Sirija

Locked
Kikibombona

#44101 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

emillio estevez wrote:
Hajahjaj

Kako bosanski a ne hercegovacki

Dam ti muda rezati da je moje prezime vise bosansko nego tvoje.
Vukovic? :D

Potomak Vlatka Vukovica? :D :lol:

Bolnica

Image
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#44102 Re: Sirija

Post by emillio estevez »

hape wrote:Ti si bas glup covjece. Opet cu ti reci, ne truj ljude u Bosni, idi na index i tamo rise. Vozdra.
Opet da ti odgovorim.
Moje prezime starobosansko

I naravno prijavati cu te novokrumpiranog
insomnia78

#44103 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Bošnjak :lol:
emillio estevez

#44104 Re: Sirija

Kikibombona wrote:
emillio estevez wrote:
Hajahjaj

Kako bosanski a ne hercegovacki

Dam ti muda rezati da je moje prezime vise bosansko nego tvoje.
Vukovic? :D

Potomak Vlatka Vukovica? :D :lol:

Bolnica

Image

Slike su relativno stare ,, stakla cijela :mrgreen:
Challenger__

#44105 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

pjerino wrote:
Challenger__ wrote:
ISIL je proxy u koji su ugrađeni interesi nekoliko faktora, među njima i turski. Otud napad na Kurde.
To je glavni faktor.

Kurdi odnosno YPG je dobro znao da su oni na redu poslije pada Tabqe, činjenica je da su imali skoro 3 mjeseca da se pripreme, naravno s onim s čime su raspolagali. Naravno da ovo sve što se dešavalo oko Kobanea nije bilo unaprijed isplanirano ali je činjenica da je na kraju sve dobro ispalo po Kurde (u datim okolnostima. Evakuacija civilnog stanovništva je bila planirana, ali nije planirano da ISIS u roku dva tjedna uđe u grad, tako da je zadnjih par dana bila velika panika na granici sa Turskom. ISIS je vrlo lako na otvorenom prostoru probijao crte obrane sa samoubilačkim napadima I tenkovima, tih tenkova nije bilo puno ali Kurdi nisu imali ništa da ih zaustave.

Ops, to je nešto novo u ovom sirijskom ratu, zaštita civila, pa makar to nekima izgledalo kao bežanija ali glave su na ramenima (mogu samo zamisliti što bi im bradonje radili).
1+

Vrlo podsticajan upis.
dragma
Vozim: Pješe

#44106 Re: Sirija

Post by dragma »

emillio estevez wrote:
Kikibombona wrote:
Bolnica

Image

Image

Image
hape

#44107 Re: Sirija

Post by hape »

emillio estevez wrote:
hape wrote:Ti si bas glup covjece. Opet cu ti reci, ne truj ljude u Bosni, idi na index i tamo rise. Vozdra.
Opet da ti odgovorim.

Kakve veze ima tvoje starobosansko prezime kad mrzis Bosnu. A prijavi vala slobodno, nisam nista neistinito rekao. Pametnije ti je da se usutis jer propagiras ustasku politiku ovdje (bosnjacki jezik, herceg bosna itd). Vozdra ujo!
Kikibombona

#44108 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Posmatrajuci lica ovih vojnika iz bolnice ne mogu se oteti utisku da izgledaju neuporedivo pitomije od vjersko-fanaticnih zombija.... Nema one izopacenosti lica koju mrznja i zloba naprave.
Fantassin

#44109 Re: Sirija

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:Posmatrajuci lica ovih vojnika iz bolnice ne mogu se oteti utisku da izgledaju neuporedivo pitomije od vjersko-fanaticnih zombija.... Nema one izopacenosti lica koju mrznja i zloba naprave.
Normalni ljudi ... zele da zive a ne ko ovi bradati samo odsjec,ubit,zaklat a kad treba sabrati 2+2 onda je odgovor ja znam samo da postoji jedan Alah. :oops:
emillio estevez

#44110 Re: Sirija

hape wrote:
emillio estevez wrote:
Opet da ti odgovorim.

Kakve veze ima tvoje starobosansko prezime kad mrzis Bosnu. A prijavi vala slobodno, nisam nista neistinito rekao. Pametnije ti je da se usutis jer propagiras ustasku politiku ovdje (bosnjacki jezik, herceg bosna itd). Vozdra ujo!

Cmok

Haja
Daj mi postavi gdje propagiram Ustastvo i da sam mrzitelj Bosne i Hercegovine.

