Beko + Arda, ma ima da plane tursko tržište.5 0 5 wrote:cuj bez obzira! da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. ti poceo k'o kolega tomahawk. "nije bale toliki promasaj sa strane finansijskog i marketinskog aspekta. tu se sigurno isplatio."tufahija12345 wrote:Pametno nema sta, bez obzira da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. Svaka cast upravi.pa ne kupuje barcelona igrace da bi im oni prodavali majce po turskoj.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crvena Tifoza
#44026 Re: FC Barcelona
-
Vertig0
#44027 Re: FC Barcelona
Vala ja sam pravo zadovoljan ovim transferom. Prvo jer je Arda dobar igrac, brz, borben, tehnika na nivou... Druga stvar i cijena je prihvatljiva. U vrijeme kada se za svakog igraca trazi 80+ miliona, ovih 34 mil je odlicna cijena. Bolje Ardu za 34 nego Pogbu za 80.
-
tufahija12345
#44028 Re: FC Barcelona
Ja sam to reko u kontekstu uprave, pa ne znaju oni hoce li Turan bit ko slag na tortu na terenu...oni razmišljaju sveobuhvatno. Tu je Enrike i ostali da procijene. A mislis da da je recimo Arda bosanac ili albanac da bi ga doveli. MA NEMA ŠANSE, BUDIMO REALNICrvena Tifoza wrote:5 0 5 wrote:cuj bez obzira! da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. ti poceo k'o kolega tomahawk. "nije bale toliki promasaj sa strane finansijskog i marketinskog aspekta. tu se sigurno isplatio."tufahija12345 wrote:Pametno nema sta, bez obzira da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. Svaka cast upravi.pa ne kupuje barcelona igrace da bi im oni prodavali majce po turskoj.
- suncica24
#44029 Re: FC Barcelona
Uprava nema veze sa dovodjenjem Arde. Tu ne razmisljaju ni ocemu sem o izborima.Ja sam to reko u kontekstu uprave, pa ne znaju oni hoce li Turan bit ko slag na tortu na terenu...oni razmišljaju sveobuhvatno. Tu je Enrike i ostali da procijene. A mislis da da je recimo Arda bosanac ili albanac da bi ga doveli. MA NEMA ŠANSE, BUDIMO REALNI
Turan je Enriqeova zelja i zahtjev.
Stoga i klauzula u ugovoru po kojoj Barca zadrzava pravo prodaje do 20 jula (uz 10% penala), u zavisnosti od uprave.
- ultima_palabra
#44030 Re: FC Barcelona
Onda misliš da je realna cijena za igračke kvalitete Arde 41 milion?5 0 5 wrote:cuj bez obzira! da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. ti poceo k'o kolega tomahawk. "nije bale toliki promasaj sa strane finansijskog i marketinskog aspekta. tu se sigurno isplatio."tufahija12345 wrote:Pametno nema sta, bez obzira da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. Svaka cast upravi.pa ne kupuje barcelona igrace da bi im oni prodavali majce po turskoj.
-
sumirprimus
#44031 Re: FC Barcelona
ma nema igraca da vrijedi vise od 20 30 miliona,osim ovih par zlatnih koka...
-
groove
#44032 Re: FC Barcelona
pocela i barca kao bayern kupovati igrace samo da bi oslabili konkurenciju 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#44033 Re: FC Barcelona
khm....khm....sta sam pogrijesio5 0 5 wrote:cuj bez obzira! da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. ti poceo k'o kolega tomahawk. "nije bale toliki promasaj sa strane finansijskog i marketinskog aspekta. tu se sigurno isplatio."tufahija12345 wrote:Pametno nema sta, bez obzira da li ce on biti odlican za igru barce ili ne. Svaka cast upravi.pa ne kupuje barcelona igrace da bi im oni prodavali majce po turskoj.
Ni ne slutis da si rekao jednu veliku istinu. Messi, Neymar, gricko....sve su to marketinske masine za pravljenje para. Smetalo ti ili ne, tako je.
