Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
TurioSamGa

#4426 Re: Liverpool FC

Post by TurioSamGa »

Lucas Leiva wrote:
TurioSamGa wrote:Engleski igraci da valjaju igrali bi u svim ligama petice. Poslije Beckhama u Realu, ja nesto ne znam da je neki engleski superstar igrao u Nekoj drugoj ligi. Danas nema ni jednog top engleskog igraca koji igra van engleske. Spanac, Talijan, Francuz, Svabo mogu igrati u svim ligama, a Englez samo u Engleskoj. Zato im je repka u rangu Ceske, Ukrajine, Paragvaja ili Australije.
Kakva glupost! Zasto bi isli vani, kad im je u dvoristu najbolja i najplacenija liga na svijetu!
Samo balkanski mozak razmislja da ide vani sto prije!
Zapravo je tvoje razmisljanje balkansko. Jesi cuo za nesto sto se zove karijera? Nisu pare sve sto je bitno u zivotu zar ne? Beckam je i dan danas legenda ManUa, Ronaldo isto. Ali ljudi su htjeli vidjeti i probati druge lige.

Da malo preformulisem ono sto sam htio reci. Ja ne znam engleskog igraca koji je razvaljivao u nekoj drugoj ligi. Ode Owen u Real, presjedi na klupi. Wudgejt kao jedan od najboljih stopera lige ode i padne u zaborav. Jednostavno engleski igraci su i vise nego precijenjeni. To se najvise vidi kad odu na Euro ili WC. Uspjeh je kad prodju grupu.

Poenta cijele moje price je da Liverpool ima vjerovatno najgori skauting i transfer poltiku na svijetu. Platiti Carola onolike pare a lik iza sebe imao samo jednu polusezonu uspjesnu je u najmanju ruku idiotski. Kupiti igrace poput Hendersona, Borinia, Adama ... ili ne tako davno Konceskia, Poulsena ili Akvilanija i ocekivati neke trofeje je krajnje neozbiljno.

Ovaj Akvilani je prica za sebe. Lik dok je u Romi bio za nekoliko godina koliko je nastupao, odigrao ukupno oko 22-23% utakmica jer jekonstantno bio povrijeđen. Liverpool ga na kraju i kupio povrijeđenog i to u periodu kad je pola sredine bilo povrijeđeno, a bio im neophodan igrac koji nije povrijeđen :D
Lucas Leiva

#4427 Re: Liverpool FC

Post by Lucas Leiva »

@Turiosamga

Eto, treba da idu u Korinćins, Bocu ili River Platu radi karijere, da se oprobaju svuda po svijetu i da se dokazuju, kao sto idu ovi iz suprotnog smjera! David Beckham je jedini engleski precjenjeni igrac, svi ostali su podcjenjeni i Beckham nije otisao u Real, on je tamo otjeran!
Melbourne_Australia

#4428 Re: Liverpool FC

Post by Melbourne_Australia »

Lucas Leiva wrote:
TurioSamGa wrote:Engleski igraci da valjaju igrali bi u svim ligama petice. Poslije Beckhama u Realu, ja nesto ne znam da je neki engleski superstar igrao u Nekoj drugoj ligi. Danas nema ni jednog top engleskog igraca koji igra van engleske. Spanac, Talijan, Francuz, Svabo mogu igrati u svim ligama, a Englez samo u Engleskoj. Zato im je repka u rangu Ceske, Ukrajine, Paragvaja ili Australije.

Kakva glupost! Zasto bi isli vani, kad im je u dvoristu najbolja i najplacenija liga na svijetu!
Samo balkanski mozak razmislja da ide vani sto prije!
Zato im stranci vode glavnu rijec u ligi--Pa bolan osim Rooney ti nemas Eng igraca vise da valja..Ne bi oni imali mjesta ni u jednom jacem klubu u nekoj drugoj ligi..
horion_bosona

#4429 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

:lol: uzima ga @LL na iskustvo... :D

glede danasnje utakmice, identican tok kao u prvom kolu protiv WBA, prvih 20-tak minuta dominacija Liverpoola uz par solidnih prilika i poluprilika i onda paf - prakticno prvi sut Ville gol... i halali Huso materi... :roll: iznudjen eksperiment sa Jonjom u napadu je mozda upalio jednom, ali danas je bilo jasno da treba traziti bolja rjesenja pored Suareza (Suso, Asaidi...)

