Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
preludezalude

#4426 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

LINQ:
Definicija kvara za tebe ili mene ili doticnog ne mora znaciti istu stvar.Gubitak kontakta ja nebi nikada nazvao kvarom. Da li si svjestan da neke stvari treba i odrzavati? Mozda je on savjestan pa svaki uredjaj otvori, ocisti, pregleda, zamijeni dotrajale elektrolite, pripremi za slijedeceg kupca da dobije stvar u savrsenom stanju.... sto ja u svakom slucaju vidim kao jedan plus. Ali nebitno... Daj link gdje se vidi ovo sto kazes tj "DA LAZE DA NIJE POPRAVLJAO".
On proda po visokoj cijeni jer ocito moze da proda po toj cijeni. Neces valjda ti odredjivati kolika je cijena necega.
Cijenu diktira odnos ponude i potraznje. Kvalitetne stvari uvijek imaju svoje kupce i to po visokoj cijeni.
Lopov-eliminator

#4427 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Sva trojica, jhmee9 , barakuda80 i LINQ , ste pomalo sumnjivi, barem meni.

barakuda80, koja je tvoja veza sa jhmee9 ?
barakuda80

#4428 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by barakuda80 »

Prijatelju pricas nesto za sto nemas argumente,mislim da ti moji dojmovi na pik-u sve govore,nista nije skriveno kao kod doticnog....

Osim toga niti ja niti jhmee9 nismo poceli zapoceli ovu temu mislim da ti to sve treba reci ko je kakav ovdje...

Imas od mene pozdrav i ako te interesuje ista od audio tehnike navrati da upoznas i mene i jhmee9 da ti otklonim sumnje!
Lopov-eliminator

#4429 Re: Prevaranti na PIK-u

Ma dobro, ja sam samo pitao koja je veza između vas dvojice, jel se znate?
gnjev

#4430 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gnjev »

Pa vidiš da rade zajedno
Lopov-eliminator

#4431 Re: Prevaranti na PIK-u

gnjev wrote:Pa vidiš da rade zajedno
Ma vidim, nego hoću on da kaže.
barakuda80

#4432 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by barakuda80 »

Zaboravih odgovoriti,jhmee9 mi je kolega i konkurencija na PIK-u! :-)
gnjev

#4433 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gnjev »

Ma jašta konkurencija se uvijek voli i pomaže pogotovo ovdje kod nas u bosni . Svaka čast momci .
Lopov-eliminator

#4434 Re: Prevaranti na PIK-u

barakuda80 wrote:Zaboravih odgovoriti,jhmee9 mi je kolega i konkurencija na PIK-u! :-)
Tako izgleda i dođe, vidim i da ste međusobno transakcije neke radili.
jhmee9

#4435 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jhmee9 »

@preludezalude:
Baš tako...ono što je novo...NOVO je a ono što je polovno POLOVNO je...što je jasno navedeno u svakom oglasu...
Neki ljudi nikako da shvate da se konkurencija ne može "ukloniti"...ona uvijek postoji...konkretno, lično imam "konkurenciju" u svojim poznanicima i prijateljima koji se bave istim! Ovo "konkurencija" je pod navodnim znacima jer to nije konkurencija u pravom smislu riječi, nego "suradnici"...svako ima svoj profil kupaca, određenu ponudu i svi su sretni zadovoljni...osim onih koji igraju "prljavo"...i koji su sami sebi najveća konkurencija i koji rade protiv poštenih kupaca!

@LINQ:
Vrlo zanimljiva teorija...."jer laže da nije popravljao"?! Izjava na nivou trogodišnjeg djeteta...
Iznenadio bi se da znaš da je stvarnost potpuno drukčija jer nisu svi naivci kao tvoji kupci, pa padaju na niske cijene i
lažne fotografije s interneta!
Ovo će ti zauvijek dokrajčiti tvoju teoriju...čudi me da nemaš toliko vijuga da sam zaključiš...ustvari nemaš znanja, tj.
kako ja volim da kažem: "Zalutao u hi-fi svijet"!
Recimo da je sve baš tako kao što ti kažeš...kupi se neko smeće, krš...za "siću"...popravi se, "ušminka se" i proda naivnoj budali za neku cifru! Razmisli koliko bi koštalo to "dovođenje" u originalno stanje a praktički da bude neprimjetno???
Odgovor je: Preskupo, neisplativo i nemoguće....ovo "nemoguće" se odnosi na neprimjetno!
I ti zaista misliš da su ljudi, koji su zaljubljenici u ovaj hobi tolike budale (ili neki od njih), da nisu u stanju prepoznati
tako, nazovimo "restauriran" uređaj? OK ako su slijepi....onda nisu gluhi...
Recimo imaju prijatelje i poznanike koji se više razumiju od njih...otvore uređaj, pregledaju ga i kažu: "Koji ti je kreten uvalio ovo smeće"? Pa zar misliš da su svi "kamikaze" svog posla? Kao i u svakom poslu i ovdje važi...jednom prevari nekoga...i završio si! Očigledno imaš to iskustvo a nedostatak inteligencije da promijeniš poslovnu politiku!

