BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#44051 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

bumerangss wrote:[
I ja se slazem sa ovim da je programska ponuda stvar ukusa. Npr meni SK ne treba, ali zato mi treba premijer liga i uživao sam u prenosu derbija , dok ste vi zadnjih 5 minuta vrištali, ne zbog pobjede želje nego sto niste imali sta gledati :D
blokirali smo vam live stream :run:
Jeste blokirali na youtube , ali niste na jos 4 linka koja i dan danas savrseno rade kad su ove utakmice u pitanju :mrgreen:
REDDEVILS

#44052 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

mirza_15 wrote:
REDDEVILS wrote:Evo sad sam podnio zahtjev za dodatni paket 1 i kaze moram sacekati nekoliko dana da provjere TM. :D

Paket 1 vam omogućava surfanje po brzinama 30+/2 Mbps uz dodatne TV pakete Moja TV HD i Pink +.

Cijena 10 KM mjesečno

Line Mode ADSL2+ Line State Show Time
Line Up Time Duration 00:12:14:48 System Up Time 00:12:15:14
Line Downstream Rate 21500 Line Upstream Rate 764
Latency Type Fast Line Coding Trellis On
Noise Margin 9.9 Line Attenuation 5.0
Output Power 11.5 Attainable Line Rate 27400
Line Up Count 1 Status No Defect
Nadam se da ce mi zamjeniti za VDSL modem jer ovaj ZTE nece moci.
Ako ti daju tehnicku mogucnost dace ti i VDSL modem jer ne moze drukcije.
Koliko vremena treba da se dobije tehnička mogućnost. Ja se nadam da neće biti problema jer sam oko 200 metara udaljen od centrale :bih:
The Realist

#44053 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

bumerangss wrote: I ja se slazem sa ovim da je programska ponuda stvar ukusa. Npr meni SK ne treba, ali zato mi treba premijer liga i uživao sam u prenosu derbija , dok ste vi zadnjih 5 minuta vrištali, ne zbog pobjede želje nego sto niste imali sta gledati :D
Nema tu stvar ukusa ništa s tim. Uzmeš i prebrojiš svaku vrstu kanala, šta koji daje i doneseš zaključak i tu je jasno. Ti možeš reći da je između SK i Arena stvar ukusa, ali suštinski to su po 3-4 sportska kanala i na relativno isto se svede, ali ako pogledamo dokumentarne kanale, kanale za djecu, HD kanale uopšte nema rasprave. Ne znam zašto svi kada pričaju o kanalima samo o Arenama i SK pričaju?

Ostanu filmski, gdje se može reći stvar ukusa, mada..... (imao sam oboje, vidim i moje kad dođu šta i kako gledaju, mada istina, oni nemaju FOX kanale, nego Cinestar).

Ali kao što rekoh i više se plaća kod Telemacha sve.
made_in_sarajevo

#44054 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

escobar__ wrote:Opet malo bez razloga komplikuju stvar i sebi prave dodatni posao iako za tim nema potrebe.

Podnio sam zahtjev za objedinjavanjem usluga (netFlat + Phone je bilo, sad ide na Full) i tražio uz to dodatni paket 1 da bih dobio informaciju da to mogu tražiti tek nakon što objedinjavanje usluga bude realizovano.

I što su "u cugu" mogli pustit potreban bandwidth za sve to, prvo će pustit za Full koliko već treba, a onda će ponovo radit na mojim profilima kad podnesem zahtjev za tim dodatnim paketom. Samo džaba komplikuju jbt..
Mora se kod nas vazda sve dva puta raditi. Zamisli koji.bi to sok bio za pola.neradnika u telekomu da im se kaze da sve to odrade odjednom :D
bumerangss

#44055 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

The Realist wrote:
bumerangss wrote: I ja se slazem sa ovim da je programska ponuda stvar ukusa. Npr meni SK ne treba, ali zato mi treba premijer liga i uživao sam u prenosu derbija , dok ste vi zadnjih 5 minuta vrištali, ne zbog pobjede želje nego sto niste imali sta gledati :D
Nema tu stvar ukusa ništa s tim. Uzmeš i prebrojiš svaku vrstu kanala, šta koji daje i doneseš zaključak i tu je jasno. Ti možeš reći da je između SK i Arena stvar ukusa, ali suštinski to su po 3-4 sportska kanala i na relativno isto se svede, ali ako pogledamo dokumentarne kanale, kanale za djecu, HD kanale uopšte nema rasprave. Ne znam zašto svi kada pričaju o kanalima samo o Arenama i SK pričaju?

Ostanu filmski, gdje se može reći stvar ukusa, mada..... (imao sam oboje, vidim i moje kad dođu šta i kako gledaju, mada istina, oni nemaju FOX kanale, nego Cinestar).

