Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

klosar pravi

#44176 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by klosar pravi »

Pa ja visim na ovom internetu i ne mogu da vjerujem da nisam naletio na zadnja dva..
Znam da sam prvi pogledao upravo ove 2013 i bio mi odlican..

Ovo su dobe vijesti. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44177 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

The Forgiven (2017)
R | 1h 55min | Thriller | 9 March 2018 (USA)
https://www.imdb.com/title/tt2249081/

Image

nije ovo triler već drama i sad ga ne bih hvalio kao vrhunsko ostvarenje već preporučio kao solidan film, koji zbog teme i glume stvarno vrijedi pogledati :thumbup:
Last edited by JoseMujica on 30/05/2018 10:56, edited 2 times in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44179 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by JoseMujica »

kakavdanakneiskustvu wrote:
:thumbup: obavezno pogledati ko nije...al je težak ko tuč da znate
kakavdanakneiskustvu

#44180 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

jasta je,ko i onaj loveless od ovog reditelja,moram i the banishment pogledati,covjek pravi odlicne filmove,the return je mozda i najbolji
Tito_i_Partija

#44181 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Odgled'o Deadpool 2, o kojem cu malo opsirnije pricat' u Tito Film Festivalu. Preporuka za sve one kojima je se svidio prvi dio.
kakavdanakneiskustvu

#44182 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

kad ce taj festival?
Tito_i_Partija

#44183 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Image
Atego

#44185 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Atego »

izašao Tomb Raider
SmokingMan

#44186 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by SmokingMan »

JoseMujica wrote:
:thumbup: obavezno pogledati ko nije...al je težak ko tuč da znate
Činimi se dobar,večeras pogledam ako me umor ne slomi,ionako loše spavam u pred-ljetnom periodu. :thumbup:
johnnykola

#44187 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

A onda i sve ostale mlađahna Andreja.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#44189 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by suad-sarajevo »

https://www.imdb.com/title/tt4160708/

Image
Solidna 7/10. Nisam neki ljubitelj horora ali ovaj je OK zaista.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#44190 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#44191 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

Bad Day for the Cut (2017)
https://www.imdb.com/title/tt5653514/

BarbaDue

#44192 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by BarbaDue »

medvjed23 wrote:Image
slučajno naletio na tv-u :thumbup:
last mohicans

#44193 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Atego wrote:izašao Tomb Raider
Zabavan, proleti za čas. Ova mala se fino snašla, samo prećeraše sa onim njenim 'visenjima' po filmu, jebo Stalonea u onom Alpinisti kako je ova visila.
medvjed23

#44194 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

ako je tako, onda je vjerna igrici, bar onoj starinskoj koju sam ja nekad igro
johnnykola

#44195 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači Dok dišem, nadam se, i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha. Ispreplećući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor govori o gubljenju snage i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svako umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža.

Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature. Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire. Ovaj film uvelike je “one man show” jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju.

Film je osvojio mnoge prestižne nagrade i 4 nagrade za najbolji dokumentarni film: Dani Hrvatskog filma, Festival dei popoli, Krakow Film Festival, La Cabina Film Festival, a dokumentarni.net ga je proglasio najboljim dokumentarnim filmom produciranim u 2016. godini.

Film na TV-u
belfy

#44196 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by belfy »

@danak, nije tebi upuceno, da me pogresno ne shvatis, ali ovo odgledah nocas, pa da kazem koju:

pogledah ovo, moram reci sranje (po vlastitom misljenju), i to ponavljajuci neke scene par puta jer sam mislio da sam nesto propustio.

sada moram reci da se osjecam kao idiot, jer odavno nisam pogledao film koji, ne samo da malo toga govori, nego malo nudi i prica. mislim, jasna mi je paralela sa gluhom kcerkom, ali kako cijeli film ima sa tim veze? koji je motiv, koja je poruka koju salje film? i na kraju krajeva, koji se hurac desava tamo? (ako neko kaze da je sve zbog nezamjeranja cerci zbog smrti brata - ne mora se truditi da odgovoriti).

zasto je onaj porod onako "filmovan" i koja je veza istog sa gluhim osobama? cemu ostali "demoni" nakon pobjede prvog od strane cerke i majke? i za kraj, jesam li ja idiot sto pitam sve ovo?
johnnykola

#44197 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

belfy wrote:
@danak, nije tebi upuceno, da me pogresno ne shvatis, ali ovo odgledah nocas, pa da kazem koju:

pogledah ovo, moram reci sranje (po vlastitom misljenju), i to ponavljajuci neke scene par puta jer sam mislio da sam nesto propustio.

