Demokratska fronta Željko Komšić
-
Bosnjak333
#4426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja cu glasati za Marijana Mijajlovica kad udje u politiku.To je jedini pravi patriota,nikakvi Komsici i druge ublehe.

-
The BEN10
#4427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/javna-pr ... /130705039
Ispred sarajevske Katedrale sutra počinje javna promocija i predstavljanje Demokratske fronte BH pod motom "Vrijeme je za novu politiku".

Ispred sarajevske Katedrale sutra počinje javna promocija i predstavljanje Demokratske fronte BH pod motom "Vrijeme je za novu politiku".
-
crnoplavo
#4428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /130706032

povrijedio nogicu...U Sarajevu održana promocija Demokratske fronte bez Željka Komšića
- shiljak
#4429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U Sarajevu održana promocija Demokratske fronte bez Željka Komšića
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... 30706032#2

https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... 30706032#2

https://www.facebook.com/Demokratska.fronta.BiH
- Danguba
#4430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa stvarnocrnoplavo wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /130706032povrijedio nogicu...U Sarajevu održana promocija Demokratske fronte bez Željka Komšića
-
Area_51
#4431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
"Bilo je čak govora o tome da se ovaj skup pomjeri, jer Komšić neće moći doći, ali je on insistirao na tome da se promocija ipak održi", rekao nam je Marjanović.
On je također okupljenim novinarima kazao da je došlo vrijeme za promjene.
Ne znam prijatelju, Damire Marjanovicu, da li shvatas da si ti i DF vlast u Kantonu Sarajevo zajedno sa SDA, Radeljasom, SDU i Lijanovicima, bez obzira na tvoju neopozivu ostavku. Sta zelis promijeniti, sam sebe. Nevjerovatno i neozbiljno. Koji diletant.
On je također okupljenim novinarima kazao da je došlo vrijeme za promjene.
Ne znam prijatelju, Damire Marjanovicu, da li shvatas da si ti i DF vlast u Kantonu Sarajevo zajedno sa SDA, Radeljasom, SDU i Lijanovicima, bez obzira na tvoju neopozivu ostavku. Sta zelis promijeniti, sam sebe. Nevjerovatno i neozbiljno. Koji diletant.
- It_is_a_Leclerc
#4432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ću glasati za ovu stranku jer, pored Željka Komšića, imaju prof.dr. Damira Marjanovića, zasigurno najvećeg naučnika kojeg BiH ima u ovom momentu, jednog od pet najjačih evropskih genetičara, ministra kakvog bi svaki resor mogao poželjeti. Jednostavno, čovjek je raja - iz naroda, neposredan i predan svom poslu što je dokazao - podizanjem plata prosvjetnim radnicima, realiziranjem projekta eksterne mature, djelimičnom solvacijom problema vrtića u Sarajevu, zapošljavanja najboljih studenata...
Dao Bog da je više ovakvih "diletanata" u ministarstvima.
A glasat ću i za to što sam dosad glasao za svakave druge stranke. Za miševe-naćvare, ratne protiere, slučajne prolaznike, kriminalce, drumske razbojnike, sjecikese i konjokradice, pa mogu valjda i za armijskog zlatnog ljiljana.
A glasat ću i za to što sam dosad glasao za svakave druge stranke. Za miševe-naćvare, ratne protiere, slučajne prolaznike, kriminalce, drumske razbojnike, sjecikese i konjokradice, pa mogu valjda i za armijskog zlatnog ljiljana.
-
Area_51
#4433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Damir Marjanovic, mozda je dobar geneticar, ne znam, niti me to zanima, jer to ne isplacuje platu prosvjetnim radnicima, ne rjesava GRAS, taksiste, ne gradi skole ili bolnice, ne pojeftinjuje grijanje ili vodu, ne pravi ceste niti odrzava zeleni val kojeg nema.
Covjek je politicki diletant, koji je podnio neopozivu ostavku, za koju kasnije kaze da ceka prihvatanje ili ne prihvatanje premijera. Jel jos uvijek mislis da nije diletant.
Njega je dovela Hanka Vajzovic, meni sasvim dovoljno da se dalje o tome ne razmislja, jer je zena iskonsko zlo, a nju je doveo Amir Ibrovic, opet jedno zlo, bitno samom sebi. O alkoholu Amirovom, ne bih, dolazi Ramazan.
Sva sustina tvoga DF ogleda se u jednoj jedinoj recenici:
Naci Zeljku Komsicu posao kad mu istekne mandat, po mogucnosti da povede Amira Ibrovica sa sefa kabineta, vec neceg.
Covjek je politicki diletant, koji je podnio neopozivu ostavku, za koju kasnije kaze da ceka prihvatanje ili ne prihvatanje premijera. Jel jos uvijek mislis da nije diletant.
