Milorad Dodik ALL ABOUT
-
latinalover
#4401 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne radi mi ni youtube ni google a hocu da ostavim snimak dodikov na youtube..ne ide...strpite se
- MuaDib
#4402 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nije samo Dodik crna ovca i daleko od toga da je.
On je klasični populista, koji u patološkoj želji da ostane na vlasti, postao novi Karadžić, koji je zapjenio u lažno srpstvo, koje više sramoti nego što koristi srpskom narodu. Ali to Srbi trebaju da riješe, i to onaj milion Srba u BiH koji nije glasao za Dodika.
Međutim i kod nas se mogu izvaditi svakakve izjave, poput Cerićevih "kome ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju" koje ni malo ne zvuče tolerantno niti u bosanskoheregovačkom duhu. Ili izjave Izetbegovića na RTRS " da je došlo vrijeme da Bošnjaci imaju svoju državu", koje neodoljivo podsječaju na unitarizam.
Čak i na ovom forumu pojedini forumaši, a da ne govorim o komentatorima pojedinih članaka na sa x com, ne donode dobro afirmaciji bosanskohercegovačke ideje. Ove tzv. BH patriote, koje ustvari govore riječnikom bošnjačkih nacionalista, nimalo nisu dobronamjerni prema multietničkom društvu. Također primjetan je šešeljizam, gdje pojedinci kao dežurni komentatori svega i svačega, dovode u pitanje nacionalni identitet BH naroda. Pa kao što smo po Šešelju svi Srbi, triju vera, neki konstantno ponavljaju da smo Bošnjaci tri vjere. Iako je možda tako bilo po oba pristupa, od tog vremena je prošlo 250 godina, i danas u BH imamo tri dominantna naroda Bošnjake, Srbe i Hrvate sa razvijenom nacionalnom sviješću.
Dodiku konačno treba reči, da je njegov riječnik inicirao vandalizam u Višegradu, i pitati ga jel u takvu RS da se vraćaju Bošnjaci i Hrvati. Treba mu staviti do znanja da predstavnici bošnjačkog naroda, neće dozvoliti da se na jednom segmentu javnog radiotelevizijskog sistema, deaju šovinističke izjave prema bošnjačkom narodu. Treba mu reči da će bošnjački delegati u vijeću naroda sve zakone blokirati, kao reakcija na blokiranje državnog parlamenta. I kazati mu kada se već bojite preglasavanja i govorite kako je to neprihvatljivo, zašto je prihvatljivo evidentno preglasavanje u NSRS.
On je klasični populista, koji u patološkoj želji da ostane na vlasti, postao novi Karadžić, koji je zapjenio u lažno srpstvo, koje više sramoti nego što koristi srpskom narodu. Ali to Srbi trebaju da riješe, i to onaj milion Srba u BiH koji nije glasao za Dodika.
Međutim i kod nas se mogu izvaditi svakakve izjave, poput Cerićevih "kome ba da se mi prilagođavamo, nek se oni nama prilagođavaju" koje ni malo ne zvuče tolerantno niti u bosanskoheregovačkom duhu. Ili izjave Izetbegovića na RTRS " da je došlo vrijeme da Bošnjaci imaju svoju državu", koje neodoljivo podsječaju na unitarizam.
Čak i na ovom forumu pojedini forumaši, a da ne govorim o komentatorima pojedinih članaka na sa x com, ne donode dobro afirmaciji bosanskohercegovačke ideje. Ove tzv. BH patriote, koje ustvari govore riječnikom bošnjačkih nacionalista, nimalo nisu dobronamjerni prema multietničkom društvu. Također primjetan je šešeljizam, gdje pojedinci kao dežurni komentatori svega i svačega, dovode u pitanje nacionalni identitet BH naroda. Pa kao što smo po Šešelju svi Srbi, triju vera, neki konstantno ponavljaju da smo Bošnjaci tri vjere. Iako je možda tako bilo po oba pristupa, od tog vremena je prošlo 250 godina, i danas u BH imamo tri dominantna naroda Bošnjake, Srbe i Hrvate sa razvijenom nacionalnom sviješću.
