BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#44026 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

bumerangss wrote:Mensecini da je telemach reagovao na ova poboljsanja moja tv pa su i oni digli brzine, vidi raspisali se na njihovoj temi 8-)
Ocekivano. Kada su nasi napravili ovu ponudu bukvalno su rekli da ocekuju reakciju Telemach-a i da ocekuju ili povecanje brzina ili kozmeticke promjene cijena. Desila se promjena brzina.

Sada imas opciju da razmislis igra li ti ulogu razlika izmedju 50/2 i 80/4 npr. za iste pare ili su ti vaznije pogodnosti na mobilnoj telefoniji, mogucnost kupovine terminalne opreme po povoljnim uslovima, jedinstven racun, bez uspostave prema brojevima BH Telecoma (daleko vise korisnika).....

Ja nemam dileme sta je meni i generalno porodicnim ljudima vaznije. To sto ce neko skinuti film 5 minuta prije mene, raditi stream necega i sl. mi uopste ne igra ulogu. Tacnije, ja i ne koristim internet za te stvari. 80/4 vs 50/2 za 95% korisnika ne pretstavlja nikakvu razliku. Ima jos jedna stvar, ali je samo na nivou sumnje i nekih indicija, ali ne zelim da se bavim spekulacijama pa cu za sada to presutiti.

Samo su im nazivi sega. GPON i fiber :lol: :lol: :lol: Trebali su jos samo napisati FTTH :lol: Fataju raju na marketinske folove, a fiber u stanu jos ni jedan njihov korisnik nije vidio.
mirza_15

#44027 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

xeksor wrote:Evo i ja sad stigao sa saltera. Ono je uzas, ajd sto radnice nisu uopste pripremljene za to, al na tri saltera tri različite priče.Prvo da kazem da imam Premi paket pod ugovorom jer sam u junu uzeo laptop. Odem na salter objasnim sve . kako sam uz račun za premi pakete dobio ponudu koji zamjenski paket da koristim gdje mi je ponuđeno da premi paket mjenjam ful moja tv + misi 30 + dodatni paket 1, to objasnim i pokazem gospođi na salteru ona mi kaze da sad samo mogu raslanit premi paket na ful i midi 30 a posle da ubacujem nove komponnte i moj izbor. ja joj kazem pa kako ću posle jer ako uzemem taj dodatni paket 1 moraće mi se onda dodjelit vdsl modem jel će bruina ić do 50 mbit. ona kaze za sada moze u aplikaciji samo ovo i morat ću platit razliku za laptio između premi i ful. ja joj kazem i pokazem obrazac da pise ako pređem na gore navedeni paket asimlirana usluga ostaje po istoj cijeni. ona kaze nemoze tako samo ces morat jednokratno platit. na karaju mi je uradila samo rasčlanjivanje na ful paket i midi 30 i čekam onda da prijavim te dodatne pakete i moj izbor
Sve je tako kako si ti shvatio.

Trenutno se jos uvijek ne radi mojaTV moj izbor. Trebala ti je uzeti podatke, pa te ona ili neko drugi kontaktirati kada bude bilo moguce. Za paket1 se mora ispitivati tehnicka mogucnost. Trebalo bi da moze odmah mojaTV full i midi 30. Cijena asemblirane usluge bi trebala ostati ista, ali za paket1 se prvo mora ispitati tehnicka mogucnost. Kome se ne zuri bolje da saceka jos malo dok se i salterski radnici malo uhodaju :mrgreen:
xeksor

