Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
klixober

#4401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

ex_libres wrote: Da završim, svim onim dobrim građanima, glasačima SDP u RS treba biti jasno da je u ovom trenutku ulazak koalicije NS-NSP u skupstinu realnija opcija i neka dobro razmisle prije glasanja. Kažem, ovo se odnosi samo na RS.
Mislim da je krajnje vrijeme da ime stranke promijenite u anti-sdp...
Ovo sto citam na ovoj temi je krajnje neozbiljno.Najbolje tu neozbiljnost oslikava primjer Frenkia koji otvoreno promovise NS,a snima pjesmu u kojoj se poziva raja na izbore sa cetnikom koji negira zlocin na Markalama i velica Dobricu Cosica. btw. ,jos uvijek nisam dobio odgovor od nekoga iz NS povodom tog dueta proslavljenog NS-ovca.
Sve u svemu,totalno neozbiljna stranka,skupina ljudi koji bi fol nesto mijenjali,ali ne znaju kako.
I na kraju...uzalud pokusavas glasace SDP-a pridobiti da glasaju za Nasu Stranku Republike Srpske,probaj kod SNSD-ovaca :wink:
Corto Maltese

#4402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:
seln wrote:
Hvala ti za brzu potvrdu teze o gluposti i aroganciji Zlajinih pionira. Imaš li šta da kažeš o svemiru, taj mi je dio ostao malo nedorečen?
Imam: svemir je manji od tvoje zlobe.
Jeste, a Bajić je gori od Radovana Karadžića. Mirnes i SDP na istoj retoričkoj matrici!? Očekivao sam, nije da nisam, ali ne ovako rano. Nije još ni hefta prije izbora.
Corto Maltese

#4403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:
ex_libres wrote: Da završim, svim onim dobrim građanima, glasačima SDP u RS treba biti jasno da je u ovom trenutku ulazak koalicije NS-NSP u skupstinu realnija opcija i neka dobro razmisle prije glasanja. Kažem, ovo se odnosi samo na RS.
Ovo sto citam na ovoj temi je krajnje neozbiljno.Najbolje tu neozbiljnost oslikava primjer Frenkia koji otvoreno promovise NS,a snima pjesmu u kojoj se poziva raja na izbore sa cetnikom koji negira zlocin na Markalama i velica Dobricu Cosica. btw. ,jos uvijek nisam dobio odgovor od nekoga iz NS povodom tog dueta proslavljenog NS-ovca.
Sve u svemu,totalno neozbiljna stranka,skupina ljudi koji bi fol nesto mijenjali,ali ne znaju kako.
I na kraju...uzalud pokusavas glasace SDP-a pridobiti da glasaju za Nasu Stranku Republike Srpske,probaj kod SNSD-ovaca :wink:
Nigdje nisam vidio poziv glasačima SDP-a da posjećuju ovu temu, a ponekad bude ih više nego na partijskim skupovima. Valjda ovdje mogu slobodno govoriti, pa im dobro dođe da se isprazne.
Last edited by Corto Maltese on 24/09/2010 00:32, edited 3 times in total.
Petit_Beurre

#4404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

komeba wrote:
pokušali, no koalicioni partneri se drže zajedno.
ex_libres

#4405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

komeba wrote:
Risto Djogo kao sinonim za lazi i podmetanja.Pri tome nisam mislio samo na Bajica,nego i na novinare Dana koji se sluze identicnim lazima da napadaju SDP kao i Bajic/NS.
Ne brinem ja hoce li NS preci izborni prag,cak sam se nadao da hoce i simpatizirao ih.Ali kada vidim kakvim se lazima i podmetanjima sluze protiv SDP-a,postanem jednostavno razocaran jer sam mislio da ce ta stranka biti nesto dobro za politicku scenu.Umjesto izgradnje sopstvene politike,napravili su istu gresku i postali samo jos jedna anti-sdp stranka poput SDU.
Ja postanem razočaran kada vidim da ljudi sa retorikom i predrasudama poput tebe, Bosnologa, selna podržavaju SDP.
Ipak, s obzirom da uvijek sa zadovoljstvom odem u SA, glavni grad svoje države i bilo koji drugi grad u BiH, znam da je većina građana "normalna" i da ih muče egzistencijalni problemi.
I tebi bih toplo preporučio da malo proputuješ po svojoj-našoj zemlji, upoznaš se sa ljudima i vidiš kako razmišljaju, čemu se nadaju. Onda bi mogao formirati realno mišljenje. Vidio bi da samo malo treba da svi budu zadovoljniji i srećniji.
29. septembra je poklon projekcija filma D.Tanovića u Banjaluci, bilo bi lijepo da budeš u prilici doći. Ja se nadam da će i Danis doći, prošetati ulicama i porazgovarati sa ljudima. Razbijanje predrasuda među ljudima bi trebala biti glavna misija ove stranke.
buzzer

