SDP

Post Reply
VjecitiStudent

#4401 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

popajic wrote:
VjecitiStudent wrote:Sta mislite, koliko je Necko ovdje bio "dobar"?

Sta je sa Zakonom o oduzimanju nelegalno stecene imovine?????
Ja, sta bi bilo da sutra osvane ?
Svi ratni i poratni pljackasi su izvor nelegalne imovine oprali u 1000 voda i sve to lijepo zakonski zaokruzili da im ne bi falila peruska s glave.
Vjerujes li stvarno da bi ta komisija uspjela uhvatiti za glavu ( ili rep) finansijsku konstrukciju za nicanje napr. Fahrine imperije ?! Ili da bi ih Budnjo nespremne docekao...i tako redom.
Imali su svoj mafijaski momentum , iskoristili ga i svi vozovi prosli.
Da sutra osvane taj zakon ( koji je trebao osvanuti prije 15-ak godina )nadrljao bi neki sitni levat i to je to.
Objasni li ti to Zlatku?

"Vladajuća petorka će biti otjerana zakonom o oduzimanju opljačkane imovine", Zlatko Lagumdzija, na predizbornom skupu u Zenici.
stochar

#4402 Re: SDP

Post by stochar »

Građanka wrote:
Ima bezboj mjera:

- izmjena zakona o osnovnom obrazovanju
- rekao si i sam povecanje broja upisanih u strukovne skole i prirodne fakultete
- drzavna matura se uvodi
- vjeronauka nije ni bila namjera da se ukida nego diskriminacija i da se djeci omladini da opcija u koliko nece vjeronauku imaju alternativni predmet ili nista ( ja sam iz miješanog braka i napokon da je neko poceo o tome da djeluje) jeste bila Suljagiceva super ambicija da ne ulazi u prosjek ali drustvo u kojem zivimo je takvo da ne moze ali ipak je dao alternative
- studentima srednjobosanskog kantona za ove studentske domove je omogucio kada je krenuo fakultet da bez obzira sto njihov kanoto nije uplatio radi neformiranja vlasti da im se uplati i omoguci
- izvini za Pravo jeste on uticao tasti gospodin Čakalovica to nije uradio dok je ministar bio Kešo
daj molim te niko niti jednu Kešino mjeru ne zna a ovi su na Pravu žarili i palili
- sve se desava i ide na bolje Ministar je među narodom nije iznad kako su se njegovi prethodnici ponašali posjetio je nedavno i đake koji na žalost su u bolnicama i tako imaju školu kad je to neko uradio????
- i ima još mjera ali zasto da ja tebi govorim kad ces ti reci nije Emir nije d kraja realizirao

On je za mene najbolji ministar u BiH i necu dea se raspravljam to je tako i njemu aferim !!!!!!!!!!!!! :-D
prvo, ovo nije bas 'bezbroj' mjera, drugo, sve i da ih je bezbroj u jednom Ministarstvu za koje u ovoj diskusiji vise puta ponavljam medju rijetkima mozda moze dobiti prolaznu ocjenu, cinjenica je da kompletna vlast ne valja! na koncu, sve pomenute mjere su u opisu radnog mjesta ministra, i to sto smo mi kriva drzava pa da nam je zabremedet kad neko pocne obavljati osnovne djelatnosti za koje je placen, to je zaista da se svi skupa zapitamo. drzavna matura je obaveza BiH odranije i fino je da je se neko sjetio, to za studente SBK cemo mi platiti jer im ne placa kanton u kojem je opet HDZ u vlasti, izmjena zakona o visokom obrazuvanju je tokom njegovog postojanja bilo mnogo, jos od kada je Safet Halilovic bio ministar tako da ne vidim u cemu je tu tolika frka, a obilazak djece u bolnici - neces vjerovati, obidju ih i Selma Bajrami i Enes Begovic, sto je jako lijepo od njih kao i od ministra...

najveci krivci zbog losih stvari jesu oni iz prethodne vlasti, koji su i danas u vlasti upravo zahvaljujuci SDP-u koji ne radi mnogo vise i mnogo bolje od njih i za ovu vlast i dalje nazalost vrijedi sve sto je receno u onom govoru iz 2008...