Ti i slični tebi naučite da cijenite kupce, budite manje "gladni i pohlepni" i nemojte prodavati "muda za bubrege", pa ćete tek onda imati manju konkurenciju...

@Lopov-eliminator:
Tvoj nick + zaključci = Student kriminalistike? :mrgreen:

@everybody...good night...
Lopov-eliminator

#4436 Re: Prevaranti na PIK-u

jhmee9 wrote: @Lopov-eliminator:
Tvoj nick + zaključci = Student kriminalistike? :mrgreen:
Nope. :)
Laplace

#4437 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

A da neko pogleda (Discovery channel, mislim) emisije tipa car dilers itsl., ili emisije o restauratorima.
Uglavnom, kupi se auto (što jeftinije je moguće), često neispravno sa gomilom problema, popravi, pretragu, restauriran i proda za što više novca.
Mislim, neće kupiti auto za 8000$, srediti ga da izgleda i radi kao novi i prodati za 9000$. Dijelovi, rad, stručnost, znanje koštaju. Okupiće onaj ko smatra da vrijedi, i ako je posao dobro obavljen onda tu nema prevare.
Pojačala stara 30-tak godina se ne mogu samo kupiti za 50KM i prodati za 60KM. Ako ćeš biti pošten i imati zadovoljne mušterije, moraš ga osvježiti i dovesti u što bolje stanje.
Mehemed
Vozim: automobil

#4438 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

barakuda80 wrote:lopov eliminator u pravu si prijatelju,licni obracuni koje je licno prvi poceo doticni...

Ti kao i svi ostali vidite da je i ovde poceo nicim izazvan pisati lazi i zabadati nos tamo gdje nema potrebe...

Vecina nas ima profil na PIK-u,nekima od nas je to jedini izvor prihoda i sta se tamo nekoga tice ko sta i kako...
barakuda80 wrote:jhmee9 se vjerujem usro od straha kada je procitao tvoju prijetnju...

hajde molim te dodji odmah da je realizujes bindo dobojska!
barakuda80 wrote:kakva ti je ovo pizdarija od nicka LINQ?

napisi ko si iako svi znamo mangupe!
Postoji opcija UREDI, to je logičnije nego napisati 3 posta u 6 minuta
barakuda80

#4439 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by barakuda80 »

Ma buraz napravio sam tek profil da odgovorim na ove lazi i to je to,nisam ni gledao na te sitnice...

Ako ti vec toliko smeta prijavi se za moderatora stranice,primjecujes meni nebitne stvari,primice te sigurno!
supercali

#4440 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by supercali »

Da odgovoris na lazi i usput napadnes konkurenciju
Alal ti vera sto bi rekli
barakuda80

#4441 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by barakuda80 »

Hajde sve fino od pocetka procitaj pa vidi ko je koga tu napao!

Sta treba da sutim na ovo sto pise!?
Vise_gemova

#4442 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Vise_gemova »

jhmee9 wrote:
Vise_gemova wrote: Ja sam neutralan, ne zanima me niti jedan niti drugi.

Ti kazes ovo: "PRODAJEM:
Uređaje koji su nepopravljani i u originalnom stanju, (naravno, ukoliko to drukčije i izričito nije navedeno)"

