BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
black_noke

#44076 Re: BHTelecom All About

Post by black_noke »

Zna li neko je li se mogu uzimati mobiteli sa moja tv moj izbor? Ima li cjenovnik igdje ako moze?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44077 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

kema wrote:
AmirBaa wrote:
kema wrote:Da li postoji mogućnost da se gospoda iz telekoma smiluju i nama što koristimo samo internet povećaju brzinu
U mom slučaju se radi o 5 mb download i 384kb upload ili da kažemo adios telekom :run:
nama ostaje da se prebacimo na moju tv...
Znači,telekom adios..
Dovoljno je samo pogledati nove cijene paketa od npr.49km
-moja tv...internet 10 mb
-telemach..internet 40mb
Ova dva paketa koštaju isto,pa bi samo lud čovjek uzeo paket bh telekoma :izet:
:D ali što će ti 40
ja u firmi imam 50

stranice se otvaraju malo brže :D i to je to... jedino ako se ne baviš nekim profi poslom...
sinoć sam skinuo 3 filma... na brzini samo 5

ja sam mijenjao provajdera jer zaista nisam imao interneta i kablovske često :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44078 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

wtf tako mi i treba

Ukoliko ste korisnik Moja TV Full + paketa i imate ugovorni odnos sa obaveznim trajanjem, nastavljate sa korištenjem vašeg Moja TV Full + paketa do isteka ugovornog odnosa, po već ugovorenim uslovima. Nakon isteka trajanja postojećeg ugovora, vaš paket će automatski biti migriran na novi paket Moja TV Full.

a ja potpiso u aprilu znači dvije godine ću čekati ubrzanje :D bez odlaska za promjenom paketa :arrow: :mrgreen: :sax:
zippoo87

#44079 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

direkcija TK je izgleda totalno zakazala
evo i peti dan u maju i brzine i dalje iste...pa je li to toliko komplikovano povecati brzine na DSLAMu jebemu
ja jucer zvao na 1444 i javi se neka po glasu mladja djevojka,jadnica nema veze ni o cemu,pita me da li se konektujem na net preko kabla ili wifi hahah
reko kakve to ima veze ,brzina mi nije povecana a najavljeno da ce biti 1.5. ,kaze onda evo prijaviti cu ti smetnje :D
reko nemam ja nikakvih smetnji ali prijavi,mozda me kontaktira neko ko se razumije u ovo,ona suti i ja prekinuo :D

cirkus zivi :D
radiostar

#44080 Re: BHTelecom All About

Post by radiostar »

Black swan wrote:wtf tako mi i treba

Ukoliko ste korisnik Moja TV Full + paketa i imate ugovorni odnos sa obaveznim trajanjem, nastavljate sa korištenjem vašeg Moja TV Full + paketa do isteka ugovornog odnosa, po već ugovorenim uslovima. Nakon isteka trajanja postojećeg ugovora, vaš paket će automatski biti migriran na novi paket Moja TV Full.

a ja potpiso u aprilu znači dvije godine ću čekati ubrzanje :D bez odlaska za promjenom paketa :arrow: :mrgreen: :sax:
"Od 1.5.2016. godine imate mogućnost da i prije isteka obaveznog trajanja ugovora izvršite promjenu paketa i odaberete vama odgovarajući paket iz nove ponude moja TV paketa. Promjena paketa na Moja TV Full ili veći moja TV paket je besplatna!"

citaj do kraja labudane
papebih

#44081 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Optika mi dosla u dnevni ali nije spojena sa modemom (inbox imam). Mogul ja sam odavde do inboxa dovest net i kojim kablom, jer momak koji je uradio zavrsne spojeve optike nije siguran sta dalje?

Image
kakaljin

#44082 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

papebih wrote:Optika mi dosla u dnevni ali nije spojena sa modemom (inbox imam). Mogul ja sam odavde do inboxa dovest net i kojim kablom, jer momak koji je uradio zavrsne spojeve optike nije siguran sta dalje?

Image
Doce ti drugi monteri koji ce te spojiti na mrezu.
ing-ecc

#44083 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

papebih wrote:Optika mi dosla u dnevni ali nije spojena sa modemom (inbox imam). Mogul ja sam odavde do inboxa dovest net i kojim kablom, jer momak koji je uradio zavrsne spojeve optike nije siguran sta dalje?