A sto se tice jezika , koji je jezik Bosnjaka izvan bih.
ioannes

#44111 Re: Sirija

Post by ioannes »

Ovi vojnici gore u Bolnici ako ništa imaju smisla za Humor...
cbrt

#44112 Re: Sirija

Post by cbrt »

Režima danas izgubio i Kufayr (javlja i Hadi a ja mu verujem)...divan kraj jedne nadasve sjajne kontraofanzive
video kao dokaz
https://www.youtube.com/watch?v=997dzMe ... e=youtu.be

Image

Image

Image

Još jedan video odatle
https://www.youtube.com/watch?v=i_Lo4OR ... e=youtu.be

Video koji prikazuje osvajanje kontrolnih punktova iznad Arihe
https://www.youtube.com/watch?v=VRZLKUx ... e=youtu.be
cbrt

#44113 Re: Sirija

Post by cbrt »

fosna2014 wrote:*#NDF source: #SAA/#NDF retook Fanar checkpoint at Jabal Arbaeen. #Idlib.
Isti kontrolni punkt koji su povratili juče...po sopstvenim vestima...uzgred
Mark ‏@markito0171 8m8 minutes ago
#Syria #Idlib Rebels killed 2 dozens #Assad-forces during failed attempt to regain destroyed Fanar barrier at #Ariha http://wikimapia.org/#lang=de&lat=35.80 ... 0&z=17&m=b
Last edited by cbrt on 14/05/2015 20:41, edited 1 time in total.
emillio estevez

#44114 Re: Sirija

ioannes wrote:Ovi vojnici gore u Bolnici ako ništa imaju smisla za Humor...

Kad im ne moze stici pomoc , mozda ih jedino to i drzi .
Neugodno i lose iskustvo.

Bio sam spomenuo da sam bio u okruzenju na neprijateljskom terenu, osim sto sam bio
Usran do grla i mislio da se necu izvuci .u jednom trenutku mi je postalo svejedno.
U doslovnom smislu su mi oko glave zujali meci , a bilo mi je bas svejedno.
Na tri stvari sam mislio ,kako ce biti mojim roditeljima, tko ce mi tadasnju djevojku odradjivati i kako mi se pije Coca Cola.
insomnia78

#44115 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Fantassin wrote:
Kikibombona wrote:Posmatrajuci lica ovih vojnika iz bolnice ne mogu se oteti utisku da izgledaju neuporedivo pitomije od vjersko-fanaticnih zombija.... Nema one izopacenosti lica koju mrznja i zloba naprave.
Normalni ljudi ... zele da zive a ne ko ovi bradati samo odsjec,ubit,zaklat a kad treba sabrati 2+2 onda je odgovor ja znam samo da postoji jedan Alah. :oops:
Hrabri momci u jako zajebanoj situaciji
Najiskrenije se nadam da ce se izvuci
cbrt

#44116 Re: Sirija

Post by cbrt »

Evo kako režimski propagandisti sami sebi skaču u usta po ko zna koji put
Elijah J. Magnier @EjmAlrai · 6h 6 hours ago
Fierce battle ongoing between #Hezbollah and #JN #AQ in Flita outskirt NOW. Many rebels wounded reached #Arsal hospital #Lebanon.
A evo i mape (njihove naravno)

Image
Kikibombona

#44117 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Sta ti nije jasno Cbrt?

Borbe se vode nedaleko od Flite gdje su i po ovoj mapi pozicionirani pobunjenici...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#44118 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

dragma wrote:
emillio estevez wrote:
Kikibombona wrote:
Bolnica

Image

Image

Image
Ovo nisu slike iz bolnice
snimljene su u damasku i služe u propagandne svrhe fašističkom režimu
cbrt

#44119 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:Sta ti nije jasno Cbrt?

Borbe se vode nedaleko od Flite gdje su i po ovoj mapi pozicionirani pobunjenici...

To nisu pobunjenici to je ISIS i ja po tom tvitu nemam pojma ko je drži (da li režim ili pobunjenici)...rebeli su udaljeni najmanje 10 km odatle i to vazdušnom linijom (po pro-režimskoj mapi koju su sami dali)...da ne govorim kako je po ovoj mapi Raas Al Marra pod kontrolom SAA a isti tviteraš je prekjuče slavodobitno ustvrdio kako je pola iste zauzeo Hezbolah (ovaj drugi Libanac juče tvrdi kako je Hezbolah na prilazima istoj što znači da je rebeli kontrolišu a na apsolutno svim mapama je prikazano obrnuto)...da ne govorimo kako se rebeli ladno kreću preko granice i čak leče u Arsalu (a Hezbolah ih opkolio i hermetički zatvorio)...Asadova propaganda je nešto najsmešnije što trenutno na netu postoji (osim možda Kikijevog talenta za rasuđivanje)... :mrgreen:
Last edited by cbrt on 14/05/2015 21:11, edited 1 time in total.
fosna2014

