FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
SamMot

#4401 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by SamMot »

Picajzla wrote:
navedeni wrote:Daj sapu, se treba zvati DAJ PLATU :lol: :lol:
A je li to ozbiljno i jesu li provjerene informacije da Senad ne daje plate zaposlenim ?
Ja sam na Face-u radio neko vrijeme i nisam ni marke dobio. Neći reći na kojem poslu zbog identiteta. Taktika mu je slijedeća:
1. Pozovu te na razgovor i obećaju ti posao ali moraš proći tu njihovu obuku od nekih 7-10 dana (bilo obuka za novinara bilo za poslove u tehnici).
2. Kreneš sa obukom, prođe nekoliko mjeseci poslije obuke a plate nema pa nema.
3. To vrijeme dok čekaš platu ti govore stalno "Biće biće..."
4. Onda fino daš okaz i tražiš drugi posao.

Usput radiš puno radno vrijeme (nekad i po 20 sati kad su utakmice).

Toliko o Face-u, poštenju i ptariotizmu.

Zbog toga im se i dešavaju oni gafovi i blamaže. Počev od tona iz Litvanije pa preko streama za utakmicu protiv Argentine. Ljudi jedva sklapaju kraj s krajem, nemaju plata i onda haj ti tu budi profesionalan. Malo morgen.

Radnici stalno odlaze i novi dolaze i to na mjesečnom nivou. Svaki mjesec nova garnitura radnika. Konkurs na web stranici im uvijek otvoren. Fali im radnika al zna se i zašto.

:bih:
Last edited by SamMot on 27/12/2013 16:50, edited 1 time in total.
karanana

#4402 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

da li u tom periodu dobijes ugovor o radu?
da li si ih tužio?
SamMot

#4403 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by SamMot »

karanana wrote:da li u tom periodu dobijes ugovor o radu?
da li si ih tužio?
Dobiješ nulu. Ugovor o radu nema možda 5 njih u cijeloj firmi. Sve kolege koje su radile samnom su većinom bile na Ugovoru o djelu što je ustvari isto kao i rad na crno.

Imam dokaza da sam radio al ništa tipa ugovora jer to malo ko potpisuje tu.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#4404 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Picajzla »

BHF_Manijak wrote:
Picajzla wrote:
A je li to ozbiljno i jesu li provjerene informacije da Senad ne daje plate zaposlenim ?
Provjerene, imam ih dvoje u porodici i treceg druga, koji je na kraju napustio.
Koja ljiga od covjeka :oops:
damskot

#4405 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by damskot »

SamMot wrote:
Picajzla wrote:
Ja sam na Face-u radio neko vrijeme i nisam ni marke dobio. Neći reći na kojem poslu zbog identiteta. Taktika mu je slijedeća:
1. Pozovu te na razgovor i obećaju ti posao ali moraš proći tu njihovu obuku od nekih 7-10 dana (bilo obuka za novinara bilo za poslove u tehnici).

Zbog toga im se i dešavaju oni gafovi i blamaže. Počev od tona iz Litvanije pa preko streama za utakmicu protiv Argentine. Ljudi jedva sklapaju kraj s krajem, nemaju plata i onda haj ti tu budi profesionalan. Malo morgen.

Radnici stalno odlaze i novi dolaze i to na mjesečnom nivou. Svaki mjesec nova garnitura radnika. Konkurs na web stranici im uvijek otvoren. Fali im radnika al zna se i zašto.

Hvala za Info . Bas nisam od Senada tako nesto ocekivao .

Mada oni koji ne hrane djecu i neplaćaju hipoteke kredite itd.. Nije ni to lose :) licno bi bio sretan (prije 15 godina) upravo sa takvim poslom . Izvukao bih maksimalno znanje za dva mjeseca i jedno jako pismo od Senada kako sam bio znacajna osoba u pokretanju Facetv itd itd , namazano do bola . A halalio bi mu onda tu platu . Jer sa znanjem i referencama bih mogao vise izvuci negdje drugo nego kod njega . Znaci po meni nije los posao za početnike i omladinu ako ne placa .

A njemu jos pametnije otvori externu firmu za obuku koja ima exkluzivu na Njega , njegovu opremu i prostorije pa jos i naplati da radis kod njega :) kao u EU . Onda iz tog trening centra vadi najbolje za FaceTV .
Last edited by damskot on 27/12/2013 17:24, edited 1 time in total.
Erzsebet

#4406 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

damskot wrote:Hvala za Info . Bas nisam od Senada tako nesto ocekivao .

