Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duh_sa_sjekirom wrote: ↑25/02/2020 11:20
Plaće su povećane svim savjetnicima a ne samo Dodikovim i sva tri člana PBiH su oko toga bila jedinstvena.
Pomogni ti meni, pomognut ću i ja tebi
Doduše, treba ljudima motivacije za naredne blokade i prijetnje.
Ovi Željkovi bi to povećanje trebali odvojiti za upisa u kakav air - soft klub. Barem da imaju kakvog terenskog iskustva kad je u pitanju ratovanje.
I da imaju feeling za rasklopiti repliku "kalaša" ili "M16 A1".
Kolinda wrote: ↑25/02/2020 08:32
Franjo izdrži, izraz idiotski puno govori o tebi i nije se lako nositi sa unutarnjim frustracijama. U nedostatku argumenata uvrede su jedino što preostaje tebi i takvima...
Kolega Kolinda,
nisu potrebni argumenti da bi se okvalifikovale izjave, tipa...
"HDZ BiH je glas razuma..."
"DČ je jedini političar koji se pridržava dejtonskog ustava..."
"Hrvati su najstariji narod..."
"Zemlja je ravna ploča..."
"Mlijeko je crne boje..."
Tvoji stavovi su tvoje vlasništvo. I tvoja kvalifikacija.
Evo i tebi jedan...
A jebi ga, nije do mene ako netko nije shvatio što je pjesnik htio reći sa 5 postova...
Kolinda wrote: ↑25/02/2020 08:32
Franjo izdrži, izraz idiotski puno govori o tebi i nije se lako nositi sa unutarnjim frustracijama. U nedostatku argumenata uvrede su jedino što preostaje tebi i takvima...
Kolega Kolinda,
nisu potrebni argumenti da bi se okvalifikovale izjave, tipa...
"HDZ BiH je glas razuma..."
"DČ je jedini političar koji se pridržava dejtonskog ustava..."
"Hrvati su najstariji narod..."
"Zemlja je ravna ploča..."
"Mlijeko je crne boje..."
Tvoji stavovi su tvoje vlasništvo. I tvoja kvalifikacija.
Evo i tebi jedan...
A jebi ga, nije do mene ako netko nije shvatio što je pjesnik htio reći sa 5 postova...
Hebiga, nisam ni Bakir, a ni Željko, pa da shvatam svu raskoš tvog pjesničkog talenta.
Nego drž' se ti pouzdanih koalicionih partnera SDA i DF.
Niko te neće tako dobro razumjeti i podržati, kao oni.
I tako,
Nije sišao niz Vraca, pa mu je koalicioni partner podigao plate.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je 3. februara 2020. godine zaključak kojim povećava plate radnicima Predsjedništva BiH, uključujući i savjetnike u kabinetima Željka Komšića, Milorada Dodika i Šefika Džaferovića.
dodatkom na platu od 20 odsto.
piše u zaključku koji potpisuje predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.
U praksi ovo znači da su Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović uvećali plate svojim šefovima kabineta za oko 600 KM s obzirom na to da šefovi kabineta članova Predsjedništva BiH bez dodatka od 600 KM primaju platu u iznosu od oko 3.000 KM, odnosno da su uvećali plaće svojim savjetnicima za oko 420 KM, jer savjetnici bez dodatka primaju oko 2.100 KM neto plaće.
Podsjećanja radi, Komšić, Dodik i Džaferović su odmah nakon preuzimanja dužnosti članova Predsjedništva BiH donijeli odluku kojom su povećali broj savjetnika, saradnika i administrativnog osoblja u svojim kabinetima.
povećali su broj savjetnika sa šest na deset, broj saradnika sa dva na četiri i broj administrativnog osoblja sa pet na osam.
bunk wrote: ↑26/02/2020 07:43
Jel to meksaju stavovi sdpa ka hdzu?
Kakve veze ima SDP sa činjenicom da Komšić diže plate i donosi odluke o proširenju savjetničkog osoblja koje njih trojica, sve ukupno, imaju više od engleske kraljice?
Je l' ovoj potez čini ovu zemlju funkcionalnijom, a njenu administraciju efikasnijom?
Banksy wrote: ↑25/02/2020 17:21
I tako,
Evo i kolega bunk je prokomentarisao ovaj Komsicev potez, doduse na drugoj temi:
bunk wrote: ↑26/02/2020 07:35
Znaci ko neke vlade na tk.
Agresivno zaposljavanje.
Jos da nije rijec o uhljebljavanju na budzet...
Taktika znana,isprobana ,na kraju opet nayebe realni sektor...
I tako,
Evo i kolega bunk je prokomentarisao ovaj Komsicev potez, doduse na drugoj temi:
Agresivno zaposljavanje.