jbg covjek se ponada da se nakon katastrofalnih prvih 5 kola, naziru konture ozbiljnog tima kad ono medjutim... najnefikasnija ekipa lige uvali 3 komada...
Mustang1

#4430 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

horion_bosona wrote::lol: uzima ga @LL na iskustvo... :D

glede danasnje utakmice, identican tok kao u prvom kolu protiv WBA, prvih 20-tak minuta dominacija Liverpoola uz par solidnih prilika i poluprilika i onda paf - prakticno prvi sut Ville gol... i halali Huso materi... :roll: iznudjen eksperiment sa Jonjom u napadu je mozda upalio jednom, ali danas je bilo jasno da treba traziti bolja rjesenja pored Suareza (Suso, Asaidi...)

jbg covjek se ponada da se nakon katastrofalnih prvih 5 kola, naziru konture ozbiljnog tima kad ono medjutim... najnefikasnija ekipa lige uvali 3 komada...
Sto nam hoce reci sta ? :D
The Realist

#4431 Re: Liverpool FC

Post by The Realist »

TurioSamGa wrote: Zapravo je tvoje razmisljanje balkansko. Jesi cuo za nesto sto se zove karijera? Nisu pare sve sto je bitno u zivotu zar ne? Beckam je i dan danas legenda ManUa, Ronaldo isto. Ali ljudi su htjeli vidjeti i probati druge lige.
Kakva karijera? Naravno da igraju za novac, jer to im je posao. Englezi plaćaju ubjedljivo najviše, zato i ne idu Englezi odatle. Hajde ti meni reci koliko Talijana igra vani i da još rastura? A repka im igrala finale EP-a. Štaviše, dok su imali sjajnu reprezentaciju, jako mali broj igrača im je igrao vani, baš iz razloga što su najviše plaćali.

Što se tiče Beckhama, on je protjeran, nikada nije htio napustiti United, dok je Ronaldo želio uvijek igrati u Realu i puka je sreća što je prvo završio u Unitedu, a opet, ne igra baš za siću.
Da malo preformulisem ono sto sam htio reci. Ja ne znam engleskog igraca koji je razvaljivao u nekoj drugoj ligi. Ode Owen u Real, presjedi na klupi. Wudgejt kao jedan od najboljih stopera lige ode i padne u zaborav. Jednostavno engleski igraci su i vise nego precijenjeni. To se najvise vidi kad odu na Euro ili WC. Uspjeh je kad prodju grupu.
Zato što ih je jako, jako malo igralo vani. Dalje, Owen je bio dobar u Realu, pogledaj mu odnos golova u odnosu na vrijeme provedeno na terenu. Ali ga nisu voljeli i nisu mu davali da igra. A Woodgate je bio 90% vremena povrijeđen, normalno da je pao u zaborav. Vala baš si našao primjere.

Beckham je skoro pa sam zaslužan za onu jednu titulu Reala, fenomenalan je bio tada. Ima još Mc Manaman da je igrao u Realu i bio je sasvim OK. Ko je još igrao vani? Baš me ti silni igrači zanimaju. Sada sam potražio i sam malo i trenutno skoro niko ne igra vani (niko vrijedan spomena), svi ostali su u Engleskoj.

Njihovi najjači igrači, poput Scholesa, Shearera, Gerrarda..... nikada nisu napustili Englesku, niti su imali želju. Da kažeš da sa njima reprezentacija nije bila dobra baš i nije tačno, jer ispadali su u polufinalu eura na penale, 98. na penale protiv Argentine, iako su većinu vremena imali igrača manje i čak bili bliže pobjedi, dva puta na penale protiv Portugala (od toga jedan meč sa igračem manje igrali povelik dio, a u 2004 im se Rooney povrijedio, koji je bio u sjajnoj formi i ko zna kako bi to sa njim izgledalo), 2002. su 2:1 od Brazila izgubili i to nakon onog kiksa golmana. Jako često oni nisu imali "sreće", pogotovo sa penalima, gdje su katastrofalni stvarno. Problem je onaj period dok ih je vodio McClaren, te ovaj Euro, gdje su stvarno loši bili, mada eto, opet su ispali na penale.

