Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ing-ecc wrote:Znaci u 16:01 moze i Tomislav i Tomo tesko.meni.s.vama dvojicom na T
A za prilaz ne.brini, dolazio od pocetka grafnje tako.da.je bilo josh gorih situacija izdrzacu ja josh ovih 50 m sto faki do Dz Bijedica (toliko.je bilo u srijedu kad sam vrtio po Tibri )
Možeš ostaviti i kod DZ Kumrovec
16:30 što se mene tiče
Da vidiš kako su dobre čaše
funeral blues wrote:Čudno da toga nema u praksi malo češće, pa da bude jasno definisan proces sta se zaista desava.
Pa ima jasno definisan proces. Problem u praksi je što trenutni vlasnici stanova očekuju nov stan i još para pride.
Evo Tibra na Ilidži u Pejtonu planira da to uradi. Ruši male dvospratnice. I to prvo zavisi od novoga regulacionog plana koji će dozvoliti gradnju veliki zgrada umjesto dvospratnica.
A i vidjećemo hoće li građani pristati na uslove. Priča se da im nude nove stanove u naselju Nova Otoka. Ali, izgleda da stanari traže i pare.
koja je vjerovatnoća da minimalno 4-5 stanova se renovira u oronuloj zgradi nekoliko mjeseci prije rasprave o regulacionom planu
znači ulažeš desetke tisuća maraka u mrtvo puhalo bez grijanja bez adekvatnog krova, fasade... cigle vire i odpadaju
snijeg im zimi kroz crijep upada...pvc nov a pored cigla viri
Black swan wrote:
koja je vjerovatnoća da minimalno 4-5 stanova se renovira u oronuloj zgradi nekoliko mjeseci prije rasprave o regulacionom planu
znači ulažeš desetke tisuća maraka u mrtvo puhalo bez grijanja bez adekvatnog krova, fasade... cigle vire i odpadaju
snijeg im zimi kroz crijep upada...pvc nov a pored cigla viri
Pa imaš izbor. Možeš čekati da otkup uspije i završiš u novom stanu, ili ako ne uspije - ostaješ u oronuloj zgradi.
Niko nikoga ne tjera. A i niko nije dužan obnoviti nečiju imovinu.
musicman80 wrote:Meni su najbolje ove novogradnje gdje kazu: “trosoban stan 55m2”
gledao sam jedan tlocrt iz istog razloga jer mi je bilo nevjerovatno da u 50-55m2 stave 3 sobe i izgleda otprilike ovako: nema hodnika i ulaziš direktno u dnevni boravak koji je spojen sa kuhinjom i trpezarijom cca 24-25m2 + 2 sobe cca 7-10m2 + 1 kupatilo cca 4.5m2 + jedan mali hodnih unutar stana od par m2 i to je to u principu stan je izgubio ulazni hodnik, kuhinju i trpezariju kako bi dobio dodatnu sobu...
musicman80 wrote:Meni su najbolje ove novogradnje gdje kazu: “trosoban stan 55m2”
gledao sam jedan tlocrt iz istog razloga jer mi je bilo nevjerovatno da u 50-55m2 stave 3 sobe i izgleda otprilike ovako: nema hodnika i ulaziš direktno u dnevni boravak koji je spojen sa kuhinjom i trpezarijom cca 24-25m2 + 2 sobe cca 7-10m2 + 1 kupatilo cca 4.5m2 + jedan mali hodnih unutar stana od par m2 i to je to u principu stan je izgubio ulazni hodnik, kuhinju i trpezariju kako bi dobio dodatnu sobu...
To ti je takozvani open plan raspored. To moze u velikim kucama pa onda imas veliki dnevni boravak I kuhinju, a ovi sada pokusavaju izvesti open plan u 50-ak kvadrata. Ne ide nikako. Zato su stare gradnje super. Ulozis malo vise za adaptaciju, ali zato znas sta imas.
Pozdrav svima!
Na stranu sto vise nije novogradnja, nisam uspio naci adekvatnu temu.
Tibra Stup (Tibra 2) u prodaji nudi mnogo stanova za povoljnu cijenu.
Da li neko zivi dole i kakvi su stanovi? Je li postoji razlog masovnosti prodaje?
Utokkha wrote:Pozdrav svima!
