Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
insomnia99

#4426 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

dječak sa šibicama wrote:
Mateo Kovacic je porijeklom iz Kotor Varosi, nikada nije ni pomislio igrati za BiH. Lovren je iz Kraljeve Sutjeske, kao i Hrgota, nijedan ne pomislja igrati za BiH.
I primjera je milion, da ne idem u sirinu.

.
tu se radi o momcima koji nisu samo hrvati nego su i odrasli u hrvatskoj....ionako pola hrvatske ima porijeklo iz bih....
u nogometu teško može biti krađe jer bosna ne može stvorit dobrog igrača u svom dvorištu...ni sebi a ni hrvatskoj...prije je bosna hrvatskoj ukrala mujdzu ili spahića....

u rukometu i košarci je druga priča....ali opet se radi o klubovima koji u nazivu imaju "hrvatski"....ali tu se čak i može pričati o "krađi"....
pOZz

#4427 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

dječak sa šibicama wrote:Mateo Kovacic je porijeklom iz Kotor Varosi, nikada nije ni pomislio igrati za BiH. Lovren je iz Kraljeve Sutjeske, kao i Hrgota, nijedan ne pomislja igrati za BiH.
Niti je iko ikad tražio da zaigraju za BiH. Zna se o čemu govorimo ovdje, nije tu samo mjesto rođenja najbitnije.
It_is_a_Leclerc

#4428 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja ne znam o kojem momentu ste vi toliko zastranili na ovoj temi. Ja ne govorim o igračima koji svjesno pokažu želju da igraju za neku reprezentaciju koja nije njihova. To su takvi mentalni sklopovi i tu nema baš puno šta da se priča.

Ja govorim o ljudima koji se odluče igrati za naše juniorske selekcije, i onda krenu prijetnje, ucjene, ponude, obmane, laži da se tu djecu, na svaki način, spriječi da budu dio bh. košarke. Tu aktivnu ulogu uništavanja bh. košarke uspješno obavlja i savez Hrvatske preko svojih agentura u Širokom i Mostaru.

Nažalost, naš savez još uvijek vjeruje u "dobronamjerne susjede", pa tim momcima daje ispisnice iz saveza, i pomaže im da što brže zaigraju za druge ekipe. Trebamo kao Finci u slučaju Sulejmanovića, zakočiti i odbiti bilo kakvu saradnju po tom pitanju.
alchak.ba

#4429 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by alchak.ba »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne znam o kojem momentu ste vi toliko zastranili na ovoj temi. Ja ne govorim o igračima koji svjesno pokažu želju da igraju za neku reprezentaciju koja nije njihova. To su takvi mentalni sklopovi i tu nema baš puno šta da se priča.

Ja govorim o ljudima koji se odluče igrati za naše juniorske selekcije, i onda krenu prijetnje, ucjene, ponude, obmane, laži da se tu djecu, na svaki način, spriječi da budu dio bh. košarke. Tu aktivnu ulogu uništavanja bh. košarke uspješno obavlja i savez Hrvatske preko svojih agentura u Širokom i Mostaru.

Nažalost, naš savez još uvijek vjeruje u "dobronamjerne susjede", pa tim momcima daje ispisnice iz saveza, i pomaže im da što brže zaigraju za druge ekipe. Trebamo kao Finci u slučaju Sulejmanovića, zakočiti i odbiti bilo kakvu saradnju po tom pitanju.
E to je ono sto moramo ciniti.
kakavdanakneiskustvu

#4430 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

JohnnyS wrote:Da se bar Repeša nije "prodao", bilo bi lakše svima koji simpatiziraju Hrvatsku. Jer Hrvatska pobjeđuje usprkos njemu, a ne zahvaljujući njemu

ja ne vidim da se prodao,on tamo živi i radi više od 20 godina
kakavdanakneiskustvu

#4431 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

bingov buraz wrote:
stalaktit wrote:Ne prodaje se nitko, svi oni ŽELE igrati za Hrvatsku, zašto, to pitaj ovakve kao Leclerc i one koji Hrvatima ovdje stalno govore sikter s foruma, nije vaš, kao da mi nemamo što tražiti u toj državi. Dok je tako, svi će Hrvatsku osjećati više kao svoju.

Nemaš koga drugoga kriviti, nego sebe sami, a ne Bogdanovića, Markotu i ekipu.
Odoh u politiku ali dugorocno gledano Hrvati iz BiH ce najvise izgubiti takvom filozofijom,ode kosarkas u Zagreb jer ima bolje uslove (ne zbog neke ugrozbe),ode doktor ode profesor itd a procenti se tope.Glupost u stilu prizivanja igranja Ljajica za BiH,nadam se da ce svjetske krovne organizacija stati ukraj naturalizovanju igraca ciji ni roditelji nisu nikad stupili na tlo novopronadjene majcice,i ove ugljese plejeve redom sve rastjerati :mrgreen:

:thumbup:

baš je bezze to sa amerima koji nikakve veze nemaju sa pojedinim repkama,još malo pa će neke repke i nba američke igrače pozivati da igraju za njih
JohnnyS

#4432 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JohnnyS »

kakavdanakneiskustvu wrote:
JohnnyS wrote:Da se bar Repeša nije "prodao", bilo bi lakše svima koji simpatiziraju Hrvatsku. Jer Hrvatska pobjeđuje usprkos njemu, a ne zahvaljujući njemu

ja ne vidim da se prodao,on tamo živi i radi više od 20 godina

Zato sam i stavio s navodnicima, jer je netko prije počeo o ovima koji su se "prodali" Hrvatskoj.

