What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#4401 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zvrzgana wrote:Drage djevojke, trebala bi mi mala pomoc vezano za odjevnu kombinaciju.
Kupila sam ovakvu suknju
Image
i trazim uz nju nekakvu finu, usku kosuljicu, koja nije previse svecana niti strogog kroja, a da ipak izgleda pristojno (treba mi za dipl.).
Ima li ko ideju/savjet sta bi fino islo i gdje da trazim? Gledala sam u Mangu juce, sve su mi kosuljice ugl. velike, mislim siroke, sto mi bas ne ide uz suknju... :-? :?:
Hvala :)
Zvrzgana, ja lično ne bih baš nosila košulju na ovu suknju, ove midi suknje su meni osjetljive i znaju ispasti tetasto s košuljom. Ipak, pošto znam kako izgledaš kod tebe je to puno manji rizik nego kod mene pa i možeš :) Ali samo nemoj klasičnu košulju uz ovo.
Ja bih išla radije na neku bluzu ili jednostavnu ili neku svilenkastu pa preko neki sako malo strozi.
Ali što se tiče košulja:
1. U Kotonu imaš pravo meni dobru crno bijelu, odnosno bijelu sa nekim crnim detaljima na kragni, nije tetasta nimalo :), i predivna je onako pod rukom. Imaju oni još nekih osim te, i imaju nekih lijepih i onih kao s bubi kragnama i imaju jednu zanimljivu onako neki psihodelican uzorak :)
zvrzgana

#4402 Re: What to wear???

Post by zvrzgana »

@Nadi citas me kao knjigu :D ne bih nikako uz ovo nesto previse strogo (kao bijelu kosulju ili sl.). Malo sam gledala po netu i ova mi se ucinila zanimljivom Image ali nisam bas sigurna... ima i u crvenoj i plavoj boji sa drugacijim detaljima.
Svakako idem danas u Koton da pogledam, ne mora, naravno, biti iskljucivo kosulja :)
@Sheytanela, bila sam juce u Mangu, zaista imaju haljina da ti pamet stane!
Nadinka

#4403 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

zvrzgana wrote:@Nadi citas me kao knjigu :D ne bih nikako uz ovo nesto previse strogo (kao bijelu kosulju ili sl.). Malo sam gledala po netu i ova mi se ucinila zanimljivom Image ali nisam bas sigurna... ima i u crvenoj i plavoj boji sa drugacijim detaljima.
Svakako idem danas u Koton da pogledam, ne mora, naravno, biti iskljucivo kosulja :)
@Sheytanela, bila sam juce u Mangu, zaista imaju haljina da ti pamet stane!
E ovo je nice, narocito mi se sviđa sto je uzorak ovaj ipak neobičan. Pogledaj svakako i Koton vidjećeš da i kod njih ima baš zanimljivih i tako 'netetastih' i prijavi naravno sta si kupila, to je obavezno :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#4404 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

Sheytanela wrote:Drage forumasice, treba mi vasa pomoc pod hitno :) Trazim neku obicnu haljinicu za jednu svadbu samo ne bih bas da je crne boje, neku bih veseliju boju, al u krajnjoj nuzdi moze i crna jer od silnog trazenja ocajna sam vise. Haljinicu bih na ovaj fazon
Image

moze biti i kratkih rukava, svadba je za 2 sedmice, al svakako bih nesto preko.

Ako znate bila bi vam neizmjerno zahvalna...
Imas ovakvih u Kikirikiju na carsiji, ima jedna bas ovakva, kombinovane boje crna i fuksija meni se cini kako sam vidjela u izlogu.
Zelena Carapa

#4405 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

zvrzgana wrote:Drage djevojke, trebala bi mi mala pomoc vezano za odjevnu kombinaciju.
Kupila sam ovakvu suknju
Image
i trazim uz nju nekakvu finu, usku kosuljicu, koja nije previse svecana niti strogog kroja, a da ipak izgleda pristojno (treba mi za dipl.).
Ima li ko ideju/savjet sta bi fino islo i gdje da trazim? Gledala sam u Mangu juce, sve su mi kosuljice ugl. velike, mislim siroke, sto mi bas ne ide uz suknju... :-? :?:
Hvala :)
ja bih ovako Image
ili
Image
Image
Irm@