Dodiku konačno treba reči, da je njegov riječnik inicirao vandalizam u Višegradu, i pitati ga jel u takvu RS da se vraćaju Bošnjaci i Hrvati. Treba mu staviti do znanja da predstavnici bošnjačkog naroda, neće dozvoliti da se na jednom segmentu javnog radiotelevizijskog sistema, deaju šovinističke izjave prema bošnjačkom narodu. Treba mu reči da će bošnjački delegati u vijeću naroda sve zakone blokirati, kao reakcija na blokiranje državnog parlamenta. I kazati mu kada se već bojite preglasavanja i govorite kako je to neprihvatljivo, zašto je prihvatljivo evidentno preglasavanje u NSRS.
-
nova_korisnica
#4403 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
blago Srbiji pa ima Dodika...
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=366058
zasto se nasim parama subvencionira auto-industrija Srbije???
- Mister Talibean
#4404 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne subvencionira se Punto parama poreskih obveznika Federacije sreco, vec parama poreskih obveznika Republike Srpske, kao i parama poreskih obveznika Republike Srbije, a sve to ide preko domacih banaka. Hocu i ja Punto za 5999 evra! Steta sto ovaj sporazum vazi samo za RS.nova_korisnica wrote:blago Srbiji pa ima Dodika...
-
nova_korisnica
#4405 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja koliko znam RS je dio BiH....sreco
- Mister Talibean
#4406 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jeste, ali to ne znaci da pare od privatizacije preduzeca u RS ili neka druga ekonomska rabota je vlasnistvo drzave, vec entiteta RS. Citaj malo zakone i ustav svoje drzave u kojoj zivis. Ekonomsko trziste u BiH je podijeljeno, postoje dve berze, imovina je podijeljena, kao i cjelokupna bh. ekonomija.nova_korisnica wrote:ja koliko znam RS je dio BiH....sreco
-
nova_korisnica
#4407 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mister Talibean wrote:Jeste, ali to ne znaci da pare od privatizacije preduzeca u RS ili neka druga ekonomska rabota je vlasnistvo drzave, vec entiteta RS. Citaj malo zakone i ustav svoje drzave u kojoj zivis. Ekonomsko trziste u BiH je podijeljeno, postoje dve berze, imovina je podijeljena, kao i cjelokupna bh. ekonomija.nova_korisnica wrote:ja koliko znam RS je dio BiH....sreco
bas tako..podijeljeno..i ovo samo ucvrscuje tu podjelu...ja koliko znam uprava za indirektno oporezivanje prikuplja pdv-a, koji se nakon povrata onima koji su ostvarili pravo i jednog dijela koji pripadne zajednickim institucijama, raspodjeljuje po odredjenom kljucu entitetima...
u ostalom, odakle ti znas iz kojeg sam ja entiteta???
- seln
#4408 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
OK, samo naprijed...u cemu je problem? Ako si u federaciji, odes do RS i narucis auto.Mister Talibean wrote: Hocu i ja Punto za 5999 evra! Steta sto ovaj sporazum vazi samo za RS.
-
Abacija
#4409 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa ako je pucanstvo u pc-u spremno da financira privatno vlasnistvo onda imaju blagoslov od mene. Samo nek vise ne pljuju po bivsoj Jugoslaviji kako je tada drzava uzimala vise od pola plate. Jer kad se saberu porez, subvencije ove, subvencije one, doprinos za zastitu ratnih zlocinaca ispade da im Dodo uzima vise nego sto je tad Juga uzimala. Nek stisnu pa odgovore da li se bolje zivjelo tad ili sad.Mister Talibean wrote:Ne subvencionira se Punto parama poreskih obveznika Federacije sreco, vec parama poreskih obveznika Republike Srpske, kao i parama poreskih obveznika Republike Srbije, a sve to ide preko domacih banaka. Hocu i ja Punto za 5999 evra! Steta sto ovaj sporazum vazi samo za RS.nova_korisnica wrote:blago Srbiji pa ima Dodika...
-
Zmaj_BiH
#4410 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
http://www.stavmagazin.com/sh/26/stav/375/
Stvarnost mracnog vilajeta zvanog rs.....
Svaki drugi komentar je suvisan....