Mada oni koji ne hrane djecu i neplaćaju hipoteke kredite itd.. Nije ni to lose :) licno bi bio sretan (prije 15 godina) upravo sa takvim poslom . Izvukao bih maksimalno znanje za dva mjeseca i jedno jako pismo od Senada kako sam bio znacajna osoba u pokretanju Facetv itd itd , namazano do bola . A halalio bi mu onda tu platu . Jer sa znanjem i referencama bih mogao vise izvuci negdje drugo nego kod njega . Znaci po meni nije los posao za početnike i omladinu ako ne placa .
Samo što je problem što ta preporuka više ništa nigdje ne znači, jer se Senad zamjerio bukvalno sa svakim novinarom u BiH, iako s nekima, poput Bakira, i dalje glumi da je dobar, jer im je to trenutno obojici u interesu. Dakle, s preporukom možeš obrisati guzicu. Mali je ovo grad, na kraju će ga napustiti svi i brod će mu potonuti. Osim ako ne nađe neki priliv novca iz inostranstva, tj. opet ne prevari nekoga kao što je varao dijasporu prodavanjem knjige.

Sad će se Katarina javiti pa će pitati Sammota zašto nije tražio ugovor, zašto ga nije tužio, te potvrditi da je ovo što Senad radi potpuno legalno :).
damskot

#4407 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by damskot »

Erzsebet wrote:
Samo što je problem što ta preporuka više ništa nigdje ne znači, jer se Senad zamjerio bukvalno sa svakim novinarom u BiH, iako s nekima, poput Bakira, i dalje glumi da je dobar, jer im je to trenutno obojici u interesu. Dakle, s preporukom možeš obrisati guzicu. Mali je ovo grad, na kraju će ga napustiti svi i brod će mu potonuti. Osim ako ne nađe neki priliv novca iz inostranstva, tj. opet ne prevari nekoga kao što je varao dijasporu prodavanjem knjige.
.
kontam .... :( mada sam upravo razmišljao na preporuku ponijeti van, uz malo logike svatis da od celave kokosi nemozes kidat perije ;)
karanana

#4408 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

na koji nacin je varao dijasporu prodajom knjige?
MOSALJOZE

#4409 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by MOSALJOZE »

Erzsebet

#4410 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

karanana wrote:na koji nacin je varao dijasporu prodajom knjige?
Na taj što je tražio 70-80 eura za transkripte dnevnika koji su vlasništvo TVSA, pa onda TVBiH itd., i to prodavao pod patriotizmom neupućenim dijasporcima.
luckylaka

#4411 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Erzsebet wrote:
Na taj što je tražio 70-80 eura za transkripte dnevnika koji su vlasništvo TVSA, pa onda TVBiH itd., i to prodavao pod patriotizmom neupućenim dijasporcima.
:lol: :lol: :-D Jos detalja,sve nas tjerao da kupimo,mi necemo a on sve gura i moli,,kupi,kupi,, :-)
karanana

#4412 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by karanana »

Erzsebet wrote:
Bilo ovo tacno ili ne, opet ne vidim da je varao dijasporu. Ako je ikog prevario, onda je to tvbih.
Erzsebet

#4413 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

luckylaka wrote:
Erzsebet wrote:
:lol: :lol: :-D Jos detalja,sve nas tjerao da kupimo,mi necemo a on sve gura i moli,,kupi,kupi,, :-)
Upravo je tako bilo po Švedskoj, gdje sam i sam bio prisutan. Nije molio lično on, iako je bio tu, nego njegove potrčke koji su bili s njim. Vi po Americi svakako nemate pojma šta se u BiH dešava, pa nije morao da vas moli, ali ste obično najveće "patriote", skoro kao dijaspora u Australiji.
Erzsebet

#4414 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

karanana wrote:
Erzsebet wrote:
Bilo ovo tacno ili ne, opet ne vidim da je varao dijasporu. Ako je ikog prevario, onda je to tvbih.
Nije varao nikoga govoreći da je on NAPISAO knjigu? A ustvari je transkriptovao nešto što uopšte nije njegovo, za šta je posuđivao samo glas i ništa drugo, jer ni na teren nikad nije izašao? Možda jednostavno imamo drugačiji pogled na varanje, jer vidim da je tebi on uvijek dobar, kakvo god sranje napravio.
Last edited by Erzsebet on 28/12/2013 14:51, edited 1 time in total.
Država