#4406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

seln wrote:
buzzer wrote:
seln wrote: Moze..voi, za razliku od onih kojima se vi uvlacite u pakas, nisu nikoga zaklali.
a tu smo. znaci tamo su svi do jednog koljaci, ovamo iskljucivo meleci. rodila majka socijaldemokratu. jebo ti adenauera.
Jesam li ja nesto zajebo, ili si ti? Zar Adenauer nije bio CDU?
do mene je. mislio sam na eberta.
klixober

#4407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

ex_libres wrote:
komeba wrote:
Risto Djogo kao sinonim za lazi i podmetanja.Pri tome nisam mislio samo na Bajica,nego i na novinare Dana koji se sluze identicnim lazima da napadaju SDP kao i Bajic/NS.
Ne brinem ja hoce li NS preci izborni prag,cak sam se nadao da hoce i simpatizirao ih.Ali kada vidim kakvim se lazima i podmetanjima sluze protiv SDP-a,postanem jednostavno razocaran jer sam mislio da ce ta stranka biti nesto dobro za politicku scenu.Umjesto izgradnje sopstvene politike,napravili su istu gresku i postali samo jos jedna anti-sdp stranka poput SDU.
Ja postanem razočaran kada vidim da ljudi sa retorikom i predrasudama poput tebe, Bosnologa, selna podržavaju SDP.
Ipak, s obzirom da uvijek sa zadovoljstvom odem u SA, glavni grad svoje države i bilo koji drugi grad u BiH, znam da je većina građana "normalna" i da ih muče egzistencijalni problemi.
I tebi bih toplo preporučio da malo proputuješ po svojoj-našoj zemlji, upoznaš se sa ljudima i vidiš kako razmišljaju, čemu se nadaju. Onda bi mogao formirati realno mišljenje. Vidio bi da samo malo treba da svi budu zadovoljniji i srećniji.
29. septembra je poklon projekcija filma D.Tanovića u Banjaluci, bilo bi lijepo da budeš u prilici doći. Ja se nadam da će i Danis doći, prošetati ulicama i porazgovarati sa ljudima. Razbijanje predrasuda među ljudima bi trebala biti glavna misija ove stranke.
U nedostatku argumenata,idemo malo ad hominem,je li tako? :wink:
Niti jedan konkretan odgovor na moje tvrdnje,nego neke uopstene fraze,kao da me licno poznajes pa znas da ne putujem po BiH i da sam pun predrasuda :-) ...i kao mene ne muce egzistencijalni problemi... :-)
Nisi ni svjestan koliko si samo u ovom postu iznio pogresnih predrasuda.
Ubuduce savjetujem da politicke suplje fraze ostavis za politicke skupove,a ako vec sa mnom diskutujes,reci nesto konkretno vezano za ono sto sam napisao.
Geronimo81

#4408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Geronimo81 »

seln wrote:
Geronimo81 wrote:Meni nesto nije jasno.
Sta bošnjacima smeta u toj stranci toliko?
Koliko vidim zalazu se za prava sva tri naroda.
Jedina su stranka koja je u RS prihvatila rezoluciju o srebrenici a da su pritom 99% srbi u toj stranci u RS.
Zalazu se za jačanje drzave i slabljene ovlasti entiteta sto bi drzavu vodilo ka EU a i puno lakse dovelo izbjeglice u svoje domove odakle su protjerani a sa tim ide i ukidanje entitetskog glasanja korak po korak a to je srz problema u bih kako kaze veliki vođa Haris.
Žele jaku policiju i tuziteljstvo i neovisno od politicara kako bi se lakse borili protiv kriminala.
Hebo me svatko nevidim sta je tu problem
Nista nije problem...osim sto su kao jedini problem u BiH detektirali SDP.
To je vec druga stvar posto ima gori stranaka koje su prioritet za napadanje e sada to se vec radi o glupom potezu koji ja osobno nikada nebi uradio jer SDP-ova glasacka vojska ili clanovi su mnogo slijepi ne govorim za tebe nego opcenito pa ce dosta puta zazmiriti na poteze svojih vođa iako ti potezi se kose sa strankom. Dosta je tu komunista koji u SDP vide neki dio Juge.Ukratko mislim da nece dobiti ono sto su trazili SDP vojsku dobice samo malu sicu oni kojih su se bas razocarali.
Ostale stranke su nacionalne njihovu nemaju sanse da dobiju pa im je bilo pametnije u koaliciju sa SDP pa kasnije i njima ocitati bukvaru posto su je i oni zasluzili :D