Image
imaš li optički patchcord da spojiš utičnicu i Innbox?? Znaš li konfigurisati modem?
Ako je oba puta DA onda može i internet proraditi. :D
I ako mogu informacije o kojem je objektu riječ? na PM ako želiš
niho92

#44084 Re: BHTelecom All About

Post by niho92 »

zippoo87 wrote:direkcija TK je izgleda totalno zakazala
evo i peti dan u maju i brzine i dalje iste...pa je li to toliko komplikovano povecati brzine na DSLAMu jebemu
ja jucer zvao na 1444 i javi se neka po glasu mladja djevojka,jadnica nema veze ni o cemu,pita me da li se konektujem na net preko kabla ili wifi hahah
reko kakve to ima veze ,brzina mi nije povecana a najavljeno da ce biti 1.5. ,kaze onda evo prijaviti cu ti smetnje :D
reko nemam ja nikakvih smetnji ali prijavi,mozda me kontaktira neko ko se razumije u ovo,ona suti i ja prekinuo :D

Uvijek bili i ostali najgori, a sumnjam da ce se ista popraviti i u narednim godinama :-D
Dr_Help
BHTelecom podrška

#44085 Re: BHTelecom All About

Post by Dr_Help »

kema wrote:
AmirBaa wrote:
kema wrote:Da li postoji mogućnost da se gospoda iz telekoma smiluju i nama što koristimo samo internet povećaju brzinu
U mom slučaju se radi o 5 mb download i 384kb upload ili da kažemo adios telekom :run:
nama ostaje da se prebacimo na moju tv...
Znači,telekom adios..
Dovoljno je samo pogledati nove cijene paketa od npr.49km
-moja tv...internet 10 mb
-telemach..internet 40mb
Ova dva paketa koštaju isto,pa bi samo lud čovjek uzeo paket bh telekoma :izet:
Ni Telemach nece pustiti 40mb na nekim lokacijama gdje to nije moguce , dok npr telekom gdje je moguce puste 25+ . tako npr pise brzina 10 mb + meni kad su pustili sada moja tv net 10 mega , sad mi je download 30 mega vise nego sto mi pise po paketu :)
KurtaLN79

#44086 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

niho92 wrote:

Uvijek bili i ostali najgori, a sumnjam da ce se ista popraviti i u narednim godinama :-D
ja danas opt na 1444 pokusao zahtjev podnjet za dodatni paket 1 s covjekom prico 20 minuta, nesto im aplikacija ne radi a neki dan mi isto tako bilo na salteru u lukavcu.
kema

#44087 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

:D ali što će ti 40
ja u firmi imam 50

stranice se otvaraju malo brže :D i to je to... jedino ako se ne baviš nekim profi poslom...

I meni je dosta 10 mb ali neću iz principa da ostajem na telekomu radi njihova ciganluka
Nakon toliko godina sjetili se da u moja tv povećaju brzinu sa 5 na 10mb i odmah poskupili tu uslugu
Pametnjakovići,tako se to ne radi...ugledajte se na druge,ako ne znate
A,što se tiče brzine downloada/uploada,nikad je ne može biti previše :D
krakatoa

#44088 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

kema wrote::D ali što će ti 40
ja u firmi imam 50

I meni je dosta 10 mb ali neću iz principa da ostajem na telekomu radi njihova ciganluka
Nakon toliko godina sjetili se da u moja tv povećaju brzinu sa 5 na 10mb i odmah poskupili tu uslugu
Čuj padobranca iz Telemacha :lol: . Providan si stari... Niko nije ništa poskupio već je drastično pojefinila usluga. Ublehe zadrži sa sebe.
kema

#44089 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

tako mi je svaki put kad ih zovnem :lol: :lol: :lol:
mirza_15

#44090 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Nije brzina povecana na 10 Mbps. Povecana je na 10+ sto je i 25 Mbps ako postoji tehnicka mogucnost.

Full je bio skoro 60 KM. Novi full je 49 KM.
kema

#44091 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

krakatoa wrote:
ja u firmi imam 50

Čuj padobranca iz Telemacha :lol: . Providan si stari... Niko nije ništa poskupio već je drastično pojefinila usluga. Ublehe zadrži sa sebe.
čuj padobranac :lol: :lol:
ama jok jarane,koristim samo internet od telekoma i ako neće povećati brzinu bio bih budala da i dalje koristim njihove usluge
Ja ne znam gdje ti vidiš ikakvo pojeftinjenje usluga
malo je povećana brzina neta,dodane neke gluposti,i to je to
Navesti ću ti samo jedan primjer gdje je usluga koštala 45.63 km,a sada je 49 km
mirza_15

#44092 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ta usluga je naplacivala prezentaciju broja pozivaoca. Ta ponuda je naplacivala uapostavu poziva prema brojevima bh telecoma. Ta ponuda nije imala najbroj u mobilnoj mrezi. Ta ponuda nije imala mogucnost uzimanja paketa1, paketa2, paketa 100. Ta ponuda nije imala mojatv moj izbor koji je apsolutni hit. Ali eto. Ti si upratio da je usluga koja kosta 49,90 bolja jer od 01.06., kao odgovor na ponudu bh telecoma povecava brzinu sa 25 na 40 Mbps.
kema

#44093 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

mirza_15 wrote:Nije brzina povecana na 10 Mbps. Povecana je na 10+ sto je i 25 Mbps ako postoji tehnicka mogucnost.