#44120 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

*#Palmyra (Tadmour) update: the Syrian Arab Army's 18th Tank Battalion has taken control of the Al-Sina'a District of the city.
dragma
Vozim: Pješe

#44121 Re: Sirija

Post by dragma »

japin_mutapi wrote: Ovo nisu slike iz bolnice
snimljene su u damasku i služe u propagandne svrhe fašističkom režimu
Ma to kralju..
Kikibombona

#44122 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ko je napisao da su pobunjenici hermeticki zatvoreni? Kakava glupost.... Jedino je napisano da su im presjecene logisticke rute u Zabadaniju. Da bi zatvorio Kalamun treba ti par desetina hiljada vojnika.

Falita je pod kontrolom SAA i Hezbolaha. U posljednjih nekoliko mjeseci su pobunjenici upadali par puta... Dakle, izuzetno nestabilan teren, gdje male i pokretljive skupine lako gerilski napadnu i uteknu.

Budi bez brige, sredit ce to Hezbolah.

Jabrud je danas slavio pobjede SAA i Hezbolaha..

Image
Challenger__

#44123 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Dio najaktuelnijeg govora Hassana Nasrallaha koji se odnosi na Siriju: O razlozima pada Idliba i Shughura, o propagandom ratu, o stanju u sirijskom društvu, o regionalnim i globalnim saveznicima i nastavku daljnje borbe...

Nakon ovog govora uslijedila je ofanziva Hezbollaha i SAA na Kalamun.
DuckZz

#44124 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote: Jabrud je danas slavio pobjede SAA i Hezbolaha..

Image
Slika je iz grada Al Nabk, no isti klinac
cbrt

#44125 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:Ko je napisao da su pobunjenici hermeticki zatvoreni? Kakava glupost.... Jedino je napisano da su im presjecene logisticke rute u Zabadaniju. Da bi zatvorio Kalamun treba ti par desetina hiljada vojnika.

Falita je pod kontrolom SAA i Hezbolaha. U posljednjih nekoliko mjeseci su pobunjenici upadali par puta... Dakle, izuzetno nestabilan teren, gdje male i pokretljive skupine lako gerilski napadnu i uteknu.

Budi bez brige, sredit ce to Hezbolah.

Jabrud je danas slavio pobjede SAA i Hezbolaha..

Image
Ovo ti napisa pre neki dan (pre nego sam se ja ozbiljnije zabavio asadovom propagandom o Kalemunu...i ne moran da čitam rebelske izveštaje uopšte, dovoljno je da sa n-tim delom mozga pročitam pro-asadistička proseravanja na tviteru pa da ih uhvatim u laži (doduše to ih baš i zabole, šta ih briga, lažu manje, lažu više, lažu sa senfom, lažu bez senfa...)
Kikibombona wrote:
Co0l wrote:Naravno da laze,vojnici Hezbolaha ne ginu a i kad ginu samo im komandanti ginu jer nemaju obicnih vojnika.
Imas li kakav komentar na ovu Saxxx-ovu reportazu sa Kalamuna? :D

Pa Cbrt se danima ubija da iskopa neku afirmativnu sliku sa Kalamuna ovih dana, ali mu nikako ne uspjeva.... Prati sve moguce tviter naloge i opet posteno priznaje da na propobunjenickim tviter profilima vlada celicna sutnja kada je u pitanju Kalamun.

I onda Saxxx dodje sa budalastinom na koju ti nemas nikakav komentar....

Hezbolah je pojeo Nusru i IF na Kalamunu. Sigurno da imaju gubitaka, ali to pobunjenici ne mogu zabiljeziti jer su u konstantnoj defanzivi/bjezaniji.

Ova mapa pokazuje kakvu su katastrofu dozivjeli i sta ih u narednom periodu ceka....

Image

Rascjepkani su su na tri dijela i tesko da im ima pomoci.
Sad odjednom težak teren, potrebno je desetine hiljada vojnika, gerilska taktika i slična opravdanja...nešto mi odjednom nisi siguran toliko u spektakularnu mega-giga, astonomsku, svetlosnu, međugalaktičku, interdimenzionalno ambormalno nezaustavljivu pobedu Hezbolaha na tom teško pristupačnom terenu...ko drži Ras Al Marru?
Locked