Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

kakavdanakneiskustvu

#44026 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Kad smo kod sobnih klasika, svakako:

12 Angry Men (1957)
https://www.imdb.com/title/tt0050083/

Mislim, ko nije gledao.

o da,vrhunski film
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#44027 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

A Quiet Place moze proc.
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#44028 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

eo ga i Death Wish na torrentima
batara

#44029 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by batara »

Odlican! :thumbup:

suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#44030 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by suad-sarajevo »

hadzinicasa

#44031 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
ExNihilo

#44032 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
Čika J. je ponosan. :D
hadzinicasa

#44033 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

ExNihilo wrote:
hadzinicasa wrote:Odgledala - the shape of water. Divan, divan film u pravom smislu te rijeci.
:-D jesi li ga ti gledao?
ExNihilo

#44034 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

hadzinicasa wrote:
ExNihilo wrote:
Nisam još, ali planiram ovih dana. :D
hadzinicasa

#44035 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

ExNihilo wrote:
hadzinicasa wrote:
Nisam još, ali planiram ovih dana. :D
Do tell kad odgledas, bas me zanima hoce li se (i) tebi svidjeti :)
Ja planiram Zabu, samo me malo strah nakon predstave.
kakavdanakneiskustvu

#44036 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

ja gledao žabu,predstavu nisam,hadžihafizbegović fantastican
hadzinicasa

#44037 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja gledao žabu,predstavu nisam,hadžihafizbegović fantastican
Ako ikako mozes pogledaj i predstavu, jest‘ da ti se sveze cvor u stomaku pa stoji tako i par dana i ne mozes mu nists, ali se isplati.

Poslije Zabe, kao poslije dzenaze, ne ide se pravo kuci, nego svratis u kakvu kafanu da otreses osjecaj, a on ne odlazi nego cuci tu za stolom u dimu i graji pritajen, dok se ne smiris u krevetu, onda opet predje u napad.
Last edited by hadzinicasa on 23/05/2018 23:06, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#44038 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

hadzinicasa wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ja gledao žabu,predstavu nisam,hadžihafizbegović fantastican
Ako ikako mozes pogledaj i predstavu, jest‘ da ti se sveze cvor u stomaku pa stoji tako i par dana i ne mozes mu nists, ali se isplati.

i gledajuci film steglo mi se grlo,osobito u sceni kada emir dominira

jbg,ne znam hoce li kad u zenici biti predstava,pogledao bi je
hadzinicasa

#44039 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hadzinicasa wrote:

i gledajuci film steglo mi se grlo,osobito u sceni kada emir dominira

jbg,ne znam hoce li kad u zenici biti predstava,pogledao bi je
Pa dodjes maksuz u Sa :)
Bloo
Globalna šefica

#44040 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

Meni vizuelno prelijep. I jednostavno lijep i bajkovit film. Nejasno mi je što ga je većina ljudi popljuvala.
Ja sam ga gledala u kinu, i bilo je interesantno vidjeti hrpu roditelja sa djecom (do 10 godina) kako dramatično izlaze poslije drugog ponavljajućeg momenta jutarnjih radosti u kadi glavne glumice. :-D
hadzinicasa

#44041 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote:
Meni vizuelno prelijep. I jednostavno lijep i bajkovit film. Nejasno mi je što ga je većina ljudi popljuvala.
Ja sam ga gledala u kinu, i bilo je interesantno vidjeti hrpu roditelja sa djecom (do 10 godina) kako dramatično izlaze poslije drugog ponavljajućeg momenta jutarnjih radosti u kadi glavne glumice. :-D
Nikad mi to nije bilo jasno: (Pokusacu da se izrazim, a da ne spojlam film) cudoredje kad je intima u pitanju, ali ne i kad se radi o recimo mucenju ili zlostavljanju. Jerbo svi znamo kakve strasne posljedice ostavlja ljubav na malu djecu. Sic!
johnnykola

#44042 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Image

Vrlo dobar horor. TV producenta udovca sin podstiče da se ponovno oženi. U nemogućnosti da nađe odgovarajuću osobu, on organizuje audiciju za lažni film kako bi ispitao potencijalne supruge.

Tokom njegove potrage, jedna kandidatkinja se posebno ističe – ljupka bivša balerina obučena u bijelo. Udovac ne može vjerovati koliko je sreće imao, dok ne počne podrobnije zagledati svoju buduću suprugu: Njeni autobiografski podaci ne mogu se provjeriti, noge su joj pune ružnih ožiljaka, a saznaje i da ljudi kojima je okružena nerijetko nestaju.