Ja komentarisah kako je kiflina vlada kopirala jednu od vlada tk do u detalj,ko da su ih savjetovali pri uposljavanju ove hiljade sto neko gore spomenu.
A Komsic i 6 savjetnika ...njemu halalim i 20 savjetnika i njemu i Sefiku.
Zasad su tandem iz snova sto se tice interesa Drzave.
Kantone i serife koji misle vladati njima bih pak ukinuo u sekundi da se mene pita.
Parazitska nepotrebna tvorevina.
Meh,mogu misliti na sta bi licilo da tu sjede Flautar i Denis sa govedom.
I kako bi onda bacao smajlije druze prpa
Drzava Sarajevo,drzava tuzla,drzava bihac...e nece da moze..
Meni su ovi zeleni gori od ceta i uja. Od njih znas sta mozes ocekivati pa se i mozes koliko toliko pripremiti.
Ovi zeleni ti s ledja zabiju noz. Ne kontas sta te snadje.
Dok su jednom rukom ZA drzavu i patriotizam drugom nam prazne dzepove i kradu.
Control panel wrote: ↑26/02/2020 08:43Meni su ovi zeleni gori od ceta i uja. Od njih znas sta mozes ocekivati pa se i mozes koliko toliko pripremiti.
Ovi zeleni ti s ledja zabiju noz. Ne kontas sta te snadje.
Dok su jednom rukom ZA drzavu i patriotizam drugom nam prazne dzepove i kradu.
Sefik i komsic ko salah i mane. Cuj tandem iz snova
Ovi kolindini mozebitno bi zlonamjerno primjetili da su obojica muslimani. Mislim na tandem mane i salah
I tako,
Agresivno zaposljavanje.
Ja komentarisah kako je kiflina vlada kopirala jednu od vlada tk do u detalj,ko da su ih savjetovali pri uposljavanju ove hiljade sto neko gore spomenu.
Kantone i serife koji misle vladati njima bih pak ukinuo u sekundi da se mene pita.
A šta očekivati od stranačkog podanika nego da podržava kriminal i pljačku u režiji SDA i njihovih partnera i uhljebljavanje nepismenih idiota od strane Komšića i Džaferovića, kao i uhljebljavanje od strane drugih funkcionera SDA, DF i SBB.
bunk wrote: ↑26/02/2020 08:27
Tebi je neke stvari baš teško pojasniti. Tu ni nacrtna geometrija ne pomaže.
Čovjek diže platu 20% svima. Kako ovima koji se lafo bore za interes "države", tako i ovima koji se lafo bore za secesiju.
Sistem spojeni posuda. Nema tu crno-bijelo, bunče.
Izetbegović: BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i Republika Srpska
Izetbegović: BiH neće u NATO ako to ne žele Srbi i Republika Srpska
Znaci ne idemo u NATO.
De nam sad citiraj nesto sto je izjavljeno i sto se desilo a ti u to ne vjerujes.
Kao npr. "nema formiranja VM dok se ne posalje anp i aktivira MAP".
Mislim da je ova tvoja gore bila prije aktivacije MAP-a.
p.s.
Jel bi ti bilo draze da se pristupilo sa "Idemo u NATO a kome se ne svidja nek pali traktor"..mislim vi kao liberali u Sa imate poprilicno militantan pristup politici
bunk wrote: ↑26/02/2020 11:22
De nam sad citiraj nesto sto je izjavljeno i sto se desilo...
KADROVSKA RJEŠENJA
DF polako ulazi i u vlast na nivou FBiH: Imenovani novi članovi NO Elektroprivrede
Muhidin Zametica i Vanja Bajrami funkcioneri su Demokratske fronte. Zametica je član Predsjedništva DF-a, a Bajrami je bila kandidatkinja DF-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona na izborima 2016. godine.
bunk wrote: ↑26/02/2020 11:22
De nam sad citiraj nesto sto je izjavljeno i sto se desilo...
KADROVSKA RJEŠENJA
DF polako ulazi i u vlast na nivou FBiH: Imenovani novi članovi NO Elektroprivrede
Muhidin Zametica i Vanja Bajrami funkcioneri su Demokratske fronte. Zametica je član Predsjedništva DF-a, a Bajrami je bila kandidatkinja DF-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona na izborima 2016. godine.
Mani se ba kadroviranja,koja stranka ne kadrovira?
Nego de odgovori na post scriptum ako nije bad..
DF-ov vršilac dužnosti generalnog direktora Javne ustanove “Apoteke Sarajevo”
Iako još nije završena konkursna procedura
u mandatu v. d. direktora za manje od mjesec zaposlio je 21 radnika.