Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Elaol

#4401 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Elaol »

dinooh wrote:haha, sinoc nisam odgovorio jer jednostavno sam mislio da me zezas sa pitanjima. Pa valdja znas kako rukuju sa paketima. Nije samo kod nas tako, svugdje isto. E sada, za mobitele i tablete moze se desiti da pukne nesto, ali je na prodavcu da on osigura nacin pakovanja koji ce maksimalno zastititi paket. Prijatelj mi je nedavno kupio mobitel i sve je OK bilo.
Ja sam kupio neki cooler za laptop i dosao u 2 dijela, ali sreca, dobio pare nazad. Zalijepio ga i sad vrti.
Joj, ja sam 50-60 potova o ebay-u i paypal-u postovao pa tek onda otvorio karticu. Pitam svakakve gluposti, hocu sve da znam. Ako sutra bude mirno u Sarajevu, odoh do grada da uplatim pare.... Ako pukne, valjda ce mi vratiti pare.... barem djelimicno....
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4402 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Bobi »

Alo ljudstvo :D, znachi baterije "from chajna" definitivno out of game :D? ILi ?
w0rld

#4403 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by w0rld »

Bobi wrote:Alo ljudstvo :D, znachi baterije "from chajna" definitivno out of game :D? ILi ?
Ne kontam na sta mislis ?
quarterback

#4404 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

Elaol wrote:
123456789 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Velike su sanse da se nesto osteti pri otvaranju a posebno pri transportu u BIH. Pisao sam par puta, gledao svojim ocima kako sutaju i bacaju pakete. Ne biraju, manji ili veci. Eh sada zamisli kada baci veliki paket kao da je laptop u njemu :)
Molim te reci da si ironican kao quarterback.... Je li iko narucivao telefon/tableti u kakvom ga je stanju dobio?
imao sam preko 170 transakcija, nikad nista nije bilo osteceno, zadnje sto sam narucio je bilo svjetlo za biciklo, otvarali su i uljepili ga ponovo onim ruznim selotepom kao da su nogama lijepili, u kutiji je sve bilo razbacano ali nista nije osteceno, mislim da brines bez razloga, nije selleru u interesu da se nesto osteti, meni je uvijek sve ono sto je lomljivo dolazilo dobro upakovano, recimo foto objektivi
seoBIH

#4405 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

Elaol wrote:
123456789 wrote::lol: :lol: :lol: :lol:

Velike su sanse da se nesto osteti pri otvaranju a posebno pri transportu u BIH. Pisao sam par puta, gledao svojim ocima kako sutaju i bacaju pakete. Ne biraju, manji ili veci. Eh sada zamisli kada baci veliki paket kao da je laptop u njemu :)
Molim te reci da si ironican kao quarterback.... Je li iko narucivao telefon/tableti u kakvom ga je stanju dobio?
Ne, moj odgovor nije bio ironican. Mislim da imam mogucnost pricati o lomljivim stvariam jer sam narucio preko 100 tableta u periodu od godinu dana te sam SVJEDOK BACANJA paketa. Znaci procedura je takva da sve ubace u jednu veliku ili vise vreca, donesu, istresu. Onda razbacuju na tri velike kamare, vjerovatno jer je tako podijeljeno za laksu kategorizaciju. Pri tome sa visine od metar i nešto, paketi se bacaju u prečniku od 2 metra, od najmanjeg do najveceg bez imalo srama i stida.

4-5 tableta je došlo polomljeno uz 2 displeja također :bih:
quarterback

#4406 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ma mislim da to nije specificno samo za nas, ako gledas one emisije tipa miami airport i slicno i tamo vidis kako bacaju i pakete i prtljagu
saiks

#4407 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by saiks »

Kakva su vam iskustva s narucivanjem deterdzenata s ebaya,hocu da narucim univerzalno sredstvo za ciscenje iz amerike,koje je jako dobro,ali kod nas skupo. Cijena ispod 15$,hocu imati kakvih problema,posto je to tekucina? Nisam nikad takvo sto kupovao
quarterback

#4408 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

mislim da ne bi trebalo biti problema, ja sam narucivao ulja za bicikl i bilo je ok
Nermin_BH

#4409 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Ko kupuje tablet-e nisam siguran jel najpovoljnije na banggood pogledajte evo npr. prvi koji mi je izbacilo na pocetnoj

http://banggood.com/?t=showDetailInfo&products_id=76684

U odnosu na specifikacije cijene su extra.
newlevel

#4410 Re: AW: eBay - Vaša iskustva

Post by newlevel »

Da li je neko od vas kupovao baterije za laptop preko ebay_a ? Kakva su iskustva, planiram naruciti u skorije vrijeme jedju, radi se o hp laptopu probook serija. U imtecu je cijena 205km+pdv, a na ebay ih ima za 35$+7$ postarine.

Sent from my Nokia 3310
dinooh

#4411 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

U Imtecu su original a ove nisu. Ali kad bi i ja kupovao, kupio bi tu sa ebaya, jer ne znaci da je losa a vrijedi probati.
newlevel

#4412 Re: AW: eBay - Vaša iskustva

Post by newlevel »

Da imtec je hp_ov ovlasteni serviser, mada realno govoreci mnogo je to love. Kad bi znao da bi me ove sa ebay_a posluzile nekih 8-9 mjeseci kupio bi ih.

