Horde Zla
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
HZ_Pofalici
#4401 Re: Horde Zla
Ja se borim iz Austrije da idem na tekme Sarajeva a tona ljudi koji zive u Sarajevu nece da odvoje 2 sata jednom u dvije sedmice da odu na Sjever i da budu dio price
Neznam kako ljudi nemogu da skontaju da ako bi se islo svake sedmice na stadion da bi tako i postao Fudbal jaci
Zamislite kolko para bi klub zaradio da svake utakmice igramo pred npm 20 hiljada gledalaca
Recimo Magdeburg iz Njemacke ima samo 200 hiljada stanovnika igraju u trecoj ligi Njemacke pred 20 hiljada ljudi
A Sarajevo sa 400-500 hiljada stanovnika igra pred 5 hiljada gledalaca
I nemoj da sada neko sere da se nema para
Karta u Bosni kosta u eurima 3-6 eura a u Austriji za utakmice rapida ili bilo kojeg drugog kluba moras da izdvojis minimalno 20 eura
Izvinite za neke greske u rijecenicama jer pisem sa mobitela i Autocorrect mi prevrce rijeci
Neznam kako ljudi nemogu da skontaju da ako bi se islo svake sedmice na stadion da bi tako i postao Fudbal jaci
Zamislite kolko para bi klub zaradio da svake utakmice igramo pred npm 20 hiljada gledalaca
Recimo Magdeburg iz Njemacke ima samo 200 hiljada stanovnika igraju u trecoj ligi Njemacke pred 20 hiljada ljudi
A Sarajevo sa 400-500 hiljada stanovnika igra pred 5 hiljada gledalaca
I nemoj da sada neko sere da se nema para
Karta u Bosni kosta u eurima 3-6 eura a u Austriji za utakmice rapida ili bilo kojeg drugog kluba moras da izdvojis minimalno 20 eura
Izvinite za neke greske u rijecenicama jer pisem sa mobitela i Autocorrect mi prevrce rijeci
- SmokingMan
#4402 Re: Horde Zla
Paša moj,ovde se preživljava.Mora se raditi.Rado bi mnogi da imaju plaćeno odsustvo kada je utakmica,pa i godišnju kartu uz to.Reci ovde gazdi ili šefu u marketu,firmi da hoćeš na tekmu,samo ti uruči hladno otkaz i to je to. 
- KPNCTNJAH
#4403 Re: Horde Zla
Uzmi samo april, 8 utakmica, ko je bio na svakoj izaslo ga je nekih 150-200KM... nije tekma samo karta... gorivo, parking, jelo, pice, ako vodis dijete sa sobom ili djevojku, zenu, odes na pivu, sok s drustvom prije ili poslije tekme... a radis recimo za 600KM, mnogi koji su redovni imaju manja ili nikakva primanja...
Skontaj onda da li bi ti dao trecinu svoje plate u Austriji na utakmice, pored toliko vaznijih stvari u zivotu... i koliko je onih koji bi bili spremni to raditi svaki mjesec... a jos dolazi Europa, skupljas i za ta gostovanja...
Otisao bih i ja u Austriju na dvije tekme u godini bez problema kao i vecina drugih navijaca iz Sarajeva
Skontaj onda da li bi ti dao trecinu svoje plate u Austriji na utakmice, pored toliko vaznijih stvari u zivotu... i koliko je onih koji bi bili spremni to raditi svaki mjesec... a jos dolazi Europa, skupljas i za ta gostovanja...
Otisao bih i ja u Austriju na dvije tekme u godini bez problema kao i vecina drugih navijaca iz Sarajeva
- SmokingMan
#4404 Re: Horde Zla
Jedini mi je problem novac,neam neku bog zna kakvu zaradu,što kupiš sebi,ostaviš kući,nešto ti malo za vlasitith potreba ostane i to je to,jebi ga ja sam otkazao dvije kafe sa poznanicima da bi otišao protiv Slobode i sada Lištice.Sreća pa će mi plata prije derbija,tako da ću opet unaprijed ostaviti para za za Melju.Radno vrijeme realno i nije problem ovaj mjesec jer radim prvu,kada se produži radno virijeme naredni mjesec,ili uskoro promjeni posao,sve će biti drugaćije,pa vjerovatno se neće moći ići tako često.KPNCTNJAH wrote:Uzmi samo april, 8 utakmica, ko je bio na svakoj izaslo ga je nekih 150-200KM... nije tekma samo karta... gorivo, parking, jelo, pice, ako vodis dijete sa sobom ili djevojku, zenu, odes na pivu, sok s drustvom prije ili poslije tekme... a radis recimo za 600KM, mnogi koji su redovni imaju manja ili nikakva primanja...