Image

Zach sa svojom vrhunskom zurkom tj. antifrizom. :D Odličnih provala u filmu, naročito s udavačom:

Image

Image

Vrhunska politička satira. Američkom predsjedniku i britanskom premijeru rat se baš dopada. Ali se ne slažu baš svi sa njima. Američki general Miler (Džejms Gandolfini) o ratu ne misli tako, kao ni britanski ministar za međunarodni razvoj, Sajmon Foster (Tom Holander). Ali, kada Sajmon greškom podrži vojnu akciju preko televizije, iznenada zadobija mnoštvo prijatelja u Vašingtonu. Ako Sajmon uspije doprijeti do pravih ljudi u Vašingtonu i ako njegova svita od jedne osobe (Kris Adison) uspije da zavede pravog stažistu (Ana Člamski), i ako uspiju spriječiti glavnog premijerovog savjetnika Malkolma Takera (Piter Kapaldi) da lažira glasanje u Ujedinjenim nacijama, možda će uspeti spriječiti i rat. Ako ne uspiju... Pa, uvijek mogu otpustiti svoju direktoricu za komunikacije Džudi (Đina Meki), koju ionako nikad nisu ni voljeli i koja se bori da zadrži glasače kojima ne radi vodoinstalacija, kao i sa čovjekom bijesnim zbog rušenja zida (Stiv Kugan).

FIlm na TV-u
statixx

#44043 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

hadzinicasa wrote: Ja planiram Zabu, samo me malo strah nakon predstave.
Ja sam neki dan pogledao, dobar je, ali nije me odusevio kao predstava, tamo bolje osjetis zar i zestinu glume.
commendatore

#44044 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

suad-sarajevo wrote:https://www.imdb.com/title/tt1137450/

Image

Može proći. 6.5/10
ja gledam ne mogu da vjerujem sve isto iz ponocnog osvetnika sa carlsom bronsonom :lol:
ExNihilo

#44045 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

statixx wrote:
Ja sam neki dan pogledao, dobar je, ali nije me odusevio kao predstava, tamo bolje osjetis zar i zestinu glume.
Uvijek teatar nosi prisniju komunikaciju s publikom. To ne bi trebalo uspoređivati.
Bloo
Globalna šefica

#44046 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

johnnykola wrote:
Vrlo dobar horor. TV producenta udovca sin podstiče da se ponovno oženi. U nemogućnosti da nađe odgovarajuću osobu, on organizuje audiciju za lažni film kako bi ispitao potencijalne supruge.

Tokom njegove potrage, jedna kandidatkinja se posebno ističe – ljupka bivša balerina obučena u bijelo. Udovac ne može vjerovati koliko je sreće imao, dok ne počne podrobnije zagledati svoju buduću suprugu: Njeni autobiografski podaci ne mogu se provjeriti, noge su joj pune ružnih ožiljaka, a saznaje i da ljudi kojima je okružena nerijetko nestaju.
Pogledan prije 18 godina. I dan danas nisam sigurna da bih ga mogla opet gledati. Iako se ne sjećam jasno radnje, potisnuh sve, samo nekih flasheva, jednostavno mi je bio užasno mentalno neugodan film. :|
statixx

#44047 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by statixx »

ExNihilo wrote:
statixx wrote:
Uvijek teatar nosi prisniju komunikaciju s publikom. To ne bi trebalo uspoređivati.
Ma samo joj prenosim svoj utisak. A svakako da je neuporedivo. U svakom slucaju preporucujem i odlazak na predstavu. Ova i uloga Brava u Helverovoj noci su sami vrh.
hadzinicasa

#44048 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

statixx wrote:
ExNihilo wrote:
Ma samo joj prenosim svoj utisak. A svakako da je neuporedivo. U svakom slucaju preporucujem i odlazak na predstavu. Ova i uloga Brava u Helverovoj noci su sami vrh.
@Exnihilo - slazem se. Kamerni je tu, po mom misljenju, jos nekako prisniji.
e vidis, Helverovu noc ganjam godinama i nikako da se uganjamo...
hvala na prenesenom joj utisku :)
johnnykola

#44049 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Bloo wrote:
johnnykola wrote:

Pogledan prije 18 godina. I dan danas nisam sigurna da bih ga mogla opet gledati. Iako se ne sjećam jasno radnje, potisnuh sve, samo nekih flasheva, jednostavno mi je bio užasno mentalno neugodan film. :|
Meni je bio talašika. Ništa naročito. Onda bi se poslije Martyrsa samoiščakijala. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#44050 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

johnnykola wrote:
Bloo wrote:
johnnykola wrote:

Meni je bio talašika. Ništa naročito. Onda bi se poslije Martyrsa samoiščakijala. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bilo mi je 17, ne znadoh za bolje :lol: Martyrs - tak, tak.
Post Reply