Ne možeš ništa očekivati bolje od levata koji nas uzmaju lopatom već treću deceniju... Jadni BH Telekom!kema wrote:čisti ciganluktipler wrote:Nazvao 1444 da podnesem zahrjev za. dodatni paler i pitam lad ce move obecane brzine i kazemi ciko da mi nece biti povecana brzina jer Sam pod ugovornom obavezom i da tek lad mi istekne ugovorna obaveza ce mi buried pustena Nova brzina samo ako produzim ugovor![]()
da dodam još nešto na ove usporedbe:
Analogni vs digitalni signal
Sipak vs time shift
Sipak vs mogucnost integracije u mojatv moj izbor
15 vs 13 km.
dobiješ veću brzinu dobiješ šipak
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Juve4Life
#44201 Re: BHTelecom All About
-
Juve4Life
#44202 Re: BHTelecom All About
Pa aparat sam uzeo kod vas, to je jedini razlog zasto jos koristim vase usluge. Mada ne bi me cudilo da ste pod brendiranom markom "uvalili" neko kinesko smece!sencobih wrote:kod mene radi perfektno, provjeri ti malo svoj aparat, da nije neki kvarJuve4Life wrote:Pa šta se ovo dešava sa BH Telekom?opet mi 3G ne radi kako treba, k'o da sam u prašumi a ne u gradu
cijene povećavate a usluga niđe veze! I opet tvrdim da ste moja tv pakete našminkali samo, a digli cijene i raju klepate po ušima. Sramota!!!!
-
mirza_15
#44203 Re: BHTelecom All About
Netacna informacija. Cak i na stranici pise da mozes preci na novi paket. Uglavnom, ili si ti je pogresno receno ili si pogresno razumio. Svakako za prelazak na novi paket moras staviti potpis. Otidji do saltera i zavrsi sto treba, a dodatni paket ces dobiti nakon sto se ispita tehnicka mogucnost za isti.Juve4Life wrote:Ne možeš ništa očekivati bolje od levata koji nas uzmaju lopatom već treću deceniju... Jadni BH Telekom!kema wrote:čisti ciganluktipler wrote:Nazvao 1444 da podnesem zahrjev za. dodatni paler i pitam lad ce move obecane brzine i kazemi ciko da mi nece biti povecana brzina jer Sam pod ugovornom obavezom i da tek lad mi istekne ugovorna obaveza ce mi buried pustena Nova brzina samo ako produzim ugovor![]()
da dodam još nešto na ove usporedbe:
Analogni vs digitalni signal
Sipak vs time shift
Sipak vs mogucnost integracije u mojatv moj izbor
15 vs 13 km.
dobiješ veću brzinu dobiješ šipak
-
sencobih
#44204 Re: BHTelecom All About
kod mene nisi. A mozda ti je aparat zvekno od pod , ne bih se čudioJuve4Life wrote:Pa aparat sam uzeo kod vas, to je jedini razlog zasto jos koristim vase usluge. Mada ne bi me cudilo da ste pod brendiranom markom "uvalili" neko kinesko smece!sencobih wrote:kod mene radi perfektno, provjeri ti malo svoj aparat, da nije neki kvarJuve4Life wrote:Pa šta se ovo dešava sa BH Telekom?opet mi 3G ne radi kako treba, k'o da sam u prašumi a ne u gradu
cijene povećavate a usluga niđe veze! I opet tvrdim da ste moja tv pakete našminkali samo, a digli cijene i raju klepate po ušima. Sramota!!!!
- krakatoa
#44205 Re: BHTelecom All About
99% problema kod aparata kupljenih u telekomu je nestručno rukovanje. Prvi problem je što korisnici zaguše telefon nekvalitetnim aplikacijama punih reklama u sebi i vraćaju ih jer "štopa" telefon. Drugi problem je ispadanje telefona. Jako puno slučajeva ima gdje korisnici donesu telefon na reklamaciju sa razbijenim stalkom ili displejom i govore da je samo puklo ili da je tako bilo kada je otvorio kutiju. Naravno to se sve vraća bez uvažavanja reklamacije. Također, što se signala tiče, korisnici ciganišu, neće da kupe fabrički izrezanu karticu za 5 KM već kartice stare 10 i kusur godina režu i te kartice ne mogu nikad imati kvalitetan prijem 3G signala i u 50% slučajeva unište sim slot (Novi telefoni imaju 3V voltažu za kartice a stare kartice su 5V). Uglavnom, 99% reklamacija je zbog nestručnog rukovanja, nažalost.
- Rugafet
#44206 Re: BHTelecom All About
Telefoni kupljeni po shopovima i sl. nemaju tih problema? Zagusenja, ispadanja i sjeci kartica se odnosi samo na aparate kupljenje u telecomu. Zanimljivo.
-
weltschmertz
#44207 Re: BHTelecom All About
Evo i ja sam zvao 1444 prije sat vremena da pitam za ove brzine. Meni je ugovor istek'o u decembru prošle godine i ne želim da potpišem novi dok ne vidim kakva će biti situacija sa optikom i brzinama. Kaže mi teta da su brzine puštene za područje opštine Banovići od 01.05. i da ne vidi u čemu je problem.

