Joj, ja sam 50-60 potova o ebay-u i paypal-u postovao pa tek onda otvorio karticu. Pitam svakakve gluposti, hocu sve da znam. Ako sutra bude mirno u Sarajevu, odoh do grada da uplatim pare.... Ako pukne, valjda ce mi vratiti pare.... barem djelimicno....dinooh wrote:haha, sinoc nisam odgovorio jer jednostavno sam mislio da me zezas sa pitanjima. Pa valdja znas kako rukuju sa paketima. Nije samo kod nas tako, svugdje isto. E sada, za mobitele i tablete moze se desiti da pukne nesto, ali je na prodavcu da on osigura nacin pakovanja koji ce maksimalno zastititi paket. Prijatelj mi je nedavno kupio mobitel i sve je OK bilo.
Ja sam kupio neki cooler za laptop i dosao u 2 dijela, ali sreca, dobio pare nazad. Zalijepio ga i sad vrti.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Elaol
#4401 Re: eBay - Vaša iskustva
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#4402 Re: eBay - Vaša iskustva
Alo ljudstvo
, znachi baterije "from chajna" definitivno out of game
? ILi ?
- w0rld
#4403 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne kontam na sta mislis ?Bobi wrote:Alo ljudstvo, znachi baterije "from chajna" definitivno out of game
? ILi ?
-
quarterback
#4404 Re: eBay - Vaša iskustva
imao sam preko 170 transakcija, nikad nista nije bilo osteceno, zadnje sto sam narucio je bilo svjetlo za biciklo, otvarali su i uljepili ga ponovo onim ruznim selotepom kao da su nogama lijepili, u kutiji je sve bilo razbacano ali nista nije osteceno, mislim da brines bez razloga, nije selleru u interesu da se nesto osteti, meni je uvijek sve ono sto je lomljivo dolazilo dobro upakovano, recimo foto objektiviElaol wrote:Molim te reci da si ironican kao quarterback.... Je li iko narucivao telefon/tableti u kakvom ga je stanju dobio?123456789 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Velike su sanse da se nesto osteti pri otvaranju a posebno pri transportu u BIH. Pisao sam par puta, gledao svojim ocima kako sutaju i bacaju pakete. Ne biraju, manji ili veci. Eh sada zamisli kada baci veliki paket kao da je laptop u njemu
- seoBIH
#4405 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne, moj odgovor nije bio ironican. Mislim da imam mogucnost pricati o lomljivim stvariam jer sam narucio preko 100 tableta u periodu od godinu dana te sam SVJEDOK BACANJA paketa. Znaci procedura je takva da sve ubace u jednu veliku ili vise vreca, donesu, istresu. Onda razbacuju na tri velike kamare, vjerovatno jer je tako podijeljeno za laksu kategorizaciju. Pri tome sa visine od metar i nešto, paketi se bacaju u prečniku od 2 metra, od najmanjeg do najveceg bez imalo srama i stida.Elaol wrote:Molim te reci da si ironican kao quarterback.... Je li iko narucivao telefon/tableti u kakvom ga je stanju dobio?123456789 wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Velike su sanse da se nesto osteti pri otvaranju a posebno pri transportu u BIH. Pisao sam par puta, gledao svojim ocima kako sutaju i bacaju pakete. Ne biraju, manji ili veci. Eh sada zamisli kada baci veliki paket kao da je laptop u njemu
4-5 tableta je došlo polomljeno uz 2 displeja također
-
quarterback
#4406 Re: eBay - Vaša iskustva
ma mislim da to nije specificno samo za nas, ako gledas one emisije tipa miami airport i slicno i tamo vidis kako bacaju i pakete i prtljagu
- saiks
#4407 Re: eBay - Vaša iskustva
Kakva su vam iskustva s narucivanjem deterdzenata s ebaya,hocu da narucim univerzalno sredstvo za ciscenje iz amerike,koje je jako dobro,ali kod nas skupo. Cijena ispod 15$,hocu imati kakvih problema,posto je to tekucina? Nisam nikad takvo sto kupovao
-
quarterback
#4408 Re: eBay - Vaša iskustva
mislim da ne bi trebalo biti problema, ja sam narucivao ulja za bicikl i bilo je ok
-
Nermin_BH
#4409 Re: eBay - Vaša iskustva
Ko kupuje tablet-e nisam siguran jel najpovoljnije na banggood pogledajte evo npr. prvi koji mi je izbacilo na pocetnoj
http://banggood.com/?t=showDetailInfo&products_id=76684
U odnosu na specifikacije cijene su extra.
- newlevel
#4410 Re: AW: eBay - Vaša iskustva
Da li je neko od vas kupovao baterije za laptop preko ebay_a ? Kakva su iskustva, planiram naruciti u skorije vrijeme jedju, radi se o hp laptopu probook serija. U imtecu je cijena 205km+pdv, a na ebay ih ima za 35$+7$ postarine.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- dinooh
#4411 Re: eBay - Vaša iskustva
U Imtecu su original a ove nisu. Ali kad bi i ja kupovao, kupio bi tu sa ebaya, jer ne znaci da je losa a vrijedi probati.
- newlevel
#4412 Re: AW: eBay - Vaša iskustva
Da imtec je hp_ov ovlasteni serviser, mada realno govoreci mnogo je to love. Kad bi znao da bi me ove sa ebay_a posluzile nekih 8-9 mjeseci kupio bi ih.