#44028 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

mirza_15 wrote:
xeksor wrote:Evo i ja sad stigao sa saltera. Ono je uzas, ajd sto radnice nisu uopste pripremljene za to, al na tri saltera tri različite priče.Prvo da kazem da imam Premi paket pod ugovorom jer sam u junu uzeo laptop. Odem na salter objasnim sve . kako sam uz račun za premi pakete dobio ponudu koji zamjenski paket da koristim gdje mi je ponuđeno da premi paket mjenjam ful moja tv + misi 30 + dodatni paket 1, to objasnim i pokazem gospođi na salteru ona mi kaze da sad samo mogu raslanit premi paket na ful i midi 30 a posle da ubacujem nove komponnte i moj izbor. ja joj kazem pa kako ću posle jer ako uzemem taj dodatni paket 1 moraće mi se onda dodjelit vdsl modem jel će bruina ić do 50 mbit. ona kaze za sada moze u aplikaciji samo ovo i morat ću platit razliku za laptio između premi i ful. ja joj kazem i pokazem obrazac da pise ako pređem na gore navedeni paket asimlirana usluga ostaje po istoj cijeni. ona kaze nemoze tako samo ces morat jednokratno platit. na karaju mi je uradila samo rasčlanjivanje na ful paket i midi 30 i čekam onda da prijavim te dodatne pakete i moj izbor
Sve je tako kako si ti shvatio.

Trenutno se jos uvijek ne radi mojaTV moj izbor. Trebala ti je uzeti podatke, pa te ona ili neko drugi kontaktirati kada bude bilo moguce. Za paket1 se mora ispitivati tehnicka mogucnost. Trebalo bi da moze odmah mojaTV full i midi 30. Cijena asemblirane usluge bi trebala ostati ista, ali za paket1 se prvo mora ispitati tehnicka mogucnost. Kome se ne zuri bolje da saceka jos malo dok se i salterski radnici malo uhodaju :mrgreen:
Da razumjem ja tebe, al na salteru u aplikaciji uopste nedozvoljava da se aktivira dodatni paket 1, kaze dotična ovo ide da se ispita. ja kazem njoj pa sta se ima ispitat prelazim sa bolje na goru uslugu, trebate uzet na zahtjev dodatni paket 1 pa onda ispitat tehničke mogućnosti pa ako ispunjavam onda se kontaktira da dođe monter sa vdsl modemom. ona kaze ja tu nemam mogućnost imam samo mogućnosta da rasčlanim premi na midi i full i platićes jenokartno ovaj uređaj sto si dobio. Zovem 1444 oni kazu morali su uzet u obzir dodatni paket. mi nista neznamo utd.
zippoo87

#44029 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

je li moguce da nazovem 1444 i da trazim da mi se poveca brzina na DSLAMu ?
i zna li neko kada bi nama u Tuzlanskom kantonu mogli povecati brzine bez da mi trazimo kakve intervencije ?
The Realist

#44030 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

mirza_15 wrote: Ocekivano. Kada su nasi napravili ovu ponudu bukvalno su rekli da ocekuju reakciju Telemach-a i da ocekuju ili povecanje brzina ili kozmeticke promjene cijena. Desila se promjena brzina.

Sada imas opciju da razmislis igra li ti ulogu razlika izmedju 50/2 i 80/4 npr. za iste pare ili su ti vaznije pogodnosti na mobilnoj telefoniji, mogucnost kupovine terminalne opreme po povoljnim uslovima, jedinstven racun, bez uspostave prema brojevima BH Telecoma (daleko vise korisnika).....

Ja nemam dileme sta je meni i generalno porodicnim ljudima vaznije. To sto ce neko skinuti film 5 minuta prije mene, raditi stream necega i sl. mi uopste ne igra ulogu. Tacnije, ja i ne koristim internet za te stvari. 80/4 vs 50/2 za 95% korisnika ne pretstavlja nikakvu razliku. Ima jos jedna stvar, ali je samo na nivou sumnje i nekih indicija, ali ne zelim da se bavim spekulacijama pa cu za sada to presutiti.

Samo su im nazivi sega. GPON i fiber :lol: :lol: :lol: Trebali su jos samo napisati FTTH :lol: Fataju raju na marketinske folove, a fiber u stanu jos ni jedan njihov korisnik nije vidio.
Zar nije Telemach prije skoro dva mjeseca pustio ove "promotivne" brzine, koje su očito bile testiranje. Ne znam koliko je to direktno vezano vašu ponudu (općenito, vaša ponuda u startu je bila odgovor na Telemach, ne obrnuto).

