Sirija

Locked
asurbanipal

#4426 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Alfons Kauders wrote::lol: :lol: :lol:

I opet onaj intelektualac priziva Treci Svjetski...

Da ponovim pitanje od sinoc:
Sorry, ali moram pitati teoreticare zavjera i rusofilne asadiste koji vam je vise kurac s tim "ratovima istrebljena", balistickim raketama nad Mediteranom, nuklearnim napadima na Saudiju, genocidom ili vise njih, novim svjetskim ratom, apokalipticnim vojim intervencijama... Mislim, odakle ta potreba da se priziva unistenje planete, i svih nas nesretnika na njoj?

Ne guzite? Nemate raje? Nemate zivot? Ne znate zaraditi pare? Sta pobogu?

U cemu je fol, molim vas objasnite mi.

Meni je sasvim ok, moze i puno bolje, ali jebiga okruzen sam ljudima koje volim, i koji me vole, zaradi se za kiriju, skijanje, more, krpice, igracke... Koji to kurac vama fali pa prizivate kraj svijeta? Neke traume iz djetinjstva? Poremecaji svih vrsta, boja i ukusa? Sta je u pitanju?

Obrati se pravom čovjeku... :D

Image
udrch

#4427 Re: Sirija

Post by udrch »

sad će on zalijepiti nekoliko slika i par tekstova sa advence, debke, rt-a i slično dok se ne odmakne moj post da ne bi odgovorio na dva vrlo jednostavna pitanja..klasična tukja..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4428 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

udrch wrote:sad će on zalijepiti nekoliko slika i par tekstova sa advence, debke, rt-a i slično dok se ne odmakne moj post da ne bi odgovorio na dva vrlo jednostavna pitanja..klasična tukja..
ma nije to ... njemu je samo ispod časti da razgovara sa nama "vehabijama"
udrch

#4429 Re: Sirija

Post by udrch »

japin_mutapi wrote:
udrch wrote:sad će on zalijepiti nekoliko slika i par tekstova sa advence, debke, rt-a i slično dok se ne odmakne moj post da ne bi odgovorio na dva vrlo jednostavna pitanja..klasična tukja..
ma nije to ... njemu je samo ispod časti da razgovara sa nama "vehabijama"
pa možda je i to..
ipak je njegova familija stoljećima njegovala istinski Islam iliti šiizam..
jon_jovi

#4430 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

Men se sve čini da će Obama morat prije uredovat u Bosni odnosno u ovom našem fildžanu nego u Siriji.
husein_kapetan

#4431 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Sorry, ali moram pitati teoreticare zavjera i rusofilne asadiste koji vam je vise kurac s tim "ratovima istrebljena", balistickim raketama nad Mediteranom, nuklearnim napadima na Saudiju, genocidom ili vise njih, novim svjetskim ratom, apokalipticnim vojim intervencijama... Mislim, odakle ta potreba da se priziva unistenje planete, i svih nas nesretnika na njoj?

Meni je sasvim ok, moze i puno bolje, ali jebiga okruzen sam ljudima koje volim, i koji me vole, zaradi se za kiriju, skijanje, more, krpice, igracke... Koji to kurac vama fali pa prizivate kraj svijeta? Neke traume iz djetinjstva? Poremecaji svih vrsta, boja i ukusa? Sta je u pitanju?
Kao prvo - daješ sebi za pravo etiketirati osobe - na osnovu čega i kojim metodom je samo tebi dostupno-toliko o osnovnoj kulturi-
- Spočitavaš drugima nekakve ideje i teorije ne na bazi napisanog već na bazi vlastiith zaključaka temeljenih ni na čemu praveći pri tom nekakvo javno mnjenje - (nešto mi je ovaj metod poznat)....
- Moraš znati da je svijet sačinjen od mnoštva različitih osoba koje po pravilu misle , žive i ponašaju se različito- ne razumjeti to....
Ti nemaš pravo zadirati u privatnost bilo koga a pogotovu ne na temelju vlastitih nebuloza ili onog što drugi napišu određivati njihov socijalno- kulturološki status i svrstavati ih nekamo.
- Svijet nije napravljen po tvojoj mjeri niti je bilo šta tvoje neka referentna vrijednost po kojoj bi se drugi trebali upravljati -
Pozdrav (bez intelektualnog konotata)
Alfons Kauders

#4432 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

husein_kapetan wrote:

Kao prvo - daješ sebi za pravo etiketirati osobe - na osnovu čega i kojim metodom je samo tebi dostupno-toliko o osnovnoj kulturi-
- Spočitavaš drugima nekakve ideje i teorije ne na bazi napisanog već na bazi vlastiith zaključaka temeljenih ni na čemu praveći pri tom nekakvo javno mnjenje - (nešto mi je ovaj metod poznat)....
- Moraš znati da je svijet sačinjen od mnoštva različitih osoba koje po pravilu misle , žive i ponašaju se različito- ne razumjeti to....
Ti nemaš pravo zadirati u privatnost bilo koga a pogotovu ne na temelju vlastitih nebuloza ili onog što drugi napišu određivati njihov socijalno- kulturološki status i svrstavati ih nekamo.
- Svijet nije napravljen po tvojoj mjeri niti je bilo šta tvoje neka referentna vrijednost po kojoj bi se drugi trebali upravljati -
Pozdrav (bez intelektualnog konotata)
Ja ne svrsavam na pomisao nuklearnog rata, genocida i sl.

Ne spocitavam nista - vi sami linkate ta iracionalna sranja, sami se svrtavate tu, stoga ne kontam sta zapravo pokusavas reci? Vjerovatno ni tebi to nije bas najjasnije.
harunn

#4433 Re: Sirija

Post by harunn »

udrch wrote:
harunn wrote:Upravu ste i ovo je potez za divljenje erdoganu i njegovom mentoru!!!

ovdje na snimku nema Erdogana..
odgovor na blamažu je izmišljotina?

svaki dan ste sve jadniji..
Nisam rekao da je Erdogan na snimku vec njegov MENTOR Fejtulah Gulen (inace sa adresom prebivalista u Americi - Pensilvaniji i prije par godina izabran je za vjersku licnost godine u Americi).
Eh, a raspitaj se malo o Nurdžijama i Fejtulahu...
Challenger__

#4434 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Herr Flick wrote:Da se jos jednom podsjetimo ko nije gledao

Da, da...

Image

1. riječ je o briljantnom osvrtu kolege Mufida Memije, njegovom autorskom tekstu u kome se minuciozno demontira prevara zvana "Arapsko proljeće", pa:

Image

2. analiza novinara i diplomate Zlatka Dizdarevića, koji osporava laži američke administracije: U Siriji će se ponoviti scenarij Afganistana, pa:

Image

3. briljantna analiza prljavih imperijalističkih igara (Sirija) od strane uvaženog kolege Mladena Marića:

4. rezultati Klixove ankete:
Trebaju li Sjedinjene Američke Države intervenisati u Siriji?

Ne (12074) 72%

Da (3623) 22%

Ne znam (980) 6%

______

Ovo su najbolji ljudi u naše sredini, ovo je mišljenje našeg javnog mnjenja. Ne morate se slagati sa njima i sa svojom sredinom (72%), ali makar probajte da razmislite zašto je to tako; ili - ne pokušavajte da vrijeđate sagovornike, tako samo vrijeđate sami sebe. Umjesto diskutanata postajete "poniženi i uvrijeđeni".
harunn

#4435 Re: Sirija

Post by harunn »

A i na ovome snimku nema nigdje Saudijskog kralja, princa, sina, unuka, tetke, dajdže, amidže... oni se kupaju na floridi...

https://www.youtube.com/watch?v=0HzotvEUMFk
husein_kapetan

#4436 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Ne spocitavam nista - vi sami linkate ta iracionalna sranja, sami se svrtavate tu, stoga ne kontam sta zapravo pokusavas reci? Vjerovatno ni tebi to nije bas najjasnije.
Moj metod valutacije za tebe može biti racionalan ili iracionalan i nije u tome problem- ne polemišem o tom. Mislim da sam u predhodnom tekstu bio jasan i ne želim se ponavljati.. kome to nije jasno nije moj problem.
Trebaš samo malo pažljivije čitati moje tekstove i shvatićeš da napisano nikada nije obojeno nikakvom ideologijom niti tendencioznošću.
Pokušavam samo hladne glave racionalno elaborirati određene pertinentne situacije i napraviti određene zaključke.. i ponekad ih podjeliti bez ikakvih primjesa ili namjera.
Herr Flick

#4437 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

@Challenger__ :thumbup: :thumbup: :bih:
Alfons Kauders

#4438 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

husein_kapetan wrote:

Moj metod valutacije za tebe može biti racionalan ili iracionalan i nije u tome problem- ne polemišem o tom. Mislim da sam u predhodnom tekstu bio jasan i ne želim se ponavljati.. kome to nije jasno nije moj problem.
Trebaš samo malo pažljivije čitati moje tekstove i shvatićeš da napisano nikada nije obojeno nikakvom ideologijom niti tendencioznošću.
Pokušavam samo hladne glave racionalno elaborirati određene pertinentne situacije i napraviti određene zaključke.. i ponekad ih podjeliti bez ikakvih primjesa ili namjera.
Wahahaha racionalno, pricom o termonuklearnom ratu... :-)
udrch

