Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
apsolut

#4401 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apsolut »

Asus RT N10e, vratio sam ga opet jer mi treba i wireless.. al cu pokusat sto vise testirat bez njega da vidim imali prekida.. Jer iskreno ne mogu reci da je LOL u pitanju sto posto, kada cim restartujem ruter i modem konekcija se vrati nakon minut, dvije...

Imao sam i par slucaja sa ovim Asus ruterima, gdje se iskljuce sami od sebe (zastekaju) ali zadnji update firmware je to sve popravio na svim ausovim ruterima.. tak da najvise sumnjam na ovaj svoj ruter..
imeodkorisnika

#4402 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by imeodkorisnika »

Pozdrav, jel ovo samo meni puca konekcija ili? Svake 1-3 minute mi stane konekcija i moram se ponovo konektovat (nekad se ne mogu ni konektovat).. Do mene il do njih?
imeodkorisnika

#4403 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by imeodkorisnika »

evo objavili sad na www.lol.ba da je doslo do otezanja pruzanja dsl usluga itd.. na odredjenim podrucijima.. i da ja zivim jednom od pomenutih podrucija, ali mi nije nikako jasno kako mi perfektno radi wifi konekcija (na laptopu) dok jedino na kompjuteru (preko eternet kabla) imam ovaj problem..
mirnisan

#4404 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mirnisan »

hrt 2 bit ce dostupan za 52582h 28m 32s :lol: alal vjera munevera
Maharadza

#4405 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Ja ne znam šta se vi žalite kada LoL uzme u obzir to nestajanje konekcije i sve ostale eventualne prekide i probleme i izvini se kako obavještenjem tako i na računu koji umanje za određeni iznos, tak sam barem čuo od havera (ispravite me ako griješim)!

Kod svih ostalih operatera je po principu: "Neće biti net-a....tad i tad...sry..jbg...nije do nas!" ili "Nije bilo net-a...tad i tad...sry..jbg...nije do nas!" (boldirano obavezno napišu), a kada je u pitanju neka "kompenzacija", čitaj - umanjen račun ili sl.: "krompir, karina, ko vam je kriv što ste levati! :P " :-x
harph

#4406 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

Maharadza wrote:Ja ne znam šta se vi žalite kada LoL uzme u obzir to nestajanje konekcije i sve ostale eventualne prekide i probleme i izvini se kako obavještenjem tako i na računu koji umanje za određeni iznos, tak sam barem čuo od havera (ispravite me ako griješim)!

Kod svih ostalih operatera je po principu: "Neće biti net-a....tad i tad...sry..jbg...nije do nas!" ili "Nije bilo net-a...tad i tad...sry..jbg...nije do nas!" (boldirano obavezno napišu), a kada je u pitanju neka "kompenzacija", čitaj - umanjen račun ili sl.: "krompir, karina, ko vam je kriv što ste levati! :P " :-x
jes jes, evo meni umanjili za 100KM racun, naredna 2 mjeseca mi gratis.
aj ne lupaj zivota ti
Maharadza

#4407 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

harph wrote:
Maharadza wrote:Ja ne znam šta se vi žalite kada LoL uzme u obzir to nestajanje konekcije i sve ostale eventualne prekide i probleme i izvini se kako obavještenjem tako i na računu koji umanje za određeni iznos, tak sam barem čuo od havera (ispravite me ako griješim)!

aj ne lupaj zivota ti
Divi boldirano! :mrgreen:

Znači i to bilo jednokratno, u početku pružanja usluge dsl-a, jel'?! :-)
Sakazulu

#4408 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

HRT 2 tek za nešto manje od 2200 dana :lol:

Image
Last edited by Sakazulu on 21/03/2013 22:34, edited 4 times in total.
harph

#4409 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

Maharadza wrote:
harph wrote:

aj ne lupaj zivota ti
Divi boldirano! :mrgreen:

Znači i to bilo jednokratno, u početku pružanja usluge dsl-a, jel'?! :-)
ja sam evo 2 godine i kusur na lol-u
jos mi se takvo nesto nije desilo :-D
Sakazulu

#4410 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

xXBl0odXx wrote:Evo vec dva dana mi je download na ovom kucnom kompu oko 30 Mbps, dok mi je na laptopu 0.56 Mbps ima li neko ideju sta bi moglo biti u pitanju ? Jel do laptopa ili je nesta sa wirelessom ?

Ne ide mi u glavu sta bi tacno moglo biti.

Meni je na kablu 14 MBita, a preko WiFi jedva 3 MBita i iako sam par puta pitao kolege forumaše za savjet... nisam ništa dobio!
karanana

#4411 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by karanana »

wtf.
hrt2 zatamnjen i ona poruka bla bla....i na dnu pise: kanal ce ponovo biti dostupan za 52580h. po mojoj racunici to je za 6 godina.
smijesni_ste

#4412 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by smijesni_ste »

:lol: :lol: :lol:
prcnet

#4413 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by prcnet »

Sakazulu wrote:
xXBl0odXx wrote:Evo vec dva dana mi je download na ovom kucnom kompu oko 30 Mbps, dok mi je na laptopu 0.56 Mbps ima li neko ideju sta bi moglo biti u pitanju ? Jel do laptopa ili je nesta sa wirelessom ?