Internet i izbor kanala, nemoj izbacivati ovaj jako bitan dio (koji je ustvari bitniji u ovom slučaju). Također, ima i Telemach dobru telefoniju, a sumnjam da uspostava poziva previše znači, jer ljudi kojima treba 1500 minuta ne zovu prečesto, nego dugo razgovaraju kad nazovu. Nije tu sada drastična razlika kada je u pitanju fiksni telefon.

Iskreno, meni, kao porodičnom čovjeku je bitniji internet, jer sam telefon regulisao drugačije i u svakom slučaju mi je Telemachova ponuda bolja (iako bih prezadovoljan i sa 50Mbps bio, istina, barem 330 dana u godini, za ovih 35 ostalih mi treba brži, no izbor kanala je jednostavno nadmoćan).

Mojim roditeljima, pogotovo majci, već nije, njoj će ovo sa fiksnom telefonijom odlično doći (otac bi više volio kanale, ali on se ne pita :D), a ocu će dobro doći ovo ubacivanje mobilne (to moram vidjeti kako tačno ide, ali samo da priključe prvo ovaj prvi paket).

Što se optike tiče, ni meni nije jasno gdje je uopšte to Telemach sproveo :? , ali nije da je i kod vas ponuda baš kako to izgleda na papiru, kad se mora prvo provjeravati tehnička mogućnost i sigurno će biti dosta ljudi koji neće moći dobiti velike brzine neta.

Ali nebitno, neka se popravlja usluga, to je najbitnije.

I bi li mogao neko izbaciti listu kanala kod kojih postoji timeshift kod vas? Nemojte ovo pitanje gledati kao pitanje korisnika konkurencije, nego kao svog korisnika, jer ionako ću ja postavljati pitanja vezana za svoje roditelje, a ja sam vam ih doveo :D (mada mislim da će vam sada manje plaćati, ali hebiga :D).
mirza_15

#44031 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ma ne mislim da je programska ponuda nesto nadmocna ali ne bih ulazio u raspravu o tome. Stvar ukusa.

Sto se tice timeshifta mislim da nigdje ne postoji lista. Jedino da neko prelista epg i popise te programe. Znam da ih je bilo 30-tak. Znam da su fox-ovi sigurno na timeshift-u i ovi bitniji domaci. 24 kitchen isto :mrgreen:
REDDEVILS

#44032 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Evo sad sam podnio zahtjev za dodatni paket 1 i kaze moram sacekati nekoliko dana da provjere TM. :D

Paket 1 vam omogućava surfanje po brzinama 30+/2 Mbps uz dodatne TV pakete Moja TV HD i Pink +.

Cijena 10 KM mjesečno

Line Mode ADSL2+ Line State Show Time
Line Up Time Duration 00:12:14:48 System Up Time 00:12:15:14
Line Downstream Rate 21500 Line Upstream Rate 764
Latency Type Fast Line Coding Trellis On
Noise Margin 9.9 Line Attenuation 5.0
Output Power 11.5 Attainable Line Rate 27400
Line Up Count 1 Status No Defect
Nadam se da ce mi zamjeniti za VDSL modem jer ovaj ZTE nece moci.
Last edited by REDDEVILS on 04/05/2016 15:50, edited 1 time in total.
ElRe

#44033 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:
Ako budu radili kao i SRB i CG, vrlo brzo ce ici fiber po zgradama. Npr u CG nikako ne koriste coax, ali i ne pokrivaju kuce, ruralne dijelove i sl.
Steta je sto BH Telecom nema Pickbox paket, a npr MTEL i sada Telemach to imaju.
The Realist

#44034 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

mirza_15 wrote:Ma ne mislim da je programska ponuda nesto nadmocna ali ne bih ulazio u raspravu o tome. Stvar ukusa.

Sto se tice timeshifta mislim da nigdje ne postoji lista. Jedino da neko prelista epg i popise te programe. Znam da ih je bilo 30-tak. Znam da su fox-ovi sigurno na timeshift-u i ovi bitniji domaci. 24 kitchen isto :mrgreen:
A čuj, ne bih rekao da je stvar ukusa. Mislim OK, moja punica smao gleda NTV Kakanj i kad kod nas dođe :D, ali mislim da nije teško uporediti kanale i vidjeti ko šta daje. Nije programska šema na MojaTV loša, ali samo pogledaj ovdje izbor kanala i pogotovo dokumentarne kanale, ali i ostaloga koliko se nudi. Istina, zato više i košta, to niko ne negira.

