BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#44176 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

un1ted wrote:
gunner37 wrote:Mirza, ima li informacija u Bhtelecomu za Englesku premier ligu na arenama.
Kako mislis u telekomu? Pa SportKlub je dobio prava i cim bi se pocelo suskati interno da ce izgubiti, vec bi se pricalo o tome.
Ma suskalo se o tome uveliko, ali iskreno mislim da to sport klub nece i ne smije izgubiti. Paradigma za sk je engleska premier liga. Kada bi je izgubili to bi bio strasan udarac. Zato uopste ne ocekujem da ce se to desiti. Mada jesu pravili gluposti sa cini mi se nettv i da su im ovi opasno zamjerili. Prosle sezone pred kraj su samo jednu utakmicu po kolu prenosili zbog tog sranja. Ipak mislim da ce oni iskoristiti svoje veze da to ostane kod njih, pa i preplatiti jer nemaju izbora.
crnivrag

#44177 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote:
Ma suskalo se o tome uveliko, ali iskreno mislim da to sport klub nece i ne smije izgubiti. Paradigma za sk je engleska premier liga. Kada bi je izgubili to bi bio strasan udarac. Zato uopste ne ocekujem da ce se to desiti. Mada jesu pravili gluposti sa cini mi se nettv i da su im ovi opasno zamjerili. Prosle sezone pred kraj su samo jednu utakmicu po kolu prenosili zbog tog sranja. Ipak mislim da ce oni iskoristiti svoje veze da to ostane kod njih, pa i preplatiti jer nemaju izbora.
Nešto se definitivno dešava na ovu temu, jer Arena Sport pušta 6 kanal, a MAX TV je objavio da po nalogu Sport Kluba moraju ukinuti kanale Sport Klub 4-6 sa satelita.
gunner37

#44178 Re: BHTelecom All About

Post by gunner37 »

Tv prava za englesku premier ligu ove godine su ponovno na tržištu. Prema nekim nezvaničnim informacijama prava za naredne tri godine okupila je arena. Samo pitam imaju li oni neke informacije. Maxtv je izbacio iz ponude eurosport 1 i 2, a uvrstio sportklub 4 5 6 te arenu 5 i 6.
To je najbolje rješenje za nas korisnike da svi imamo pravo gledati šta želimo naravno uz plaćanje. Ovo oko eurosportova je posljedica kašnjenja u lokalizaciji programa za Hrvatsku.
mirza_15

#44179 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Sve je moguce. Oni koji su tvrdili da ce to uzeti arena bili su prilicno ubjedjeni u to. Ali i dalje sumnjam u to. Cudno mi i da se jos uvijek ne zna ko je dobio prava. Trebalo bi da je to sve vec gotovo. Za druge regione vec postoje objave i zna se. Samo kod nas neka tajnovitost. Je li moguce da jos nije odluceno?
mirza_15

#44180 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

gunner37 wrote:Tv prava za englesku premier ligu ove godine su ponovno na tržištu. Prema nekim nezvaničnim informacijama prava za naredne tri godine okupila je arena. Samo pitam imaju li oni neke informacije. Maxtv je izbacio iz ponude eurosport 1 i 2, a uvrstio sportklub 4 5 6 te arenu 5 i 6.
To je najbolje rješenje za nas korisnike da svi imamo pravo gledati šta želimo naravno uz plaćanje. Ovo oko eurosportova je posljedica kašnjenja u lokalizaciji programa za Hrvatsku.
Ma to je rat iz srbije prenesen kod nas. Sve bi bilo puno bolje da i jedni i drugi nemaju svog operatera u BiH. Telemach koristi SK kao konkurencijsku prednost, placa kazne, ali neda velikim igracima u bih. Sa druge strane nemoze da dobije arene zbog toga sto je u istom kosu sa sk i sbb u srbiji. Sve se to na kraju obije preko ledja pretplatnika, a ispastaju i provajderi poput bh telecoma koji nemaju veze ni sa jednim ni sa drugim.
T-pain

#44181 Re: BHTelecom All About

Post by T-pain »

Imam Moja TV Full+ paket, i isteko mi je ugovor od 2 godine i nisam produzavo vise. Kako stoji na stranici automatski bi paket trebo preci na ovaj novi, medjutim nije brzina interneta mi je ostala ista. Jel moram zvati podrsku ili direktno u Telecom da mi to odrade ?
krakatoa