Meni je na kablu 14 MBita, a preko WiFi jedva 3 MBita i iako sam par puta pitao kolege forumaše za savjet... nisam ništa dobio!
Kupite ruter od 40 ili 50 KM i ocekujete da radi kao onaj od 200 ili 300 KM, malo sutra.
Koliko para toliko muzike.
Probao i jeftinije ali i skuplje rutere i odlicno znam o cemu pricam.
Maharadza

#4414 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

prcnet wrote:
Sakazulu wrote:

Kupite ruter od 40 ili 50 KM i ocekujete da radi kao onaj od 200 ili 300 KM, malo sutra.
Bullshit! Kakvih 200-300KM čovječe, za te pare možeš kanton pokriti sa svojim Wi-Fi signalom! :lol:

Evo ja prvi kupio tp-link router (wr741nd) u ingelu prije 4 god., preživio ADSL, elob i dočekao evo telemach, svaki dan sigurno 10 sati u prosjeku radi, nekada i duže, i NIKADA, ponavljam: NIKADA me nije izdao ili da je do njega nešto bilo u slučaju prekida ili sl. Samo što sam uradio: instalirao mu posljednji firmware i NIŠTA VIŠE, nikakve dodatne postavke ili sl. Pokriva mi čitav stan, gdje u najudaljenijem čošku od rutera imam stabilnih 4mbps (deklarisana je 14mbps) a naravno dekl. brzinu u istoj sobi gdje je ruter + u hodniku odakle počinje opadati signal.

Tapatalked
Qler

#4415 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Meni D-Link radi 4 godine bukvalno bez gasenja (ne racunajuci krecenje i nestanke struje) Znaci nikada nije ugasen od kako je ukljucen. On line 24/7 :D

Sada radi kao repeater tp-link routeru, i nisam siguran da li je do lol-a ovih dana ili do njega, ali mi se dva puta desilo da pukne konekcija, dok to nisam nikada dozivio na d-link-u. Kontam da zamijenim, da njega stavim u repeater a vratim d-link u router...
Maharadza

#4416 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Qler wrote:Meni D-Link radi 4 godine bukvalno bez gasenja (ne racunajuci krecenje i nestanke struje) Znaci nikada nije ugasen od kako je ukljucen. On line 24/7 :D

Sada radi kao repeater tp-link routeru, i nisam siguran da li je do lol-a ovih dana ili do njega, ali mi se dva puta desilo da pukne konekcija, dok to nisam nikada dozivio na d-link-u. Kontam da zamijenim, da njega stavim u repeater a vratim d-link u router...
Jesi mu nabacio novi firmware? Ako nisi, probaj pa ako ne pomogne, zamijeni ih kako veliš, mada bi prije rekao da je do svega drugog uključujući 'tako ti grah pao' nego do rutera. :mrgreen:

Tapatalked
xXBl0odXx

#4417 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

prcnet wrote:
Sakazulu wrote:

Buraz ovo je Trio + paket tako da mi je ruter u sklopu ovog ZyXEL modema. Dakle nista nisam kupio.
Uostalom sve je bilo odlicno do prije dva dana. I na wirelessu je bila brzina oko 30 Mbps, ali evo ova dva dana jedva 1Mbps u najboljem slucaju.
mickey2012

#4418 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mickey2012 »

Maharadza wrote:Bullshit! Kakvih 200-300KM čovječe, za te pare možeš kanton pokriti sa svojim Wi-Fi signalom! :lol:

Evo ja prvi kupio tp-link router (wr741nd) u ingelu prije 4 god., preživio ADSL, elob i dočekao evo telemach, svaki dan sigurno 10 sati u prosjeku radi, nekada i duže, i NIKADA, ponavljam: NIKADA me nije izdao ili da je do njega nešto bilo u slučaju prekida ili sl. Samo što sam uradio: instalirao mu posljednji firmware i NIŠTA VIŠE, nikakve dodatne postavke ili sl. Pokriva mi čitav stan, gdje u najudaljenijem čošku od rutera imam stabilnih 4mbps (deklarisana je 14mbps) a naravno dekl. brzinu u istoj sobi gdje je ruter + u hodniku odakle počinje opadati signal.
Prije nego izvalis glupost informisi se.
Ima i za 300+km
Samo nemoj reci da radi isto kao kanta od 40km :lol:

Image

Izvinjavam se za offtopic
mickey2012

#4419 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mickey2012 »

abrinjaDonjo wrote:
mickey2012 wrote:
Maharadza wrote:Bullshit! Kakvih 200-300KM čovječe, za te pare možeš kanton pokriti sa svojim Wi-Fi signalom! :lol:

Ima i za 300+km

Image

aj prvo i ti i ovaj drugi sto pise o kantama za 40KM skontajte sta pisete, skontajte sta drugi ljudi pisu i na sta se odnosi tacno.
prvo niko nije rekao da ne postoji router od 200+ il 300+ KM pa tako prije napadas nekog da pise gluposti ukljuci bar malo mozak i pocni kucati, a druga je stvar sto takav router nema svrhe u stanu od 60 kvadrata! jel ti uopste znas kad vec postavljas slike ovih routera koja je njihova svrha tj namjena i koliko oni mogu da pokriju???
ja imam ASUS RT-N10 koji je bio 49 KM i radi vise nego odlicno u mom stanu od 59 kvadratnih metara, postavljen je u radnoj sobi a kad su sva vrata zatvorena signal je ODLICAN jos uvijek i u dnevnoj sobi na suprotnom dijelu stana.
Nit gubim na brzini preko routera, ista je brzina ko i kad mjerim direkt preko racunara, tako da je samo do individualnih postavki korisnika i kako ce im radit router, a te gluposti da je router od 50 kanta ostavi za djecurlije koja veze nemaju o tome, pa njima se pravite da znate nesto.
ovaj moj je ukljucen 24/7 i ni jedan problem dosad nisam imao sa njim.
Kako mozete biti tako ignorantni i jos tako bezobrazni pri pisanju ovdje a da pri tome totalne gluposti pisete, strasno!
Pokrivaju mozda 10-20% vise od ovih jeftinih samo su im performanse 100% bolje mislim na brzinu, kvalitetu signala, npr dva banda (2.4 GHz i 5 GHz)....
Maharadza

#4420 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Maharadza »

mickey2012 wrote:

Ima i za 300+km

Image

1. Nigdje nisam rekao da nema rutera za tu cijenu,

2. nigdje nisam rekao da rade niti lošije ali niti bolje od ovoga za 40, samo što (logično) imaju VEĆI DOMET I KVALITETNIJI SIGNAL I VIŠE OPCIJA,

3. Izgleda da ti bukvalno ne znaš sta valja i slijepo pratiš onu 'ako ne znaš sta valja, znaš sta je skupo' pa nazivaš ovaj od 40KM kantom. Za nečije potrebe je i ta 'kanta' više nego dovoljna.

4. Idući put pročitaj nečiji post i razmisli o napisanom sekundu prije nego pokušaš odmah istome 'šuknuti' i ispasti pametniji. Ovdje to na žalost NISI uspio, možda idući put jaro!? ;-)

Tapatalked
mickey2012

#4421 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mickey2012 »

Maharadza wrote:
mickey2012 wrote:

Ima i za 300+km

Image

1. Nigdje nisam rekao da nema rutera za tu cijenu,

2. nigdje nisam rekao da rade niti lošije ali niti bolje od ovoga za 40, samo što (logično) imaju VEĆI DOMET I KVALITETNIJI SIGNAL I VIŠE OPCIJA,

3. Izgleda da ti bukvalno ne znaš sta valja i slijepo pratiš onu 'ako ne znaš sta valja, znaš sta je skupo' pa nazivaš ovaj od 40KM kantom. Za nečije potrebe je i ta 'kanta' više nego dovoljna.

4. Idući put pročitaj nečiji post i razmisli o napisanom sekundu prije nego pokušaš odmah istome 'šuknuti' i ispasti pametniji. Ovdje to na žalost NISI uspio, možda idući put jaro!? ;-)

Tapatalked
I ja koristim trenutno kantu samo od 59km. Ne sukam bilo kome.
Sakazulu

#4422 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E sad kad su se svi ispucali u vezi one ranije teme i loših konekcija i sad oko kanti i kontejnera...

Da li iko može znati razlog što je moj Zyxelov wifi propustio samo 3 MBita, iako direktno preko kabla imam zagarantovanih 14?
apsolut

#4423 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apsolut »

Ja sam imao problema sa asusom, sad nisam josh siguran kako sve radi al provjeri na ruteru
1. Firmware update
2. Firewall iskljucit
3. jel WLan na 100%

pregledao i index itd forume... i u cro imaju velikih problema sa zyxtelima i asusima... ;]
Sakazulu

#4424 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

DOk je konekcija bila naštimana na pppoe i wifi je išao sa punom brzinom. A onda su nekad ljetos namjestili radi tehničkih poteškoča da moram birati konekciju, i onda su i wifi presetovali da i on bira konekciju i od tada brzina je smiješna...

Na koji Fwall misliš?
apsolut

#4425 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by apsolut »

Wirelles ruter ima svoj Fwall.. pa to chekiraj mozda.
Stim da ne kontam zasto ne mozes imat automatski konekt itd.. svastaaa
Post Reply