Ali kao što rekoh i više se plaća kod Telemacha sve.

Ali razumi da ima nas koji su uzeli Moja TV samo zbog free fiksnih poziva jer imam brojnu rodbinu a svi smo u Sa i volimo se cesto cuti, zatim zbog time shifta kojeg telemah tek uvodi a na moja tv je bio od samog pocetka prvo samo na BHT pa poslije su uvodili na druge kanale i ima nas koji gledamo samo 7 8 kanala, npr ja sam uvrstio u omiljene kanale BHT FTV HAYAT TVSA OBN PINK FaceTV TV1 i HTR1 i nista drugo ne gledam nikad, osim u trenutcima samoce pogledam 18+ :D
The Realist

#44056 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

bumerangss wrote: Ali razumi da ima nas koji su uzeli Moja TV samo zbog free fiksnih poziva jer imam brojnu rodbinu a svi smo u Sa i volimo se cesto cuti, zatim zbog time shifta kojeg telemah tek uvodi a na moja tv je bio od samog pocetka prvo samo na BHT pa poslije su uvodili na druge kanale i ima nas koji gledamo samo 7 8 kanala, npr ja sam uvrstio u omiljene kanale BHT FTV HAYAT TVSA OBN PINK FaceTV TV1 i HTR1 i nista drugo ne gledam nikad, osim u trenutcima samoce pogledam 18+ :D
Da, kao što rekoh, moja punica gleda IC Kakanj, ili kako već, ali ne govorimo o tome, generalno gledajući ponuda kanala je bolja tamo. Nisam telefon ni spominjao, iako ga ima i tamo i mislim da razlika nije velika, ali suštinski je bolja ponuda kod telekoma, plus mobilna što može biti uključena (vidiš i ovdje, meni to nije nikakva prednost, ništa mi ne znači, ali objektivno glednao jeste prednost :) ), timeshift je naravno prednost Telekoma (isto stvar koja nije stvar ukusa, nego je jednostavno prednost, makar ga nikada ne koristio :D), ali eto, rješava se i to, hvala Bogu (mislim hvala Bogu radi nas korisnika :D).
rizibizi

#44057 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

Ne branim nikoga, sve sam probao, kod svih dostupnih na KS bio i niko me do sada osim Telemacha nije dva puta sam od sebe kontaktirao u prvih mjesec dana koristenja usluge da me pita kako sam i jesam li zadovoljan uslugom, prvi put par dana nakon sto su tehnicari pustili uslugu, a drugi put nakon sto je prosao mjesec kako sam njihov korisnik. Sta to znaci, to znaci da se ljudi taman i proforme interesuju za customer experience i posvecuju paznju svakom korisniku stvarajuci pri tome osjecaj pripadnosti i zadovoljstva korisnika.
sencobih

#44058 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

rizibizi wrote:Ne branim nikoga, sve sam probao, kod svih dostupnih na KS bio i niko me do sada osim Telemacha nije dva puta sam od sebe kontaktirao u prvih mjesec dana koristenja usluge da me pita kako sam i jesam li zadovoljan uslugom, prvi put par dana nakon sto su tehnicari pustili uslugu, a drugi put nakon sto je prosao mjesec kako sam njihov korisnik. Sta to znaci, to znaci da se ljudi taman i proforme interesuju za customer experience i posvecuju paznju svakom korisniku stvarajuci pri tome osjecaj pripadnosti i zadovoljstva korisnika.
Odvadi malo
bumerangss

#44059 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

rizibizi wrote:Ne branim nikoga, sve sam probao, kod svih dostupnih na KS bio i niko me do sada osim Telemacha nije dva puta sam od sebe kontaktirao u prvih mjesec dana koristenja usluge da me pita kako sam i jesam li zadovoljan uslugom, prvi put par dana nakon sto su tehnicari pustili uslugu, a drugi put nakon sto je prosao mjesec kako sam njihov korisnik. Sta to znaci, to znaci da se ljudi taman i proforme interesuju za customer experience i posvecuju paznju svakom korisniku stvarajuci pri tome osjecaj pripadnosti i zadovoljstva korisnika.
To je za mene vec presera.anje, ja bih ih otjerao odakle su dosli jer mi remete mir. Sta me ima zvati ako mi je sve ok. Eto vidi par postova prije da sam pohvalio bhtelecom jer sam juce prijavio da ne radi time shift na tvsa i jutros u 7 vidim da radi a oni su me u 8:15 zvali da pitaju je li sad ok i po mom misljenju ni to nisu morali jer cim opet ne zovem to znaci da je ok.