#44182 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

...
Last edited by krakatoa on 06/05/2016 01:48, edited 1 time in total.
aladinosmic1

#44183 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

Mirza, hoće li povećati uskoro brzinu ma dslam u Lukavcu, jos nista nije povecano kod mene, slao sam im i mail za aktivaciju dodatnog paketa al nema jos odgovora niti je aktiviran
krakatoa

#44184 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

gunner37 wrote:Tv prava za englesku premier ligu ove godine su ponovno na tržištu. Prema nekim nezvaničnim informacijama prava za naredne tri godine okupila je arena. Samo pitam imaju li oni neke informacije. Maxtv je izbacio iz ponude eurosport 1 i 2, a uvrstio sportklub 4 5 6 te arenu 5 i 6.
I ja sam to čuo ali sve je u formi čula-kazala. Vidim panamska firma se interesuje za Arene i plaču jer ovi iz mtela kao ne daju, tako da i to podgrijava tu priču. Međutim, niko ništa neće znati dok se konačno sve ne objavi a do tada to su sve špekulacije.
mirza_15

#44185 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

aladinosmic1 wrote:Mirza, hoće li povećati uskoro brzinu ma dslam u Lukavcu, jos nista nije povecano kod mene, slao sam im i mail za aktivaciju dodatnog paketa al nema jos odgovora niti je aktiviran
Sto se tice povecanja brzine na DSLAM-u to zavisi od plana pripadajuce direkcije. Sto se tice dodatnog paketa1 ili 2 to mora proci proceduru ispitivanja tehnicke mogucnosti.
made_in_sarajevo

#44186 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Kakvi ba englezi i dosadni fudbal, gledaj ljepote u nasoj ligi, do zadnjeg minute se ne zna ko je prvak,a pogotovo ko ispada. Jebo ti ligu gdje u 10 kolu se sve zna. Ovako Sarajevo-mladost na kosevu,a vamo coras druge rezultate da vidis kakva je situacija :mrgreen:

Mirza sto kod nas niko nema arena 5?
Juve4Life

#44187 Re: BHTelecom All About

Post by Juve4Life »

Pa šta se ovo dešava sa BH Telekom? :-x opet mi 3G ne radi kako treba, k'o da sam u prašumi a ne u gradu :zoka: cijene povećavate a usluga niđe veze! I opet tvrdim da ste moja tv pakete našminkali samo, a digli cijene i raju klepate po ušima. Sramota!!!!
klej1

#44188 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

krakatoa wrote:
mirza_15 wrote:
Benq wrote:
Naravno da telecom ne naplacuje time shift , pokazi listu kanala na kojima je aktivan time shift i uporedi sa telemahovom listom, dva svijeta.

:lol:

Pa je li moguce da ste tako nisko pali. :lol: Ne mogu da vjerujem. Hahaha.

Ubice vas mojatv moj izbor.
Moj izbor ih bukvalno oborio s nogu i jako jako nisko su pali :lol: :lol: :lol:
kada ce se moci aktivirati moj izbor? pitanje nije nikakva provokacija, nego me interesuje kao korisnika. jucer sam isao u poslovnicu u ferhadiji, i rekose da jos nije moguce izvrsiti prijavu.
The BEN10

#44189 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Ima li kakvog muštuluka za mobilni internet na postpaid paketima - hoće li biti povećanja?
prelivoda

#44190 Re: BHTelecom All About

Post by prelivoda »

klej1 wrote:
kada ce se moci aktivirati moj izbor? pitanje nije nikakva provokacija, nego me interesuje kao korisnika. jucer sam isao u poslovnicu u ferhadiji, i rekose da jos nije moguce izvrsiti prijavu.
Aktivirao moj izbor juče. Danas mislim da bude aktivno, na Ultru već stigao SMS o aktivaciji usluge.
klej1

#44191 Re: BHTelecom All About

Post by klej1 »

prelivoda wrote:
klej1 wrote:
Aktivirao moj izbor juče. Danas mislim da bude aktivno, na Ultru već stigao SMS o aktivaciji usluge.
e, jbg. danas cu opet do ove poslovnice, jer mi je na cosku ulice.
KurtaLN79