Full je bio skoro 60 KM. Novi full je 49 KM.
cijena je bila 59.67,a sada je 59
cijena drugog full paketa je bila 45.63,a sada je 49
tako barem stoji ovdje http://www.mojatv.ba/promjene-paketa.html
krakatoa

#44094 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

kema wrote:
krakatoa wrote:
ja u firmi imam 50

čuj padobranac :lol: :lol:
ama jok jarane,koristim samo internet od telekoma i ako neće povećati brzinu bio bih budala da i dalje koristim njihove usluge
Ja ne znam gdje ti vidiš ikakvo pojeftinjenje usluga
malo je povećana brzina neta,dodane neke gluposti,i to je to
Navesti ću ti samo jedan primjer gdje je usluga koštala 45.63 km,a sada je 49 km
Da ali šta dobijaš. Dobijaš benefite mnogo veće koje je imao i premi paket tako da ti nije poskupljenje već pojeftinjenje.
mirza_15

#44095 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

U tom od 59 ima 100 minuta prema bh telecomu za 10 KM uz obracunsku od 1 sec sto je puno bolje od onoga sto je bilo, a to je dodatni paket koji mozes odjaviti, pa ponovo uzeti kada ti zatreba bez ikakvih obaveza.

Hoces li relativizovati i mojatv moj izbor?
quarterback

#44096 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

i sad zovem da vidim na kojem sam uopste paketu i da odjavim tih 10 maraka kad ono vas poziv ne moze biti proslijedjen

:lol:
krakatoa

#44097 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

mirza_15 wrote:Ta usluga je naplacivala prezentaciju broja pozivaoca. Ta ponuda je naplacivala uapostavu poziva prema brojevima bh telecoma. Ta ponuda nije imala najbroj u mobilnoj mrezi. Ta ponuda nije imala mogucnost uzimanja paketa1, paketa2, paketa 100. Ta ponuda nije imala mojatv moj izbor koji je apsolutni hit. Ali eto. Ti si upratio da je usluga koja kosta 49,90 bolja jer od 01.06., kao odgovor na ponudu bh telecoma povecava brzinu sa 25 na 40 Mbps.
Cjepidlačenje moj Mirza. Imam tonu poznanika koji bi prihvatili brzinu i 1MBit i odrekali se svih pogodnosti za 10 feninga manji račun. Ciganisanje
krakatoa

#44098 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

quarterback wrote:i sad zovem da vidim na kojem sam uopste paketu i da odjavim tih 10 maraka kad ono vas poziv ne moze biti proslijedjen

Imaš PP
KurtaLN79

#44099 Re: BHTelecom All About

Post by KurtaLN79 »

The Realist wrote:
bumerangss wrote: I ja se slazem sa ovim da je programska ponuda stvar ukusa. Npr meni SK ne treba, ali zato mi treba premijer liga i uživao sam u prenosu derbija , dok ste vi zadnjih 5 minuta vrištali, ne zbog pobjede želje nego sto niste imali sta gledati :D
blokirali smo vam live stream :run:
Nema tu stvar ukusa ništa s tim. Uzmeš i prebrojiš svaku vrstu kanala, šta koji daje i doneseš zaključak i tu je jasno. Ti možeš reći da je između SK i Arena stvar ukusa, ali suštinski to su po 3-4 sportska kanala i na relativno isto se svede, ali ako pogledamo dokumentarne kanale, kanale za djecu, HD kanale uopšte nema rasprave. Ne znam zašto svi kada pričaju o kanalima samo o Arenama i SK pričaju?

Ostanu filmski, gdje se može reći stvar ukusa, mada..... (imao sam oboje, vidim i moje kad dođu šta i kako gledaju, mada istina, oni nemaju FOX kanale, nego Cinestar).

Ali kao što rekoh i više se plaća kod Telemacha sve.
Evo meni što se tiče ovih kanala treba moja tv radi bht premijer lige, arene liga šampiona i liga evrope i talijanska liga sk mi isto tako treba radi engleza (trenutno sa strimova ga kupim -kodi) od ostalih kanala HBO, FOX, Nickelodeon i Nick jr. to je sve što se gleda kod mene kući, ali recimo fiksni telefon malte ne 24h u funkciji imam i pretplatu mini 15 jednu ultru tako da je sad meni ovaj moj izbor ekstra rješenje. i TM ne znam kakvu da ponudu ima nemoze mi pomoc a da ne pricam da sam u toku ovih godina imao i uzimao preko telekoma 10+ uređaja, trenutno laptop, lgg3 i lumiu640 i ekstra mi je to povoljno. znaci nije tu u pitanju stvar ukusa nego sta ti zelish od usluge. a drugo telemach i nema neku infrastrukturu po mojoj mahali ustvari nema nikakvu i nevele mi bacat kablo s bandere kroz prozor,bez uvrede svima.
quarterback

#44100 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

krakatoa wrote:
quarterback wrote:i sad zovem da vidim na kojem sam uopste paketu i da odjavim tih 10 maraka kad ono vas poziv ne moze biti proslijedjen

Imaš PP
sta reci, svaka cast :thumbup:
Locked