Sad kad Turci polude za dresovima Barce
-
LSD
#44034 Re: FC Barcelona
DETALJI ARDINOG TRANSFERA:
FC Barcelona će Ardu platiti 34 milijuna €, a madridskom Atleticu može pripasti još 7 mil. € kroz varijable. Turski reprezentativac će potpisati petogodišnji ugovor s katalonskim gigantom. Zanimljivo je da je u ugovor postavljena opcija da novi odbor FC Barcelone može do 20. srpnja/jula (neposredno nakon izbora) prodati Ardu u Atletico za 30,6 mil. €
-------------------------------------------------------------------------
ne znam gdje je zamišljen Arda da igra
vjerovatno umjesto Inieste, s tim da ni Andres nece tek tako prepustiti svoje mjesto....ne vidim gdje drugo ga Lucho može instalirati.
Turan je odlican igrac svakako, ali meni se ovaj transfer više cine kao slabljenje konkurencije (konkretno Atletica jer im je bio jedan od kljucnih igraca) neko kao neko veliko pojacanje Barce.
FC Barcelona će Ardu platiti 34 milijuna €, a madridskom Atleticu može pripasti još 7 mil. € kroz varijable. Turski reprezentativac će potpisati petogodišnji ugovor s katalonskim gigantom. Zanimljivo je da je u ugovor postavljena opcija da novi odbor FC Barcelone može do 20. srpnja/jula (neposredno nakon izbora) prodati Ardu u Atletico za 30,6 mil. €
Turan je odlican igrac svakako, ali meni se ovaj transfer više cine kao slabljenje konkurencije (konkretno Atletica jer im je bio jedan od kljucnih igraca) neko kao neko veliko pojacanje Barce.
- suncica24
#44035 Re: FC Barcelona
LSD wrote:DETALJI ARDINOG TRANSFERA:
ne znam gdje je zamišljen Arda da igra
vjerovatno umjesto Inieste, s tim da ni Andres nece tek tako prepustiti svoje mjesto....ne vidim gdje drugo ga Lucho može instalirati.
Kakvo slabljenje konkurencije, kad je svakako naumio ici iz Atletija?
(a mislim, pa misa mu, koliko me sjecanje sluzi, ne tako davno ste kukali da treba jacati sredinu. A i ne moze ni Iniesta trajati dovijeka... )
- p206
#44037 Re: FC Barcelona
Prva kopačka Anadolije
-
5 0 5
#44038 Re: FC Barcelona
ovako. neymar ili suarez su se isplatili. to govore 3 trofeja ove sezone. bez obzira koliko su placeni. to sto ce se prodati koji dres vise sa neymarovim imenom na ledjima, na racun dresa koji bi imao recimo iniestino ime, je beznacajno. fudbalski klubovi nisu masine koje prave velike pare. osrednja fabrika napravi vise para nego bilo koji (veliki) fudbalski klub.Tomahawk11 wrote: khm....khm....sta sam pogrijesio![]()
Ni ne slutis da si rekao jednu veliku istinu. Messi, Neymar, gricko....sve su to marketinske masine za pravljenje para. Smetalo ti ili ne, tako je.
kao sto je suncica vec spomenula, arda je trenutno doveden zbog izbora. ako je on luchov izbor, postujem. ali u isto vrijeme je doveden kako bi se umanjio "pregovaracki uspjeh" konkurenata glede pogbe. jer, sad kad je turan doveden za pola para, koji je svakako iza inieste, pogba izgleda kao veoma skupa luksuzna (i veoma vazno, nepotrebna) roba. kada se bude znao novi predsjednik, znat ce se i sudbina arde kao i pogbine kupovine.
znaci, za fudbalski klub je najbitnije osvajati prestizne trofeje i svaki fudbaler koji se kupi, mora prvo opravdati svoj doprinos tom cilju. a to sto ce nike prodati majicu u turskoj je sitnica u odnosu na ukupnu vaznost igraca. a i na klupski financijski profit.
tu je negdje i odgovor kolegi @ultimi. €41m, puno ili malo? nije uopste bitno. bitno je kakav je fudbaler i koliko ce biti koristan timu. barcelona je prodala thiaga za baksis. sad trose preko 100 miliona da dovedu igrace na istim pozicijama. pa kad vec dovode te igrace, onda je opet bolje turan, pa ce bar rafinha ili samper imati vise prostora. ako dovedu pogbu, ova dvojica ce do iduceg ljeta sigurno traziti novu nafaku.
