Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#4401 Re: Federalna televizija

Post by It_is_a_Leclerc »

bhnapoleon1 wrote:Protest zbog vrijeđanja islama i muslimana u emisiji „Hayd- u- park“
Zbog vrijeđanja islama i muslimana u emisiji “Hayd- u- park” Medžlis islamske zajednice Sarajevo uputio je protest Federalnoj televiziji kojeg prenosimo u cijelosti:
Poštovani,
U Vašoj emisiji Hayd-u-park“ zloupotrebili ste javni prostor i na krajnje bezobziran način uvrijedili vjerske osjećaje muslimana i muslimanki.
U prilogu o izgradnji džamije u Općini Novo Sarajevo Vaš novinar je između ostalog rekao: „Na mjestu brda je sada džamija koja snaži vjeru konjskog podmlatka sa velikom elektromagnetnom telekom antenom da školsko konjsko znanje bolje uđe u glavu ždrijebadi.“
Nazivati muslimanske vjernike i vjernice konjima i ždrijebadima zbog toga što izvršavaju svoje vjerske propise u džamijama primjer je nečuvenog primitivizma i ksenofobije. Po autentičnom učenju islama sve bogomolje muslimana, njihove džamije i mesdžidi, predstavljaju Bogu najdraža i najčišća mjesta. Zato je nedopustivo i nezamislivo da se u bilo kojem mediju koji poštuje osnovne kodekse profesionalnog novinarstva, a posebno u mediju koji ima status javnog emitera, vjerski objekti muslimana indirektno nazivaju štalama i konjušarnicama. Mnogi muslimani prethodnih dana kontaktirali su Medžlis islamske zajednice Sarajevo i izrazili svoje ogorčenje i zabrinutost zbog izrugivanja islamu i muslimanima na Federalnoj televiziji. Vaš govor mržnje prema muslimanima i njihovim vjerskim simbolima, nazivanje muslimana i njihove djece konjima i žrijebadima ne služi na čast ni Vama, ni Vašim urednicima ni novinarima koji snimaju ovakve degutantne priloge.
S poštovanjem,
GLAVNI IMAM:
Dr. Ferid Dautović
Poštovani imam očito ne prati emisiju jer da prati znao bi da je cijeli koncept zasnovan na "slonovima" i "konjima" koji i vode emisiju, pa se u zadnjih valjda tri godine stalno referiraju na te - konje, magarce i sl. uz ironičan ton.

Al' eto. Najbitnije je saopćiti javnosti, pa eto...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4402 Re: Federalna televizija

Post by _BataZiv_0809 »

ambienta wrote:Malo je pretjerano reagovanje, ipak "konj" vodi i naravno da su onda i uloge konji....
Ali hele nejse ipak se trebalo postupiti suptilnije, evo priloga , a onda i moj licni komentar:

https://www.youtube.com/watch?v=ZAbiQDnt_2o

Način na koji se napravio prilog je KATASTROFALAN. Može se malo bolje kritikovati, a treba kritikovati, jer pozitivna kritika je korisna. Pošto sam se rodio i odrastao na Grbavici 2 i išao u spoemenutu OŠ Bratstvo i Jedinstvo sadašnju Grbavica 2 , a po struci sam arhitekta , a istovremeno znam i ubjeđen sam da svi trebamo i hranu za dušu , želim da izjavim slijedeće: 1. Džamija je bila prijeko potrebna ovom naselju (jer je veliko naselje) , pogotovo što ima mnogo mladih parova a puno kladionica, a svima (nam) je potrebno puno više duhovnosti. 2. Srušiti brdo gdje sam se i sam sankao i igrao je isto tako katastrofalan potez, pored tolikih lokacija, makar Grbavica to dopušta, kada smo u društvu interneta i osamljenosti (vjera baš to i propagira - džemat), e pa brdo je za djecu neka vrsta džemata da se druže i zdravo žive i igraju toliko lokacija od ruševina strojerada pa do svakog bloka zgrada. 3. Antena za mobilnu telefoniju sa tolikim zračenjem isto izmedju dvije škole je isto toliko katastroflaan potez , pored "šopinga" i žutih nebodera gdje se antena mogla stvaiti ili na sam šopng , ccccc , fuj. Uglavnom da zaključim morala se izgraditi džamija, moralo je ostati brrdo i morala se antena staviti na drugo mjesto jer za sve je bilo podobnijih lokacija.
Dje se to gradi dzamija?
Juliuscezar

#4403 Re: Federalna televizija

Post by Juliuscezar »

U vrijeme idiotskih realty show programa FTV otkupi vjerovatno najidiotskiji program naziva šoping kraljica pa bolje da su te pare zapalili nego sto ono emituje javni emiter
SkyLimit

#4404 Re: Federalna televizija

Post by SkyLimit »

Kontam dužiti FTV za duševnu bol.