drugo, u istom izvjestaju stoji da je Vlada realizirala 65 posto mjera, sto je daleko od 'bezbroj', a da je neefikasna Skupstina koju cine iste stranke katastrofalno radila i usvojila puno manje toga. sto rekosmo u govoru iz 2008. "preplicete prste, masete statistikom"...

trece, ako cemo se gadjati statistikom, naslo bi se milion kojekakvih 'mjera', planova i strategija npr. u Vodovodu uz pomoc kojih bi se moglo tvrditi da je to uspjesna firma kojom je direktor uspjesno fukovodio, iako svi mi dobro znamo kako voda curi na sve strane i da imamo redukcije u 21. vijeku...
boki86

#4403 Re: SDP

Post by boki86 »

Hema_17 wrote:Dalje, pri upisu u srednje skole, nije vise presudan opci uspjeh, napuhan ocjenama iz vjestina i vjeronauke, nego zakljucne ocjene iz predmeta relevantnih za odredjenu srednju skolu.
U prevodu-ako upisujes jezik i knjizevnost nece biti relevantna ocjena iz tjelesnog odgoja, nego iz jezika i slicno...vrijedi i obrnuto prilikom upisivanja na DIF...

Ovo je prava odluka ministarstva
popajic

#4404 Re: SDP

Post by popajic »

VjecitiStudent wrote:
popajic wrote:
VjecitiStudent wrote:Sta mislite, koliko je Necko ovdje bio "dobar"?

Sta je sa Zakonom o oduzimanju nelegalno stecene imovine?????
Ja, sta bi bilo da sutra osvane ?
Svi ratni i poratni pljackasi su izvor nelegalne imovine oprali u 1000 voda i sve to lijepo zakonski zaokruzili da im ne bi falila peruska s glave.
Vjerujes li stvarno da bi ta komisija uspjela uhvatiti za glavu ( ili rep) finansijsku konstrukciju za nicanje napr. Fahrine imperije ?! Ili da bi ih Budnjo nespremne docekao...i tako redom.
Imali su svoj mafijaski momentum , iskoristili ga i svi vozovi prosli.
Da sutra osvane taj zakon ( koji je trebao osvanuti prije 15-ak godina )nadrljao bi neki sitni levat i to je to.
Objasni li ti to Zlatku?

"Vladajuća petorka će biti otjerana zakonom o oduzimanju opljačkane imovine", Zlatko Lagumdzija, na predizbornom
skupu u Zenici.
Tako se ne razgovara - nije mi Zlatko ni babo ni brat da me pita za misljenje :-)
Oduvijek sam bio za ovaj zakon , a moj post je samo glasno razmisljanje kakav bi on efekat imao u praksi.
Ako ti zaista vjerujes u sve sto bilo ko izjavi u predizbornoj kampanji onda ti naivnosti me manjka.
VjecitiStudent

#4405 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

popajic wrote:
VjecitiStudent wrote:
Objasni li ti to Zlatku?

"Vladajuća petorka će biti otjerana zakonom o oduzimanju opljačkane imovine", Zlatko Lagumdzija, na predizbornom
skupu u Zenici.
Tako se ne razgovara - nije mi Zlatko ni babo ni brat da me pita za misljenje :-)
Oduvijek sam bio za ovaj zakon , a moj post je samo glasno razmisljanje kakav bi on efekat imao u praksi.
Ako ti zaista vjerujes u sve sto bilo ko izjavi u predizbornoj kampanji onda ti naivnosti me manjka.
"Vrana, vrani oci ne vadi" je sustina svih nasih poslijeratnih koalicija, i sadasnjih i buducih.
Biraci su naivni jer takvi zele da budu, navijace tvrdoglavo za "svoje" i davat ce im i milion godina ako treba samo "da se pokazu", do kada?

