Većina ovih ljudi što ih je pogodila poplava ni ne zna što je poplava zapravo... Mojima svake godine plavi kuća, vjeruj mi kad ti kažem iz dugogodišnjeg iskustva, mulj se mora odmah početi čistiti, dezinfekcija se mora čto prije raditi, to je tako i kraj... rekla sam već, mi sutra idemo u Žepče i Zavidoviće da pomognemo ljudima u čišćenju rasklanjanju itd. znaš li ti što se sve nalazi na ulicama i u dvorištima sada kada se počela povlačiti? Ima starih ljudi kojima nema tko pomoći od susjeda jer su zabavljeni o svom jadu, njima idemo pomoći... kontaš... nećemo ići na klizišta pa skakat po njima, nećemo operacije vršiti pa da nam treba iskustvo i znanje, svatko od nas zna čistitiChmoljo wrote:treba otići tamo gdje ljudi budu zvali. za mene je najrelevantniji poziv CZ-a ili načelnika općina pogođenih poplavama.Drinski wrote:Chmoljo, ok, ne mohu u Maglaj, da li mogu u Olovo?
sinoć sam čuo da je prohodno do Olova. ali opet ostaje stvar da radnu akciju treba organizovati i da će prvenstveno na njoj biti ljudi koji i žive u tim općinama. ako njima zatreba pomoć, tu smo hebemu život...
ali do tada, sve je na ho-ruk, neefikasno i glupo.
hoćete da pomognete? šaljite još pomoći. sve što se poslalo ovim ljudima, dovoljno će biti tek za prvi udar. mnogo će njih sada živjeti po kolektivnim smještajima, nezbrinuti, gladni... i od naredne plate možete izdvojiti.
ali ići u pogođena područja dok ljudi koji tamo žive ne vide štetu i ne kažu ŠTA IM TREBA POMOĆI, meni je glupo. toliko.
mojima srećom ne treba pomoć kod nas se voda povukla preksinoć i oni su već sve završili jer je ušlo oko 40 cm vode u prizemlje gdje srećom ne živimo, ali kažem nisam ja tražila da me crveni križ stavi za koordinatora odlaska u svemir, nego da mi kaže dođi tu i tu i idemo čistiti, ništa drugo
elem, zato sam se sama organizirala <3