Njega je dovela Hanka Vajzovic, meni sasvim dovoljno da se dalje o tome ne razmislja, jer je zena iskonsko zlo, a nju je doveo Amir Ibrovic, opet jedno zlo, bitno samom sebi. O alkoholu Amirovom, ne bih, dolazi Ramazan.
Naci Zeljku Komsicu posao kad mu istekne mandat, po mogucnosti da povede Amira Ibrovica sa sefa kabineta, vec neceg.
-
Mr. Brightside
#4434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ubali mi monitor 
- cadburry
#4435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za podvučeno aplauz ide Damiru Mašića i Emiru Suljagiću. O "povećanju plata" i odnosu prema prosvjetnim radnicima, pitaj prosvjetne radnike, posebno one osvještnije što sindikalno djeluju, šta misle. No, sve u svemu, kad pogledam kakvih ima na sličnim ili višim pozicijama, Marjanović stvarno dođe k'o pozitivac.It_is_a_Leclerc wrote:Ja ću glasati za ovu stranku jer, pored Željka Komšića, imaju prof.dr. Damira Marjanovića, zasigurno najvećeg naučnika kojeg BiH ima u ovom momentu, jednog od pet najjačih evropskih genetičara, ministra kakvog bi svaki resor mogao poželjeti. Jednostavno, čovjek je raja - iz naroda, neposredan i predan svom poslu što je dokazao - podizanjem plata prosvjetnim radnicima, realiziranjem projekta eksterne mature, djelimičnom solvacijom problema vrtića u Sarajevu, zapošljavanja najboljih studenata...
A što se tiče genetike, nek mu je aferim za to, ali ipak nije ibor najboljeg genetičara.
- Prpa.ba
#4436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I sta rekoste, najveca pobjeda od 45'.Area_51 wrote:O alkoholu Amirovom, ne bih, dolazi Ramazan.
- shiljak
#4437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
željko da je želio naći posao ostao bi u SDP-u, a ovako mora da se pegla sa strankom.
Last edited by shiljak on 07/07/2013 02:15, edited 1 time in total.
- cadburry
#4438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna li se ko vodi DF u sarajevskim općinama? U Novom Gradu, DF vodi Adnan Podžo, što je iskreno totalno neozibljno. Šta je sa Centrom, Starim Gradom, Novim Sarajevom?
- It_is_a_Leclerc
#4439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Damir Marjanović da pravi ceste, rješava pitanje GRAS-a, gradi bolnicu, i riješava pitanje grijanja ?!Area_51 wrote:Damir Marjanovic, mozda je dobar geneticar, ne znam, niti me to zanima, jer to ne isplacuje platu prosvjetnim radnicima, ne rjesava GRAS, taksiste, ne gradi skole ili bolnice, ne pojeftinjuje grijanje ili vodu, ne pravi ceste niti odrzava zeleni val kojeg nema.
Čovječe, jesi čuo ti za resor ?!
-
zoro3
#4440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Raspala se Vlada Kantona Sarajevo!?
Objavljeno 06.07.2013 u 20:01
Enes Zeković, nezavisni poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo napustio je parlamentarnu većinu koju je predvodila SDA. On je svoju odluku saopštio pismenim putem strankama i pojedincima koji su činili vlast u Kantonu.
Ovim je Vlada Kantona Sarajevo ostala bez podrške skupštinske većine, obzirom da neće imati neophodnih 18 glasova za usvajanje odluka.
Zeković je parlamentarnu većinu napustio nakon što navodno SDA nije ispunila njegove zahtjeve. Jedan od Zekovićevih zahtjeva bio je smjena ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Muamera Bandića.
SDU i jeste i nije dio većine?
Sredinom maja Mujo Hošić poslanik SDU u Skupštini KS izašao je iz skupštinske većine. On je upozoravao parlamentarnu većinu, na čelu sa SDA, kao i ministre u Vladi, da izmijene prijedloge za imenovanja u upravne i nadzorne odbore. Dodao je da tamo vlada nepotizam i nekompetencija, te da su isključivo jednonacionalnog sastava bez nebošnjaka, te ukoliko se to ne koriguje da neće više podržavati rad aktuelne Vlade KS.
Pećanac podnio osvaku, pa je povukao!
U aprilu je premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković dobio pismene ostavke ministara Nermina Pećanca i Zlatka Petrovića.
Za manje od mjesec dana Pećanac je povukao svoju ostavku, a kao navode povlačenja ostavke naveo je da: "kako bih dao puni doprinos u obračunu sa svima onima koji ugrožavaju egzistenciju uposlenika MUP-a KS".