#4439 Re: Sirija

Post by udrch »

harunn wrote:
udrch wrote:
harunn wrote:Upravu ste i ovo je potez za divljenje erdoganu i njegovom mentoru!!!

ovdje na snimku nema Erdogana..
odgovor na blamažu je izmišljotina?

svaki dan ste sve jadniji..
Nisam rekao da je Erdogan na snimku vec njegov MENTOR Fejtulah Gulen (inace sa adresom prebivalista u Americi - Pensilvaniji i prije par godina izabran je za vjersku licnost godine u Americi).
Eh, a raspitaj se malo o Nurdžijama i Fejtulahu...
:lol:

pa jebemu ko je ovo napisao:
ovo je potez za divljenje erdoganu
neko te hakovo?
husein_kapetan

#4440 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Alfons Kauders wrote:
husein_kapetan wrote:

????? Mah... odustajem.
udrch

#4441 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:4. rezultati Klixove ankete:
Trebaju li Sjedinjene Američke Države intervenisati u Siriji?

Ne (12074) 72%

Da (3623) 22%

Ne znam (980) 6%

______

Ovo su najbolji ljudi u naše sredini, ovo je mišljenje našeg javnog mnjenja. Ne morate se slagati sa njima i sa svojom sredinom (72%), ali makar probajte da razmislite zašto je to tako; ili - ne pokušavajte da vrijeđate sagovornike, tako samo vrijeđate sami sebe. Umjesto diskutanata postajete "poniženi i uvrijeđeni".
ova anketa je čista namještaljka..po vazdan klikate..već sam govorio da sam neki dan glasao 10 puta zaredom..zatvoriš stranicu, otvoriš stranicu, svaki put možeš glasati..
uopšte ne sumnjam da ste to radili..posebno ti, mislim da je bar 5 hiljada klikova tvojih..svakako si bio u banovićima..s obzirom da vam je ona facebook stranica provaljena, smislio si ovo kao argument..
zato rezultate i objavljuješ kad god nemaš drugih argumenata..

bolje bi ti bilo da vrijeme trošiš na evakuaciji jarana iz Sirije..ti bi trebao primiti bar jednu alawitsku familiju..s obzirom da je tvoja ljubav prema njima ovolika koliko nam prikazuješ..nadam se da ćeš nas u to uvjeriti kad sukoro krene bježanija..
ili je ovo samo šuplja?
Herr Flick

#4442 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:lol: :lol: :lol:
udrch

#4443 Re: Sirija

Post by udrch »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
graue_maus

#4444 Re: Sirija

Post by graue_maus »

Glumica Milano drži kameru u ruci te planira snimiti seksualni čin između sebe i partnera na krevetu. Postavlja kameru uz krevet i okreće se, no tada "slučajno" drmne kameru te se kamera okreće prema televiziji na kojoj upravo traje navodni program o sirijskom sukobu. I dok par navodno "vodi ljubav" s druge strane, navodni TV voditelj poručuje znatiželjnim gledateljima ove navodne "snimke seksa": :roll:
istorija huskackih kampanja .......vrijedno procitati .......
http://www.advance.hr/vijesti/ravno-do- ... ropagandi/
sarajevoxxxx

#4445 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:.....
- Mladen, Zlatko, i Mufid...prvo kurs arapskog, pa onda, neki manji kurs o islamu, islamskim sektama, islamskim pravcima, onda neka pišu i prave emisije koliko im volja.

- Ljudi ne poznaju jedne riječi arapskog jezika, neki od njih dana nisu proveli u arapskom svijetu, drugi vjerovatno ne znaju spomenuti ni jednu razliku između šiita i sunita, ali zato znaju sve o zavjerama.

- Mladen Marić je hiljadu puta ponovio laži o libijskom blagostanju, ni jednom mu nije naumpalo da na netu prvovjeri istinitost podataka kojima se razbacuje o Libiji. Libijci imaju svoje agencije za statistiku, svako koje htio mogao se uvjeriti u stepen libijskog ''blagostanja'' jednim klikom na netu.

Evo sa jednog drugog foruma o Libiji (tu zemlju spominjem čisto da se zna da rijeka laži u emisji FTV-a ''Paralele'' od kako je počela teči događajima u Tunisu i Libiji, nije ni danas prestala, tome čovjeku niko da kaže da prestane sa izmišljanjem i lažima)
Samo 64,52 % libijskog naroda je imalo vodovod. Ostatak Libijaca je koristio bunare i četrnje. Još je gora statistika sa kanalizacijom. Samo je 44,74 5 libijaca imalo kanalizacione odvode, dok je 54,3 % ili svako drugo libijsko domaćinstvo koristilo septičke jame i druge vidove odvoda kanalizacionog otpada.