Vise bi bodova dobili da napadaju SDA,HDZ bih, SBIH u federaciji radi ekonomije dodika radi ekonomije u rs i na drzavnom nivo dva najveca morona Dodika i Harisa koji samo udaljavaju narode jedne od drugih i igraju se pokera sa drzavom a da pri tome obojica imaju lose karte zasta se zalazu.
Petit_Beurre

#4409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Naša Stranka ne napada SDP samo zato što se zove SDP nego zbog njihove nedoslijednosti u obećanjima i osnovnim načelima. Ilahije i pionirske pjesmice preko auta s razglasom nikako ne idu.
Napada se ne rad, kriminal i ostale stvari koje nas potkopavaju 20 godina. Uostalom, koliko se ja sjećam SDP-u je ne tako davno ponuđeno da se zajedno kao stranke socijal i liberalnog opredjeljenja bore protiv nacionalista i ostalih.
Ali tu je došao Fahro, i bijaše to ljubav na prvi pogled.
poznanik

#4410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by poznanik »

Nakon otmice Lazara Vidakovića, Naša stranka je svom odborniku osigurala 24-satnu zaštitu, a Visokog predstavnika i bh. javnost upoznala sa činjenicama koje ukazuju da iza ovog čina stoji organizirana mafija Milorada Dodika. 17.09.2010.
http: // www ** No links ** ba / vijest / 17057

"Imam video zapise o otmici Vidakovića na kojima je apsolutno sve, SNSD mi je nudio 15 000 KM za njih, ali ih ja želim dati vama. Dajte ovo nekom advokatu i ni slučajno ne zovite policiju u Osmacima, oni su u sve upetljani i na sve su spremni" - rekao je Bajiću, između ostalog, navodni Saša Mitrović. 23.09.2010.
http: // www ** No links ** ba / vijest / 17587

O čemu se ovdje radi?
ex_libres

#4411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

komeba wrote:
ex_libres wrote:
komeba wrote:
U nedostatku argumenata,idemo malo ad hominem,je li tako? :wink:
Niti jedan konkretan odgovor na moje tvrdnje,nego neke uopstene fraze,kao da me licno poznajes pa znas da ne putujem po BiH i da sam pun predrasuda :-) ...i kao mene ne muce egzistencijalni problemi... :-)
Nisi ni svjestan koliko si samo u ovom postu iznio pogresnih predrasuda.
Ubuduce savjetujem da politicke suplje fraze ostavis za politicke skupove,a ako vec sa mnom diskutujes,reci nesto konkretno vezano za ono sto sam napisao.
A sta si to napisao,ali ajde odgovoricu? Risto Djogo, ratni novinar, poznat po govoru mrznje. Da nije mrtav, trebao bi odgovarati za svoju ulogu u ratu. Kakve on veze ima sa ovom temom, ne pamtim kada ga je neko spomenuo posljednji put. Ja Dane ne citam, tako da ne znam kako napadaju SDP. A ti pored SDA,Sza BiH, Radoncica, odmah si pomislio da mocnih 2% stoji iza Dana? Odluci, jesu jaki ili nisu.
Znaš ti dobro šta sam mislio rekavši na tvoju retoriku i predrasude. Ja na svu sreću nemam problema sa predrasudama, svi ljude gledam istim očima. S tim što imaju dobri i oni nešto manje dobri ljudi.
Suti i trpi

#4412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Petit_Beurre wrote:Naša Stranka ne napada SDP samo zato što se zove SDP nego zbog njihove nedoslijednosti u obećanjima i osnovnim načelima. Ilahije i pionirske pjesmice preko auta s razglasom nikako ne idu.
Napada se ne rad, kriminal i ostale stvari koje nas potkopavaju 20 godina. Uostalom, koliko se ja sjećam SDP-u je ne tako davno ponuđeno da se zajedno kao stranke socijal i liberalnog opredjeljenja bore protiv nacionalista i ostalih.
Je l ti ovo ozbiljno :? :shock: :shock: ? Pustaju ilahije :?:
klixober