Demokratska fronta ipak dio Vlade i većine i Skupštini
Novoformiranja politička stranka Željka Komšića, ima udio u Vladi i Skupštini KS. Naime, i dalje je potpredsjednika DF-a Hanka Vajzović dio skupštinske većine.
Damir Marjanović podnio ostavku, ali se i dalje nalazi na mjestu ministra
Član Predsjednišva DF BH Damir Marjanović, iako je prije skoro dva mjeseca podnio ostavku na mjesto ministra obrazovanja, nauke i mladih još uvijek je na toj funkciji.
'Podnosim neopozivu ostavku na mjesto ministra i ovo je ostavka iz isključivo moralnih, pravno, radno i etičkih principa. Ovo je isključivo ostavka čovjeka koji je rekao sebi da prosvjetni radnici traže prava na ulici', kazao je Marjanović na press konferenciji na kojoj je saopštio svoju odluku o ostavci.
Ministar Marijanović ipak nije povukao ostavku, ali bez smetnji je nastavio da obnaša funkciju ministra pored konačne i neopozive ostavke? Iako je dio Vlade KS u kojoj glavnu ulogu igra SDA, ministar Marijanović ovih dana kaže na javnom istupu matične stranke Demokratske fronte da je "vrijeme za promjene"!? Koga, čega? Možda da prvo pokaže na ličnom primjeru, krenuvši od sebe.
(MOJportal)
Objavljeno 06.07.2013 u 20:01
Enes Zeković, nezavisni poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo napustio je parlamentarnu većinu koju je predvodila SDA. On je svoju odluku saopštio pismenim putem strankama i pojedincima koji su činili vlast u Kantonu.
Ovim je Vlada Kantona Sarajevo ostala bez podrške skupštinske većine, obzirom da neće imati neophodnih 18 glasova za usvajanje odluka.
Zeković je parlamentarnu većinu napustio nakon što navodno SDA nije ispunila njegove zahtjeve. Jedan od Zekovićevih zahtjeva bio je smjena ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Muamera Bandića.
SDU i jeste i nije dio većine?
Sredinom maja Mujo Hošić poslanik SDU u Skupštini KS izašao je iz skupštinske većine. On je upozoravao parlamentarnu većinu, na čelu sa SDA, kao i ministre u Vladi, da izmijene prijedloge za imenovanja u upravne i nadzorne odbore. Dodao je da tamo vlada nepotizam i nekompetencija, te da su isključivo jednonacionalnog sastava bez nebošnjaka, te ukoliko se to ne koriguje da neće više podržavati rad aktuelne Vlade KS.
Pećanac podnio osvaku, pa je povukao!
U aprilu je premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković dobio pismene ostavke ministara Nermina Pećanca i Zlatka Petrovića.
Za manje od mjesec dana Pećanac je povukao svoju ostavku, a kao navode povlačenja ostavke naveo je da: "kako bih dao puni doprinos u obračunu sa svima onima koji ugrožavaju egzistenciju uposlenika MUP-a KS".
Demokratska fronta ipak dio Vlade i većine i Skupštini
Novoformiranja politička stranka Željka Komšića, ima udio u Vladi i Skupštini KS. Naime, i dalje je potpredsjednika DF-a Hanka Vajzović dio skupštinske većine.
Damir Marjanović podnio ostavku, ali se i dalje nalazi na mjestu ministra
Član Predsjednišva DF BH Damir Marjanović, iako je prije skoro dva mjeseca podnio ostavku na mjesto ministra obrazovanja, nauke i mladih još uvijek je na toj funkciji.
'Podnosim neopozivu ostavku na mjesto ministra i ovo je ostavka iz isključivo moralnih, pravno, radno i etičkih principa. Ovo je isključivo ostavka čovjeka koji je rekao sebi da prosvjetni radnici traže prava na ulici', kazao je Marjanović na press konferenciji na kojoj je saopštio svoju odluku o ostavci.
Ministar Marijanović ipak nije povukao ostavku, ali bez smetnji je nastavio da obnaša funkciju ministra pored konačne i neopozive ostavke? Iako je dio Vlade KS u kojoj glavnu ulogu igra SDA, ministar Marijanović ovih dana kaže na javnom istupu matične stranke Demokratske fronte da je "vrijeme za promjene"!? Koga, čega? Možda da prvo pokaže na ličnom primjeru, krenuvši od sebe.
(MOJportal)
-
bolivia
#4441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo bih samo napisao LAKRDIJA KOMŠIĆ
-
vrbas1979
#4442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smjesna meni ova fronta. Nista od ovog nece biti. Rodbina i pokoji razocarali bivsi SDP-ovac
-
ratamahatta
#4443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma sve ovo i nekako, al gdje nadje Samera.....tu me izgubi u startu... 