- ultima_palabra
#44039 Re: FC Barcelona
A šta je sa transfer banom?
-
5 0 5
#44040 Re: FC Barcelona
nista novo. istice u januaru. kada istekne, kupljeni igraci ce biti registrovani.ultima_palabra wrote:A šta je sa transfer banom?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#44041 Re: FC Barcelona
Ne bih se slozio da fudbalski klubovi nisu masine za veliku lovu. Itekako jesu. Odavno je to prestalo biti samo loptanje. Pogledaj samo FIFA-u kolike pare vrte, pogledaj velike evropske klubove, pazi, ti si u pravu kad je u pitanju kupovina igraca, sve do 100 miliona je sica za iste, iako to gledano sa strane izgleda previse, ali se namiri. Trofeji koje uzmu igraci su samo jedna strana medalje.5 0 5 wrote:ovako. neymar ili suarez su se isplatili. to govore 3 trofeja ove sezone. bez obzira koliko su placeni. to sto ce se prodati koji dres vise sa neymarovim imenom na ledjima, na racun dresa koji bi imao recimo iniestino ime, je beznacajno. fudbalski klubovi nisu masine koje prave velike pare. osrednja fabrika napravi vise para nego bilo koji (veliki) fudbalski klub.Tomahawk11 wrote: khm....khm....sta sam pogrijesio![]()
kao sto je suncica vec spomenula, arda je trenutno doveden zbog izbora. ako je on luchov izbor, postujem. ali u isto vrijeme je doveden kako bi se umanjio "pregovaracki uspjeh" konkurenata glede pogbe. jer, sad kad je turan doveden za pola para, koji je svakako iza inieste, pogba izgleda kao veoma skupa luksuzna (i veoma vazno, nepotrebna) roba. kada se bude znao novi predsjednik, znat ce se i sudbina arde kao i pogbine kupovine.
znaci, za fudbalski klub je najbitnije osvajati prestizne trofeje i svaki fudbaler koji se kupi, mora prvo opravdati svoj doprinos tom cilju. a to sto ce nike prodati majicu u turskoj je sitnica u odnosu na ukupnu vaznost igraca. a i na klupski financijski profit.
tu je negdje i odgovor kolegi @ultimi. €41m, puno ili malo? nije uopste bitno. bitno je kakav je fudbaler i koliko ce biti koristan timu. barcelona je prodala thiaga za baksis. sad trose preko 100 miliona da dovedu igrace na istim pozicijama. pa kad vec dovode te igrace, onda je opet bolje turan, pa ce bar rafinha ili samper imati vise prostora. ako dovedu pogbu, ova dvojica ce do iduceg ljeta sigurno traziti novu nafaku.
Za fudbalski klub je bitno da osvaja trofeje, ali ne samo iz sportskog razloga. Sta mislis koliko je izgubio United tokom ove suse sa LP? Fudbal je, nazalost, odavno postao biznis.
Ja te razumijem, ti zelis da vjerujes da je Barca jos uvijek ekipa koja samo zeli da igra lopte. Vjeruj, to je odavno proslost.
- Dr. Kuca
#44042 Re: FC Barcelona
Hoce li ga slati gdje na posudbu'
- suncica24
#44043 Re: FC Barcelona
Ok, cekajte, da vidim da li razumijem "problem": Barca je kupila igraca koji joj treba na poziciji koja je slaba za manje od pola iznosa za koji je mogla kupiti drugog igraca.
Hm... ne kontam. Mozda da mi neko nacrta wtf is problem?!
A sto se tice obrtanja novca i marketinga. Naravno da je svaki igrac i potencijalna marketinska roba. Ali dzaba roba ako tim ne osvoji nista (nu, kopajte po statistici).
Tako da Arda u Barceloni naravno da je vrijedan marketinski kolac. Ali tek u okvirima Barce kao vrijednosne marke on dobija na cijeni, a ne Barca sto je kupila njega kao turcina. A kao s njim i potencijalni broj kupaca.
PS: I eto, ako ko zna sta se suska o Ikeru u Portu...