sada moram reci da se osjecam kao idiot, jer odavno nisam pogledao film koji, ne samo da malo toga govori, nego malo nudi i prica. mislim, jasna mi je paralela sa gluhom kcerkom, ali kako cijeli film ima sa tim veze? koji je motiv, koja je poruka koju salje film? i na kraju krajeva, koji se hurac desava tamo? (ako neko kaze da je sve zbog nezamjeranja cerci zbog smrti brata - ne mora se truditi da odgovoriti).

zasto je onaj porod onako "filmovan" i koja je veza istog sa gluhim osobama? cemu ostali "demoni" nakon pobjede prvog od strane cerke i majke? i za kraj, jesam li ja idiot sto pitam sve ovo?
Nisi idiot, poslije cijelog hajpa vizavi filma, isti i u mene po odgledanom teži odronu.
Mislim, ceo film se svede na onaj dio vizavi slušnog aparata čime curetak užas oko
sebe, a u biti svoj užas nečuvenja, i to je poenta filma, dokine upravo tim aparatom
. Film je
za jednog meeeeeeeeeeeeh. Realno.

Dok, opet, raja za jedan drugi film govori da je meeeeeeeeeeeh, a ono sasma okej
filmić. Evo čak i Kličko kaže da je pelikula u dure.

Uglavnom, sto ljudi dvista mošnjica. :D :D :D

Film na TV-u
Last edited by johnnykola on 31/05/2018 06:35, edited 1 time in total.
belfy

#44198 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by belfy »

johnnykola wrote:
belfy wrote:

Nisi isiot, poslije cijelog hajpa vizavi film, isit i umene po odgledanom teži odronu.
Mislim, ceo film se svede na onaj dio vizavi slušnog aparata čime curetak užas oko
sebe, a u biti svoj užas i to je poenta filma dokine upravo tim aparatom
. Film je
za jednog meeeeeeeeeeeeh. Realno.
well, mozda onda i nisam idiot. hvala @johny. meni samo jos nije jasno mnogo dijelova filma, a ne bi bilo normalno da sam sebe smatram glupim. pazi sad ovo: prije ovog sam pogledao Rampage sa Rockom. sta moze biti losije? a onda pogledam ovaj i pitam se da li sam zaglupio gledajuci prethodni toliko da ne mogu shvatiti o cemu govori naredni. nadam se da razumijes moju dilemu. a pitanje o porodu svakako stoji kao meni u potpunosti nejasno.
johnnykola

#44199 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ma koga zabole leva mošnja, pogledaj Martyrs i vrati se u normalu.
Film je radio čova, koliko znam ili mi kazaše, koji je režirao Office američki,
i u njemu glumio. Uglavnom, to je ovaj pater familijas u ovom nemom svetu.
I sad će on dobar horor uraditi. Možeš misliti!
Ne gledaj kenjaže, nema se vremena, uglavnom nema se vremena,
baci oko na prave stvarke. Ako triba kakova preporuka - tu sam. :-D

Film na TV-u
belfy

#44200 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by belfy »

johnnykola wrote:Ma koga zabole leva mošnja, pogledaj Martyrs i vrati se u normalu.
Film je radio čova, koliko znam ili mi kazaše, koji je režirao Office američki,
i u njemu glumio. Uglavnom, to je ovaj pater familijas u ovom nemom svetu.
I sad će on dobar horor uraditi. Možeš misliti!
Ne gledaj kenjaže, nema se vremena, uglavnom nema se vremena,
baci oko na prave stvarke. Ako triba kakova preporuka - tu sam. :-D

Film na TV-u
gledao Martyrs.

hebe sto ne mogu da dokucim zasto je neko pravio onakav film, bas koliko me interesuje i koje dao za takav. hebemu, bar je investitoru morao objasniti da je rijec o nekakvom remek-i/ili-neshvacenom djelu. ovo je prvi put u mom zivotu ne razumijem sta sam gledao. zato sam i napisao da se osjecam kao idiot. cak sam poslije i googlao da otkrijem sta je pisac zelio reci. suvisno reci - nisam nasao.

hebote, pregledao sam bulumentu sranja trece kategorije, ali svaki je barem imao nit koju pratis. hebem ga ako one turske/spanske serije ne prate istu preko svekrvine zaove koja olajava njenu sestricnu kako se tare sa sinovcem od njenog sestrica bolje od ovoga. koji hurac se desava u ovom filmu?

STA? KAKO? ZASTO?
osjecam se kao idiot nakon gledanja (i ovaj put ne zbog potrosenog vremena, [kao zadnji put]), nego sto mi NISTA nije jasno. niti poenta, niti neki zaokret, niti metaforika. niki kurac...
Post Reply