Građanka wrote:
Ima bezboj mjera:
- izmjena zakona o osnovnom obrazovanju
- rekao si i sam povecanje broja upisanih u strukovne skole i prirodne fakultete
- drzavna matura se uvodi
- vjeronauka nije ni bila namjera da se ukida nego diskriminacija i da se djeci omladini da opcija u koliko nece vjeronauku imaju alternativni predmet ili nista ( ja sam iz miješanog braka i napokon da je neko poceo o tome da djeluje) jeste bila Suljagiceva super ambicija da ne ulazi u prosjek ali drustvo u kojem zivimo je takvo da ne moze ali ipak je dao alternative
- studentima srednjobosanskog kantona za ove studentske domove je omogucio kada je krenuo fakultet da bez obzira sto njihov kanoto nije uplatio radi neformiranja vlasti da im se uplati i omoguci
- izvini za Pravo jeste on uticao tasti gospodin Čakalovica to nije uradio dok je ministar bio Kešo
daj molim te niko niti jednu Kešino mjeru ne zna a ovi su na Pravu žarili i palili
- sve se desava i ide na bolje Ministar je među narodom nije iznad kako su se njegovi prethodnici ponašali posjetio je nedavno i đake koji na žalost su u bolnicama i tako imaju školu kad je to neko uradio????
- i ima još mjera ali zasto da ja tebi govorim kad ces ti reci nije Emir nije d kraja realizirao
On je za mene najbolji ministar u BiH i necu dea se raspravljam to je tako i njemu aferim !!!!!!!!!!!!!

prvo, ovo nije bas 'bezbroj' mjera, drugo, sve i da ih je bezbroj u jednom Ministarstvu za koje u ovoj diskusiji vise puta ponavljam medju rijetkima mozda moze dobiti prolaznu ocjenu, cinjenica je da kompletna vlast ne valja! na koncu, sve pomenute mjere su u opisu radnog mjesta ministra, i to sto smo mi kriva drzava pa da nam je zabremedet kad neko pocne obavljati osnovne djelatnosti za koje je placen, to je zaista da se svi skupa zapitamo. drzavna matura je obaveza BiH odranije i fino je da je se neko sjetio, to za studente SBK cemo mi platiti jer im ne placa kanton u kojem je opet HDZ u vlasti, izmjena zakona o visokom obrazuvanju je tokom njegovog postojanja bilo mnogo, jos od kada je Safet Halilovic bio ministar tako da ne vidim u cemu je tu tolika frka, a obilazak djece u bolnici - neces vjerovati, obidju ih i Selma Bajrami i Enes Begovic, sto je jako lijepo od njih kao i od ministra...
najveci krivci zbog losih stvari jesu oni iz prethodne vlasti, koji su i danas u vlasti upravo zahvaljujuci SDP-u koji ne radi mnogo vise i mnogo bolje od njih i za ovu vlast i dalje nazalost vrijedi sve sto je receno u onom govoru iz 2008...
drugo, u istom izvjestaju stoji da je Vlada realizirala 65 posto mjera, sto je daleko od 'bezbroj', a da je neefikasna Skupstina koju cine iste stranke katastrofalno radila i usvojila puno manje toga. sto rekosmo u govoru iz 2008. "preplicete prste, masete statistikom"...
trece, ako cemo se gadjati statistikom, naslo bi se milion kojekakvih 'mjera', planova i strategija npr. u Vodovodu uz pomoc kojih bi se moglo tvrditi da je to uspjesna firma kojom je direktor uspjesno fukovodio, iako svi mi dobro znamo kako voda curi na sve strane i da imamo redukcije u 21. vijeku...