Somalija?seorusilac wrote:Navedi mi bilo koju drzavu za koju mislis da je "demokratskija i slobodnija" od Saudijske Arabije?Comaneci wrote:seorusilac wrote: Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u Evropi.![]()
![]()
Nema sta
![]()
![]()
Kralj si mi
![]()
Terorizam u Parizu!
- jasko_ba
#4426 Re: Terorizam u Parizu!
-
nigor
#4427 Re: Terorizam u Parizu!
Sjeverna Koreja.seorusilac wrote:Navedi mi bilo koju drzavu za koju mislis da je "demokratskija i slobodnija" od Saudijske Arabije?
- Sezam
#4428 Re: Terorizam u Parizu!
Tamo nema kurvanja.animals wrote:Ma da, pucaju od srece..svi krscani nagrnuli da tamo zive u sreci i sigurnosti..seorusilac wrote:Postavlja se pitanje zasto to onda masovno ti isti krscani idu tamo da zive i rade a odgovor je da se cine sretniji i sigurniji nego u vlastitoj zemlji.animals wrote: ]
kad dobijes u Evropi auto put za krscane samo , a drugi mogu kaldrmom onda se javi..
zasto ti ne odes u tu srecu i sigurnost..vec jadan trunes u nesigurnoj Evropi..
- animals
#4429 Re: Terorizam u Parizu!
Ova islamska drzava o ISIL-aseorusilac wrote:Navedi mi bilo koju drzavu za koju mislis da je "demokratskija i slobodnija" od Saudijske Arabije?Comaneci wrote:seorusilac wrote: Prvo,Saudijska Arabija je demokratskija,slobodnija drzava od svih zemalja u Evropi.![]()
![]()
Nema sta
![]()
![]()
Kralj si mi
![]()
-
HM 2011
#4430 Re: Terorizam u Parizu!
Pitanje - imaju li fotoaparate - imaju - jel imaju fotografije sa ljudskim likovima - imaju - what is the big deal ?Sezam wrote:Tad nije bilo interneta.exliberal-ex wrote:uglavnomja wrote:da vidim da li nesto fali u hronologiji
insomnia pita da neko postavi hadis ili sta vec gdje pise da je zabranjeno crtati muhameda
niko nista nije stavio
onda insomnia stavi tekst da je to FETVA iz 1926. kojom se zabranjuje crtanje zbog nekog turskog filma ...![]()
ima li neko neko suvislo obrazlozenje?
ja sam cak postavio link na knjige iz 14 vjeka koje se cuvaju sad u muzeju gdje je nacran Muhamed ..I to od islamskog ucenjaka....
kako sad da je to bilo dozvoljeno tad a sad ne....
Evo ti jedan banalan primjer koliko je taj 'radikalni' islam kontradiktoran. Imamo sad najnoviju fetvu u vezi snjeska bijelica, obrazlozenje je da se po islamu ne smije preslikavati ljudski lik. Dakle, ako je to zaista tako, onda se treba zabraniti i televizija i filmovi i internet i ogledalo i porodicne fotografije i sve sto odslikava covjeka.
Neko je vec primjetio, islam bi da ima ekskluzivitet u odnosu na druge religije.
Ova poredjenja karikatura, koje u stvari pokazuju kako 'radikalni' islam zloupotrebljava i u isto vrijeme prisvaja Muhameda, sa milionima pobijenih jevreja prije nekih 70 godina su neukusne i idiotske u isto vrijeme.
A to sto vehabijama zene hodaju pokrivene ko nindje samo pokazuje koliko im je nisko samopouzdanje. Jedno je cestitost, a nesto sasvim drugo potpuna zatucanost.
U pitanju je prevencija idolpoklonstva - izgleda glupo, banalno, masi smiješno, ali tako je....
- seorusilac
#4431 Re: Terorizam u Parizu!
Ko kaze da nisam zivio ili zivim a da,mozda me pratis i gledas sta sam radio i sta radim?Vidio sam mnogo onih koji su sretni samo zato sto zive daleko od razvrata i poroka..........animals wrote:Ma da, pucaju od srece..svi krscani nagrnuli da tamo zive u sreci i sigurnosti..seorusilac wrote:Postavlja se pitanje zasto to onda masovno ti isti krscani idu tamo da zive i rade a odgovor je da se cine sretniji i sigurniji nego u vlastitoj zemlji.animals wrote: ]
kad dobijes u Evropi auto put za krscane samo , a drugi mogu kaldrmom onda se javi..
zasto ti ne odes u tu srecu i sigurnost..vec jadan trunes u nesigurnoj Evropi..
-
Comaneci
#4432 Re: Terorizam u Parizu!
jasko_ba wrote:Pobjednici za najdebilniji clanak!Vidim idioti dijele po Fb-u maksimalno
![]()
http:// sandzakpress.net/ovako-je-charlie-hebdo-ismijavao-genocid-u-bosni-i-hercegovini
Usput, sam link sve kaze: sandzakpress.