Inace, da se ipak moze kad se hoce, pokazuje srbijanski primjer
Za dve i po godine primene novog zakona Srbija je oduzela imovinu stečenu kriminalom vrednu 350 milona evra. Država je najavila još oštrije mere protiv kriminalaca, a jedno od pravila i dalje će biti da se deo zaplenjenih objekta ustupa socijalnim i zdravstvenim ustanovama.
http://www.danas.org/content/srbija_odu ... 88384.html
stochar

#4406 Re: SDP

Post by stochar »

VjecitiStudent wrote:
popajic wrote:
VjecitiStudent wrote:
Objasni li ti to Zlatku?

skupu u Zenici.
"Vrana, vrani oci ne vadi" je sustina svih nasih poslijeratnih koalicija, i sadasnjih i buducih.
Biraci su naivni jer takvi zele da budu, navijace tvrdoglavo za "svoje" i davat ce im i milion godina ako treba samo "da se pokazu", do kada?

Inace, da se ipak moze kad se hoce, pokazuje srbijanski primjer
Za dve i po godine primene novog zakona Srbija je oduzela imovinu stečenu kriminalom vrednu 350 milona evra. Država je najavila još oštrije mere protiv kriminalaca, a jedno od pravila i dalje će biti da se deo zaplenjenih objekta ustupa socijalnim i zdravstvenim ustanovama.
http://www.danas.org/content/srbija_odu ... 88384.html

Priznaj, Dodik te platio da stavis ovaj podatak? Priznaj, znas da te nadgledaju! :-)
vee-jay

#4407 Re: SDP

Post by vee-jay »

Corto Maltese wrote:
Građanka wrote: On je za mene najbolji ministar u BiH i necu dea se raspravljam to je tako i njemu aferim !!!!!!!!!!!!! :-D
Dušo, niko ti ne brani da on za tebe bude najbolji ministar na cijelom dunjaluku. Mada, tu meni nešto smrdi. Dobrog ministra obrazovanja bi trebali braniti oni pismeni, a kuditi nepismeni. Zašto je kod nas sve naopako?
hmm ne znam. ja kako vidim, to nije uopste naopako :D
boki86

#4408 Re: SDP

Post by boki86 »

VjecitiStudent wrote:"Vrana, vrani oci ne vadi" je sustina svih nasih poslijeratnih koalicija, i sadasnjih i buducih.
Mi ovima (mislim na naziv ove teme) nismo dali ni jednu godinu, nesto vise od pola godine i pljujemo po njima kao da su milion godina na vlasti i kao da su oni za sve krivi. I ovaj tekst koji si nakacio kaze da je za 2,5 godine duzeto toliko i toliko...kad nadjes podatak koliko je oduzeto za sest mjeseci koliko su ovi cirka na vlasti, onda mozemo porediti ove dvije situacije...do tada, mozda da ipak malo pricekamo.
Hema_17

#4409 Re: SDP

Post by Hema_17 »

@ Stochar - Ti sam rece da nam je "zabremedet kad neko pocne raditi svoj posao". Da, kakav smo narod, tesko nam je priznati da neko radi svoj posao i da ga dobro radi. A onda kad ti ponestane argumenata za to da Suljagic kao ne radi svoj posao, onda vruc krompir prebacujes na cjelokupan rad vlade. A nije da ta ista Vlada ne radi bas nista:
- hotel Marsal vracen u vlasnistvo ZOI '84.
- uredjene ski staze nanosenjem posebnih slojeva za odrzavanje istih
- obezbijedjena sredstva za rekonstrukciju saobraćajnica
- rasporedjivanje radnika 4 javna preduzeca, sistematizacija radnih mjesta u Grasu, Vodovodu, ZOI-u
- smanjenje dugovanja sa 49 miliona za 20 miliona
- kresanje svih dodatnih primanja zaposlenim u javnom sektoru
- ...
stochar