On topic (konačno :D ) - barem je priznao danas svoju grešku i da je Hrvatska zahvaljujući njemu otišla u produžetak. A tu su lako mogli izgubit. Jako lako
dječak sa šibicama

#4433 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by dječak sa šibicama »

I koji je to junior kosarkas natjeran da igra za Hrvatsku, a on jadan htio za BiH, hoce ali ne daju mu, prijete mu, agentura iz Sirokog i Mostara, imena?
dječak sa šibicama

#4434 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Inace, Italijani vode Spance +10, po igri rekao bih da Spanci namjerno hoce na Srbiju.

Pobjednik ide na Litvaniju, ako sam dobro razumio.
kakavdanakneiskustvu

#4435 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

alchak.ba wrote:
pOZz wrote:
alchak.ba wrote:Ljudi dragi, Bosnjaci nece da igraju za BiH i igraju za Turske i Slovenije itd, a da se nesta ljutimo na Hrvate ili Srbe sto nece da igraju za nas?

Opustite se.
A ko su ovi trenutni što igraju? Eskimi?
Koji to od Srba i Hrvata ima mjesta u njihovim reprezentacijama, odnosno izabrao je nas, a mogao je izabrati Hrvatsku ili Srbiju?

vjerovatno misliš na sadašnje igrače,imao je neno marković mjesta i u hrvatskoj i u srbijanskoj reprezentaciji mjesta sredinom 90-tih godina
Mustang1

#4436 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ne znam Italijanski ali ovaj im je jebo sve sad :D
dječak sa šibicama

#4437 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Vracaju se spanci, mozda ipak hoce Litvaniju :D
radostan dan

#4438 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

imam prijedlog da se fokusiramo na ep i utakmice, a ovo o čemu trenutno diskutujete je svakako jako interesantno und diskutabilno, i zaslužuje posebnu temu...

P308

#4439 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by P308 »

Mustang1 wrote:Ne znam Italijanski ali ovaj im je jebo sve sad :D
:lol: :thumbup:
JohnnyS

#4440 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JohnnyS »

radostan dan wrote:imam prijedlog da se fokusiramo na ep i utakmice, a ovo o čemu trenutno diskutujete je svakako jako interesantno und diskutabilno, i zaslužuje posebnu temu...

bolje ovako, skrivećki, da je ne nanjuše bojovnici s pdf politika :D
radostan dan

#4441 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

dječak sa šibicama wrote:Vracaju se spanci, mozda ipak hoce Litvaniju :D
ma jok, previše je ofirno, moraju malo da priđu, pa će opet da igraju na - kvačilu -.... :)
deer_hunter

#4442 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by deer_hunter »

House wrote:Hrvatska uzela Grke :shock: , koja lakrdija od prvenstva :lol:

Tek sada opasno zalim zbog yebene kos razlike
realno,to se moglo napisati i nakon sto smo mi uzeli Litvance,cudi me sto nije :mrgreen: turnir je bio najjaci svih vrremena dok smo mi bili u igri
radostan dan

#4443 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

i onda se neki žale da prvenstvo ne valja...svako ima svoje mišljenje i svog favorita. i taj favorit može/mogao dobiti svakoga... :mrgreen:

koliko sam na početku bio skeptik, sad sam oduševljen. u nastavku, da ukrajina izbaci hrvate, prvenstvo bi se s pravom moglo nazvati - igre bez granica.
šteta finaca što izletiše, da i oni zakuvaju... :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#4444 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:I koji je to junior kosarkas natjeran da igra za Hrvatsku, a on jadan htio za BiH, hoce ali ne daju mu, prijete mu, agentura iz Sirokog i Mostara, imena?
Pitaj Nenu Markovića. Ne bi on to rekao slučajno.
radostan dan

#4445 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

i stručnjaci, šta mislite, prije početka drugog poluvremena, šta su izabrale italija i štanija, srbiju ili litvaniju?
Lakat Jebić

#4446 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lakat Jebić »

bilo bi zanimljivo gledat da su obje reprezentacije izabrale srbiju :D
pOZz

#4447 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by pOZz »

Španija Srbiju. Volio bih zbog svog novčanog salda. :D
radostan dan

#4448 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

ja očekujem 4/4, kad počinje serija glupih poteza, nerezonskih šuteva sa obje strane, pa ko izgubi... :mrgreen:
Lakat Jebić

#4449 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lakat Jebić »

radostan dan wrote:ja očekujem 4/4, kad počinje serija glupih poteza, nerezonskih šuteva sa obje strane, pa ko izgubi... :mrgreen:
mislis ovo ovako :lol: :lol:
radostan dan

#4450 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by radostan dan »

upravo, riki rubio... :-) :mrgreen:
čini mi se da španci više vole da izgube, ali ako italijani odluče da izgube, nema tog blama koji oni ne mogu podnijeti, hebe im se... :mrgreen:
Locked