#4413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Risto Djogo,sinonim za plasiranje lazi i dezinformacija na ogavan nacin.Upravo ovaj pamflet Bajica zajedno sa svojim novinarima u Danima,predstavlja tipican primjer takvog sirenja dezinformacija...i ne trazi neku nacionalnu poveznicu Bajic-Djogo,isto sam rekao i da se Senad Hadzifejzovic ponasa.Ne stoji 2% iza Dana,nego Dani iza 2%.U sustini,Pecanin je dosta odgovoran za osnivanje NS,ali to sada nije ni bitno,da ne duzimo.
I ne,ne znam na koje si predrasude mislio,ali sumnjam da ces stvarno reci,jer bi pokazao sopstvene predrasude. :wink:
Petit_Beurre

#4414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Suti i trpi wrote:
Petit_Beurre wrote:Naša Stranka ne napada SDP samo zato što se zove SDP nego zbog njihove nedoslijednosti u obećanjima i osnovnim načelima. Ilahije i pionirske pjesmice preko auta s razglasom nikako ne idu.
Aludirao sam na onaj koncert, plakat je na prethodnoj strani.

EDIT: Nemam ništa protiv ilahija. Ovo samo da me ne proglase četnikom ili sam to već po defaultu.
Suti i trpi

#4415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Petit_Beurre wrote:
Suti i trpi wrote:
Aludirao sam na onaj koncert, plakat je na prethodnoj strani.

EDIT: Nemam ništa protiv ilahija. Ovo samo da me ne proglase četnikom ili sam to već po defaultu.
Aha, sad sam vidio plakat. To im je svakako minus. Ali, na trenutak sam pomislio da preko auta sa razglasom pustaju ilahije :mrgreen: . Svakodnevno cujem kako prolaze auta iz kojih se cuju ilahije, pa pomislio da to nije Zlatkov autic :mrgreen: .

Nemam nista protiv ilahija :-D .
smrdljivi_grad

#4416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by smrdljivi_grad »

dobra spika! svi vi ste clanovi neke stranke ili ste kao i ja osjetili kako ljudi gule kozu??? koji k***c?
NKVD

#4417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

seln wrote:
Moze..voi, za razliku od onih kojima se vi uvlacite u pakas, nisu nikoga zaklali.
Evo recimo jedne krasne i primitivne nacionalističke generalizacije!

Ista bi u svakoj sredini koja iole drži do sebe bila sankcionisana. Fino poručuje šta dotični misli i ko je za njega klao. Nije ni čudo što se ovdje dernja kada primjeti da postoje i ljudi koji misle (i znaju) da nisu svi "oni" klali. I da s "njima" valja živjeti i raditi. I da i naše govno smrdi upravo kao i njihovo.

To je jedan običan, nazadni i primitivni šovinizam. Oni koji ga prepoznaju a tolerišu i ne reaguju nisu ništa manje odgovorni (različito od krivnje) za ovakvo stanje.
NKVD

#4418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Geronimo81 wrote: Vise bi bodova dobili da napadaju SDA,HDZ bih, SBIH u federaciji radi ekonomije dodika radi ekonomije u rs i na drzavnom nivo dva najveca morona Dodika i Harisa koji samo udaljavaju narode jedne od drugih i igraju se pokera sa drzavom a da pri tome obojica imaju lose karte zasta se zalazu.
Nadam se da će, barem do izbora, nekima postati jasno da "dobijanje bodova" nije apsolutni prioritet zbog kojeg treba pristati na djelomičnu istinu i populizam.

Ovdje se radi o principijelnoj politici koja pokušava (nemušto, neorganizovano, partizanski...) ponuditi rješenje problema i izlazak iz krize a ne osvajanje djelića vlasti zakopavajući se još dublje u živo blato.

Kritike ove dvojice đilkoša ne nedostaje (i to vrlo argumentovane ali ovdje pali samo "oni i mi" varijanta) ali tapiju na iste drže upravo oni sami. Upravo kao što su nekada Safa Oručević i Neven Tomić, odlični jarani i partneri, jedan drugom retorički jebavali mater preko medija učvrščujući svoje nacionalističke baze. A sve u cilju, jasno, ostanka na vlasti a nikako rješavanja problema.
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

NKVD wrote:
Geronimo81 wrote: Vise bi bodova dobili da napadaju SDA,HDZ bih, SBIH u federaciji radi ekonomije dodika radi ekonomije u rs i na drzavnom nivo dva najveca morona Dodika i Harisa koji samo udaljavaju narode jedne od drugih i igraju se pokera sa drzavom a da pri tome obojica imaju lose karte zasta se zalazu.
Nadam se da će, barem do izbora, nekima postati jasno da "dobijanje bodova" nije apsolutni prioritet zbog kojeg treba pristati na djelomičnu istinu i populizam.

Ovdje se radi o principijelnoj politici koja pokušava (nemušto, neorganizovano, partizanski...) ponuditi rješenje problema i izlazak iz krize a ne osvajanje djelića vlasti zakopavajući se još dublje u živo blato.