#4410 Re: SDP

Post by stochar »

boki86 wrote:
VjecitiStudent wrote:"Vrana, vrani oci ne vadi" je sustina svih nasih poslijeratnih koalicija, i sadasnjih i buducih.
Mi ovima (mislim na naziv ove teme) nismo dali ni jednu godinu, nesto vise od pola godine i pljujemo po njima kao da su milion godina na vlasti i kao da su oni za sve krivi. I ovaj tekst koji si nakacio kaze da je za 2,5 godine duzeto toliko i toliko...kad nadjes podatak koliko je oduzeto za sest mjeseci koliko su ovi cirka na vlasti, onda mozemo porediti ove dvije situacije...do tada, mozda da ipak malo pricekamo.
pa smijurija ste majke mi. da bi mogao poceti teci taj period od te 2,5 godine, zakon se mora donijeti. kod nas ne da nije donesen, nego ga niko i ne spominje, pa ako za te dvije i pol godine bude bar dosao u proceduru i usvojen za rekordnih pola godine, znaci tek za naredne dvije i pol godine se moze ocekivati takav rezultat sto bi bilo negdje 2017. u najboljem slucaju...

i, da si procitao neka od prisjecanja na proteste 2008. koja sam stavio, vidio bi da se od tada nista nije promijenilo, i da smo tada za lose stanje glede sigurnosti okrivljavali gradonacelnicu, predsjednika skupstine kantona i premijera (koji je bio svjez na funkciji i to nam nije bio nikakav problem da trazimo rezultate!)

sta da pricekamo Zlatka ti? sta?!?!?!?! OK, 100000000000000000000 puta sam ovdje ponovio da ne mozemo odmah ocekivati rezultate, ali mozemo ocekivati da se pocne raditi na necemu kako bismo mogli ocekivati rezultate. pocetaka ni na mapi, a djeca i dalje umiru po bolnicama cekajuci sadaku sugradjana iako im roditelji redovno placaju zdravstveno osiguranje...

Sto rece bivsi Bakir: Drzava propada, a vladajuci kleptomani se i dalje bogate!

Haj' suti i trpi, samo neka je sve po zakonu...

Last edited by stochar on 23/11/2011 10:44, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#4411 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

boki86 wrote:
Ovi sto ne prave drzavu za covjeka su slican zakon donijeli vec na drugoj sjednici parlamenta, a ovi sto je ko fol prave cekaju sta????
U K A Z

o proglašenju Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela

Proglašava se Zakon o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, koji je donela Narodna skupština Republike Srbije, na Prvoj sednici Drugog redovnog zasedanja u 2008. godini, 23. oktobra 2008. godine.\
http://www.propisi.com/zakon-o-oduziman ... -dela.html
Koliko je nas federalni parlment imao sjednica do sada?
oldschool

#4412 Re: SDP

Post by oldschool »

Nikad neće donijeti zakon o oduzimanju imovine, može ga samo neko nametnuti. Pa neće sami sebi oduzeti imovinu, svi kradu, pljačkaju, štele. Ono je predstava za narod, pa Šemsudin Mehmedović, Slavuj i Zlatko se u emisiji krve, a nakon emisije se ljudi smiju, šprdaju kako je narod glup, odu na večeru, uživaju. Oni su odabrali samo različite strane za pljačkanje, čekaju svoju šansu da zaposjednu na vrh i rade što i ovi koje kritikuju. Kome ovo nije jasno, nek i dalje nastavi vjerovati obećanjima. Trebate shvatiti, nema poštenih u politici, svi su tu zarad vlastiog interesa, niko nije zbog dobrobiti naroda, tako me iznenađuje vaše čuđenje. zašto na pitanja da imaju prosječnu plaću svi negoduju, pa ne može to, oni su važni, ovo-ono, ponavljam, samo predstava za narod. Sva sreća pa ih ne znate kad neformalno pričaju, ismijavaju narod i ovcama vas zovu. Jedina razlika između njih je retrička sposobnost, svi su namazani, stigli do tih mjesta preko drugih leđa, sahranjujući sve oko sebe. ;-)
vee-jay

#4413 Re: SDP

Post by vee-jay »

stochar wrote: pa smijurija ste majke mi.
:roll:

bio bi red da se izvines i osobi kojoj si se obracao a i "drugima" na koje si mislio.
stochar

#4414 Re: SDP

Post by stochar »

vee-jay wrote:
stochar wrote: pa smijurija ste majke mi.
:roll:

bio bi red da se izvines i osobi kojoj si se obracao a i "drugima" na koje si mislio.
izvinite sto ste smijurija