Tacno se da primijetiti da oko 70% clanova stranica tipa Vijesti Ummeta pise u lokaciji "Tutin, Skopje, Brodarevo, Novi Pazar"...(ili Berlin, Graz, Ljubljana i Malme
- Danguba
#4433 Re: Terorizam u Parizu!
vidi ti drvenog advokata...animals wrote:Nisu ovi isli u Siriju i drzali plakate..Danguba wrote:
koji si ti...pa to ti je.![]()
evo predlazem ti da odes do medjugorja sa par transparenata protiv gospe. sjedis na trotoaru, ne remetis javni red i mir, drzis transparent...pa nam javi kako si prosao.
lep pozdrav
vec u Francuskoj..normalno neces u Medjugorju to raditi, niti u Vatikanu niti u Meki..
pobrkao si nesto..
ovdje pricamo o slobodi govora i izrazavanja ne vezano za mjesto i priliku.
p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
-
Comaneci
#4434 Re: Terorizam u Parizu!
Mozes li u Meki da ismijas Muhameda?Danguba wrote: p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
Last edited by Comaneci on 13/01/2015 23:01, edited 1 time in total.
- animals
#4435 Re: Terorizam u Parizu!
Pa da..Gornja Maoca..seorusilac wrote: Ko kaze da nisam zivio ili zivim a da,mozda me pratis i gledas sta sam radio i sta radim?Vidio sam mnogo onih koji su sretni samo zato sto zive daleko od razvrata i poroka..........
i ako nisu sretni, otkinu im glavu pa vjecno uzivaju u sreci..
idi u Siriju i uzivaj u toj sreci..
- Vitezanin
#4436 Re: Terorizam u Parizu!
Zamislite autoput kroz BiH gdje na tablama piše "Linija za Bošnjake", "Linija za Srbe", Linija za Hrvate". I da morate ići jednom od te tri linije.

- seorusilac
#4437 Re: Terorizam u Parizu!
Anti-Islamism je moderni oblik fasizma koji danas predstavljaju u Evropi kao "slobodu govora".Predstavljaju ga slobodni mediji skriveno ili javno.
Toliko o demokratskoj Evropi........
- animals
#4438 Re: Terorizam u Parizu!
Vjerovatno te nece ubiti..mozda malo istamburaju...Danguba wrote:vidi ti drvenog advokata...animals wrote:Nisu ovi isli u Siriju i drzali plakate..Danguba wrote:
koji si ti...pa to ti je.![]()
evo predlazem ti da odes do medjugorja sa par transparenata protiv gospe. sjedis na trotoaru, ne remetis javni red i mir, drzis transparent...pa nam javi kako si prosao.
lep pozdrav
vec u Francuskoj..normalno neces u Medjugorju to raditi, niti u Vatikanu niti u Meki..
pobrkao si nesto..![]()
ovdje pricamo o slobodi govora i izrazavanja ne vezano za mjesto i priliku.
p.s. mogu li ja doci u medjugorje da ''ismijem'' nesto u sta neki vjeruju a neki to osporavaju?
ali ako odes u Meku, nes glavu izvuci..
- animals
#4439 Re: Terorizam u Parizu!
Nisi ti vidio Evrope..dok god si normalan niko te ne dira..seorusilac wrote:Anti-Islamism je moderni oblik fasizma koji danas predstavljaju u Evropi kao "slobodu govora".Predstavljaju ga slobodni mediji skriveno ili javno.
nema veze jesi li musliman ili krscanin..nikakve razlike..
-
mrAdil
#4440 Re: Terorizam u Parizu!
Te torije zavjere ja nisam ni spomenuo, ali grupacija koja je izrasla na lesevima Libije i Sirije je svakako produkt zapada i Izraela. Znamo da su ih, koliko do jucer, nazivali borcima za ljudska prava.Comaneci wrote:Naravno, kao sto je ovo u Francuskoj sve maslo Mosada, kao sto je 9-11 cifutska zavjera, kao sto su Bosnjaci sami sebe pobili u Srebrenici, na Markalana...cekmrAdil wrote: ISIL i jeste produkt tvoga omiljenog zapada i Izraela.
Odrastite i uzmite odgovornoste za vlastito ponasanje, za vlastite psihopate i fanatike.
-
Comaneci
#4441 Re: Terorizam u Parizu!
Zamisli da milion hindusa ide u Saudijsku Arabiju (ili bilo koju muslimansku zemlju po volji, cak u Tursku), i kazu: eto ne smijete crtati vise krave jer su nama svete

Kakva bi bila reakcija domacina?
-
Comaneci
#4442 Re: Terorizam u Parizu!
Ako internet dzihadlije iz Bosne tako kazu onda mora da je istinamrAdil wrote:
Te torije zavjere ja nisam ni spomenuo, ali grupacija koja je izrasla na lesevima Libije i Sirije je svakako produkt zapada i Izraela. Znamo da su ih, koliko do jucer, nazivali borcima za ljudska prava.
-
HM 2011
#4443 Re: Terorizam u Parizu!