Nakon 1992. - 1995. svaki prikaz naoružanog srpskog vojnika na mene djeluje uznemirujući.

I onda mi FTV prikazuje partizanske filmove u kojima se naoružani ljudi odazivaju na "Gorane", "Milane", "Jovane" i još se te osobe u tim filmovima idealizira kao hrabre i poštene vojnike.
calculator

#4405 Re: Federalna televizija

Post by calculator »

SkyLimit wrote:Kontam dužiti FTV za duševnu bol.

Nakon 1992. - 1995. svaki prikaz naoružanog srpskog vojnika na mene djeluje uznemirujući.

I onda mi FTV prikazuje partizanske filmove u kojima se naoružani ljudi odazivaju na "Gorane", "Milane", "Jovane" i još se te osobe u tim filmovima idealizira kao hrabre i poštene vojnike.
A šta bi ti, možda "Derviš i Smrt" iz 1974? Ili bi radije film o Andrićevom Radisavu
Edin H.

#4406 Re: Federalna televizija

Post by Edin H. »

Sejo Bajraktarević i 26. dan štrajkuje glađu u RTV-u domu

http://source.ba/clanak/BiH/409180/Sejo ... RTV-u-domu :(
mahalik

#4407 Re: Federalna televizija

Post by mahalik »

Sramota je da FTV udomi onog Vuka Bacanovica koji se nakon svađe sa Bakirom H. obreo tamo.
Isti taj Vuk javno između ostalog govori da Majke Srebrenice trguju kostima svoje djece. Svako ima pravo na svoje mišljenje ali ovo je nečuveno
Ned071

#4408 Re: Federalna televizija

Post by Ned071 »

Poslije njegovih danasnjih komentara o instalaciji ispred BBI-ja, od mene vise nemaju pretplatu....
oldtajmer

#4409 Re: Federalna televizija

Post by oldtajmer »

Kako vas mrzim sarajevski govnari, koliko ste govana srali, a sad... pa mozete cijelo sarajevo ispresjecati sa ovim grobnicastim mapama rs-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je rs danas multietnickija nego sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom.
i ova pogan radi i prima platu na ftv
pa ne bi platio pretplatu da ovakve ckapi primaju od nje platu kada bi me u logor vodili
karanana

#4410 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

A gdje citate to sto ovaj pise?
Juliuscezar

#4411 Re: Federalna televizija

Post by Juliuscezar »

oldtajmer wrote:
Kako vas mrzim sarajevski govnari, koliko ste govana srali, a sad... pa mozete cijelo sarajevo ispresjecati sa ovim grobnicastim mapama rs-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je rs danas multietnickija nego sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom.
pa ne bi platio pretplatu da ovakve ckapi primaju od nje platu kada bi me u logor vodili
Od srednjoskolaca koje je ucio sam cuo kako je na časove dolazio toliko smrdljiv i lojav da su mu jednom dezodoransom špricali stolicu.
Fudo Bosna

#4412 Re: Federalna televizija

Post by Fudo Bosna »

Kako FTV može očekivati od građana , pogotovu Bošnjaka, da plačaju RTV pretplatu? Ismijavati se sa žrtvama jednoga naroda, njegovom vjerom, njegovim žrtvama, dopustiti moralnom patuljku u liku Vuka Bačanovića da pljuje po 8.500 ubijenih Bošnjaka Srebrenice, i što je činjenica o masovnim grobnicama pokazana u jednoj instalaciji ispred BBI, (da li su nešto slagali, rekli nešto što ne odgovara optužnicama iz Haga, ne rekli su istinu o masovnim grobnicama u vidu one instalacije), uostalom, ko je ovoga moralnog jadnika gospodina Vuka i sa kojim pravom, sa mjesta profesora u gimnaziji, unaprijedio-nagradio, pa sada svoje nebuloze širi po FTV, a mi to sve plačamo, da bi nas ovakvi i slični njemu vrijeđali i veličali RS ???

Citati,da se vidi , ko nam je donedavno odgajao djecu u gimnaziji i ko nam sada pametuje na FTV, a mi je , Bošnjaci, 85 % ili više plaćamo:

"Kako vas mrzim sarajevski govnari, koliko ste govana srali, a sad... pa mozete cijelo sarajevo ispresjecati sa ovim grobnicastim mapama rs-a, postigli ste samo da propustite sve vozove i da je rs danas multietnickija nego sarajevo ikada u svojoj istoriji. U srcu mom samo je jedan dom."