- seln
#4411 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma, to je balijska propagandaZmaj_BiH wrote:http://www.stavmagazin.com/sh/26/stav/375/
![]()
![]()
![]()
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4413 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Zabrinut za vlastitu sigurnost
Dodik: "Loše se osjećam kad dođem u Sarajevo"
Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik je potvrdio da će Republika Srpska nastaviti da afirmiše Dejtonski sporazum "na način kako je to napisano, a ne kako neko tumači ovaj sporazum".
"Ja sam posvećen velikoj i pravednoj ideji srpskog naroda, koja se zove RS i spreman sam da budem žrtva", rekao je Dodik u emisiji "Arena", koju će beogradska televizija "Košava" emitovati večeras.
Premijer RS je istakao da mu je bezbjednost ugrožena i dodao da se veoma loše osjeća kada ide u Sarajevo, jer uvijek očekuje da se tamo nešto loše desi.
"Možda neopravdano, ali je stvorena takva atmosfera, brinem se za porodicu, dobijao sam prijeteća pisma", rekao je Dodik, poručivši da ga to, međutim, neće obeshrabriti da prestane da radi ono što je najbolje za RS.
Dodik je rekao da će Republika Srpska nastaviti da vodi politiku koja afirmiše principe Dejtonskog sporazuma, na način kako je to napisano, a ne kako neko tumači ovaj sporazum.
"Vratićemo se izvornim principima Dejtona, svidjelo se to kome ili ne. Mi imamo jasnu politiku i ona podrazumijeva da afirmišemo ono što je naše pravo dobijeno Dejtonom", rekao je Dodik.
Predsjednik Vlade je naveo da RS želi to da radi "na način kako je tamo napisano, a ne kako neko tumači".
Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.
"Ja sam mu rekao - dajte papir da potpišem da smo mi za NATO savez, jer smo mi već tamo. Nepotrebna je bilo kakva politika koja bi nas konfrontirala i time je stvar riješena", naveo je Dodik.
(SRNA)
DoDiiiiiiiiiiiii niTko NeSme da te Bije
DoDo DoDo DoDo 
Premijer Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik je potvrdio da će Republika Srpska nastaviti da afirmiše Dejtonski sporazum "na način kako je to napisano, a ne kako neko tumači ovaj sporazum".
"Ja sam posvećen velikoj i pravednoj ideji srpskog naroda, koja se zove RS i spreman sam da budem žrtva", rekao je Dodik u emisiji "Arena", koju će beogradska televizija "Košava" emitovati večeras.
Premijer RS je istakao da mu je bezbjednost ugrožena i dodao da se veoma loše osjeća kada ide u Sarajevo, jer uvijek očekuje da se tamo nešto loše desi.
"Možda neopravdano, ali je stvorena takva atmosfera, brinem se za porodicu, dobijao sam prijeteća pisma", rekao je Dodik, poručivši da ga to, međutim, neće obeshrabriti da prestane da radi ono što je najbolje za RS.
Dodik je rekao da će Republika Srpska nastaviti da vodi politiku koja afirmiše principe Dejtonskog sporazuma, na način kako je to napisano, a ne kako neko tumači ovaj sporazum.
"Vratićemo se izvornim principima Dejtona, svidjelo se to kome ili ne. Mi imamo jasnu politiku i ona podrazumijeva da afirmišemo ono što je naše pravo dobijeno Dejtonom", rekao je Dodik.
Predsjednik Vlade je naveo da RS želi to da radi "na način kako je tamo napisano, a ne kako neko tumači".
Komentarišući susret za američkim potpredsjednikom Josephom Bidenom prilikom njegove posjete BiH, Dodik je objasnio da mu je Biden rekao da podržava Dejtonski sporazum i RS, ali da je obaviješten da je RS protiv učlanjenja BiH u NATO.
"Ja sam mu rekao - dajte papir da potpišem da smo mi za NATO savez, jer smo mi već tamo. Nepotrebna je bilo kakva politika koja bi nas konfrontirala i time je stvar riješena", naveo je Dodik.