Sent from my Nokia 3310
dinooh

#4413 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Probaj ili posalji email kimtecu i pitaj koliko kod njih kosta baterija. U mailu napisi koji je laptop i serijski broj
edvard55

#4414 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edvard55 »

zanima me ako neko moze da mi kaze sta da radim,narucila sam 10.1 sa ebay nesto imam i kod za pracenje pise da je 25.1 poslato iz Singapura i nema nista vise ali mi jos nije doslo a datum isporuke je bio do 7.2.Otvorila sam case da ne ostanem bez para ali mi prodavac kaze da nije do njih sto nije doslo i da cekam do daljnjeg,da je kao posta kriva da su oni poslali paket kao sto pise u kodu za pracenje
eliminated1

#4415 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by eliminated1 »

Molim samo provjerene informacije, zanima me koliko komada istih artikala carina propušta, jer su me bili zezali za neke baterijice, a sada čekam još nekih stvari po ~5 komada, npr 5 daljinskih upravljača ukupne cijene 25$.I ne pitam hoće li cariniti, nego su mi rekli da to ne mogu cariniti uopće?Hvala
newlevel

#4416 Re: AW: eBay - Vaša iskustva

Post by newlevel »

dinooh wrote:Probaj ili posalji email kimtecu i pitaj koliko kod njih kosta baterija. U mailu napisi koji je laptop i serijski broj
Neces vjerovati, bio nedavno kod njih raspitao se, i kaze lik 205km+pdv, nije normalno.
Sent from my Nokia 3310
edvard55

#4417 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edvard55 »

hvala nisam znala,ja sam mislila ako prodje termin dostave a nije stigla posiljka da se tad otvara.. nadam se da ce doci do kraja mjeseca jer sam imala tri male narudzbe isto tad narucene i dosle su pre dvije sedmice a ova koja mi je najbitnije nista :sad:
znaci za ubuduce ako nesto ne stigne 30 dana od predvidjenje dostave otvara se case,mada mi na paypalu pise 45 dana od narudzbe da se otvara case zato sam i otvorila
Kofer

#4418 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Kofer »

Nermin_BH wrote:Ko kupuje tablet-e nisam siguran jel najpovoljnije na banggood pogledajte evo npr. prvi koji mi je izbacilo na pocetnoj

http://banggood.com/?t=showDetailInfo&products_id=76684

U odnosu na specifikacije cijene su extra.
Poskupo je na bangoodu,na ebayu ti ima dosta jeftnih tableta.Kakve tražiš kriterije od RAM,ROM,PROCESOR...?
BolanBolan
Location: "Get the fuck out of London, you dumb fucks. Get to Bruges."

#4419 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by BolanBolan »

Šta ovo znači na singpostu:
Image
quarterback

#4420 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

edvard55 wrote:hvala nisam znala,ja sam mislila ako prodje termin dostave a nije stigla posiljka da se tad otvara.. nadam se da ce doci do kraja mjeseca jer sam imala tri male narudzbe isto tad narucene i dosle su pre dvije sedmice a ova koja mi je najbitnije nista :sad:
znaci za ubuduce ako nesto ne stigne 30 dana od predvidjenje dostave otvara se case,mada mi na paypalu pise 45 dana od narudzbe da se otvara case zato sam i otvorila
to 45 dana je bilo ranije, 45 dana od dana placanja, po novim pravilima je 30 dana od zadnjeg datuma kada je procjenjeno da bi paket trebao stici

e sada, da li se nekada primjenjuju stara pravila a nekada nova - ne znam ni sam
edvard55

#4421 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edvard55 »

a za koliko otprilike dodje iz SIngapura ide singpost-om,ako je krenulo 25.1 pise na tracku Despatched to ATC
quarterback

#4422 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

u najboljem slucaju oko 3 sedmice, nekada je znalo doci i za 7 dana medjutim unazad oko pola godine posta je radikalno usporila, sada se ceka oko mjesec dana
jedandevetdvajedan1

#4423 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by jedandevetdvajedan1 »

moze li mi neko pomoci, hocu da prodam mobitel na ebayu, i sada koji poštanski servis da stavim ako prodajem iz Sarajeva, ne kontam??
dinooh

#4424 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

jedandevetdvajedan1 wrote:moze li mi neko pomoci, hocu da prodam mobitel na ebayu, i sada koji poštanski servis da stavim ako prodajem iz Sarajeva, ne kontam??
moci ces ga prodati bez baterije. Posta nece da salje baterije
Hemera

#4425 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hemera »

quarterback wrote:
edvard55 wrote:hvala nisam znala,ja sam mislila ako prodje termin dostave a nije stigla posiljka da se tad otvara.. nadam se da ce doci do kraja mjeseca jer sam imala tri male narudzbe isto tad narucene i dosle su pre dvije sedmice a ova koja mi je najbitnije nista :sad:
to 45 dana je bilo ranije, 45 dana od dana placanja, po novim pravilima je 30 dana od zadnjeg datuma kada je procjenjeno da bi paket trebao stici

e sada, da li se nekada primjenjuju stara pravila a nekada nova - ne znam ni sam
a šta ako nema datuma procjene?
Post Reply