- Pitarrr82
#4405 Re: Horde Zla
KPNCTNJAH wrote:Uzmi samo april, 8 utakmica, ko je bio na svakoj izaslo ga je nekih 150-200KM... nije tekma samo karta... gorivo, parking, jelo, pice, ako vodis dijete sa sobom ili djevojku, zenu, odes na pivu, sok s drustvom prije ili poslije tekme... a radis recimo za 600KM, mnogi koji su redovni imaju manja ili nikakva primanja...
Ziv si?
- KPNCTNJAH
#4406 Re: Horde Zla
Jasta
samo promijenio lokaciju, pobjegao od psovaca.. jes' da su oni moji bili najglasniji na tom dijelu tribine
al' sad je puno lakse gledati tekmu, onako navuku nervozu neku i na mene, pa i ja moram 'sovati... 
- studiorum_tuzlaensis
#4407 Re: Horde Zla
Anestezija wrote:Kaze Aljo vi ste uvjek bolji nego oni manijaciSa_u_srcu wrote:Ja ga lozio neka Alija izginut cemo polako a on 30 na sat ide...mislim da je opsovao nesto golemo tada...Dobar Aljo...
šta je Alija sve sa nama predevero, mislim da mu je dosta za dva života. Jednom je i batine dobio.
-
nema me tamo
#4408 Re: Horde Zla
Uzeo je Aljo para i para zato i je i deverao još garancije ako se bilo šta desi busu iz našeg dzepa ide..
Koliko je samo para potroseno na razbijena stakla i ostalo...
Nick Hz Pofalići, a tamo nakav naš lik iz Austrije koji dođe ili nijednom u godini..
Nije ni cudo što nema raje na tekmama kad vidis pune forume ovo cemo ono to Hz ovo to ono a gledaju samo kako gledat utakmicu preko streama..
Jebiga ja kad sam bio maloljetnik i kad sam zivio na maminoj sisi lagano bilo je bilo svaku drugu subotu uzimat po 40 marki ..
Još su tu i domace i ostalo..
A uvijek sam znao prigovarat ovim što kao izlaze u grad što se ne posvete grupi više, a sad jedan od njih i vidim u cemu je fazon ustvari..
Da se razumijemo među zadnjim sam likovima na tribini postao jedan od tih..
A upravu je on donekle za karte i to bar domace realno, al' sta ici gledat?
Na kakvom stadionu? Na cemu?
Ti se ispalio i došao vamo ni manje ni više s HZ Pofalići nick da pametuješ..
Moj ti!
Nick Hz Pofalići, a tamo nakav naš lik iz Austrije koji dođe ili nijednom u godini..
Nije ni cudo što nema raje na tekmama kad vidis pune forume ovo cemo ono to Hz ovo to ono a gledaju samo kako gledat utakmicu preko streama..
Jebiga ja kad sam bio maloljetnik i kad sam zivio na maminoj sisi lagano bilo je bilo svaku drugu subotu uzimat po 40 marki ..
A uvijek sam znao prigovarat ovim što kao izlaze u grad što se ne posvete grupi više, a sad jedan od njih i vidim u cemu je fazon ustvari..
Moj ti!
- SmokingMan
#4409 Re: Horde Zla
Joj puno si trošio 40 KM. 
Ja sam računao kako utrošiti svaku marku,ko kakav židov.
Ja sam računao kako utrošiti svaku marku,ko kakav židov.
-
nema me tamo
#4410 Re: Horde Zla
Šta hoces da kazes da je puno ili malo?
