BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Del_Boy1

#44151 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

choxnox wrote:Imam Moja TV Full + i ugovor na 2 godine mi istice nekad u septembru.

Pitanje: da li se za prebacivanje na novi isti paket (10+ mbita) treba otici do najblize podruznice ili se zahtjev moze poslati online?
Isto imao do juče, ja sam otišao do telekom centra i tamo zatražio promjenu paketa, odmah potpisao aneks ugovora i dok sam došao kući to je već bilo odrađeno. Ako to odradiš putem telefona postoji mogućnost da ćeš čekati montere da ti dođu kući sa tim istim aneksom ugovora koji moraš potpisat, pa zato mislim da je bolje da odeš lično na šalter i to odradiš nego da čekaš na njih.
mirza_15

#44152 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

crnivrag wrote:
semirsar wrote: Mislim da si fulio, ne moraju uopste gasiti analognu preko kablova, nek me neko demantuje ako grijesim
Analogni kabal uvijek mora postojati, jer se putem njega isporučuju usluge analogne TV, digitalne TV, telefona i interneta i iz tog razloga se plaća 15 KM za održavanje kablovske mreže.

A analogna ponuda sama po sebi ne mora postojati, tj. kanali putem analogne bi u budućnosti mogli biti ukinuti te bi se moglo preći na kompletno digitalno emitiranje, međutim i dalje će se sve usluge isporučivati putem koaksijalnog kabla.
Sto se tice same ponude analognih kanala, oni se mogu vrlo jednostavno blokirati. Potreban je obicni filter propusnik opsega. To se uci jos u srednjoj skoli :-) Samo im to nije u interesu ili iz nekog drugog razloga ne zele to da rade.
choxnox

#44153 Re: BHTelecom All About

Post by choxnox »

mirza_15 wrote:Nisam siguran. Probaj nazvati sa tog fiksnog koji je u sklopu mojatv, pripremi licnu kartu onoga na koga se vodi prikljucak, nazovi 1444 pa pitaj. Mada mislim da je potreban potpis, a nema potrebe za izlaskom na teren, pa vrlo lako moguce da ces ipak morati do najblizeg telecom shopa.
Del_Boy1 wrote:Isto imao do juče, ja sam otišao do telekom centra i tamo zatražio promjenu paketa, odmah potpisao aneks ugovora i dok sam došao kući to je već bilo odrađeno. Ako to odradiš putem telefona postoji mogućnost da ćeš čekati montere da ti dođu kući sa tim istim aneksom ugovora koji moraš potpisat, pa zato mislim da je bolje da odeš lično na šalter i to odradiš nego da čekaš na njih.
:thumbup:

Zahvaljujem obojici na odgovoru. Sutra mi je podruznica ionako usput, pa cu im ipak navratiti na noge.
semirsar

#44154 Re: BHTelecom All About

Post by semirsar »

mirza_15 wrote:
crnivrag wrote:
semirsar wrote: Mislim da si fulio, ne moraju uopste gasiti analognu preko kablova, nek me neko demantuje ako grijesim
Analogni kabal uvijek mora postojati, jer se putem njega isporučuju usluge analogne TV, digitalne TV, telefona i interneta i iz tog razloga se plaća 15 KM za održavanje kablovske mreže.

A analogna ponuda sama po sebi ne mora postojati, tj. kanali putem analogne bi u budućnosti mogli biti ukinuti te bi se moglo preći na kompletno digitalno emitiranje, međutim i dalje će se sve usluge isporučivati putem koaksijalnog kabla.
Sto se tice same ponude analognih kanala, oni se mogu vrlo jednostavno blokirati. Potreban je obicni filter propusnik opsega. To se uci jos u srednjoj skoli :-) Samo im to nije u interesu ili iz nekog drugog razloga ne zele to da rade.
Pa na to sam i mislio, dobro se sjecam polemike na temi upravo o tome i pravdanja da nejma mogucnosti kontrole korisnika da l gledaju tv ili ne :mrgreen:
mirza_15

#44155 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

To se jako jednostavno rjesava postavljanjem filtera na korisnicku liniju koji ce propustiti samo ono sto ide po frekvencijama na kojima radi internet, a ostalo blokirati.

