Pa mozes uvesti cheat days npr. jednom sedmicno da jedes sve sto hoces i to ti ne bi trebalo puno uticati na mrsanje a ne bi se osjecala kao da si se zauvijek odrekla slatkisa, cipsa i fast fooda.ćiribiribela wrote:Pa ok, ne kazem ja da se ne treba malo pripaziti, ali pod pripaziti mislim na to da nije ok pojesti citav kruh uz jedan obrok. Ali to brojanje kalorija, izgladnjivanje, odricanje i ostale stvari koje su ljudima draze nego pomjeriti dupe... to mi nema smisla. Volim fast food, volim slatko, volim cips i toga se ne bih odrekla nikad. Radije trenirati i voziti bicklo svaki dan nego se odreci cokolade.
To su 2 iste stvari samo iz razlicitog ugla, tvoj nemdostatak volje da se odreknes junk fooda nego ces radije da vjezbas i neciji nedostatak volje da digne guzicu da vjezba nego ce radije da kontrolise unos kalorija.
Mislim i ja sam bio takav da sam radije vise vjezbao a da mogu da jedem sta hocu ali je fazon sto sam ja( kao i vecina nas ) rob lose/nezdrave navike iz nase okoline a koja se relativno lako uz malo vecu odlucnost moze zauvijek promijeniti za par mjeseci.
To zvuci kao isusove muke ali u biti sve je u glavi.