Zanimljiva i interesantna ?Comaneci wrote:Zamisli da milion hindusa ide u Saudijsku Arabiju (ili bilo koju muslimansku zemlju po volji, cak u Tursku), i kazu: eto ne smijete crtati vise krave jer su nama svete![]()
![]()
Pakistan i Indija znaju jedni za druge - imaju li oni te probleme ?
- seorusilac
#4444 Re: Terorizam u Parizu!
Vidis,sad si sebe predstavio kao fasistu 21.stoljeca.Bez ikakvih osnova pokusavas potkopati Islam,iako ti ne ide za rukom uporan si.Kad sam ti rekao da navedes demokratskiju drzavu od SA,neznanje si pokusao prikriti nekim beznacajnim osmjesima jer znas da sam u pravu.animals wrote:Pa da..Gornja Maoca..seorusilac wrote: Ko kaze da nisam zivio ili zivim a da,mozda me pratis i gledas sta sam radio i sta radim?Vidio sam mnogo onih koji su sretni samo zato sto zive daleko od razvrata i poroka..........
I za kraj mene smatras teroristom,iako sam daleko od toga pa me onda saljes u Siriju,iako ja ne podrzavam taj isti ISIL i njihov nacin osvajanja.
Pouka za kraj:Ne osudjuj i ne napadaj one koji ne misle kao ti!
- seorusilac
#4445 Re: Terorizam u Parizu!
Svojim forumskim izlaganjem si mi pokazao da ima,bez ikakve sumnje.animals wrote:Nisi ti vidio Evrope..dok god si normalan niko te ne dira..seorusilac wrote:Anti-Islamism je moderni oblik fasizma koji danas predstavljaju u Evropi kao "slobodu govora".Predstavljaju ga slobodni mediji skriveno ili javno.
- exliberal-ex
#4446 Re: Terorizam u Parizu!
ako igje izbije nuklearni rat onda ce to biti izmedju njihHM 2011 wrote:Zanimljiva i interesantna ?Comaneci wrote:Zamisli da milion hindusa ide u Saudijsku Arabiju (ili bilo koju muslimansku zemlju po volji, cak u Tursku), i kazu: eto ne smijete crtati vise krave jer su nama svete![]()
![]()
Pakistan i Indija znaju jedni za druge - imaju li oni te probleme ?
- Sezam
#4447 Re: Terorizam u Parizu!
Jel vazi ta poruka i za bracu sto pobise ove u Parizu?seorusilac wrote:Vidis,sad si sebe predstavio kao fasistu 21.stoljeca.Bez ikakvih osnova pokusavas potkopati Islam,iako ti ne ide za rukom uporan si.Kad sam ti rekao da navedes demokratskiju drzavu od SA,neznanje si pokusao prikriti nekim beznacajnim osmjesima jer znas da sam u pravu.animals wrote:Pa da..Gornja Maoca..seorusilac wrote: Ko kaze da nisam zivio ili zivim a da,mozda me pratis i gledas sta sam radio i sta radim?Vidio sam mnogo onih koji su sretni samo zato sto zive daleko od razvrata i poroka..........
I za kraj mene smatras teroristom,iako sam daleko od toga pa me onda saljes u Siriju,iako ja ne podrzavam taj isti ISIL i njihov nacin osvajanja.
-
mrAdil
#4448 Re: Terorizam u Parizu!
Ma jok, eto zapad se u Libiji borio protiv dzihadista, kao i u Siriji.Comaneci wrote:Ako internet dzihadlije iz Bosne tako kazu onda mora da je istinamrAdil wrote:
Te torije zavjere ja nisam ni spomenuo, ali grupacija koja je izrasla na lesevima Libije i Sirije je svakako produkt zapada i Izraela. Znamo da su ih, koliko do jucer, nazivali borcima za ljudska prava.
- animals
#4449 Re: Terorizam u Parizu!
Takvi kao ti ga izmisljaju, i prave se ugrozeni..seorusilac wrote:Svojim forumskim izlaganjem si mi pokazao da ima,bez ikakve sumnje.animals wrote:Nisi ti vidio Evrope..dok god si normalan niko te ne dira..seorusilac wrote:Anti-Islamism je moderni oblik fasizma koji danas predstavljaju u Evropi kao "slobodu govora".Predstavljaju ga slobodni mediji skriveno ili javno.
- exliberal-ex
#4450 Re: Terorizam u Parizu!
Po cemu je SA demokratska a EU nije......daj nam navedi primjereseorusilac wrote:Vidis,sad si sebe predstavio kao fasistu 21.stoljeca.Bez ikakvih osnova pokusavas potkopati Islam,iako ti ne ide za rukom uporan si.Kad sam ti rekao da navedes demokratskiju drzavu od SA,neznanje si pokusao prikriti nekim beznacajnim osmjesima jer znas da sam u pravu.animals wrote:Pa da..Gornja Maoca..seorusilac wrote: Ko kaze da nisam zivio ili zivim a da,mozda me pratis i gledas sta sam radio i sta radim?Vidio sam mnogo onih koji su sretni samo zato sto zive daleko od razvrata i poroka..........