(evo sam se izvinio, iako si trazio da se izvinem, sto bi izgledalo otprilike ovako:

Image)
Last edited by stochar on 23/11/2011 10:52, edited 1 time in total.
boki86

#4415 Re: SDP

Post by boki86 »

stochar wrote:
boki86 wrote:
pa smijurija ste majke mi. da bi mogao poceti teci taj period od te 2,5 godine, zakon se mora donijeti. kod nas ne da nije donesen, nego ga niko i ne spominje, pa ako za te dvije i pol godine bude bar dosao u proceduru i usvojen za rekordnih pola godine, znaci tek za naredne dvije i pol godine se moze ocekivati takav rezultat sto bi bilo negdje 2017. u najboljem slucaju...

i, da si procitao neka od prisjecanja na proteste 2008. koja sam stavio, vidio bi da se od tada nista nije promijenilo, i da smo tada za lose stanje glede sigurnosti okrivljavali gradonacelnicu, predsjednika skupstine kantona i premijera (koji je bio svjez na funkciji i to nam nije bio nikakav problem da trazimo rezultate!)

sta da pricekamo Zlatka ti? sta?!?!?!?! OK, 100000000000000000000 puta sam ovdje ponovio da ne mozemo odmah ocekivati rezultate, ali mozemo ocekivati da se pocne raditi na necemu kako bismo mogli ocekivati rezultate. pocetaka ni na mapi, a djeca i dalje umiru po bolnicama cekajuci sadaku sugradjana iako im roditelji redovno placaju zdravstveno osiguranje...

Sto rece bivsi Bakir: Drzava propada, a vladajuci kleptomani se i dalje bogate!

Haj' suti i trpi, samo neka je sve po zakonu...

Na prethodnoj stranici ima par pitanja na koja mi nisi odgovorio, vjerovatno ne odgovaraju sta li? Kad ti pocnes odgovarati na tudja pitanja upucena tebi, mozes ocekivati i da neko odgovori na tvoja pitanja...do tada suti i trpi :D
Alfons Kauders

#4416 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

jutro... :D

evo jebe nas net u firmi... zovem support... pa samo da vidim da nije sdp i za to kriv...

umjesto da mi lagumdzija dodje i podesava routere i switcheve, moramo mi sami... crko dabogda :D
VjecitiStudent

#4417 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

oldschool wrote:Nikad neće donijeti zakon o oduzimanju imovine, može ga samo neko nametnuti. Pa neće sami sebi oduzeti imovinu, svi kradu, pljačkaju, štele. Ono je predstava za narod, pa Šemsudin Mehmedović, Slavuj i Zlatko se u emisiji krve, a nakon emisije se ljudi smiju, šprdaju kako je narod glup, odu na večeru, uživaju. Oni su odabrali samo različite strane za pljačkanje, čekaju svoju šansu da zaposjednu na vrh i rade što i ovi koje kritikuju. Kome ovo nije jasno, nek i dalje nastavi vjerovati obećanjima. Trebate shvatiti, nema poštenih u politici, svi su tu zarad vlastiog interesa, niko nije zbog dobrobiti naroda, tako me iznenađuje vaše čuđenje. zašto na pitanja da imaju prosječnu plaću svi negoduju, pa ne može to, oni su važni, ovo-ono, ponavljam, samo predstava za narod. Sva sreća pa ih ne znate kad neformalno pričaju, ismijavaju narod i ovcama vas zovu. Jedina razlika između njih je retrička sposobnost, svi su namazani, stigli do tih mjesta preko drugih leđa, sahranjujući sve oko sebe. ;-)
Ili u prevodu, nikad Zlatko Necka Brankovica, komsiju sa Poljina, u zatvor strpat nece.
boki86

#4418 Re: SDP

Post by boki86 »

Alfons Kauders wrote:jutro... :D

evo jebe nas net u firmi... zovem support... pa samo da vidim da nije sdp i za to kriv...