Hmm, pa da, evo ovi mi dadoše za Telemach listu, pitaj nekoga gdje ste pustili i ne bi bilo loše da povećate na jedno 50 kanala, da i mi ove ovdje onda stisnemo :D.
ElRe wrote: Ako budu radili kao i SRB i CG, vrlo brzo ce ici fiber po zgradama. Npr u CG nikako ne koriste coax, ali i ne pokrivaju kuce, ruralne dijelove i sl.
Ma ja, mogu se ja hebati :D, doduše, ionako se radi na promjeni stana, a.B.d.!
mirza_15

#44035 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

ElRe wrote:
mirza_15 wrote:
Ako budu radili kao i SRB i CG, vrlo brzo ce ici fiber po zgradama. Npr u CG nikako ne koriste coax, ali i ne pokrivaju kuce, ruralne dijelove i sl.
Pa jako je nedefinisan naziv fiber i GPON. Sta fiber? Sta GPON? Znam ja vrlo dobro sta je i jedno i drugo, ali ovako u ponudi je samo sarena laza. Ima Telemach i sada fiber u core mrezi, ali nije to to. Ima i BH Telecom optiku po zgradama ali ne zove to fiber ili GPON, nego FTTB, FTTC, a gdje je stvarno uradjeno onda je FTTH. To su precizni nazivi. Da ne govorim da to nigdje u ponudi nije spomenuto jer ne prodajes tehnologiju nego uslugu.

A sve i da ce raditi (ne vjerujem. Mislim da su samo paketima dali takve nazive reda radi) malo je smijesno izaci sa ponudom, pa tek onda raditi mrezu. To isto kao kada bi sada BH Telecom izbacio ponudu za 4G :mrgreen:
mirza_15

#44036 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

REDDEVILS wrote:Evo sad sam podnio zahtjev za dodatni paket 1 i kaze moram sacekati nekoliko dana da provjere TM. :D

Paket 1 vam omogućava surfanje po brzinama 30+/2 Mbps uz dodatne TV pakete Moja TV HD i Pink +.

Cijena 10 KM mjesečno

Line Mode ADSL2+ Line State Show Time
Line Up Time Duration 00:12:14:48 System Up Time 00:12:15:14
Line Downstream Rate 21500 Line Upstream Rate 764
Latency Type Fast Line Coding Trellis On
Noise Margin 9.9 Line Attenuation 5.0
Output Power 11.5 Attainable Line Rate 27400
Line Up Count 1 Status No Defect
Nadam se da ce mi zamjeniti za VDSL modem jer ovaj ZTE nece moci.
Ako ti daju tehnicku mogucnost dace ti i VDSL modem jer ne moze drukcije.
Sir Charles

#44037 Re: BHTelecom All About

Post by Sir Charles »

@xeksor ja sam danas u poslovnici BHT podnio zahtjev za dodatni paket 1 (jos uvijek sam pod ugovorim). Sluzbenik usao u aplikaciju i napravio zahtjev. Naravno, sad ide ispitivanje TM, ali je zahtjev uradio u aplikaciji. Eh sad, ne znam kako to nije mogla uraditi ta teta sto si ti bio kod nje. Valjda sve poslovnice imaju istu aplikaciju :?

Sto se tice MojaTV-moj izbor, sacekacu malo, pa kasnije spojiti usluge
InaravnoDzej

#44038 Re: BHTelecom All About

Post by InaravnoDzej »

UndergroundMan wrote:
InaravnoDzej wrote: Gradačac, brzina povećana.
How much je kod vas? Sad sam "izmjerio" i max shto je "nabrao" je 6.2 Mbps :roll: ... da znam da l' zvat' da provjere "parice" il' da trazhim alternativu :-)
sa dva upaljena STB-a bilo je 9,5 download, za upload se ne sjećam tačno a ping je bio oko 20. Trenutno sam na poslu pa mogu opet sutra prije podne provjeriti tačno sve.