Evo kod mene situacije sa ugašenim STB-om. I reče mi da će prijaviti smetnju pa kad me tehničari nazovu da im sve fino kažem. Eto, nadam se da će se uskoro nešto promijeniti

Evo kod mene situacije sa ugašenim STB-om. I reče mi da će prijaviti smetnju pa kad me tehničari nazovu da im sve fino kažem. Eto, nadam se da će se uskoro nešto promijeniti
- krakatoa
#44208 Re: BHTelecom All About
Zato što u piljarama i nema garancije i zbog je stopa reklamacija 0,00%Rugafet wrote:Telefoni kupljeni po shopovima i sl. nemaju tih problema? Zagusenja, ispadanja i sjeci kartica se odnosi samo na aparate kupljenje u telecomu. Zanimljivo.
- valjuga
#44209 Re: BHTelecom All About
Kod mene je internet BH telekom I tri mobilna mini 15,ali mi je brzina uvijek od 7.5 do 8.5 Mbps I davno sam zvao I kažu da "Plaćam paket net 10 I da to znači brzine do 10 Mbps A NI SLUČAJNO DA ĆE BIT 10weltschmertz wrote:Evo i ja sam zvao 1444 prije sat vremena da pitam za ove brzine. Meni je ugovor istek'o u decembru prošle godine i ne želim da potpišem novi dok ne vidim kakva će biti situacija sa optikom i brzinama. Kaže mi teta da su brzine puštene za područje opštine Banovići od 01.05. i da ne vidi u čemu je problem.
A što se tiče mobilnih aparata,ne kupujem u telekomu samo zato što su dobro skuplji,al jedini imaju garanciju što jes jes.
- valjuga
#44210 Re: BHTelecom All About
Ne tako davno sam kupio na poklon note 5 u nekoj piljari I baš čitam garanciju,znači samo softver pokrivaju.krakatoa wrote:Zato što u piljarama i nema garancije i zbog je stopa reklamacija 0,00%Rugafet wrote:Telefoni kupljeni po shopovima i sl. nemaju tih problema? Zagusenja, ispadanja i sjeci kartica se odnosi samo na aparate kupljenje u telecomu. Zanimljivo.
-
kema
#44211 Re: BHTelecom All About
Zato što u piljarama i nema garancije i zbog je stopa reklamacija 0,00% 
u "piljarama" imaš garanciju,samo je ona manja u odnosu na telefon kupljen u telekomu i iznosi godinu dana,dok je u telekomu dvije godine
obično je telefon kupljen u telekomu puno skuplji od onog iz "piljara"
kada tome dodamo činjenicu da su telefoni iz "piljara" otključani na sve mreže lako je zaključiti šta je best buy
u "piljarama" imaš garanciju,samo je ona manja u odnosu na telefon kupljen u telekomu i iznosi godinu dana,dok je u telekomu dvije godine
kada tome dodamo činjenicu da su telefoni iz "piljara" otključani na sve mreže lako je zaključiti šta je best buy
-
sencobih
#44212 Re: BHTelecom All About
Telemahovcima sad ni mobiteli ne valjaju iz telekoma, mozda telekom ima ilegalnu fabriku u podrumu gdje prepakuje kineske mobiteleRugafet wrote:Telefoni kupljeni po shopovima i sl. nemaju tih problema? Zagusenja, ispadanja i sjeci kartica se odnosi samo na aparate kupljenje u telecomu. Zanimljivo.
- valjuga
#44213 Re: BHTelecom All About
Nikad I ni u kojoj piljari ti neće zamijenuti matičnu ploču na telefonu,a bogami ni ekran ako je crkao mislim.kema wrote:Zato što u piljarama i nema garancije i zbog je stopa reklamacija 0,00%
-
The Realist
#44214 Re: BHTelecom All About
Ne znam vala. Ja sam sada na Eronetu, ali pretpostavljam da je isto i kod Telekoma. Ljudi daju garanciju na sve, dok ovi u "piljarama" daju samo na software i to pod uslovom da ne radiš sam update verzija androida, inače ju gubiš. Kaže nema garancije na stvari koje su potrošne, a to obuhvata punjač, display,...., pa hebote, na šta imam onda (ovo govorim iz svog iskustva nakon uzimanja mobitela u Univerzalnom)? Kada nešto ode, onda uvaljuju svakakve dijelove, koji skoro nikada nisu originalni.kema wrote:Zato što u piljarama i nema garancije i zbog je stopa reklamacija 0,00%
Ako bih morao birati između Telekoma i "piljara", uvijek bih u Telekomu uzeo telefon.
- krakatoa
#44215 Re: BHTelecom All About
Šta ovo niko ništa ne pita, niko se ne žali jel to sve radi? 
- pepeljara
#44216 Re: BHTelecom All About
Jel ovo u Telecomu ostao samo bijeli s7 ?