Englezi precjenjuju svoju reprezentaciju i to je tačno (i to dobro ih precjenjuju, te mediji ogroman pritisak na njih prave), ali njihov veći problem su treneri, koji konstantno iste igrače zovu i niko nije spreman napraviti rez i promijeniti stil igre, koji bi puno više pasao trenutnom kadru. Čovjek dobije osjećaj da kada bi njihovi najbolji igrači bila 5 bekova, oni bi svih 5 stavili da igra, umjesto da prilagode ekipu. Drugi veliki problem su odnosi u reprezentaciji, a o tome je Scholes pričao (doduše, nije se izgleda baš slomio da to riješi dok je bio u istoj, nego se samo povukao, ali nije tema on kao čovjek) i naravno da to ne može štimati.

I opet, dokazuje se Diouf u Hannoveru, a nije se mogao u rezervama United dokazati, dokazao se Forlan u Villarealu, a u Unitedu je bio "prosječan", šta to treba o tim drugim ligama govoriti, ili više govori da različiti stilovi odgovaraju različitim igračima?

Ono što je kod Engleza problem kod kupovine istih su cijene, jer kod njih vlada inflacija i ti igrači koštaju više, nego bi bilo gdje drugo koštali, ali to ima i veze sa financijskom moći klubova, pogotovo dolaskom mijardera kao vlasnika.

Premalen je broj Engleza koji su igrali vani, da bi se neka procjena mogla napraviti.
Poenta cijele moje price je da Liverpool ima vjerovatno najgori skauting i transfer poltiku na svijetu. Platiti Carola onolike pare a lik iza sebe imao samo jednu polusezonu uspjesnu je u najmanju ruku idiotski. Kupiti igrace poput Hendersona, Borinia, Adama ... ili ne tako davno Konceskia, Poulsena ili Akvilanija i ocekivati neke trofeje je krajnje neozbiljno.

Ovaj Akvilani je prica za sebe. Lik dok je u Romi bio za nekoliko godina koliko je nastupao, odigrao ukupno oko 22-23% utakmica jer jekonstantno bio povrijeđen. Liverpool ga na kraju i kupio povrijeđenog i to u periodu kad je pola sredine bilo povrijeđeno, a bio im neophodan igrac koji nije povrijeđen :D
Kako ovo može biti poenta tvoje priče? Ovo nema veze sa onom pričom gore. To da Liverpool ima groznu transfer politiku, to je tačno, jer dati na Carrola, Adama, Hendersona i Downinga oko 80mio funti je ludost. I ove sezone su potrošili 27mio neto (s tim da su prodali Adama za ca. 5mio, koji ionako nije ničemu služio), znači da su preko 30mio potrošili, ali nisu prave pozicije pojačavali. I naravno da vlasnici sada ne daju tek tako novac, jer moraju se prvo riješiti ovih igrača koje su doveli.

Njima bi najpametnije bilo da odmah kažu da ne planiraju igrati LP sljedećih godinu, dvije i da polako izgrade ekipu i tako čvrste temelje postave. Ovako na silu očito ne ide, pogotovo što najbolji igrači ipak odaberu druge klubove. Doduše, dosta klubova je u padu, pa tako možda i zaigraju LP.
PrtiBeeGee

#4432 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Image

sta reci osim da u Januaru pod hitno traze NAPADACE ! ! !
Gandalf

#4433 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

LLorente nije igrao ni na ovoj utakmici, Sanchiz se žali na minutažu u Barceloni, Villa konstantno ulazi s klupe, Adebayor minute dobija na kašikicu, kao i Bent - dakle napadača ima, i to nezadovoljnih napadača, za kojima klubovi neće plaho plakat' ako ovi napuste klub - tek onako da spomenem i Wesley Sneijdera kao sjajnog playmakera kojeg Inter očigledno nema u prvom planu, a koji bi i te kako dobro došao Rodgersu - eh, još da Liverpool ima nekog u klubu ko zna pregovarat', kako bi to bilo dobro :(
ultima_palabra

#4434 Re: Liverpool FC

Post by ultima_palabra »

Đe ćeš Benta u istu rečenicu s ovima :-) On je baš primjer preplaćenog engleskog prosjeka...
Gandalf