P.S. Naravno, to se uradi u ormaricu provajdera gdje zavrsava korisnicka linija.
crnivrag

#44156 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote:To se jako jednostavno rjesava postavljanjem filtera na korisnicku liniju koji ce propustiti samo ono sto ide po frekvencijama na kojima radi internet, a ostalo blokirati.
To je OK, ko ne želi koristiti analognu TV, nego kažem u svakom slučaju se mora plaćati tih 15 KM koje naplaćuju za održavanje KKS mreže, jer su i sve ostale usluge (digitalna, telefon i internet) ovisne o signalima koji stižu koaksijalnim kablom.
semirsar

#44157 Re: BHTelecom All About

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
mirza_15 wrote:To se jako jednostavno rjesava postavljanjem filtera na korisnicku liniju koji ce propustiti samo ono sto ide po frekvencijama na kojima radi internet, a ostalo blokirati.
To je OK, ko ne želi koristiti analognu TV, nego kažem u svakom slučaju se mora plaćati tih 15 KM koje naplaćuju za održavanje KKS mreže, jer su i sve ostale usluge (digitalna, telefon i internet) ovisne o signalima koji stižu koaksijalnim kablom.
Zato i kazem da je postenije ljudima reci da se upotreba kabla placa 15 KM a ne se vaditi na neovlastenu upotrebu analogne tv kao sto to sad rade
sencobih

#44158 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

crnivrag wrote:
EP naplaćuje to održavanje oko 5KM, sarajevo gas 2KM.i vodovod nesto tako, a TM zalomio 15 maraka, aferim
mirza_15

#44159 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

crnivrag wrote:
Dobro, oni tako to zovu. U principu, originalna ideja je bila naplatiti analognu jer je isporucena gledao je ti ili ne. Znaci, koju god uslugu uzeo "u kablu" je i analogni signal koji nije nikako zasticen i koji mozes gledati na drugom tv-u npr. Tek kasnije je to upakovano kao odrzavanje kks.
Phosphorus

#44160 Re: BHTelecom All About

Post by Phosphorus »

Ja imam mojatv Full paket, i nemam pojma jesam li pod ugovorom trenutno. Jer sam nekada 2011 potpisao na 2 god. i ne sjećam se da sam više produživao..
Kakav je moj status, i hoće li za nas biti povećanja 10+? Trenutno imam 10Mbps..
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#44161 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

Prijavljen paket 1 :thumbup: Ali sam odjavio ovaj paket 100 jer ga ne iskoristimo :) Dodati jos 2 ultre da pricaju izmedju sebe i kompletirati racun :thumbup:
sencobih

#44162 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

un1ted wrote:Prijavljen paket 1 :thumbup: Ali sam odjavio ovaj paket 100 jer ga ne iskoristimo :) Dodati jos 2 ultre da pricaju izmedju sebe i kompletirati racun :thumbup:
Zadaj i jedan naj broj, upola cijene nabere se i tu koja markica
mirza_15

#44163 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Phosphorus wrote:Ja imam mojatv Full paket, i nemam pojma jesam li pod ugovorom trenutno. Jer sam nekada 2011 potpisao na 2 god. i ne sjećam se da sam više produživao..
Kakav je moj status, i hoće li za nas biti povećanja 10+? Trenutno imam 10Mbps..
To je sa upaljenim stb-om? Brzina ti je vec povecana. Mozda moze i vise (zavisno od stanja na liniji), ali adsl kao tehnologija je ogranicen po tom pitanju. Kako god, mozes nazvati 1444 i traziti vecu brzinu ako je moguce.
mirza_15

#44164 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

sencobih wrote:
un1ted wrote:Prijavljen paket 1 :thumbup: Ali sam odjavio ovaj paket 100 jer ga ne iskoristimo :) Dodati jos 2 ultre da pricaju izmedju sebe i kompletirati racun :thumbup:
Od kuce isplativije nazvati taj najbroj sa tog fiksnog nego sa ultre. Hem je cjena minute puno manja, hem je obracunska 1 sec. Ustvari, generalno je isplativije nazvati sa tog fiksnog nego sa ultre.
quarterback

#44165 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

krakatoa wrote:
Mada sam često đubre na forumu ali ustvari daleko je od toga :D
zato si u filter listi i da nisi poslao pp ne bih te ni vidio :lol:
Maharadza

