mu je donosio tegle pune ociju, usi nanizane na zici oko vrata i ko je silovao sarajevske djevocice i bacao ih ispred hotela zagreb... sad je u SIPI pa valjda je red da izganja neku pravdu il ce ostati laprdavac mahalski kosto je i bio...

Image

i ko je lavove u Pionirskoj srpskom nejači hranio :roll:

de ba Pici popij terapiju :lol:
zna zoka... on je to sve gledo... pobrko si loncice ne tvrdim ja ni za oci ni za usi ni za silovane djevojcice to tvrdi zoran čegar i da je to sve gledao svojim ocima...

ne upadaj ko pijan indijanac u diskus de malo citaj...
Guadalajara

#4440 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Guadalajara »

pici wrote:
kome si ba vadio oci pici ? :mrgreen: da bog sacuva kakvog svijeta po forumu ima...Jbt i pici imao zutu kucu... :mrgreen: :lol:
pici

#4441 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

ma idite .Ba jebajte se obojca mene nasli zajebavat :mrgreen:
Dozer

#4442 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Ma jok ba...vidis da su svi mrtvi ozbiljni :lol:
tempuser

#4443 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

internazionale wrote:
tempuser wrote:
internazionale wrote:Reci da je neko odbranio grad a ne spomenuti borce sa Zuci mi je pomalo bezobrazno
Inace sama prica na tu temu je nepotrebna
Objasni taj bezobrazluk prodicama, prijateljima i suborcima 18. specijalaca koji su u transeji pored zaglavljenog tenka poginuli na Zuci 27.7.1993. godine!
Sta laprdas ti
Po cijenu bana da ti odgovorim:
“Laprdam” majmune retardirani o 18 poginulih Vikicevaca u samo jednom danu na Zuci! Sta su oni u tom trenutku bili nego branili grad i borci sa Zuci?
Dozer

#4444 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Neka vas ba...mislim da se niste najbolje shvatili...
Mislim da @internazionale nije htio reci da Vikicevi nisu nista uradili na Zuci, nego da se ne smiju zaboraviti borci sa Zuci, oni koji su stalno bili gore. I naravno da ne smiju.

Vikicevi su gore isli po potrebi i kada je gusto, ali nismo gore drzali linije, koliko se ja sjecam...
pici

#4445 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

Dozer wrote:Ma jok ba...vidis da su svi mrtvi ozbiljni :lol:

Allahu dragi s kim ja zivim :mrgreen:

tempuser

#4446 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Dozer wrote:Neka vas ba...mislim da se niste najbolje shvatili...
Mislim da @internazionale nije htio reci da Vikicevi nisu nista uradili na Zuci, nego da se ne smiju zaboraviti borci sa Zuci, oni koji su stalno bili gore. I naravno da ne smiju.

Vikicevi su gore isli po potrebi i kada je gusto, ali nismo gore drzali linije, koliko se ja sjecam...
Sta god da je mislio to ko sta laprda i slicne seljacke folove neka svojim bliznjim i milim nek prosipa, nesporazumi se rjesavaju na drugi nacin.
Ne znam u cemu je on vidio bezobrazluk ako se pise o odredu Bosna?
internazionale

#4447 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by internazionale »

tempuser wrote:
internazionale wrote:
tempuser wrote:
Sta laprdas ti
“Laprdam” majmune retardirani o 18 poginulih Vikicevaca u samo jednom danu na Zuci! Sta su oni u tom trenutku bili nego branili grad i borci sa Zuci?
Sto si nervozan laprdavac
tempuser

#4448 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

internazionale wrote:
tempuser wrote:
Nimalo, samo nemam zeludac za pojave poput tebe pa te smjesta sortiram tamo gdje ti je mjesto.
internazionale

#4449 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by internazionale »

tempuser wrote:
internazionale wrote:
tempuser wrote:
Nimalo, samo nemam zeludac za pojave poput tebe pa te smjesta sortiram tamo gdje ti je mjesto.
Samo to smjesno zvuci kad kaze dezurno forumsko laprdalo
tempuser

#4450 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

internazionale wrote:
tempuser wrote:
Samo to smjesno zvuci kad kaze dezurno forumsko laprdalo
Kako god da ti zvuci za tvoje mjesto ne mjenja stvar.
Post Reply