Da li je ovaj uredjaj bio pokvaren (TEAC A-X75 DC)? Iz oglasa predhodnog prodavaca se vidi da jeste. Nadalje, to govori da si ti popravio uredjaj, a to nisi izricito naveo. Molim te ako nije belaj da nam pojasnis gdje je ovde greska.. Hvala
Pokvaren uređaj je širok pojam i može obuhvatati banalne, gotovo mizerne nedostatke u odnosu na teške kvarove,
koji nepovratno mijenjaju stanje, izgled i performanse uređaja! Ljudi često prodaju a ne znaju ni šta prodaju, niti u kakvom je stanju to što prodaju! Dijagnostika se donosi samo njima poznatom metodom, koja nema veze s nečim stručnim! Da bi ti ovo bilo jasnije, povuci paralelu s nekom drugom oblašću koja ti je poznatija...
Greška je u tome da i ti, kao ogromna većina ne čitate "detaljno"i usljed nepoznavanja osnovnih pojmova iz elektronike pogrešno interpretirate sam oglas!
Pročitaj, kao što sam rekao...u "završenim artiklima" na devetoj strani, "detaljni opis" navedenog pojačala,
pa mi navedi šta nisam izričito naveo ili šta je "skriveno" ili eventualno izostavljeno u oglasu?
De nam strucno objasni sta je bio kvar i da li je uopste postojao na konkretnom pojacalu (TEAC A-X75 DC). Ja licno se solidno razumijem u tehniku koju ti prodajes, a vjerujem da ima dosta forumasa koji su lajici.

Kada bih ja prodavao neku stvar o kojoj nemam pojma, prvo bih pogledao na Pik-u cijene i tu se uklopio, vjerujem da tako vecina radi. A kada bih imao pokvarenu stvar koja vrijedi 300KM, ne bih je prodao, nego bih odnjeo u servis ili majstoru da mi procjeni koliko kosta popravka. Zato mi je sumnjivo ovo sto radis, a ne kazem da varas ljude, nego jednostavno mi nisi ubjedio u svoju pricu.
fortaleza

#4443 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

@Jhmee9 i @barakuda80 nisu nikakvi 'haveri' niti bilo kakva konkurencija i sve njihove medjusobne transakcije su fejk jer je to u biti ista osoba sto na piku, sto na forumu, to je moje neko zapazanje. Znaci obojica se bave prodajom hi fi tehnike, imaju slicne oglase, medjusobne transakcije, te se u isto vrijem javljaju na forumu i brane jedan drugoga na isti nacin te obojica koriste dijakriticke znakove (sto je vise rjedje na forumu), a mozete primjetiti da se recenice kod oba profila na forumu zavrsavaju sa tri tockice. Previse je slicnosti, a cim osoba poseze za pravljenjem dvostrukog profila na forumu, a isti vec ima na piku te se ponasa neotesano i koristi ad hominem argumente sve postaje sumnjivo.
jhmee9

#4444 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jhmee9 »

Vise_gemova wrote:De nam strucno objasni sta je bio kvar i da li je uopste postojao na konkretnom pojacalu (TEAC A-X75 DC). Ja licno se solidno razumijem u tehniku koju ti prodajes, a vjerujem da ima dosta forumasa koji su lajici.

Kada bih ja prodavao neku stvar o kojoj nemam pojma, prvo bih pogledao na Pik-u cijene i tu se uklopio, vjerujem da tako vecina radi. A kada bih imao pokvarenu stvar koja vrijedi 300KM, ne bih je prodao, nego bih odnjeo u servis ili majstoru da mi procjeni koliko kosta popravka. Zato mi je sumnjivo ovo sto radis, a ne kazem da varas ljude, nego jednostavno mi nisi ubjedio u svoju pricu.
Slušaj...niti imam vremena, niti potrebe da tebi ili bilo kome drugom, bilo šta više objašnjavam jer da se "solidno razumiješ", kao što kažeš, dovoljno bi ti bilo ono što si pročitao! Pogledaj u zadnjih par postova zaključke, logičku dijagnostiku onih koji se "zaista razumiju", pa ćeš vidjeti koliko se zaista ne razumiješ u materiju!
Imaš "Google", stručne knjige o elektronici, pojačalima...itd., pa uči i analiziraj do mile volje!
Zaista nema potrebe da te ubjeđujem jer to ne radim ni kupcima...slobodna volja, slobodan izbor!