#4435 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

ma zna on zabit' gol, ali ja ciljam na pregovaranje sa igračima koji nisu standardni u svojim klubovima poput Benta, ne treba pristatjati na previsoke zahtjeve, pregovorima isposlovati za klub povoljnu cijenu, napadač im je silno potreban, makar i Bent ali ne po nenormalnim cijenama, naravno, niti je baš Bent prioritet :)
vaučer

#4436 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Napadača koji nije u stanju raditi visoki presing većinu utakmice te igrati brze kontre Rodgers neće kupiti. Prekriži odmah Benta, Llorentea, Adebayora a bome i Villu koji je nakon ozljede pola igrača. Mislim da Suarez ostaje prvi napadač a da će kupovati igrače koji mogu zabiti s pozicije krilnog napadača a po potrebi igrati i špicu. Izvjestan napad u nastavku sezone, Borini, Suarez, Sturridge i tu sva trojica mogu igrati sa svih pozicija u napadu, izmjenjivati pozicije slobodno tokom utakmice.
PrtiBeeGee

#4437 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

vaučer wrote:Napadača koji nije u stanju raditi visoki presing većinu utakmice te igrati brze kontre Rodgers neće kupiti. Prekriži odmah Benta, Llorentea, Adebayora a bome i Villu koji je nakon ozljede pola igrača. Mislim da Suarez ostaje prvi napadač a da će kupovati igrače koji mogu zabiti s pozicije krilnog napadača a po potrebi igrati i špicu. Izvjestan napad u nastavku sezone, Borini, Suarez, Sturridge i tu sva trojica mogu igrati sa svih pozicija u napadu, izmjenjivati pozicije slobodno tokom utakmice.
Sta nije potrebno?????? pa znas li kad ce Liverpool i bilo koji trener na svijetu osvojit titulu sa ova tri igraca u vrhu napada "Borini, Suarez, Sturidge" ??? NIKAD Pod hitno mjenjat formaciju 4-3-3 i dovest napadaca jednog ili dvojicu , kao i veznjaka jer downing bi trebao napustit klub u januaru jer lik sa ovim sto pokazuje sada nije ni za BiH Lige---.
PrtiBeeGee

#4438 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Liverpool: Rodgers rekao Downingu da može potražiti novi klub

Krilni nogometaš Liverpoola Stewart Downing je priznao novinarima kako mu je iz kluba rečeno da već u siječanjskom prijelaznom roku može slobodno potražiti novu sredinu.

Dvadesetosmogodišnji engleski reprezentativac je u posljednjih nekoliko tjedana bio standardni član početne postave menadžera Brendana Rodgersa, no čini se kako on nije previše zadovoljan njegovim učinkom, te ne računa ozbiljno na njega u nastavku sezone.

"Menadžer mi je rekao da mogu otići ako želim. Ali, onda sam se iznenada vratio u momčad. U ovom trenutku pokušavam igrati što je više moguće utakmica. Ako se to ne dogodi, ja sam u godinama u kojima ne mogu samo sjediti na klupi. Moram igrati i menadžer to shvaća. Situacija je sada takva i vidjet ćemo što će se dogoditi u siječnju ili na ljeto." rekao je Downing.

I zanimljivost u vezi Suse :D

Napadač Liverpoola kažnjen zbog komentara na Twitteru

Napadač Liverpoola Jesus Fernandez Saez, poznatiji kao Suso (19), kažnjen je s 10.000 funti zbog neprikladnog komentara koji je ostavio na Twitteru…

Njegov suigrač Jose Enrique je na popularnoj društvenoj mreži stavio fotografiju na kojoj se vidi da je izbijelio zube. Suso je u komentaru ispod fotografije napisao:

''Što je…. ovaj radi? Ovaj dečko je homoseksualac.''

Engleski nogometni savez (FA) je ekspresno podigao optužbu protiv njega, a u utorak ga je kaznio s 10.000 funti.

''Igrač se ponio neprikladno budući da je njegov komentar na Twitteru uključivao aluziju na seksualnu orijentaciju druge osobe'', stoji u priopćenju FA-a.

Mladi španjolski reprezentativac je prihvatio kaznu i ispričao se.