#4406 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

Draga lady pa nece na stup pa da u Kikirikiju kupi haljinu :-D :D
dijelim misljenje za Mango ja sam sebi za jednu svadbu ovu na trake crveno-bijelo-crnu kupila :)
Image
ladyblue18

#4407 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

Irm@ wrote:Draga lady pa nece na stup pa da u Kikirikiju kupi haljinu :-D :D
dijelim misljenje za Mango ja sam sebi za jednu svadbu ovu na trake crveno-bijelo-crnu kupila :)
Image
Djevojka je pitala, ja odgovorila. Nije navela koje radnje iskljucivo dolaze u obzir doduse. :oops:

I ne znam cemu to "nece na Stup", svaki dan prolazim pored 2 Kikirikija i stvari u izlozima (nisam nikada ulazila)ne izgledaju za Stupa, izgledaju kao i u bilo kojem drugom butiku u gradu. Mozda losijeg kvaliteta ili materijala, ali sumnjam da je razlika tolika pa da to ispada "odjeca za Stupa".
A mozda i nema novca za precjenjeni Mango.

Treba vise stvari uzeti u obzir ponekada. :)
gladna sam

#4408 Re: What to wear???

Post by gladna sam »

ladyblue18 wrote:
Irm@ wrote:Draga lady pa nece na stup pa da u Kikirikiju kupi haljinu :-D :D
Image
Djevojka je pitala, ja odgovorila. Nije navela koje radnje iskljucivo dolaze u obzir doduse. :oops:

I ne znam cemu to "nece na Stup", svaki dan prolazim pored 2 Kikirikija i stvari u izlozima (nisam nikada ulazila)ne izgledaju za Stupa, izgledaju kao i u bilo kojem drugom butiku u gradu.
A mozda i nema novca za precjenjeni Mango.

Treba vise stvari uzeti u obzir ponekada. :)
Draga da si usla u tu radnu ( kao ja ) izjurila bi vjerujem glavom bezobzira oTAlen
Ima irma pravo :D

Mislim da ono sto trazi najbolje moze vidjeti u mangu, imaju super haljina, ja sam bas neki dan tamo bankrotirala :D
ladyblue18

#4409 Re: What to wear???

Post by ladyblue18 »

gladna sam wrote:
Draga da si usla u tu radnu ( kao ja ) izjurila bi vjerujem glavom bezobzira oTAlen
Nisam, zato i rekoh da sam vidjela samo u izlogu, ali izgleda pristojno u izlogu, ne znam :-? hbg :D
Michun

#4410 Re: What to wear???

Post by Michun »

ladyblue18 wrote:
gladna sam wrote:
Nisam, zato i rekoh da sam vidjela samo u izlogu, ali izgleda pristojno u izlogu, ne znam :-? hbg :D
ima smeca ali fakat se nadje jedna medju 100 komaTa da valja i da je pristojna
LieToMe

#4411 Re: What to wear???

Post by LieToMe »

Jel imaju brojeva u Mangu ili je sve XS? Imam i ja jednu svadbu uskoro i trebala bi mi neka haljinica pa bih skoknula ali da ne idem ako je nema vecih (44 ili 46 po konfekciji zavisno od modela)
Michun

#4412 Re: What to wear???

Post by Michun »

LieToMe wrote:Jel imaju brojeva u Mangu ili je sve XS? Imam i ja jednu svadbu uskoro i trebala bi mi neka haljinica pa bih skoknula ali da ne idem ako je nema vecih (44 ili 46 po konfekciji zavisno od modela)
ima L, ali to je 42 ja mislim :(
gladna sam

#4413 Re: What to wear???

Post by gladna sam »

ma brojeva mescini ima evo recimo ja sam ovu kupila neki dan, iako nosim njihove haljine u M velicini moradoh L uzet jer je pouska
Image
a i ima onih leprsavih zbog cije velicine se ne mora deverat
LieToMe

#4414 Re: What to wear???

Post by LieToMe »

Michun wrote:
LieToMe wrote:Jel imaju brojeva u Mangu ili je sve XS? Imam i ja jednu svadbu uskoro i trebala bi mi neka haljinica pa bih skoknula ali da ne idem ako je nema vecih (44 ili 46 po konfekciji zavisno od modela)
ima L, ali to je 42 ja mislim :(
:-) tnx mislim da ne klapam bezveze...
gladna sam

#4415 Re: What to wear???