#4415 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Država »

SamMot wrote:
Picajzla wrote:

Ja sam Senada davno provalio. Sram neka ga bude...
luckylaka

#4416 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Na taj što je tražio 70-80 eura za transkripte dnevnika koji su vlasništvo TVSA, pa onda TVBiH itd., i to prodavao pod patriotizmom neupućenim dijasporcima.[/quote]
:lol: :lol: :-D Jos detalja,sve nas tjerao da kupimo,mi necemo a on sve gura i moli,,kupi,kupi,, :-)[/quote]

Upravo je tako bilo po Švedskoj, gdje sam i sam bio prisutan. Nije molio lično on, iako je bio tu, nego njegove potrčke koji su bili s njim. Vi po Americi svakako nemate pojma šta se u BiH dešava, pa nije morao da vas moli, ali ste obično najveće "patriote", skoro kao dijaspora u Australiji.[/quote]
:lol: :-) Nemoj se bolan provaljivati.Cuj vece patriote-pobjegulje u Svedskoj nego pobjegulje-patriote u Americi. :lol: Sto pravis cirkus od sebe Raife,Raife :-)
Erzsebet

#4417 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Erzsebet »

"Krv svoju za Bosnu moju", raja iz Sent Luisa, koji su hrabro pobjegli '92. godine :D. Zato sad daju Senadu 100 € za karticu i nikakav program, pa se time dokazuju, kao i po forumima.

Ja nisam ni partiota, a ni "patriota", jebe mi se za ovu državu, ali opet radim više za nju nego nacionalisti i profiteri poput Senada. Senad godinama radi na uništavanju države, koja doduše, nije njegova, jer se rodio u Srbiji.
l33t

#4418 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by l33t »

cura na fejsu ima Četrnes godina i pjeva ja ne vjerujem okrente
mousstapha

#4419 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mousstapha »

luckylaka

#4420 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by luckylaka »

Erzsebet wrote:"Krv svoju za Bosnu moju", raja iz Sent Luisa, koji su hrabro pobjegli '92. godine :D. Zato sad daju Senadu 100 € za karticu i nikakav program, pa se time dokazuju, kao i po forumima.

Ja nisam ni partiota, a ni "patriota", jebe mi se za ovu državu, ali opet radim više za nju nego nacionalisti i profiteri poput Senada. Senad godinama radi na uništavanju države, koja doduše, nije njegova, jer se rodio u Srbiji.
Dosadan si sa tom 92.Takvih je ABiH 95 imala milion, 92 100 hiljada.Da si prosao samo 10% onog sto sam ja prosao ukopao bih se ziv i nebi ABiH nikada vise spomenuo.Ipak nije teme a posto znam da ces brzo na hladzenje(po obicaju)poruka nemoj se puno sekirati za one sto placaju karticu po 100 eura ili dolara.Nece iz tvog dzepa.
samkoF

#4421 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by samkoF »

Erzsebet wrote:"Krv svoju za Bosnu moju", raja iz Sent Luisa, koji su hrabro pobjegli '92. godine :D. Zato sad daju Senadu 100 € za karticu i nikakav program, pa se time dokazuju, kao i po forumima.