p.s.
Nisam tražio povećanje brzine sami su povećali. A koristim moja tv net paket.
xeksor

#44039 Re: BHTelecom All About

Post by xeksor »

Sir Charles wrote:@xeksor ja sam danas u poslovnici BHT podnio zahtjev za dodatni paket 1 (jos uvijek sam pod ugovorim). Sluzbenik usao u aplikaciju i napravio zahtjev. Naravno, sad ide ispitivanje TM, ali je zahtjev uradio u aplikaciji. Eh sad, ne znam kako to nije mogla uraditi ta teta sto si ti bio kod nje. Valjda sve poslovnice imaju istu aplikaciju :?

Sto se tice MojaTV-moj izbor, sacekacu malo, pa kasnije spojiti usluge
Vjerovatno nemoze sto moram ralizov promjenu sa premi na full+ midi 30. Pa kad bude aktivna onda ide dodatni 1. Danas mi je prijatelj ispito paricu i kaze da komotno sa vdsl mogu ić 150 mbit a ovim zte do 23/916
HB_BHF

#44040 Re: BHTelecom All About

Post by HB_BHF »

mirza_15 wrote:
HB_BHF wrote:Hoće li se netFlat paketi mijenjati? Ili da se prebacim na Moja TV full pošto trenutno imam Moja TV Phone + netFlat 10
Bolje je da predjes na mojatv full. Za sada ne znam hoce li biti nekih promjena na netflat paketima, a ovamo imas vece pogodnosti kod kupovine terminalne opreme. Recimo, kupujes tv aparat, potpises na dvije godine, 20% popust na pretplatu. 20% ovako dobijes od 49 KM (skoro 10 KM manja pretplata), a onako od 29 (skoro 6 KM).
Ako sutra odem i deaktiviram netFlat i promijenim sa MojaTV Phone na MojaTV Full, da li će mi doći kompletan račun za mjesec maj? Je li bolje da sačekam kraj mjeseca pa da onda deaktiviram netflat i promijenim paket?
sencobih

#44041 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Doći ce ti racun za ful od kada si prikljucio a do tada racun za onoliko dana do tada. Dakle dva računa.
krakatoa

#44042 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

InaravnoDzej wrote:
UndergroundMan wrote:
InaravnoDzej wrote: Gradačac, brzina povećana.
How much je kod vas? Sad sam "izmjerio" i max shto je "nabrao" je 6.2 Mbps :roll: ... da znam da l' zvat' da provjere "parice" il' da trazhim alternativu :-)
sa dva upaljena STB-a bilo je 9,5 download, za upload se ne sjećam tačno a ping je bio oko 20. Trenutno sam na poslu pa mogu opet sutra prije podne provjeriti tačno sve.

p.s.
Nisam tražio povećanje brzine sami su povećali. A koristim moja tv net paket.
To je zbog toga što su ti na useru povečali. Sad treba na DSLAM-u.
escobar__

#44043 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Opet malo bez razloga komplikuju stvar i sebi prave dodatni posao iako za tim nema potrebe.

Podnio sam zahtjev za objedinjavanjem usluga (netFlat + Phone je bilo, sad ide na Full) i tražio uz to dodatni paket 1 da bih dobio informaciju da to mogu tražiti tek nakon što objedinjavanje usluga bude realizovano.

I što su "u cugu" mogli pustit potreban bandwidth za sve to, prvo će pustit za Full koliko već treba, a onda će ponovo radit na mojim profilima kad podnesem zahtjev za tim dodatnim paketom. Samo džaba komplikuju jbt..
krakatoa

#44044 Re: BHTelecom All About

Post by krakatoa »

escobar__ wrote:Opet malo bez razloga komplikuju stvar i sebi prave dodatni posao iako za tim nema potrebe.

Podnio sam zahtjev za objedinjavanjem usluga (netFlat + Phone je bilo, sad ide na Full) i tražio uz to dodatni paket 1 da bih dobio informaciju da to mogu tražiti tek nakon što objedinjavanje usluga bude realizovano.