Jest da nije "nas" ali kad vec tamo nikog nije briga
Hm... ne kontam. Mozda da mi neko nacrta wtf is problem?!
A sto se tice obrtanja novca i marketinga. Naravno da je svaki igrac i potencijalna marketinska roba. Ali dzaba roba ako tim ne osvoji nista (nu, kopajte po statistici).
Tako da Arda u Barceloni naravno da je vrijedan marketinski kolac. Ali tek u okvirima Barce kao vrijednosne marke on dobija na cijeni, a ne Barca sto je kupila njega kao turcina. A kao s njim i potencijalni broj kupaca.
PS: I eto, ako ko zna sta se suska o Ikeru u Portu...
Jest da nije "nas" ali kad vec tamo nikog nije briga
- HB_BHF
#44044 Re: FC Barcelona
I za Rakitića se pisalo kako se sumnja da li je on kalibar za Barcu, nakon što ih je napustio svemogući asistent (#zmijuginMali
), pa je frajer odigrao predobru sezonu koju je krunisao golom u finalu lige prvaka... sve to za samo 18 mil € 
Belaj je što će ovi, pored što su doveli Ardu, raditi i na transferu Pogbe. 150 milki € će planuti ovog ljeta sigurno
Belaj je što će ovi, pored što su doveli Ardu, raditi i na transferu Pogbe. 150 milki € će planuti ovog ljeta sigurno
-
tufahija12345
#44045 Re: FC Barcelona
Suncice, ne kontam te, al nebitno, u pitanju je nesporazum. POd upravom nisam mislio na određene ljude nego na strukture kluba koje se pitaju za sve i svasta, al nebitnosuncica24 wrote:Uprava nema veze sa dovodjenjem Arde. Tu ne razmisljaju ni ocemu sem o izborima.Ja sam to reko u kontekstu uprave, pa ne znaju oni hoce li Turan bit ko slag na tortu na terenu...oni razmišljaju sveobuhvatno. Tu je Enrike i ostali da procijene. A mislis da da je recimo Arda bosanac ili albanac da bi ga doveli. MA NEMA ŠANSE, BUDIMO REALNI
Turan je Enriqeova zelja i zahtjev.
Stoga i klauzula u ugovoru po kojoj Barca zadrzava pravo prodaje do 20 jula (uz 10% penala), u zavisnosti od uprave.
Sto se cijene turana tiće, nimalo me ne cudi, cak ni transfer Bejla, to sa sada jednostavno tako, po meni transfer Ronalda ili donekle zidanea je rapidno povečao cijene svih fudbalera, pa cak i onih koji iz tima ko sto je dinamo se prodaju na zapad. Uostalom to nije nista novo, u antičkom Rimu je bilo kočijaša trkača koji su bili bogatiji na osnovu svog sportskog uspjeha od danasnjih superbogatih fudbalera
Ova klauzula o mogućnosti prodaje igrača je vruć krompir u ruke jer bi značio sramoćenje kluba ko se na to usudi. Dakle, nema ništa od toga
- Tito_i_Partija
#44046 Re: FC Barcelona
Ja mislim da bi trebali polako da razmisljamo o tome da zovemo policiju u vezi Skende.
-
Crvena Tifoza
#44047 Re: FC Barcelona
Dr. Kuca wrote:Hoce li ga slati gdje na posudbu'
Nešto sam čitao prije par dana da bi možda igrao za Barça B tim do januara. Sad koliko je istine vidjet ćemo.
-
Crvena Tifoza
#44048 Re: FC Barcelona
Tito_i_Partija wrote:Ja mislim da bi trebali polako da razmisljamo o tome da zovemo policiju u vezi Skende.
Možda čovjek kreči.
-
5 0 5
#44049 Re: FC Barcelona
Ne može igrati za B tim sigurno. (Iz istog razloga zbog kojeg ne može igrati ni za A).Crvena Tifoza wrote: Nešto sam čitao prije par dana da bi možda igrao za Barça B tim do januara. Sad koliko je istine vidjet ćemo.
-
Crvena Tifoza
#44050 Re: FC Barcelona
Onda će kao i Suarez odmarati i trenirati.