Najviše para sto se tice prijevoza je bilo ono 25 maraka ako se sjecam..
Stara napravi sendvice litar rakije i za 15 marki pivcuga taman.
Najviše para sto se tice prijevoza je bilo ono 25 maraka ako se sjecam..
Stara napravi sendvice litar rakije i za 15 marki pivcuga taman.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#4411 Re: Horde Zla
Jest jest BrahaZonFon wrote:jF&N wrote:Joj kad se sjetim, vozi Alija 40 na sat... Krenuli u 9 zakasnili u 5 na utakmicuZonFon wrote:https://www.youtube.com/watch?v=x2nq3oUHcGM
Ne znam zasto, ali jedno od najdrazih gostovanja. Prije puta podjeljene svima majice "Ljubav za tebe mjere nema" koju i dan danas imam.![]()
U drugom busu je spica bila sa vozacem ne mogu mu se imena sjetiti... Ja znam samo da me uvijek trefio bus sa Alijom... "Nemojte ljudi ko Boga vas molim"
Mislim da se drugi zvao Braha. Lud lik totalno.
Usto frajer ostavio volan u po frke kaze hos ti vozit hahahahhah
A to kad je Aljo psovo sam sebi majku, i jos svasta nesta, je bilo mislim poslije Posušja i onog gostovanja kad nas je transporter docekao ispred stadiona... "Sto meni ovo treba jebo ja sebi mater..."
- SmokingMan
#4412 Re: Horde Zla
Rasipnik si.
Mi smo plaćali po 15-20 KM prevoz,jer sam na većinu gostovanja išao sa kombijem.Realno,mrzio sam bus,puno galame,a ja sam uvijek volio baš da malo prikunjam.
Ja sam skroz malo jeo u tom periodu,bitno mi je bilo da imam dosta tekućine pored sebe,jebi ga,mogao sam uvijek popit' vode ko' kamila.
Mislim da gotovo nikada nisam cugao na gostovanjima.Jedino mi je bila milina popiti sa rajom 1-2 pive kod Romanije,a znalo je biti alkohola drama.Samo sam se jednom baš raznio,protiv Dinamo Kijeva,znam da sa umalo zaspao na onim stolicama kada se postavljala koreografija.
Mi smo plaćali po 15-20 KM prevoz,jer sam na većinu gostovanja išao sa kombijem.Realno,mrzio sam bus,puno galame,a ja sam uvijek volio baš da malo prikunjam.
Ja sam skroz malo jeo u tom periodu,bitno mi je bilo da imam dosta tekućine pored sebe,jebi ga,mogao sam uvijek popit' vode ko' kamila.
Mislim da gotovo nikada nisam cugao na gostovanjima.Jedino mi je bila milina popiti sa rajom 1-2 pive kod Romanije,a znalo je biti alkohola drama.Samo sam se jednom baš raznio,protiv Dinamo Kijeva,znam da sa umalo zaspao na onim stolicama kada se postavljala koreografija.
-
nema me tamo
#4413 Re: Horde Zla
Pa u to vrijeme što kaze iznad on u vrijeme Posušja i to jedini koji su isli kombijem su Ginisi znam da je raja pricala da treba busem da idu i to..
Ma bus najgori morao sam imat uvijek 4 one od 2 litra prazne probusit rupu i pisat..
Da smo negdje udarili mogao sam ostat bez karne.
Svaka mu cast kako se sjeti transportera prvi i jedini put na gostovanju da smo ga vidjeli..
Fol transporter, a sveukupno bilo 10 drotova..
Još kad se sjetim ulaza na tribinu raspada se sve ..
http://www.radioposusje.ba/sites/defaul ... k=18-wfhEE
A kad gledas ovako rekao bi covjek savršenstvo
Ma bus najgori morao sam imat uvijek 4 one od 2 litra prazne probusit rupu i pisat..
Da smo negdje udarili mogao sam ostat bez karne.
Svaka mu cast kako se sjeti transportera prvi i jedini put na gostovanju da smo ga vidjeli..
Fol transporter, a sveukupno bilo 10 drotova..