Ali da me neko dva puta u mjesecu zove da pita jesam li zadovoljan a ja nisam prijavio nikakav problem, to je za mene uznemiravanje! :roll:
The Realist

#44060 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

sencobih wrote:
Odvadi malo
Ne znam je li praksa, ali i mene su zvali da provjere oko usluga. Doduše, mene su jednom zvali (zvali su me još jednom prije toga, ali nisam znao da su oni, no ne znam radi čega su zvali).
aladinosmic1

#44061 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

The Realist wrote:
sencobih wrote:
Odvadi malo

Ne znam je li praksa, ali i mene su zvali da provjere oko usluga. Doduše, mene su jednom zvali (zvali su me još jednom prije toga, ali nisam znao da su oni, no ne znam radi čega su zvali).

ljudima predobra usluga pa niko ne prijavljuje kvarove
pa oni onda zovu da pitaju jel sve uredu,
:twisted:
skupljac_zeljeza

#44062 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

Još nikakvih promjena. Treba li nazvati ili i dalje strpljivo čekati?
exwizzard

#44063 Re: BHTelecom All About

Post by exwizzard »

Samo zovi
BarbaDue

#44064 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Jock...neka čeka. I ja čekam...
skupljac_zeljeza

#44065 Re: BHTelecom All About

Bio sam na Moja TV Full i da li mogu sada izbaciti Paket 100, a dodati Paket 1 ili mora ostati i Paket 100?
pepeljara

#44066 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Jel se uz s7 dobije vr?
mirza_15

#44067 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

skupljac_zeljeza wrote:Bio sam na Moja TV Full i da li mogu sada izbaciti Paket 100, a dodati Paket 1 ili mora ostati i Paket 100?
Mozes izbaciti paket 100. Paket1 mozes uzeti ako postoji tehnicka mogucnost.
ing-ecc

#44068 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

skupljac_zeljeza wrote:Bio sam na Moja TV Full i da li mogu sada izbaciti Paket 100, a dodati Paket 1 ili mora ostati i Paket 100?
sve su dodatni paketi, 100 min 10 KM, paket I i paket II, tako da sam korisnik bira šta želi, podnosi zahtjev za aktivaciju ili deaktivaciju
skupljac_zeljeza

#44069 Re: BHTelecom All About

@mirza& @ingg thnx.
supercali

#44070 Re: BHTelecom All About

Post by supercali »

Inzinjeru imam midi 30 i akciju 200% do sljedeceg mjeseca i uz to imam onaj internet giga 13 maraka mflat 1 ili kako se vec zove
Hoce li automatski sljedeci mjesec ukinuti taj mflat i ostaviti samo midi 30 jer je sada u taj paket ukljucena giga tako da mi to dodje isto kao da sam na akciji 200% ili moram odjavljivati ovaj mflat da ne bi placao jos jednu gigu
ing-ecc

#44071 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

supercali wrote:Inzinjeru imam midi 30 i akciju 200% do sljedeceg mjeseca i uz to imam onaj internet giga 13 maraka mflat 1 ili kako se vec zove
Hoce li automatski sljedeci mjesec ukinuti taj mflat i ostaviti samo midi 30 jer je sada u taj paket ukljucena giga tako da mi to dodje isto kao da sam na akciji 200% ili moram odjavljivati ovaj mflat da ne bi placao jos jednu gigu
Respo tebi ćemo dodati još jedan mNetmflat :D jer ti si za tih mega-sega-giga :lol:
(a svakako ćeš ukinuti tu dodatnu gigu :) )
kema

#44072 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

Da li postoji mogućnost da se gospoda iz telekoma smiluju i nama što koristimo samo internet povećaju brzinu
U mom slučaju se radi o 5 mb download i 384kb upload ili da kažemo adios telekom :run:
AmirBaa

#44073 Re: BHTelecom All About

Post by AmirBaa »

kema wrote:Da li postoji mogućnost da se gospoda iz telekoma smiluju i nama što koristimo samo internet povećaju brzinu
U mom slučaju se radi o 5 mb download i 384kb upload ili da kažemo adios telekom :run:
nama ostaje da se prebacimo na moju tv...
kema

#44074 Re: BHTelecom All About

Post by kema »

AmirBaa wrote:
kema wrote:Da li postoji mogućnost da se gospoda iz telekoma smiluju i nama što koristimo samo internet povećaju brzinu
nama ostaje da se prebacimo na moju tv...
Znači,telekom adios..
Dovoljno je samo pogledati nove cijene paketa od npr.49km
-moja tv...internet 10 mb
-telemach..internet 40mb
Ova dva paketa koštaju isto,pa bi samo lud čovjek uzeo paket bh telekoma :izet:
The Realist

#44075 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Konačno sam dobio listu timeshift kanala kod Telecoma :D.
Locked