Prvo da te podsjetim il mozda cak naucim jer pitanje da li to uopste znas , da u St Louisu niko bas ne daje 100 Eura za Senadov program nikakav i to prvo zbog toga sto se u Americi ne trose eura nego dollari a drugo zato sto i kad i ako placamo FACE TV to placamo u okviru komapnija koje nam salju signale svih drugih kanala sa podrucja bivse Yu a ne samo Face TV, i to obicno ne kosta vise od 25 dollara mjesecno.Eto sad znas i to , tako da ubuduce ne lupas gluposti.
Druga stvar koju sam primjetio takodje da lupas je ono sto si rekao kako je americka i australijska dijaspora drugim rjecima ne upucena i nema pojma sta se desava u BiH.To moze samo provaliti maloljetna osoba takvu glupost.Ne mogu da vjerujem da to ozbiljna osoba moze reci i da misli da necije zanimanje o BiH zavisi o geofragskoj udaljenosti te zemlje u dijaspori od nase Bosne.Kako to znas koliko se ko zanima o BiH , i koliko je ko upucen?Ti to mislis da si upuceniji od mene naprmijer o tome sta se desava u BiH i to samo zato sto ti zivis u Svedskoj il Amsterdamu a ja u St Louisu, :roll:
I jos nesto kako te nije sramota reci pobjegli , kako ti znas koje pobjegao a ko nije, jel te ne bi bilo stid pogledati silovanu zenu koja sad zivi npr bas u tom St Louisu i reci joj pobjeguljo jedna jel to fer, korektno i postenoi, razmisli malo prije nego pocnes tako isfrustiran lupati gluposti.Ne zivi u St Louisu samo 1 osoba iz BiH niti 10 niti 100 niti 1000 nego jarane oko 70 000 bosanaca i hercegovaca iz cijele Bih ne samo iz Sarajeva i Federacije nego i iz tzv RS iz dijela i gradova gdje su bosnjaci najvise bili ugnjetavani, protejrivani, ubijani, zatvarani u logre , silovane itd i ti takve ljude nazivas pobjeguljama, fuj, stidi se.
van helsing

#4422 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by van helsing »

@Samko
Poceh pisati odgovor,ali malo bolje procitah tvoj post,i sve si mu rekao,ne moze bolje.
Mogu dodati da neko moze zivjeti i na mjesecu,ali ako voli BiH,zar je to bitno ? LP
wolf07

#4423 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by wolf07 »

samkoF wrote:

Prvo da te podsjetim il mozda cak naucim jer pitanje da li to uopste znas , da u St Louisu niko bas ne daje 100 Eura za Senadov program nikakav i to prvo zbog toga sto se u Americi ne trose eura nego dollari a drugo zato sto i kad i ako placamo FACE TV to placamo u okviru komapnija koje nam salju signale svih drugih kanala sa podrucja bivse Yu a ne samo Face TV, i to obicno ne kosta vise od 25 dollara mjesecno.Eto sad znas i to , tako da ubuduce ne lupas gluposti.
Druga stvar koju sam primjetio takodje da lupas je ono sto si rekao kako je americka i australijska dijaspora drugim rjecima ne upucena i nema pojma sta se desava u BiH.To moze samo provaliti maloljetna osoba takvu glupost.Ne mogu da vjerujem da to ozbiljna osoba moze reci i da misli da necije zanimanje o BiH zavisi o geofragskoj udaljenosti te zemlje u dijaspori od nase Bosne.Kako to znas koliko se ko zanima o BiH , i koliko je ko upucen?Ti to mislis da si upuceniji od mene naprmijer o tome sta se desava u BiH i to samo zato sto ti zivis u Svedskoj il Amsterdamu a ja u St Louisu, :roll:
I jos nesto kako te nije sramota reci pobjegli , kako ti znas koje pobjegao a ko nije, jel te ne bi bilo stid pogledati silovanu zenu koja sad zivi npr bas u tom St Louisu i reci joj pobjeguljo jedna jel to fer, korektno i postenoi, razmisli malo prije nego pocnes tako isfrustiran lupati gluposti.Ne zivi u St Louisu samo 1 osoba iz BiH niti 10 niti 100 niti 1000 nego jarane oko 70 000 bosanaca i hercegovaca iz cijele Bih ne samo iz Sarajeva i Federacije nego i iz tzv RS iz dijela i gradova gdje su bosnjaci najvise bili ugnjetavani, protejrivani, ubijani, zatvarani u logre , silovane itd i ti takve ljude nazivas pobjeguljama, fuj, stidi se.
@Samko, jarane vidim da te pogodilo ovo sto je @erszebet stavio u svom postu. Jedino sto ti mogu reci je da se opustis, covjek ne radi nista osim sto cuci na ovoj temi, ceka hoce li neko progovoriti koju finurijec o Senadu i onda ovako raspali bezveze. Dakle, don't worry, be happy! @erszebet je davno procitan!
branimir stulic

#4424 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by branimir stulic »

Pa i jesu pobjegli...ali sta ima veze... Neko je morao i pobjeci a neko je morao i ostati braniti ovo. Ali neka nama dijaspore.
Sabirni centar

#4425 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Sabirni centar »

Juka u nas :D
Locked