Još kad se sjetim ulaza na tribinu raspada se sve ..
http://www.radioposusje.ba/sites/defaul ... k=18-wfhEE
A kad gledas ovako rekao bi covjek savršenstvo
Last edited by nema me tamo on 10/05/2017 11:33, edited 1 time in total.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#4414 Re: Horde Zla
Nevezano za temu, sretnem Brahu ima tome par godina, gdje se ljekarsko vadi, doso Braha, naredili mu ponovo ljekarsko da radi... Doso polupjan, nekoj djevojci se suptilno nabacuje, zakebava onog doktora... E reko budala se nikad nece promjeniti 
-
nema me tamo
#4415 Re: Horde Zla
Sta sam ja njemu pjan radio jedne prilike..

Ništa fizicki samo psihicko maltretiranje je bilo loše bas
Ništa fizicki samo psihicko maltretiranje je bilo loše bas
-
29Black
#4416 Re: Horde Zla
Danas pravac Koševo svi!!
-
HZ_Pofalici
#4417 Re: Horde Zla
Ma daj bogati dodjem jednom ili ni jednom u godini hahahahanema me tamo wrote:Uzeo je Aljo para i para zato i je i deverao još garancije ako se bilo šta desi busu iz našeg dzepa ide..
Moj ti!
Svake godine obavim bar 8 -10 utakmica i svake godine dolazim najmanje 5-6 puta u Sarajevo
Inace sam sa Pofalica i navijam za Sarajevo od moje 4 godine I zbog toga mi je nick HZ_Pofalici
Ne ideš na stadion zbog infrastrukture nego zbog kluba.
Kakvi su stadioni bili prije 40 godina ?
Nisu ni imali stolica kako treba a kamo li nesta drugo a bili su vecinom puni
-
HZ_Pofalici
#4418 Re: Horde Zla
Ako cemo tako racunatiKPNCTNJAH wrote:Uzmi samo april, 8 utakmica, ko je bio na svakoj izaslo ga je nekih 150-200KM... nije tekma samo karta... gorivo, parking, jelo, pice, ako vodis dijete sa sobom ili djevojku, zenu, odes na pivu, sok s drustvom prije ili poslije tekme... a radis recimo za 600KM, mnogi koji su redovni imaju manja ili nikakva primanja...
Karta za utakmicu Rapida za jednu osobu 25 eura
Pivo u stadionu 4 eura
Nesto da pojedes 5 eura
vec 34 eura tj skoro 70 km za jednu osobu
Povedes djevojku ode 140 maraka za jednu tekmu a stadion im pun
A nisam ni racunao Parking ili gorivo jer ti Netreba auto u Becu a Netreba ti bogme ni u Sarajevu i da zivis na Dobrinji maksimalno ces potrosit 10 km za gradski prijevoz
- SmokingMan
#4420 Re: Horde Zla
Bili ste danas na nivou.Jebi ga i vi ste se momački umorili pred kraj,zanimljiv koreo.

- Logovan
#4421 Re: Horde Zla
Dobri danas.
Koreo odlican.
Koreo odlican.
- jalijas74
#4422 Re: Horde Zla
A sjeca li se neko kada smo sa nekog gostovanja u povratku busom spucali nekog Yugu na semaforu na Stupu. Lik stao rega na crveno a ovaj ludak sto je vozio gruhh u njega odbi ga skroz tamo ispod mosta jedno 4-5 metara. Mi svi iz busa beze samo predjemo u tramvaj i sad ono upadne nas gomila ludilo a trebice se spremile za izlazak
nikome nista nije jasno
otkud gomila ludaka odjednom 
-
29Black
#4423 Re: Horde Zla
Šta to bi na istoku,vidio sam da su Faću priveli?
- SmokingMan
#4424 Re: Horde Zla
Ćovječe koliko je specijalaca krenulo po njega,kao da su Legiju privodili29Black wrote:Šta to bi na istoku,vidio sam da su Faću priveli?
-
MensurM
#4425 Re: Horde Zla
Gluposti29Black wrote:Šta to bi na istoku,vidio sam da su Faću priveli?
Last edited by MensurM on 11/05/2017 01:09, edited 1 time in total.