Kritike ove dvojice đilkoša ne nedostaje (i to vrlo argumentovane ali ovdje pali samo "oni i mi" varijanta) ali tapiju na iste drže upravo oni sami. Upravo kao što su nekada Safa Oručević i Neven Tomić, odlični jarani i partneri, jedan drugom retorički jebavali mater preko medija učvrščujući svoje nacionalističke baze. A sve u cilju, jasno, ostanka na vlasti a nikako rješavanja problema.
Ma naravno, radi se upravo o tome da je sav sukob na relaciji Sarajevo-Banja Luka fingiran od strane ovih koji nam drže ruke u džepovima. I to je srž problema u ovoj zemlji, tako da je meni malo smiješno čitati kako pro-SDP snage na ovoj temi Našu stranku analiziraju sa linije tvrdog bošnjaštva.
nosara

#4420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Da li ce mi iko odgovorit na jednostavno pitanje, da li su ns i nsrs ista politicka stranka, i ako jesu zasto ns u rs propagira entitetsku liniju...?

Drugo, da li defakto koalicija sa nsp, koja je, takodjer u koaliciji sa sds, srs i ko zna kim jos, znaci i da ns podrzava kandidate sds-srs-?, ili je u pitanju nsrs, koja nema veze sa ns, izuzev cinjenice da imaju istog predsjednika stranke istu web-stranicu...?

Trece, kad ns, ili nsrs, kako god, planira(ju) postavit stjencugu sa natpisom "rat mafiji" i pred novu zgradu vlade rs...? Da li ima mafije u vlasti rs, uopste, po vama iz ns (ili nsrs, ne bih da nekog uvrijedim)...?

Na kraju, da li je istina da ns i szbih finansiraju isti ljudi...

Hvala unaprijed...
Corto Maltese

#4421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Da li to što navodni simpatizeri SDP-a na ovom forumu pišu kao da su upravo izašli iz Haretovog kabineta znači da je koalicija SDP- SBiH neizbježna?
Corto Maltese

#4422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:kad ns, ili nsrs, kako god, planira(ju) postavit stjencugu sa natpisom "rat mafiji" i pred novu zgradu vlade rs...?
Planiraju li?
Da, planiraju
Kad?
Prekjučer.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/izbo ... afiji.html
http://banjalukain.com/izbori_2010/poli ... d_vlade_rs
seln

#4423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:kad ns, ili nsrs, kako god, planira(ju) postavit stjencugu sa natpisom "rat mafiji" i pred novu zgradu vlade rs...?
Planiraju li?
Da, planiraju
Kad?
Prekjučer.
http://www.--- NO LINKS ---/vijest/izbori_2010/policija_sprije~--c-ila_postavljanje_kamena_temeljca_ispred_vlade_rs
Bravoooo :D
Javljaju da je Dodik smrsao zbog ovog gesta, a u RS se kriminalci masovno predaju policiji.
Ti garant poznajes funkcionere NS, zamoli ih da postave kamen sa natpisom "demokratija" i "blagostanje".
Tako ce svi problemi biti rijeseni.
Adriatic

#4424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Adriatic »

Nikad manje i beznačajne stranke a veće galame.
Napadajući SDP nećete dobiti više glasova.
Zar vam primjeri Tokića, Lazovića, Durakovića i ostalih ne govore dovoljno.
E moj Peđa, ovo što si napisao upoređujući SDP i vas je dno dna.
Ovim si se definitivno eliminisao kod svakog ko "ne fercera".
Corto Maltese

#4425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

seln wrote:
Corto Maltese wrote:
Planiraju li?
Da, planiraju
Kad?
Prekjučer.
http://www.--- NO LINKS ---/vijest/izbori_2010/policija_sprije~--c-ila_postavljanje_kamena_temeljca_ispred_vlade_rs
Bravoooo :D
Javljaju da je Dodik smrsao zbog ovog gesta, a u RS se kriminalci masovno predaju policiji.
Ti garant poznajes funkcionere NS, zamoli ih da postave kamen sa natpisom "demokratija" i "blagostanje".
Tako ce svi problemi biti rijeseni.
Nosara, Seln je dopunio ova dva novinska članka vezana za kamen, možda zna odgovore i na ostala pitanja koja si postavio.
Seln, molim te pročitaj cijeli Nosarin upitnik, pa probaj odgovorit čovjeku, ne bilo ti zapovijeđeno
I ako vam nije zabremedet, de vi to preko PP-a, da ne začatavate.
Locked