I što su "u cugu" mogli pustit potreban bandwidth za sve to, prvo će pustit za Full koliko već treba, a onda će ponovo radit na mojim profilima kad podnesem zahtjev za tim dodatnim paketom. Samo džaba komplikuju jbt..
Pa prvo prelaziš na full i ako bude tehničke mogućnosti ide dodatni paket. Ako ne bude, ostaje ti full samo. Nije moguće jednim zahtjevom priključiti full i dodatni paket jer ako nema TM za dodatni paket, u tom slučaju ispada i full iz igre a ovako bi ful ostao.
escobar__

#44045 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

TM mogu ispitat za sve odjedanput, a onda me obavijestit šta može, a šta (ako) ne može, o tome ja i pričam. Tako bi mogli sve završit odjedanput, ovako će dva puta radit na istom korisniku. Al' nejse, pošto sam s područja tuzlanske direkcije mogu bit rahat, završit će do septembra. :mrgreen: :lol:
skupljac_zeljeza

#44046 Re: BHTelecom All About

Post by skupljac_zeljeza »

escobar__ wrote:TM mogu ispitat za sve odjedanput, a onda me obavijestit šta može, a šta (ako) ne može, o tome ja i pričam. Tako bi mogli sve završit odjedanput, ovako će dva puta radit na istom korisniku. Al' nejse, pošto sam s područja tuzlanske direkcije mogu bit rahat, završit će do septembra. :mrgreen: :lol:
Stvarno ta tuzlanska direkcija kao i tehnička podrška totalno kilava.
ElRe

#44047 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

mirza_15 wrote:
A sve i da ce raditi (ne vjerujem. Mislim da su samo paketima dali takve nazive reda radi) malo je smijesno izaci sa ponudom, pa tek onda raditi mrezu. To isto kao kada bi sada BH Telecom izbacio ponudu za 4G :mrgreen:
U CG imam Telemach paket u Podgorici (za sada samo pokrivaju 1/3 teritorije Podgorice) Telemach Trio Gold Extra paket i dobio sam ONT uredjaj na koristenje. Kako ce raditi u Sarajevu, pojma nemam.
Last edited by ElRe on 05/05/2016 07:46, edited 1 time in total.
Del_Boy1

#44048 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

escobar__ wrote:TM mogu ispitat za sve odjedanput, a onda me obavijestit šta može, a šta (ako) ne može, o tome ja i pričam. Tako bi mogli sve završit odjedanput, ovako će dva puta radit na istom korisniku. Al' nejse, pošto sam s područja tuzlanske direkcije mogu bit rahat, završit će do septembra. :mrgreen: :lol:
Danas kad sam išao sa posla, svratio do telekom centra i podnio zahtjev za prelazak sa full+ na full paket, odma potpisao aneks ugovora, dok sam došao kući već me prebacili na novi paket, ali nije na DSLAM-u brzina povećana, ne znam koliko vremena će im biti potrebno za to.
bumerangss

#44049 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

mirza_15 wrote:Ma ne mislim da je programska ponuda nesto nadmocna ali ne bih ulazio u raspravu o tome. Stvar ukusa.

I ja se slazem sa ovim da je programska ponuda stvar ukusa. Npr meni SK ne treba, ali zato mi treba premijer liga i uživao sam u prenosu derbija , dok ste vi zadnjih 5 minuta vrištali, ne zbog pobjede želje nego sto niste imali sta gledati :D
blokirali smo vam live stream :run:

I da pohvalim tete na 1444 jer sam juce zvao da prijavim da na TVSA ne radi time shift tj da je sve crno a jutros kad sam gledao jutarnji na TVSA vidim da je "pozelenilo" tj da radi a u 08:15 me zove druga teta sa 033 7xxxxx da pita je li sad sve ok? :thumbup:
aladinosmic1

#44050 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

ElRe wrote:
mirza_15 wrote:
Steta je sto BH Telecom nema Pickbox paket, a npr MTEL i sada Telemach to imaju.
Skineš Kodi i addon FusionTV, i ostale za subitlove i tako i ne treba ti Hulu/Netflix/Pickbox niti ikakvo skidanje torrenata
Locked