-
kema
#44217 Re: BHTelecom All About
uzeo bi ga kad je akcija ili kroz neki paket gdje bi te izašao povoljnoThe Realist wrote:Ne znam vala. Ja sam sada na Eronetu, ali pretpostavljam da je isto i kod Telekoma. Ljudi daju garanciju na sve, dok ovi u "piljarama" daju samo na software i to pod uslovom da ne radiš sam update verzija androida, inače ju gubiš. Kaže nema garancije na stvari koje su potrošne, a to obuhvata punjač, display,...., pa hebote, na šta imam onda (ovo govorim iz svog iskustva nakon uzimanja mobitela u Univerzalnom)? Kada nešto ode, onda uvaljuju svakakve dijelove, koji skoro nikada nisu originalni.kema wrote:Zato što u piljarama i nema garancije i zbog je stopa reklamacija 0,00%
Ako bih morao birati između Telekoma i "piljara", uvijek bih u Telekomu uzeo telefon.
ne vjerujem da bi to učinio tek tako po principu:ima telefon u telekomu,odoh da ga kupim
-
The Realist
#44218 Re: BHTelecom All About
Pa nisam ni ja zadovoljan cijenama baš, ali to je druga tema, samo hoću reći da kad kupiš u piljarama moraš Boga moliti da se šta ne desi, inače ćeš se dobro naplaćati da riješiš problem.kema wrote: uzeo bi ga kad je akcija ili kroz neki paket gdje bi te izašao povoljno
ne vjerujem da bi to učinio tek tako po principu:ima telefon u telekomu,odoh da ga kupim
-
weltschmertz
#44219 Re: BHTelecom All About
Valjuga druže ovo ja zvao za nove pakete. Jer ja ostajem na MojaTV Net paketu koji sad, po novom cjenovniku, nudi brzine 10/1 sa upaljenim STB-om, a do 25/1 sa ugašenim.valjuga wrote:Kod mene je internet BH telekom I tri mobilna mini 15,ali mi je brzina uvijek od 7.5 do 8.5 Mbps I davno sam zvao I kažu da "Plaćam paket net 10 I da to znači brzine do 10 Mbps A NI SLUČAJNO DA ĆE BIT 10weltschmertz wrote:Evo i ja sam zvao 1444 prije sat vremena da pitam za ove brzine. Meni je ugovor istek'o u decembru prošle godine i ne želim da potpišem novi dok ne vidim kakva će biti situacija sa optikom i brzinama. Kaže mi teta da su brzine puštene za područje opštine Banovići od 01.05. i da ne vidi u čemu je problem.
Evo kod mene situacije sa ugašenim STB-om. I reče mi da će prijaviti smetnju pa kad me tehničari nazovu da im sve fino kažem. Eto, nadam se da će se uskoro nešto promijeniti.Hoće reć da je to OK valjda.
A što se tiče mobilnih aparata,ne kupujem u telekomu samo zato što su dobro skuplji,al jedini imaju garanciju što jes jes.
Zato sam i zvao da vidim kad će pustiti te brzine jer možda moja parica nema tu tehničku mogućnost da podnese veće brzine.
- valjuga
#44220 Re: BHTelecom All About
Ok svjecki
do mene je . 
- Sanchez22
#44221 Re: BHTelecom All About
Pa sta je ovo,stalno otezana komunikacija sa serverom.Ne moze se nista gledati.Ima li ovoga i kod vas,ili da ih zovem 
- krakatoa
#44222 Re: BHTelecom All About
Mobilni ili ADSL?Sanchez22 wrote:Pa sta je ovo,stalno otezana komunikacija sa serverom.Ne moze se nista gledati.Ima li ovoga i kod vas,ili da ih zovem
- Sanchez22
#44223 Re: BHTelecom All About
ADSL.krakatoa wrote:Mobilni ili ADSL?Sanchez22 wrote:Pa sta je ovo,stalno otezana komunikacija sa serverom.Ne moze se nista gledati.Ima li ovoga i kod vas,ili da ih zovem
- choxnox
#44224 Re: BHTelecom All About
Bio danas u podruznici, potpisao aneks ugovora, nakon 30 minuta "povecana" brzina...
Prije potpisivanja ugovora brzina na Speedtest-u mi bila zakucana na 5 mbit/s sa i bez STB-a. Sada mi je nakon potpisivanja aneka ugovora brzina sa upaljenim STB-om 8,5 mbit/s, a sa ugasenim 11,5 mbit/s.
Na ruteru mi stoji sljedece:

Prije potpisivanja ugovora brzina na Speedtest-u mi bila zakucana na 5 mbit/s sa i bez STB-a. Sada mi je nakon potpisivanja aneka ugovora brzina sa upaljenim STB-om 8,5 mbit/s, a sa ugasenim 11,5 mbit/s.
Na ruteru mi stoji sljedece:

- krakatoa
#44225 Re: BHTelecom All About
Imaš PPSanchez22 wrote:ADSL.krakatoa wrote:Mobilni ili ADSL?Sanchez22 wrote:Pa sta je ovo,stalno otezana komunikacija sa serverom.Ne moze se nista gledati.Ima li ovoga i kod vas,ili da ih zovem