#44166 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

sencobih wrote:
crnivrag wrote:
EP naplaćuje to održavanje oko 5KM, sarajevo gas 2KM.i vodovod nesto tako, a TM zalomio 15 maraka, aferim
I na kraju opet nude duo/trio pakete sa boljim odnosom uloženo/dobiveno nego konkurencija, zamisli crnjaka! :lol:

PS. A evo ni vi patriJote ne uzimate nešto manje; http://www.mojatv.ba/bih-basic.html gdje traže 13KM za svega 45 kanala dok TM barem nudi 65 kanala za 15KM http://telemach.ba/oec/televizija/analo ... televizija! Hajde mi sad' reci ko je ovdje zapravo "zalomio"? :P
smartXL

#44167 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

sencobih wrote:EP naplaćuje to održavanje oko 5KM, sarajevo gas 2KM.i vodovod nesto tako, a TM zalomio 15 maraka, aferim
U tih 15 KM su uracunata i prava za odredjeni broj kanala
sencobih

#44168 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

smartXL wrote:
sencobih wrote:EP naplaćuje to održavanje oko 5KM, sarajevo gas 2KM.i vodovod nesto tako, a TM zalomio 15 maraka, aferim
U tih 15 KM su uracunata i prava za odredjeni broj kanala
Sve je to ok, ali covjek hoce samo internet, sto da plaća i ta prava nekome ?
mirza_15

#44169 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Haj sada da ne brojim kanale:

Analogni vs digitalni signal
Sipak vs time shift
Sipak vs mogucnost integracije u mojatv moj izbor
15 vs 13 km.

A na tu konstataciju da su im bolji duo i trio paketi se grohotom smijem. Gpon fiberskim smijehom. Doduse imaju strasnu ponudu terminalnih uredjaja pod povoljnim uslovima i integrisane mobilne prikljucke sa besplatnim razgovorima u grupi i jos gratis mobilni internet.

Ali hajde. Od 01.06. ce te moci skinuti file za 5 minuta za koji je meni potrebno 7-8 i imacete dobar print screen za foruma sa fantomskim brzinama da se q. kako vam je veci nego kod ostalih (download naravno :lol: )
Last edited by mirza_15 on 06/05/2016 00:18, edited 1 time in total.
aladinosmic1

#44170 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

mašala 1800+ stranica :thumbup:
smartXL

#44171 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

sencobih wrote:Sve je to ok, ali covjek hoce samo internet, sto da plaća i ta prava nekome ?
Ako vec hoce brz net i jeftin, uzet ce ga u duo paketu, stb spakuje i to je to. Za 39,90 ce sad dobit 40/3, nema jeftinije.

KKS ce uvijek bit, i kad nekad ukinu analognu, pustit ce te kanale u digitalnoj...
mirza_15

#44172 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
sencobih wrote:Sve je to ok, ali covjek hoce samo internet, sto da plaća i ta prava nekome ?
Ako vec hoce brz net i jeftin, uzet ce ga u duo paketu, stb spakuje i to je to. Za 39,90 ce sad dobit 40/3, nema jeftinije.

KKS ce uvijek bit, i kad nekad ukinu analognu, pustit ce te kanale u digitalnoj...
Covjek je rekao da mu je dosta i 10-15 Mbps. Onda moze uzeti mojatv net za manje para (36 KM) sa brzinom do 25/1, a taj paket moze onda iskoristiti i za mojatv moj izbor, uvezati do 5 mobilnih prikljucaka koji ce dobiti po 500 MB mobilnog interneta i razgovore u grupi uz uspostavu poziva 0,05 KM.
gunner37

#44173 Re: BHTelecom All About

Post by gunner37 »

Mirza, ima li informacija u Bhtelecomu za Englesku premier ligu na arenama.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#44174 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

mirza_15 wrote:
sencobih wrote:
Od kuce isplativije nazvati taj najbroj sa tog fiksnog nego sa ultre. Hem je cjena minute puno manja, hem je obracunska 1 sec. Ustvari, generalno je isplativije nazvati sa tog fiksnog nego sa ultre.
Sa fixnog samo zovemo fixne. Rijetko smo u kuci a da telefoniramo ka mobilnim.
un1ted

#44175 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

gunner37 wrote:Mirza, ima li informacija u Bhtelecomu za Englesku premier ligu na arenama.
Kako mislis u telekomu? Pa SportKlub je dobio prava i cim bi se pocelo suskati interno da ce izgubiti, vec bi se pricalo o tome.
Locked