Sirija

Locked
Avetinho

#44226 Re: Sirija

Post by Avetinho »

fosna2014 wrote:*#Qalamoun | #Hezbollah/#SAA have liberated the outskirts of 'Ras alMaraa' completely

Kako je moguce "liberate the outskirts completely"? Potpuno su oslobodili djelice?

Ne zna se cija je gluplja propaganda.
fosna2014

#44227 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Avetinho wrote:
fosna2014 wrote:*#Qalamoun | #Hezbollah/#SAA have liberated the outskirts of 'Ras alMaraa' completely

Kako je moguce "liberate the outskirts completely"? Potpuno su oslobodili djelice?

Pa evo posto vidim da ne vladas osnovama geografije i administracije uopce:

Ras Maara je kao recimo Bugojno, a outskirts ti je OPCINA Bugojno recimo. Kuzis? Pogledaj malo na kartu i bice ti jasnije. :thumbup:
salik79

#44228 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinho wrote:

Djes' to ti ucio engleski, tita ti?!
Fantassin

#44229 Re: Sirija

Post by Fantassin »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:

Da im olaksam malo :mrgreen:
ioannes

#44230 Re: Sirija

Post by ioannes »

Vlada ponovno kontrolira Grad Palmyru...
Izuzev Al-Ameria distrikta
cbrt

#44231 Re: Sirija

Post by cbrt »

RepublikanskaGarda wrote:
cbrt wrote:Koliko ti ne želiš da pogledaš istini u oči to je čudo jedno...

A stvarno si dosadan više, kad rebeli zauzmu štand sa lubenicima odmah kačiš slike, video priloge i sprdaš se sa lojalistickim vojnicima i njihovom nesposobnošću dok se na svaki pro-lojalistički post lijepiš ko muha na govno i imaš svoje teorije i mišljenja koja uglavnom idu ka tome da se ismijava uspjeh vojske, tu si vrištao kad je pao JS i najavljivao pad cijelog tog lojalistickog koridora, ulazak u hamu, kretanje prema latakiji itd...daj ohladi malo :-)
Ti si me pomešao s nekim
Fantassin

#44232 Re: Sirija

Post by Fantassin »

ioannes wrote:Vlada ponovno kontrolira Grad Palmyru...
Izuzev Al-Ameria distrikta
Pa nije nikad ni izgubila kontrolu ali ovi ISISovci su stigli u predgradja preko pustinje.. koliko sam upoznat borbe su se vodile u naseljima sjeverno od aerodroma dok u sami centar nisu usli.
Avetinho

#44233 Re: Sirija

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:

U skoli. Ali nije to u pitanju nego kakva je propaganda nevjerovatna.

Cuj "liberated outskirts completely". LOL.

Cijeli sam posao uradio ali samo malo.
cbrt

#44234 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
:shock: :shock: :shock: :shock:

Svi moguci mediji koji se nesto intenzivnije bave Sirijom su objavili da Hezbolah i SAA gaze Kalamunom i da su pobunjenici u izuzetno teskoj, gotovo bezizlaznoj poziciji....
Koji svi mediji...!? Kao prvo, ti i ne pratiš dovoljno situaciju (dokazano mali milion puta) da bi uopšte imalo smisla više pročati s tobom. Ovo je lokalni uspeh Hezbolaha, zauzeli su neke čuke, te će iste čuke posle izgubiti jer nema smisla da uopšte žrtvuju vojnike za njih. Bespotrebna akcija. Čist politički hir. Dok Asad gubi more vojnika, gradove, naftna polja, brojna skladišta (veliko skladište kraj Palmire recimo)...dok mu avijacija slabije dejstvuje jer su mu ugroženi i pod paljbom mnogi aerodromi...da ne govorim kako u ravnici i to Alevitskom uporištu Ghabu ne da ne može pomeriti linije nego još i gubi...crno mu se piše a ti pričaš bajke i dalje
sarajevoxxxx

#44235 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Više od stotinu poginulih nakon današnjeg režimskog bombardovanja grada Menbedža u Halebu!!!
salik79

#44236 Re: Sirija

Post by salik79 »

Avetinho wrote: Cuj "liberated outskirts completely". LOL.

Cijeli sam posao uradio ali samo malo.
:shock:
"Have liberated the outskirts completely"
"U potpunosti oslobodili predgradja"

Dje zapelo? :?
salik79

#44237 Re: Sirija

Post by salik79 »

cbrt wrote:
Kikibombona wrote:
:shock: :shock: :shock: :shock:

Svi moguci mediji koji se nesto intenzivnije bave Sirijom su objavili da Hezbolah i SAA gaze Kalamunom i da su pobunjenici u izuzetno teskoj, gotovo bezizlaznoj poziciji....
Koji svi mediji...!? Kao prvo, ti i ne pratiš dovoljno situaciju (dokazano mali milion puta) da bi uopšte imalo smisla više pročati s tobom. Ovo je lokalni uspeh Hezbolaha, zauzeli su neke čuke, te će iste čuke posle izgubiti jer nema smisla da uopšte žrtvuju vojnike za njih. Bespotrebna akcija. Čist politički hir. Dok Asad gubi more vojnika, gradove, naftna polja, brojna skladišta (veliko skladište kraj Palmire recimo)...dok mu avijacija slabije dejstvuje jer su mu ugroženi i pod paljbom mnogi aerodromi...da ne govorim kako u ravnici i to Alevitskom uporištu Ghabu ne da ne može pomeriti linije nego još i gubi...crno mu se piše a ti pričaš bajke i dalje
Boli, jelde!? :D
RepublikanskaGarda