Sent from my Nokia 3310
Sent from my Nokia 3310
- dinooh
#4413 Re: eBay - Vaša iskustva
Probaj ili posalji email kimtecu i pitaj koliko kod njih kosta baterija. U mailu napisi koji je laptop i serijski broj
-
edvard55
#4414 Re: eBay - Vaša iskustva
zanima me ako neko moze da mi kaze sta da radim,narucila sam 10.1 sa ebay nesto imam i kod za pracenje pise da je 25.1 poslato iz Singapura i nema nista vise ali mi jos nije doslo a datum isporuke je bio do 7.2.Otvorila sam case da ne ostanem bez para ali mi prodavac kaze da nije do njih sto nije doslo i da cekam do daljnjeg,da je kao posta kriva da su oni poslali paket kao sto pise u kodu za pracenje
-
eliminated1
#4415 Re: eBay - Vaša iskustva
Molim samo provjerene informacije, zanima me koliko komada istih artikala carina propušta, jer su me bili zezali za neke baterijice, a sada čekam još nekih stvari po ~5 komada, npr 5 daljinskih upravljača ukupne cijene 25$.I ne pitam hoće li cariniti, nego su mi rekli da to ne mogu cariniti uopće?Hvala
- newlevel
#4416 Re: AW: eBay - Vaša iskustva
Neces vjerovati, bio nedavno kod njih raspitao se, i kaze lik 205km+pdv, nije normalno.dinooh wrote:Probaj ili posalji email kimtecu i pitaj koliko kod njih kosta baterija. U mailu napisi koji je laptop i serijski broj
Sent from my Nokia 3310
-
edvard55
#4417 Re: eBay - Vaša iskustva
hvala nisam znala,ja sam mislila ako prodje termin dostave a nije stigla posiljka da se tad otvara.. nadam se da ce doci do kraja mjeseca jer sam imala tri male narudzbe isto tad narucene i dosle su pre dvije sedmice a ova koja mi je najbitnije nista
znaci za ubuduce ako nesto ne stigne 30 dana od predvidjenje dostave otvara se case,mada mi na paypalu pise 45 dana od narudzbe da se otvara case zato sam i otvorila
znaci za ubuduce ako nesto ne stigne 30 dana od predvidjenje dostave otvara se case,mada mi na paypalu pise 45 dana od narudzbe da se otvara case zato sam i otvorila
- Kofer
#4418 Re: eBay - Vaša iskustva
Poskupo je na bangoodu,na ebayu ti ima dosta jeftnih tableta.Kakve tražiš kriterije od RAM,ROM,PROCESOR...?Nermin_BH wrote:Ko kupuje tablet-e nisam siguran jel najpovoljnije na banggood pogledajte evo npr. prvi koji mi je izbacilo na pocetnoj
- BolanBolan
- Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."
#4419 Re: eBay - Vaša iskustva
Šta ovo znači na singpostu:

-
quarterback
#4420 Re: eBay - Vaša iskustva
to 45 dana je bilo ranije, 45 dana od dana placanja, po novim pravilima je 30 dana od zadnjeg datuma kada je procjenjeno da bi paket trebao sticiedvard55 wrote:hvala nisam znala,ja sam mislila ako prodje termin dostave a nije stigla posiljka da se tad otvara.. nadam se da ce doci do kraja mjeseca jer sam imala tri male narudzbe isto tad narucene i dosle su pre dvije sedmice a ova koja mi je najbitnije nista![]()
e sada, da li se nekada primjenjuju stara pravila a nekada nova - ne znam ni sam
-
edvard55
#4421 Re: eBay - Vaša iskustva
a za koliko otprilike dodje iz SIngapura ide singpost-om,ako je krenulo 25.1 pise na tracku Despatched to ATC
-
quarterback
#4422 Re: eBay - Vaša iskustva
u najboljem slucaju oko 3 sedmice, nekada je znalo doci i za 7 dana medjutim unazad oko pola godine posta je radikalno usporila, sada se ceka oko mjesec dana
-
jedandevetdvajedan1
#4423 Re: eBay - Vaša iskustva
moze li mi neko pomoci, hocu da prodam mobitel na ebayu, i sada koji poštanski servis da stavim ako prodajem iz Sarajeva, ne kontam??
- dinooh
#4424 Re: eBay - Vaša iskustva
moci ces ga prodati bez baterije. Posta nece da salje baterijejedandevetdvajedan1 wrote:moze li mi neko pomoci, hocu da prodam mobitel na ebayu, i sada koji poštanski servis da stavim ako prodajem iz Sarajeva, ne kontam??
- Hemera
#4425 Re: eBay - Vaša iskustva
a šta ako nema datuma procjene?quarterback wrote:to 45 dana je bilo ranije, 45 dana od dana placanja, po novim pravilima je 30 dana od zadnjeg datuma kada je procjenjeno da bi paket trebao sticiedvard55 wrote:hvala nisam znala,ja sam mislila ako prodje termin dostave a nije stigla posiljka da se tad otvara.. nadam se da ce doci do kraja mjeseca jer sam imala tri male narudzbe isto tad narucene i dosle su pre dvije sedmice a ova koja mi je najbitnije nista![]()
e sada, da li se nekada primjenjuju stara pravila a nekada nova - ne znam ni sam