umjesto da mi lagumdzija dodje i podesava routere i switcheve, moramo mi sami... crko dabogda :D
Lagumdzija 100%. Ako ne vjerujesh meni, pitaj stochara...on ce ti potvrditi :D
stochar

#4419 Re: SDP

Post by stochar »

boki86 wrote:

Na prethodnoj stranici ima par pitanja na koja mi nisi odgovorio, vjerovatno ne odgovaraju sta li? Kad ti pocnes odgovarati na tudja pitanja upucena tebi, mozes ocekivati i da neko odgovori na tvoja pitanja...do tada suti i trpi :D
na ovoj temi ima par stotina pitanja na koja niko meni nije odgovorio, pa sta sad? izvini, ali zaista mi je suludo da ti trazim izvjestaje o porastu problema koji je svugdje u svijetu tema broj jedan i protiv kojeg se svi bore, a kod nas ga eto nema.

drugo, kazes mi da vjerovatno idem u vrtic, i ocekujes da te poslije toga shvatim ozbiljno? evo, idem u vrtic, i da tete ne cine cuda pomrli bismo svi u prenatrpanim sobama i uz prehranu koja je ispod svakog nivoa. ni u novoj vlasti nam nije bio Djed Mraz, jer je receno kao i prije - da nam se mame i tate skupe i plate njegov dolazak. mame i tate su vec skupili pare da nam se kupi TV da mozemo gledati crtice, platili su vrtic, pa nisu imali para i za Deda Mraza. ja i dalje sam sjedim s tetom u sobi u kojoj tete inace puse cigare na pauzi, dok moji drugari tamo uce o kurbanima, surama i ponavljaju neke meni cudne rijeci kad otamo izadju.
VjecitiStudent

#4420 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Kakve veze ima "Zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine" o cijem donosenju prvenstveno Lagumdzija trubi sve ove godine, sa tvojom skalamerijom?
Alfons Kauders

#4421 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

VjecitiStudent wrote:
oldschool wrote:Nikad neće donijeti zakon o oduzimanju imovine, može ga samo neko nametnuti. Pa neće sami sebi oduzeti imovinu, svi kradu, pljačkaju, štele. Ono je predstava za narod, pa Šemsudin Mehmedović, Slavuj i Zlatko se u emisiji krve, a nakon emisije se ljudi smiju, šprdaju kako je narod glup, odu na večeru, uživaju. Oni su odabrali samo različite strane za pljačkanje, čekaju svoju šansu da zaposjednu na vrh i rade što i ovi koje kritikuju. Kome ovo nije jasno, nek i dalje nastavi vjerovati obećanjima. Trebate shvatiti, nema poštenih u politici, svi su tu zarad vlastiog interesa, niko nije zbog dobrobiti naroda, tako me iznenađuje vaše čuđenje. zašto na pitanja da imaju prosječnu plaću svi negoduju, pa ne može to, oni su važni, ovo-ono, ponavljam, samo predstava za narod. Sva sreća pa ih ne znate kad neformalno pričaju, ismijavaju narod i ovcama vas zovu. Jedina razlika između njih je retrička sposobnost, svi su namazani, stigli do tih mjesta preko drugih leđa, sahranjujući sve oko sebe. ;-)
Ili u prevodu, nikad Zlatko Necka Brankovica, komsiju sa Poljina, u zatvor strpat nece.
pa za sta bi ga strpao kad je ovaj svu imovinu stekao "po zakonu" :D mozemo mi njemu jebavat mater do sutra, ali frajer nije lagao - otkupio je fakat stan po zakonu... :D to sto je zakon bio takav i sto je imao ledja je druga prica :D ali nema pravnog osnova da mu se oduzima... :D

to je caka koju mnogi ne zele ili ne mogu da skontaju - masa novopecenih bogatasa bez pretjeranih problema moze dokazati porijeklo svoje imovine... mozda su petljali, radili u najmanju ruku nemoralne stvari i imali kojekakve stelice, ali u zakonu nema emocija - vecini se nikad nece oduzeti ni marka...