Za kraj ako dozvoliš, par ispravki...

lajici - ispravno se piše - laici
odnjeo - ispravno se piše - odnio
fortaleza wrote:@Jhmee9 i @barakuda80 nisu nikakvi 'haveri' niti bilo kakva konkurencija i sve njihove medjusobne transakcije su fejk jer je to u biti ista osoba sto na piku, sto na forumu, to je moje neko zapazanje. Znaci obojica se bave prodajom hi fi tehnike, imaju slicne oglase, medjusobne transakcije, te se u isto vrijem javljaju na forumu i brane jedan drugoga na isti nacin te obojica koriste dijakriticke znakove (sto je vise rjedje na forumu), a mozete primjetiti da se recenice kod oba profila na forumu zavrsavaju sa tri tockice. Previse je slicnosti, a cim osoba poseze za pravljenjem dvostrukog profila na forumu, a isti vec ima na piku te se ponasa neotesano i koristi ad hominem argumente sve postaje sumnjivo.
I onda raja kažu da ne gledaju CSI Miami...i slične forenzičke pizdarije! :lol:

Što se tiče dijakritičkih znakova i izumiranja upotrebe istih po forumima, to ti samo govori o lijenosti i nepismenosti
nadolazećih generacija (vidim, dobar si u tome), dok ad hominem argumente možeš pripisati onom koji je i započeo...
Tvoje je da sumnjaš, potrudi se i IT forenzičkom analizom utvrdi IP adrese, kao i tekstualni izričaj uz usku suradnju s lingvistima... :mrgreen:
fortaleza

#4445 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

IP adrese veoma lako mogu provjeriti administratori foruma kao i pik administracija na piku, a uvjerili smo se da pomno prate ovu temu te ne sumnjam da ce isto provjeriti. Sto se tice koristenja dijakritickih znakova mozes provjeriti po mojim prethodnim postovima i uvjeriti se u koristenje istih, (trenutno pisem s dummy phonea, pa ih ne mogu koristiti). Al nebitno, nije mi bio cilj predbacivanje nekoristenja istih vec sam to iskoristio da prikazem jako slican stil pisanja izmedju dva profila kao i ostale slicnosti te se nadam da ce administracija sto pika, sto foruma ove iste navode provjeriti, pogotovo pikovci.
jhmee9

#4446 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jhmee9 »

To bi bilo i poželjno, pa ovim putem molim moderatoricu da provjeri IP adrese i javno potvrdi da li je riječ o istim korisnicima ili ne? Šta ćemo kad se utvrdi da nisu isti korisnici? Tražiti trajni ban IP adrese provokatora, OK? ;-)
fortaleza

#4447 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fortaleza »

Kakav trajni ban, pa ne kacim se s tobom na osobnoj razini vec samo aktivno sudjelujem u temi, nadam se da se razumjemo. A to da administrator provjeri bilo bi pozeljno kad se vec i ti slazes s tim.
jhmee9

#4448 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jhmee9 »

Slagao se ja ili ne, to bi administrator morao uraditi, što zbog zaštite ostalih korisnika i što zbog fer odnosa a sam sam raspoložen za trajni ban meni, ukoliko se potvrdi sve što polupismeni i poluobrazovani likovi tvrde a isto tako i obratno, ban njima za provokacije, kao i za neutemeljene tvrdnje!
Dovoljno je provjeriti njihove profile, aktivnosti po temama i smišljenu pripremu za "serviranje šuplje" naivnim forumašima! :lol:
Ja...u više od 4 godine na ovom forumu nisam napravio toliko postova, koliko u dva dana :D i to je sve bilo vezano za temu "hi-fi"...toliko o tome koliko me zanima šupljiranje i mlaćenje prazne slame po razno-raznim temama besposličara...čast izuzecima! ;-)
fatality

#4449 Re: AW: Prevaranti na PIK-u

Post by fatality »

Hocemo mi provjeru hocemo mi provjeru :D

Iako moram priznat da sumnjam da ce ista iz toga proizaci jer ako je istina da je jedna osoba ne vjerujem da koristis isti PC (bar u tehnickom smislu) tj. ne vjerujem da bi na PIK-u riskirao da te banuju te vjerovatno koristis proxije i slicne pizdarije.
A drugo je ako ste razlicite osobe onda ste razlicite osobe i nije vam isti IP.

Al et, mozda si postao slampav i nisi se nadao da ce te skontat pa si mozda piskarao sa "istog" PC-a.

U svakom slucaju "hocemo mi provjeru, provjeru, hocemo mi provjeru provjeeeeruuu" :D

sa fontela
fatality

#4450 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by fatality »

KvaziExpert wrote:fontel i picek nemaju istu IP, naravno, ako fontel nije na WiFi

Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
ma sumnjam da pise ijedan sa fontela, jer su postovi predugi i previse dijakritickih znakova koriste.

Stil im je isto jako slican iako ovaj j... koristi tackice i unutar recenica dok ovaj b... samo na kraju
Post Reply