''Nisam mislio ništa loše o homoseksualcima, niti sam želio uvrijediti bilo koga. Samo sam se šalio. Ali, žao mi je'', poručio je Suso. :D :D :D :D
Lakat Jebić

#4439 Re: Liverpool FC

Post by Lakat Jebić »

da je fino precizno napisao metorseksualac ne bi bilo problema
vaučer

#4440 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

PrtiBeeGee wrote:Sta nije potrebno?????? pa znas li kad ce Liverpool i bilo koji trener na svijetu osvojit titulu sa ova tri igraca u vrhu napada "Borini, Suarez, Sturidge" ??? NIKAD Pod hitno mjenjat formaciju 4-3-3 i dovest napadaca jednog ili dvojicu , kao i veznjaka jer downing bi trebao napustit klub u januaru jer lik sa ovim sto pokazuje sada nije ni za BiH Lige---.
To ti je tako i vidjet ćeš da neće biti promjene formacije i da će se kupovati krilni napadači a ne špice/devetke.
Hoće li on tako išta osvojiti ili će dobiti nogu nakon par mjeseci ostaje vidjeti, ali sumnjam da će promjeniti svoj pristup jer ni dosad nije.
PrtiBeeGee

#4441 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Škrtel izradio tetovažu hrabrom zaposleniku Liverpoola

Liverpoolov branič Martin Škrtel okušao se u ulozi tattoo umjetnika u dobrotvornoj akciji prikupljanja novca za obitelji stradalih navijača "redsa" na stadionu Hillsborough i njihovoj potrazi za pravdom...

Događaj je organizirao tattoo umjetnik Will Holmes u jednom studiju u Liverpoolu. U akciji je simbolično sudjelovalo 96 Liverpoolovih navijača, a jedan od njih bio je dovoljno hrabar dopustiti specijalnom gostu, slovačkom braniču Martinu Škrtelu, da po prvi puta u životu izradi tetovažu.

Zapravo se u ulozi hrabrog volontera našao 28-godišnji zaposlenik Liverpoola Barry Nicholls, koji je rekao:

- Martin je pristao doći i dati nam tako svoju podršku, s čime smo bili jako zadovoljni. Mislio sam da je prije izrađivao tetovaže. Kada sam spoznao da nije, malo mi se upalio alarm!

Martin Škrtel, koji na svom tijelu ima puno tetovaža, nije, dakako, napravio sam cijelu tetovažu, već je samo završio već izrađenu tetovažu na leđima Nichollsa. Opisao je kakvo mu je bilo iskustvo prvi puta biti "s druge strane igle".

- Ruka mi se tresla. Ovo mi je bilo prvi puta. Isto tako, i zadnji puta!

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... QuHAdtbY4Q

Na klipu je stvarno lijepo vidjet kakav je zivot u Liverpool-u i kako su navijaci slozni i cuvaju tradiciju kluba :thumbup:
burekdzijabezmesa

#4442 Re: Liverpool FC

Post by burekdzijabezmesa »

Sturidge je cool pojačanje u napadu(a i to bi vjerovatno bio neki krilni napadač), međutim nema još uvijek onog okorjelog veznog, mašine, motora, "nasljednika Gerrada" u kontekstu načina igre, vještina, i ljubavi prema klubu
Mustang1

#4443 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Zenit ako ne prodju nek svi okace kopacke o klin :D Nema smjesnije ekipe .. A vjerovatno nece Hulka biti ..
PrtiBeeGee

#4444 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Ako nece Suarez ima Skrtel :D

http://www.youtube.com/watch?v=X9TOrEHPLi8

YNWA
Gandalf

#4445 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

al' asistencije Downinga :shock: :shock:
MyTao

#4446 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Gandalf wrote:al' asistencije Downinga :shock: :shock:
haha.. Nije los sad za sad... Mada je ovaj Fullham katastrofalan, ko neke babe se krecu
PrtiBeeGee

#4447 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

horion_bosona

#4448 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

i nek se baklje pale, kad padne, da plane... :-D

trebali su fakat natrpat ove levate, vec u prvom poluvremenu...
PrtiBeeGee

#4449 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Maje se preracunale danas je smak svijeta Dowing dao Gol :D :D :D :D hehehehhehehe
Naravno samo sala po meni Dowing je veceras pokazao najvise, sa pasovima i proigravanjem. Hajmo jos 2 komada pa da zapjevam onu cuvenu :D
Gandalf

#4450 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

još kada bi u Januaru doveli dva kvalitetna igrača, derali bi sve redom
Post Reply