- ultima_palabra
#4444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To onaj kloc iz turističkih agencija
Ni manje ni više nego predsjednik KO.
- cadburry
#4445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neozbiljno drugovi, neozbiljno.ultima_palabra wrote:To onaj kloc iz turističkih agencijaNi manje ni više nego predsjednik KO.
-
VjecitiStudent
#4446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić se trudi da održi SDP-ove standarde kvaliteta i u vlastitoj firmi.ultima_palabra wrote:To onaj kloc iz turističkih agencijaNi manje ni više nego predsjednik KO.
-
bob_rock
#4447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozes li obrazloziti razloge neozbiljnosti u izboru Adnana Podze?cadburry wrote:Zna li se ko vodi DF u sarajevskim općinama? U Novom Gradu, DF vodi Adnan Podžo, što je iskreno totalno neozibljno. Šta je sa Centrom, Starim Gradom, Novim Sarajevom?
-
ratamahatta
#4448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nekako sam cekao da vidim ko ce da bude u vrhu ove stranke ( iako sam u pocetku simpatizer), al sada kada vidim imena koja se spominju....hmmm bojim se da ce ovi biti veci oportunisti, nego vec postojeci uhljebovici...
Steta, iako Zeljko nije politicar, al je mogao da skupi ljude oko ideje "bolje sutra", ovako gubi i taj ljudski kredibilitet koji je imao...
Je li Kanada jos prima raju iz BiH
Steta, iako Zeljko nije politicar, al je mogao da skupi ljude oko ideje "bolje sutra", ovako gubi i taj ljudski kredibilitet koji je imao...
Je li Kanada jos prima raju iz BiH
- Maystor
#4449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I ja ću glasati za DF i mislim da zaslužuju šansu. Ali ako hoće da naprave nešto ozbiljno, trebaju slušati opravdane kritike koje im se upućuju.It_is_a_Leclerc wrote:Ja ću glasati za ovu stranku jer, pored Željka Komšića, imaju prof.dr. Damira Marjanovića, zasigurno najvećeg naučnika kojeg BiH ima u ovom momentu, jednog od pet najjačih evropskih genetičara, ministra kakvog bi svaki resor mogao poželjeti. Jednostavno, čovjek je raja - iz naroda, neposredan i predan svom poslu što je dokazao - podizanjem plata prosvjetnim radnicima, realiziranjem projekta eksterne mature, djelimičnom solvacijom problema vrtića u Sarajevu, zapošljavanja najboljih studenata...
To što pišeš o Damiru Marjanoviću nema veze s realnošću. Dobar je naučnik, ali sasvim sigurno nije najbolji u BiH, kako tvrdiš (iz tvog pisanja mi je jasno da se baš i ne razumiješ u prilike oko visokog obrazovanja i nauke). Nije to ni važno, da li je najbolji ili nije, ali činjenica je da je kao političar/ministar vrlo malo toga napravio (a neki se pale ne svako njegovo pojavljivanje u medijima, kao da je Einstein). Kao što ti je već rečeno, nije on uveo eksternu maturu, za taj projekat je zaslužan Suljagić. Plate su povećane dilom između sindikalnih mafijaša Sivre i Bešlića i premijera Zeljkovića, a Marjanović je tu bio samo ikebana. Za univerzitet nije uradio ništa, iako se to od njega očekivalo. Ljudi nisu ni svjesni da je Damir Marjanović grobar Univerziteta u Sarajevu jer je donio statut koji je poguban po budućnost univerziteta. Ovo nije mjesto da to elaboriram, koga zanima može pročitati u nekim tesktovima na internetu zašto je to tako (sindikat univerziteta, neke studentske organizacije, dekani dva fakulteta su javno govorili o tome, ostali uglavnom ne smiju).
Zapošljavanje "zlatnih znački" je još jedna medijska prevara Damira Marjanovića. Nije on nikoga zaposlio, radi se o projektu od oko 800 hiljada maraka iz dva ministarstva (Marjanovićevog i Bandićevog) u kojem je obezbijeđena plata za 1 godinu za ove studente. Šta će biti poslije? Postoje samo dvije mogućnosti: ili će dobiti otkaz ili će se nakačiti na teret fakulteta (u kojem slučaju se Marjanović pravi dobar preko tuđih leđa). Ako je htio stvarno zaposliti te ljude, trebao je fakultetima narediti da to urade u redovnoj proceduri i obezbijediti novac za to.
-
et4238
#4450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
biće to stranka prebjega iz sdp_a i ostalih nezadovoljnika koji žele da se uhljebe na budžet karina ko i sve u bosni