#44238 Re: Sirija

Post by RepublikanskaGarda »

Ja mislim da je Assad gotov do kraja ljeta
sarajevoxxxx

#44239 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Majke i rodbina pripadnika Hezbollaha žale za ubicama koji su poginuli boreći se rame uz rame sa pripadnicima sirijskog režima koji svakodnevno masakriraju sirijske žene i djecu:

Image

Image

Image
cbrt

#44240 Re: Sirija

Post by cbrt »

RepublikanskaGarda wrote:
Ja mislim da je Assad gotov do kraja ljeta
Ne izvrći moje reči...
salik79

#44241 Re: Sirija

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Majke i rodbina pripadnika Hezbollaha žale za ubicama koji su poginuli boreći se rame uz rame sa pripadnicima sirijskog režima koji svakodnevno masakriraju sirijske žene i djecu:

Image

Image

Image
Boreci se protiv Al-Kaidinih mu'mina i mirotvoraca. Da ne kacim slike...
sarajevoxxxx

#44242 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Scena pozorišta u Palmiri

Image

Ranojutarnja panorama Palmire

Image
sarajevoxxxx

#44243 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sjajan kratki video: Archaeological Site of Palmyra

https://www.facebook.com/Archaeology.in ... =1&theater
fosna2014

#44244 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Image
ioannes

#44245 Re: Sirija

Post by ioannes »

Evo Savoxx ponovo dejstvuje :D
DuckZz

#44246 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Pripadnici FSA brigade.13 na sjeveru Hame

Image
Image
Image
Image
Image
Kikibombona

#44247 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote: Koji svi mediji...!? Kao prvo, ti i ne pratiš dovoljno situaciju (dokazano mali milion puta) da bi uopšte imalo smisla više pročati s tobom. Ovo je lokalni uspeh Hezbolaha, zauzeli su neke čuke, te će iste čuke posle izgubiti jer nema smisla da uopšte žrtvuju vojnike za njih. Bespotrebna akcija. Čist politički hir. Dok Asad gubi more vojnika, gradove, naftna polja, brojna skladišta (veliko skladište kraj Palmire recimo)...dok mu avijacija slabije dejstvuje jer su mu ugroženi i pod paljbom mnogi aerodromi...da ne govorim kako u ravnici i to Alevitskom uporištu Ghabu ne da ne može pomeriti linije nego još i gubi...crno mu se piše a ti pričaš bajke i dalje
Ja sam postavljao izvjestaje Rojtersa, Jerusalem posta i onog Monitora od Opetja....

Kamara izvjestaja raznih medijskih kuca sto jasno pokazuje da se radi o velikoj i znacajnoj operaciji.

Ciscenje Kalamuna ce osloboditi velike SAA snage za napad na druga podrucja. Previse je vojnika cuvalo Nabak, Jabrud, Rankus, Flitu i mnoge druge gradove Kalamuna od upada pobunjenika..... Ovu Flitu su xy puta napadali. Saxxx je u par navrata pisao da su je zauzeli u proteklih nekoliko mjeseci. SAA ih sada zeli u potpunosti protjerati sa Kalamuna i prepustiti Hezbolahu da kontrolise granicu. Bice opet upada tu i tamo, ali ne znacajnih i velikih, koji bi mogli ugroziti vece gradove Kalamuna.

Kada SAA zavrsi ovo, mozda se posvete Zabadaniju i istocnom Kalamunu. Vjerovatno ce tako biti. U tom slucaju bi imali potpuno slobodan prostor izmedju Damaska i Homsa. Stvorili bi se preduslovi za napad na Dumu......

Jebem ga ja, valjda ljudi imaju neku racunicu i planove, ne pocinju tek tako ovako veliku ofanzivu....
fosna2014

#44248 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*#Syria #Homs #Palmyra #تدمر Report that #SAA succeeded in securing the perimeter of the city after reinforcements.
fosna2014

#44249 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*#Syria #Qalamoun #معركة_القلمون #القلمون Al Manar EXCLUSIVE footage @Barooh Mountain Range + Fatlah Crossing.

https://www.youtube.com/watch?t=205&v=_J8zdkQh07s
Last edited by fosna2014 on 15/05/2015 22:01, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#44250 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ovih dana u toku je kampanja na teritoriji Haleba i okoline koja je pod kontrolom sirijskog režima, a koju vodi sirijsko ministarstvo vakufa preko džamija pod nazivom ''Uzmi svoje oružje'' a koja ima za cilj podstaći sirijski narod na džihad na strani sirijskog režima.

Image

Image
Locked