#44192 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

klej1 wrote:
prelivoda wrote:
klej1 wrote:
meni na 1444 rekoše da će tek od 1.6. moj izbor ?

i napokon sam uspio podnjet zahtjev za dodatni paket 1 kažu sad treba doć neko ispitat tehničke mogućnosti .... inače tuzla je u pitanju
krakatoa

#44193 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

klej1 wrote:
prelivoda wrote:
klej1 wrote:
Vidi, fakat je velika navala, ispod očekivanja i sistem jednostavno zaguši se od zahtjeva i padne. Svi će preći koji žele, malo strpljenja samo. ;)
made_in_sarajevo

#44194 Re: BHTelecom All About

krakatoa wrote: Vidi, fakat je velika navala, ispod očekivanja i sistem jednostavno zaguši se od zahtjeva i padne. Svi će preći koji žele, malo strpljenja samo. ;)
jesi li se to tek uvalio ili si uvaljen odavno ali si se pravio budala? :mrgreen:
krakatoa

#44195 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

made_in_sarajevo wrote:
krakatoa wrote: Vidi, fakat je velika navala, ispod očekivanja i sistem jednostavno zaguši se od zahtjeva i padne. Svi će preći koji žele, malo strpljenja samo. ;)
jesi li se to tek uvalio ili si uvaljen odavno ali si se pravio budala? :mrgreen:
To drugo :). Žena me urazumila :D
made_in_sarajevo

#44196 Re: BHTelecom All About

krakatoa wrote:
made_in_sarajevo wrote:
To drugo :). Žena me urazumila :D
ma ja napio se raji krvi, posvadjo se sa pola foruma pa sad stancas informacije :mrgreen:
tipler

#44197 Re: BHTelecom All About

Post by tipler »

Nazvao 1444 da podnesem zahrjev za. dodatni paler i pitam lad ce move obecane brzine i kazemi ciko da mi nece biti povecana brzina jer Sam pod ugovornom obavezom i da tek lad mi istekne ugovorna obaveza ce mi buried pustena Nova brzina samo ako produzim ugovor
kema

#44198 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

mirza_15 wrote:
smartXL wrote:
sencobih wrote:Sve je to ok, ali covjek hoce samo internet, sto da plaća i ta prava nekome ?
Ako vec hoce brz net i jeftin, uzet ce ga u duo paketu, stb spakuje i to je to. Za 39,90 ce sad dobit 40/3, nema jeftinije.

KKS ce uvijek bit, i kad nekad ukinu analognu, pustit ce te kanale u digitalnoj...
Covjek je rekao da mu je dosta i 10-15 Mbps. Onda moze uzeti mojatv net za manje para (36 KM) sa brzinom do 25/1, a taj paket moze onda iskoristiti i za mojatv moj izbor, uvezati do 5 mobilnih prikljucaka koji ce dobiti po 500 MB mobilnog interneta i razgovore u grupi uz uspostavu poziva 0,05 KM.
tv me ne interesuje tako da mojatv net otpada
znači,samo internet(po mogućnosti barem 10 mb,a može i manji),i ako je moguće fiksna telefonija
ako bi se to dvoje moglo nekako spojiti sa cjenom od 30-40 markica,to bi bilo o.k
kema

#44199 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

tipler wrote:Nazvao 1444 da podnesem zahrjev za. dodatni paler i pitam lad ce move obecane brzine i kazemi ciko da mi nece biti povecana brzina jer Sam pod ugovornom obavezom i da tek lad mi istekne ugovorna obaveza ce mi buried pustena Nova brzina samo ako produzim ugovor
čisti ciganluk :twisted:
da dodam još nešto na ove usporedbe:

Analogni vs digitalni signal
Sipak vs time shift
Sipak vs mogucnost integracije u mojatv moj izbor
15 vs 13 km.
dobiješ veću brzinu dobiješ šipak
sencobih

#44200 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Juve4Life wrote:Pa šta se ovo dešava sa BH Telekom? :-x opet mi 3G ne radi kako treba, k'o da sam u prašumi a ne u gradu :zoka: cijene povećavate a usluga niđe veze! I opet tvrdim da ste moja tv pakete našminkali samo, a digli cijene i raju klepate po ušima. Sramota!!!!
kod mene radi perfektno, provjeri ti malo svoj aparat, da nije neki kvar
Locked