Post by gladna sam »

Michun wrote:
ladyblue18 wrote:
gladna sam wrote:
ima smeca ali fakat se nadje jedna medju 100 komaTa da valja i da je pristojna
ja sam tamo jedino pristojne leggins uzela, dok je moja prijateljica nakupovala haljina zbog kojih je sad zovem pevaljkom. Kako ko voli, ali meni su zaista njihove haljine khmmmmm :D
LieToMe

#4416 Re: What to wear???

Post by LieToMe »

gladna sam wrote:ma brojeva mescini ima evo recimo ja sam ovu kupila neki dan, iako nosim njihove haljine u M velicini moradoh L uzet jer je pouska
Image
a i ima onih leprsavih zbog cije velicine se ne mora deverat
ma ne bih dugu haljinu, nesto bih do koljena (te mi gradjom ljepse stojel jer imamo malo izrazene bokove a listove tanke) mozda i navrnem ovih dana cisto da se eto razocaram kad ne budem mogla stat u L :lol:
gladna sam

#4417 Re: What to wear???

Post by gladna sam »

LieToMe wrote:
ma ne bih dugu haljinu, nesto bih do koljena (te mi gradjom ljepse stojel jer imamo malo izrazene bokove a listove tanke) mozda i navrnem ovih dana cisto da se eto razocaram kad ne budem mogla stat u L :lol:
Ja kad sebi hocu nabiti kompleske inace odem pravac mango samo da znas i nisam jedina :lol:
Tamo obavezno za broj dva moras uzeti vece pa onda ti dodje da places :cry: :D
alica.k

#4418 Re: What to wear???

Post by alica.k »

ja uzimam svoj broj u mangu.
Michun

#4419 Re: What to wear???

Post by Michun »

alica.k wrote:ja uzimam svoj broj u mangu.
i ja, S, sto bi bilo 38 jel?
Cholina_Lokica

#4420 Re: What to wear???

Post by Cholina_Lokica »

I ja isto
LieToMe

#4421 Re: What to wear???

Post by LieToMe »

gladna sam wrote:
LieToMe wrote:
Ja kad sebi hocu nabiti kompleske inace odem pravac mango samo da znas i nisam jedina :lol:
Tamo obavezno za broj dva moras uzeti vece pa onda ti dodje da places :cry: :D
ma nisam ja opterecena time da se ruzumijemo, nego sam malo muhanata po pitanju oblacenja. volim garderobu jednostavnih krojeva (ne volim sljokice, natpise i te djidje) volim onu neku klasiku/eleganciju a dopunjujem je raznobojnim salovima, tasnama, cipelama... pa mi je pomalo tesko sve to potrefiti :-)
Mis mekinjas

#4422 Re: What to wear???

Post by Mis mekinjas »

Da ima negdje kožna, crna tuba haljina, ja bih odmah digla kredit da je kupim :D , il' bar ovakvu.... :D
Image

Nekako mi glupo tuba haljinu kupovati od bilo kojeg materijala... :-? :roll:
Zelena Carapa

#4423 Re: What to wear???

Post by Zelena Carapa »

Mislim da mango konfekcijski standard (kao nas nekadasnji JUS) nije bas isti kao recimo njemacki ili austrijski jer su spanjolke sitnije zene. I ja sam cula, a i primjetila, da kupujem cesce M nego S u mangu, dok recimo u nekim drugim evropskim radnjama uglavnom kupujem S. Tako da nije ta prica o "vecem broju" bas bezveze :wink:
Mis mekinjas

#4424 Re: What to wear???

Post by Mis mekinjas »

LieToMe wrote:
ma nisam ja opterecena time da se ruzumijemo, nego sam malo muhanata po pitanju oblacenja. volim garderobu jednostavnih krojeva (ne volim sljokice, natpise i te djidje) volim onu neku klasiku/eleganciju a dopunjujem je raznobojnim salovima, tasnama, cipelama... pa mi je pomalo tesko sve to potrefiti :-)
Ja to zovem krljušti :D :lol: :lol: :lol:
gladna sam

#4425 Re: What to wear???

Post by gladna sam »

Ja mislim iskljucivo na haljine doduse :)
A sve mi uvijek budu pokratke :cry: (ostale stvari rijetko kupujem tamo)
Ali razlika izmedju velicina u benetonu mng i npr HM je golema bar meni :?
Post Reply