uostalom i u srbiji najvece ribe nisu ni okrznuli... mahom se radilo o dilerima i slicnim krimosima (npr. saric i ekipa), ne o tajkunima sa politickom pozadinom... u nasem slucaju - mogli bi oduzimati lovu kojekakvim turkovicima i gasijima, ali ne radoncicima i selimovicima...
Alfons Kauders

#4422 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

boki86 wrote:

Lagumdzija 100%. Ako ne vjerujesh meni, pitaj stochara...on ce ti potvrditi :D
haman nije hardverski... :D garant nedje zlatko sjedi za laptopom i salje trojance... :D
ultima_palabra

#4423 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:uostalom i u srbiji najvece ribe nisu ni okrznuli... mahom se radilo o dilerima i slicnim krimosima (npr. saric i ekipa), ne o tajkunima sa politickom pozadinom... u nasem slucaju - mogli bi oduzimati lovu kojekakvim turkovicima i gasijima, ali ne radoncicima i selimovicima...
Istina, nažalost.
oldschool

#4424 Re: SDP

Post by oldschool »

VjecitiStudent wrote:Ili u prevodu, nikad Zlatko Necka Brankovica, komsiju sa Poljina, u zatvor strpat nece.
Nikad neće nikoga, jer bi se i sam našao u sličnoj situaciji. Ne usvaju oni samo zakone zbog nekih razmirica već zbog bojazni od istraga, ne možeš u EU bez rješavanja korupcije, padale bi velike glave a i drugi s njima. Svi znaju kako štele, od fakulteta, javnih preduzeća, pa bi bilo isto i sa viagra-bagra aferom. Svi su sve znali ali šutili, kad neko raskrinka svi se upale, a prije toga niko ništa ne zna, zar je to moguće? :D :lol: How yes no. Samo nek prepišu italijanski zakon, ne treba ništa,prvih godina ima da punimo budžete galopirajućom brzinom. :D
boki86

#4425 Re: SDP

Post by boki86 »

stochar wrote:
boki86 wrote:

stochar wrote:na ovoj temi ima par stotina pitanja na koja niko meni nije odgovorio, pa sta sad? izvini, ali zaista mi je suludo da ti trazim izvjestaje o porastu problema koji je svugdje u svijetu tema broj jedan i protiv kojeg se svi bore, a kod nas ga eto nema.
Mozda ima pitanja na koja ti nisu odgovorena, ali ja ti nisam kriv za to..evo ja od sada na svako tvoje odgovoreno, odgovaram i ja. Bez obzira sto nista nisi komentarisao za CAKLOVICU, VJERONAUKU, vrtic istina jesi, a za taj izvjestaj o porastu narkomanije nisam ni sumnjao da postoji i da ces mi proslijediti. Kako sam vec napisao, hvala ti unaprijed.
stochar wrote:drugo, kazes mi da vjerovatno idem u vrtic, i ocekujes da te poslije toga shvatim ozbiljno? evo, idem u vrtic, i da tete ne cine cuda pomrli bismo svi u prenatrpanim sobama i uz prehranu koja je ispod svakog nivoa. ni u novoj vlasti nam nije bio Djed Mraz, jer je receno kao i prije - da nam se mame i tate skupe i plate njegov dolazak. mame i tate su vec skupili pare da nam se kupi TV da mozemo gledati crtice, platili su vrtic, pa nisu imali para i za Deda Mraza. ja i dalje sam sjedim s tetom u sobi u kojoj tete inace puse cigare na pauzi, dok moji drugari tamo uce o kurbanima, surama i ponavljaju neke meni cudne rijeci kad otamo izadju.
Zar nemas neki bolji odgovor? Zalosno. Uglavnom ne bi da posebno elaboriram sto sam to rekao. Svima je jasno da takvo poznavanje hrane u obdanistu, odnosa teta prema djeci, porastu nasilja medju njima i slicno, moze imati samo neko ko je ili zaposlenik ili konzument.

E sad sto si ti spomenuo samo ovu moju konstataciju da IDES u vrtic, a (namjerno) presutio konstataciju da si ZAPOSLENIK vrtica, govori ponajvishe o tvom selektivnom pristupu...
Post Reply