Da li neko zivi dole i kakvi su stanovi? Je li postoji razlog masovnosti prodaje?
Između ostalog, ljudi masovno odjavljuju grijanje jer ne mogu da im isporuče dovoljno energije za zagrijavanje prostorija.
Odron.
ima dosta dijaspore prodaje stanove, znam par ljudi sto su se zaletili pa sad gledaju bilo sta drugo, po prici sve najgore o tibri.
Između ostalog, ljudi masovno odjavljuju grijanje jer ne mogu da im isporuče dovoljno energije za zagrijavanje prostorija.
Odron.
Ne samo to vec sam cuo od jarana koji ima poznanika dole da su zgrade pune žohara, prokišnjava, plafoni otpadaju,liftovi ne rade, narkomani se fiksaju po stepenicama, komšije obijaju stanove, cijevi od grijanja pucaju, otpadaju prozori, vrata...
Odron.
Ne samo to vec sam cuo od jarana koji ima poznanika dole da su zgrade pune žohara, prokišnjava, plafoni otpadaju,liftovi ne rade, narkomani se fiksaju po stepenicama, komšije obijaju stanove, cijevi od grijanja pucaju, otpadaju prozori, vrata...
Odron.
Nema potrebe za ironijom.
Ne znam za ostale probleme, ali sam baš dan prije ovog posta čuo, iz prve ruke, da su ljudi odjavili grijanje zbog nemogućnosti da im isporuče dovoljnu količinu toplote. I da oni nisu jedini. Doduše, u pitanju je poslovni prostor, možda je moja greška što to nisam prvobitno naglasio.
Ako su ljudi slagali mene (a nema razloga da lažu niti su me slagali), lažem i ja vas.
Nova otoka je katastrofa takodje sto se grijanja tice, ja se grijem na klimu konstantno.
Kada sam otisao da ulozim zalbu na grijanje pokazali su mi ugovor gdje garantuju toplotu do 21 stepen.
Sramota, smece od zgrada.
MrShadow wrote:Nova otoka je katastrofa takodje sto se grijanja tice, ja se grijem na klimu konstantno.
Kada sam otisao da ulozim zalbu na grijanje pokazali su mi ugovor gdje garantuju toplotu do 21 stepen.
U kojoj si ti zgradi (lameli)? Kod mene nije baš vruće ali je ok, može doći do 22 stepena, s tim da mislim da ima premalo rebara na radijatoru pa ću na proljeće još ugraditi.
MrShadow wrote:Nova otoka je katastrofa takodje sto se grijanja tice, ja se grijem na klimu konstantno.
U kojoj si ti zgradi (lameli)? Kod mene nije baš vruće ali je ok, može doći do 22 stepena, s tim da mislim da ima premalo rebara na radijatoru pa ću na proljeće još ugraditi.
za mene je 22 je baš na granici da ne kažeš da je hladno... ja smanjujem radijatore jer temp ide na 25C i držim na 23 (regularne toplane)
kukumare wrote:Za stanare iz Nove Otoke. Zanima me koliko ste platili grijanje za prošli mjesec i koliko ste ga koristili'
oko 90KM. 10 dana nije koristeno grijanje a ostatak je bilo upaljeno od 6 ujutro do 10 navecer. Da je bilo i ovih 10 dana upaljeno mozda bi za 20-30KM bio veci racun. Temperatura bude 22-23.
kukumare wrote:Za stanare iz Nove Otoke. Zanima me koliko ste platili grijanje za prošli mjesec i koliko ste ga koristili'
oko 90KM. 10 dana nije koristeno grijanje a ostatak je bilo upaljeno od 6 ujutro do 10 navecer. Da je bilo i ovih 10 dana upaljeno mozda bi za 20-30KM bio veci racun. Temperatura bude 22-23.
Tako je i kod mene došlo za oktobar, isto se nije koristilo 10 dana, a za novembar kada je bilo upaljeno cijeli mjesec je više, oko 130, ista veličina stana.
Prijatelj iz prve zgrade mi je rekao da je kod njih bilo slabo grijanje prve godine jer se valjda zgrada sušila, kaže jedva dolazilo do 21-22 stepena, a sada kada je druga zima (i znači prošla dva ljeta tokom kojih se zgrada sušila) mu je 23-24 u stanu bez problema.