"U srcu velika moja republika"
jasko_ja

#4413 Re: Federalna televizija

Post by jasko_ja »

karanana wrote:A gdje citate to sto ovaj pise?
Na fb profilu. Vuk opet uziva, jer se kao raspravlja o njemu. Dobro on krene, ali onda zakenja. Ali boli ga briga, sada se opet moze kurciti da ga je saf oprao...
BigBossBrkO

#4414 Re: Federalna televizija

Post by BigBossBrkO »

oldtajmer wrote:
Mišljenja sam da ne treba plaćati dok god te pare od pretplate idu i entitetskim emiterima, a tek kada se isti ukinu i sav iznos pretplate bude išao BHT-u, onda treba i plaćati istu!
Patriotska_Liga

#4415 Re: Federalna televizija

Post by Patriotska_Liga »

Kad sam ja na ovom forumu govorio da je četnik Bačanović gori od Riste Đoge i ostalih velikosrpskih megafona, pseudourbana kvazielita i šatroljevica me vrlo bezobrazno prozivala za ksenofobiju, širenje mržnje i slično, a Bačanović im je tada predstavljao 'raju' i onog koji 'glasno govori ono što se minderašima ne sviđa'. Evo dragi Bošnjaci, od vaše pretplate se hrani četnik i đikan Vuk Bačanović. I ne, to ne znači da treba da prestanete plaćati pretplatu. To znači da se trebate obračunati sa đikanom i četnikom Vukom Bačanovićem.
BarbaDue

#4416 Re: Federalna televizija

Post by BarbaDue »

Ovo smeće od televizije sam odavno prekrižio. Nisam ih gledao ima 2 god.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4417 Re: Federalna televizija

Post by KatarinaKosaca »

Ma, Vuk je puko od kad nije dobio zeljeni posao. Kao da se to nama ostalima koji nismo Srbi nikada nije desilo? Da manje kompetentan covjek od nas vodi neku agenciju, direkciju i cisto vegetira po syranackoj osnovi. Dakle, umjesto vjecnog lamentiranja po nacioaloj neka Vuk usjeri energiju kolektivno i protiv moralno politicke podobnosti i nesposobnosti, syranackih uhljebljenja i korupcije, nego puka posljedica nepravde koju previse licnio prozivljava. Da, rekao je jednu istinu, PC je vise multietica od Federacije,Ali tu najvecu ulogu igra konstatacija jedonog poznanika,slucjao Sribina koji je rekao da se Bosjaci osjecaju cijelu BIH kao svoju. A Srbi samo PC. Bitan socioloski momenat koji nije viska spomenuti u ovim analizama.Na Sarajevo, Sarajlije i posljednjeg psa lutalicu u Sarajevu se pljuje drsko, pomalo primitivno i to sa argumentom dokaza koji «moj jedini dom» ne priznaje. Vuce, prevazidji usko licno i kompenziraj to kao kolektivno. Vise ces postici i politicki i analiticki i licno. Imam papir da znam nesto o marketingu i sasvim dobronamjerno kazem.
jasko_ba

#4418 Re: Federalna televizija

Post by jasko_ba »

Opet ovaj ublehas hoce da bude bitan. Posao je dobio, sad se moze sve. :lol: Rijetko napacen lik
dembele

#4419 Re: Federalna televizija

Post by dembele »

Vuk na FTV u emisiji "Posteno govoreci" stavlja znak jednakosti izmedju Mesica i svoga idola Dodika, iako je svakom jasno da ova dvojica nemaju nista zajednicko ni u politickom, ni u bilo kojem drugom smislu A nakon izjave da je genocidni entitet tolerantnije i prosperitetnije drustvo od federacije momka treba definitivno otpremiti medju intelektualce sa RTRS-a.
mahalik

#4420 Re: Federalna televizija

Post by mahalik »

eto dobio je otkaz
MOSALJOZE

#4421 Re: Federalna televizija

Post by MOSALJOZE »

Pusti vodu,govno ode.
Problem riješen,jednostavno.
jasko_ba

#4422 Re: Federalna televizija

Post by jasko_ba »

Hahaha, glupana majko mila. Ocekujem ofanzivu na fejsbuku, tamo je najjaci. :lol:
Bačanović se nedavno zaposlio na Federalnoj televiziji, ali njegov angažman nije dugo trajao. Prije tog angažmana Vuk Bačanović je radio na portalu Novi.ba odakle je, po saopćenju za javnost ovog portala, pobjegao otuđivši vrijednu tehničku opremu. :-)
On je kako nezvanično saznajemo predavao Historiju u Gimnaziji Obala gdje je također zbog nacionalističkih ispada dobio otkaz.
StupskaBitanga

#4423 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Budućnost na RTRS mu je osigurana sa Matom Đ. Lazanskim i Gatalom
oldtajmer

#4424 Re: Federalna televizija

Post by oldtajmer »

ovo je bio samo pripravnicki za konacno uhljebljenje na rtrs,mislim da je zasluzio
arzuhal

#4425 Re: Federalna televizija

Post by arzuhal »

StupskaBitanga wrote:Budućnost na RTRS mu je osigurana sa Matom Đ. Lazanskim i Gatalom
:thumbup:

+ multietničkija, zdravija sredina...
Post Reply