Dakle, iako je 85 % Libijaca živjelo u urbanim sredinama, samo je svako drugo domaćinstvo imalo riješen problem vodovoda i kanalizacije.
- Ovo je samo mali detalj ili vrh ledenog brijega navodnog libijskog blagostanja. Ništa Libijci nisu imali, doktorima su im plate bile 300 eura, školovanje nikad nije bilo besplatno, daleko skuplje nego kod nas, kakve crne stipendije (imale su ih probrani studenti, djeca elite ili koga već zakači taj nakardni sistem biranja podobnih) Bila je i još uvijek je na raspolaganju web stranica bilo kojeg univerziteta u Libiji gdje fino piše koliko košta svaki semestar školovanja u Libiji. Ne danas nego prije svih ovih događaja u Libiji.

- Također, evo šta Mufid Memija misli o arapskom proljeću ili je bar mislio u martu 2011. kada je počela sirijska revolucija:
U jednosatnom izlaganju uvodničar je naglasio i obrazložio nekoliko svojih zapažanja, a koja su rezultat višedecenijskog praćenja i proučavanja političke situacije u arapskim zemljama. Gospodin Memija smatra da svijet više nikad neće biti isti, te da su dešavanja u Egiptu, Tunisu, Libiji, ali i drugim arapskim zemljama, rezultat i produkt nekoliko faktora. To su diktatorski režimi, koji ovim zemljama vladaju po nekoliko decenija, a pritom gotovo svi su naklonjeni Americi i Izraelu, što je u narodu neprihvatljivo, zbog izraelskog odnosa prema Palestini i Palestincima.
- Dakle diktatorski režimi i njihova naklonjenost Americi i Izraelu prvo, pa sve onda ostalo.
Last edited by sarajevoxxxx on 09/09/2013 15:01, edited 1 time in total.
jon_jovi

#4446 Re: Sirija

Post by jon_jovi »

Alfons Kauders

A vi gospodine Alfons? Oupće ne komentirate kao prije, ništa sadržajno. Situacija vam se više ne dopada? Nešto vam nije po volji na terenu? Situacija se naglo izmjenila? Što?
sarajevoxxxx

#4447 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

udrch wrote:...već sam govorio da sam neki dan glasao 10 puta zaredom..zatvoriš stranicu, otvoriš stranicu, svaki put možeš glasati..
uopšte ne sumnjam da ste to radili..posebno ti, mislim da je bar 5 hiljada klikova tvojih..svakako si bio u banovićima..s obzirom da vam je ona facebook stranica provaljena, smislio si ovo kao argument..
zato rezultate i objavljuješ kad god nemaš drugih argumenata..

bolje bi ti bilo da vrijeme trošiš na evakuaciji jarana iz Sirije..ti bi trebao primiti bar jednu alawitsku familiju..s obzirom da je tvoja ljubav prema njima ovolika koliko nam prikazuješ..nadam se da ćeš nas u to uvjeriti kad sukoro krene bježanija..
ili je ovo samo šuplja?
- He dobro me nasmija...

- Nego Čeli, jesi stvarno više puta klikao...
5 0 5

#4448 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Da mi je neko rekao da će radikalni muslići čekati židovske rakete k'o ozeblo sunce, da udaraju po muslimanima, i da će ih još i slaviti, ne bih vjerovao. A svašta čovjek doživi.
anonimus0007

#4449 Re: Sirija

Post by anonimus0007 »

505sCrtom wrote:Da mi je neko rekao da će radikalni muslići čekati židovske rakete k'o ozeblo sunce, da udaraju po muslimanima, i da će ih još i slaviti, ne bih vjerovao. A svašta čovjek doživi.
ne postoji religijska skupina koja je više podložna manipulacijama od muslimana. zatucanost i nepismenost uzimaju svoj danak.
Alfons Kauders

#4450 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

jon_jovi wrote:
Alfons Kauders

A vi gospodine Alfons? Oupće ne komentirate kao prije, ništa sadržajno. Situacija vam se više ne dopada? Nešto vam nije po volji na terenu? Situacija se naglo izmjenila? Što?
Sta da treba da dodam na price o trecem svjetskom? :lol: Sasvim ozbiljno pitam, sta ocekujes da kazem? :lol: Da obrazlazem zasto radi Sirije nece poceti rat? Kako Putin nece lansirati nuklearke na Saudiju? Kako Amerikanci nisu lansirali nuklearne balisticke rakete (ko sto se neki dan tvrdilo)? Ili sta?

Ovo je tema o Siriji, bajke su na nekom drugom podforumu.
Locked