Tomahawk11 wrote:Kad smo kod sobnih klasika, svakako:
12 Angry Men (1957)
https://www.imdb.com/title/tt0050083/
Mislim, ko nije gledao.
o da,vrhunski film
Moderator: _BataZiv_0809
Tomahawk11 wrote:Kad smo kod sobnih klasika, svakako:
12 Angry Men (1957)
https://www.imdb.com/title/tt0050083/
Mislim, ko nije gledao.
Čika J. je ponosan.hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
ExNihilo wrote:Čika J. je ponosan.hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
Nisam još, ali planiram ovih dana.hadzinicasa wrote:ExNihilo wrote:Čika J. je ponosan.hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.jesi li ga ti gledao?
Do tell kad odgledas, bas me zanima hoce li se (i) tebi svidjetiExNihilo wrote:Nisam još, ali planiram ovih dana.hadzinicasa wrote:
jesi li ga ti gledao?
Ako ikako mozes pogledaj i predstavu, jest‘ da ti se sveze cvor u stomaku pa stoji tako i par dana i ne mozes mu nists, ali se isplati.kakavdanakneiskustvu wrote:ja gledao žabu,predstavu nisam,hadžihafizbegović fantastican
hadzinicasa wrote:Ako ikako mozes pogledaj i predstavu, jest‘ da ti se sveze cvor u stomaku pa stoji tako i par dana i ne mozes mu nists, ali se isplati.kakavdanakneiskustvu wrote:ja gledao žabu,predstavu nisam,hadžihafizbegović fantastican
Pa dodjes maksuz u Sakakavdanakneiskustvu wrote:hadzinicasa wrote:Ako ikako mozes pogledaj i predstavu, jest‘ da ti se sveze cvor u stomaku pa stoji tako i par dana i ne mozes mu nists, ali se isplati.kakavdanakneiskustvu wrote:ja gledao žabu,predstavu nisam,hadžihafizbegović fantastican
i gledajuci film steglo mi se grlo,osobito u sceni kada emir dominira
jbg,ne znam hoce li kad u zenici biti predstava,pogledao bi je
Meni vizuelno prelijep. I jednostavno lijep i bajkovit film. Nejasno mi je što ga je većina ljudi popljuvala.hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
Nikad mi to nije bilo jasno: (Pokusacu da se izrazim, a da ne spojlam film) cudoredje kad je intima u pitanju, ali ne i kad se radi o recimo mucenju ili zlostavljanju. Jerbo svi znamo kakve strasne posljedice ostavlja ljubav na malu djecu. Sic!Bloo wrote:Meni vizuelno prelijep. I jednostavno lijep i bajkovit film. Nejasno mi je što ga je većina ljudi popljuvala.hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
Ja sam ga gledala u kinu, i bilo je interesantno vidjeti hrpu roditelja sa djecom (do 10 godina) kako dramatično izlaze poslije drugog ponavljajućeg momenta jutarnjih radosti u kadi glavne glumice.

Ja sam neki dan pogledao, dobar je, ali nije me odusevio kao predstava, tamo bolje osjetis zar i zestinu glume.hadzinicasa wrote: Ja planiram Zabu, samo me malo strah nakon predstave.
ja gledam ne mogu da vjerujem sve isto iz ponocnog osvetnika sa carlsom bronsonom
Uvijek teatar nosi prisniju komunikaciju s publikom. To ne bi trebalo uspoređivati.statixx wrote:Ja sam neki dan pogledao, dobar je, ali nije me odusevio kao predstava, tamo bolje osjetis zar i zestinu glume.hadzinicasa wrote: Ja planiram Zabu, samo me malo strah nakon predstave.
Pogledan prije 18 godina. I dan danas nisam sigurna da bih ga mogla opet gledati. Iako se ne sjećam jasno radnje, potisnuh sve, samo nekih flasheva, jednostavno mi je bio užasno mentalno neugodan film.johnnykola wrote:
Vrlo dobar horor. TV producenta udovca sin podstiče da se ponovno oženi. U nemogućnosti da nađe odgovarajuću osobu, on organizuje audiciju za lažni film kako bi ispitao potencijalne supruge.
Tokom njegove potrage, jedna kandidatkinja se posebno ističe – ljupka bivša balerina obučena u bijelo. Udovac ne može vjerovati koliko je sreće imao, dok ne počne podrobnije zagledati svoju buduću suprugu: Njeni autobiografski podaci ne mogu se provjeriti, noge su joj pune ružnih ožiljaka, a saznaje i da ljudi kojima je okružena nerijetko nestaju.
Ma samo joj prenosim svoj utisak. A svakako da je neuporedivo. U svakom slucaju preporucujem i odlazak na predstavu. Ova i uloga Brava u Helverovoj noci su sami vrh.ExNihilo wrote:Uvijek teatar nosi prisniju komunikaciju s publikom. To ne bi trebalo uspoređivati.statixx wrote:Ja sam neki dan pogledao, dobar je, ali nije me odusevio kao predstava, tamo bolje osjetis zar i zestinu glume.hadzinicasa wrote: Ja planiram Zabu, samo me malo strah nakon predstave.
@Exnihilo - slazem se. Kamerni je tu, po mom misljenju, jos nekako prisniji.statixx wrote:Ma samo joj prenosim svoj utisak. A svakako da je neuporedivo. U svakom slucaju preporucujem i odlazak na predstavu. Ova i uloga Brava u Helverovoj noci su sami vrh.ExNihilo wrote:
Uvijek teatar nosi prisniju komunikaciju s publikom. To ne bi trebalo uspoređivati.
Meni je bio talašika. Ništa naročito. Onda bi se poslije Martyrsa samoiščakijala.Bloo wrote:Pogledan prije 18 godina. I dan danas nisam sigurna da bih ga mogla opet gledati. Iako se ne sjećam jasno radnje, potisnuh sve, samo nekih flasheva, jednostavno mi je bio užasno mentalno neugodan film.johnnykola wrote:
Vrlo dobar horor. TV producenta udovca sin podstiče da se ponovno oženi. U nemogućnosti da nađe odgovarajuću osobu, on organizuje audiciju za lažni film kako bi ispitao potencijalne supruge.
Tokom njegove potrage, jedna kandidatkinja se posebno ističe – ljupka bivša balerina obučena u bijelo. Udovac ne može vjerovati koliko je sreće imao, dok ne počne podrobnije zagledati svoju buduću suprugu: Njeni autobiografski podaci ne mogu se provjeriti, noge su joj pune ružnih ožiljaka, a saznaje i da ljudi kojima je okružena nerijetko nestaju.
Bilo mi je 17, ne znadoh za boljejohnnykola wrote:Meni je bio talašika. Ništa naročito. Onda bi se poslije Martyrsa samoiščakijala.Bloo wrote:Pogledan prije 18 godina. I dan danas nisam sigurna da bih ga mogla opet gledati. Iako se ne sjećam jasno radnje, potisnuh sve, samo nekih flasheva, jednostavno mi je bio užasno mentalno neugodan film.johnnykola wrote:
Tokom njegove potrage, jedna kandidatkinja se posebno ističe – ljupka bivša balerina obučena u bijelo. Udovac ne može vjerovati koliko je sreće imao, dok ne počne podrobnije zagledati svoju buduću suprugu: Njeni autobiografski podaci ne mogu se provjeriti, noge su joj pune ružnih ožiljaka, a saznaje i da ljudi kojima je okružena nerijetko nestaju.![]()
![]()