(SRNA)
- nuernberg
#4414 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lol huuuuu..... bem mu sve po spisku......pici wrote:Zabrinut za vlastitu sigurnost
![]()
![]()
![]()
(SRNA)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
DoDo DoDo DoDo
Stas u rajvoSa 2000000000 talibanaca.... opasan teren stas
- SanskiBiser
#4415 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Eeee, Dodo Dodo, a kažeš da je Rafi Gregorijan paranoidan tippici wrote:Zabrinut za vlastitu sigurnost
![]()
![]()
![]()
(SRNA)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
DoDo DoDo DoDo
Sad bi se moglo to nadgraditi pa reći da je Rafi Gregorijan paraDoDoidan tip
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
-
bosna123
#4417 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo se vi zafrkavajte pa ce biti k'o i sa Peppom...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4418 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U Dodilendu postoji jedno carstvo
U njemu caruje lihvarstvo
U njemu je sve lepo
U njemu je sve nežno
U njemu se Laktaš raduje
Tamo su KuČe od Marmelade
DoDi ima a ne krade
U njemu voĆke rastu
U njemu stada pasu
U Dodilendu se svi raduju
hajmo sad svi
U Dodilendu postoji jedno carstvo............
U njemu je sve lepo
U njemu je sve nežno
U njemu se Laktaš raduje
DoDi ima a ne krade
U njemu voĆke rastu
U njemu stada pasu
hajmo sad svi
-
zavrzlama
#4419 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nema dodiku nazad...srbija mu dala moc i novac ..e sad treba odraditi to ljudski....
Prije odlaska na Dedinje Dodik mora pokusati izvrsiti secesiju ili uvesti rs u izolaciju i politicki izdvojiti iz sastava BIH i otpoceti neke po velikosrbima razgovore o podjeli BIH jer srbi u rs-u ne zele povratak u BIH...sva ujdurama je oko moguceg ulaska BIH u Nato (citaj BIH USA protektorat) sad se pokusava da zaustavi taj proces, jer ako se kako velikosrbi planiraju BIH dovede u stanje nestabilnosti da ce to biti dovoljan razlog da Nato ne pozove BIH u svoj savez...usrana EU vise vuce BIH ka EU nego Nato ...zasto...nije tesko predpostaviti..
Prije odlaska na Dedinje Dodik mora pokusati izvrsiti secesiju ili uvesti rs u izolaciju i politicki izdvojiti iz sastava BIH i otpoceti neke po velikosrbima razgovore o podjeli BIH jer srbi u rs-u ne zele povratak u BIH...sva ujdurama je oko moguceg ulaska BIH u Nato (citaj BIH USA protektorat) sad se pokusava da zaustavi taj proces, jer ako se kako velikosrbi planiraju BIH dovede u stanje nestabilnosti da ce to biti dovoljan razlog da Nato ne pozove BIH u svoj savez...usrana EU vise vuce BIH ka EU nego Nato ...zasto...nije tesko predpostaviti..
-
sasa_t
#4420 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma ne brinu mene izjave Dodika nego me brine nereagiranje medjunarodne zajednice. Ono sta je evidentno je to da od osamostaljenja Kosova, EU, a pogotovo SAD imaju malo vecu toleranciju prema Srbiji i RS-u. E sad da li je neka kompenzacija u pitanju Bog zna, ali cinjenica je da Dodik nista konstruktivno ne radi.
Ima stvari u kojima je upravu, po pitanju decentralizovane drzave i sl. Ali ne moze biti u pravu izazivajuci moguce sukobe svojim nebuloznim izjavama.
Sto je najgore prodo je rafineriju i telekom, rafinerijom uvuko Ruse u svoj interes, pare na racunu.
U svakom slucaju zanimljivo.
Ima stvari u kojima je upravu, po pitanju decentralizovane drzave i sl. Ali ne moze biti u pravu izazivajuci moguce sukobe svojim nebuloznim izjavama.
Sto je najgore prodo je rafineriju i telekom, rafinerijom uvuko Ruse u svoj interes, pare na racunu.
U svakom slucaju zanimljivo.
- nuernberg
#4421 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
pici wrote:U Dodilendu postoji jedno carstvo
U njemu je sve lepo
U njemu je sve nežno
U njemu se Laktaš raduje
DoDi ima a ne krade
U njemu voĆke rastu
U njemu stada pasu
hajmo sad svi![]()
ah ah .... tebi je krivo radi voCnjaka...... :p a znas onu ciju su jaBke njegov kredit
Last edited by nuernberg on 16/06/2009 22:32, edited 1 time in total.
- Mister Talibean
#4423 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne moze, moras bas imati prebivaliste u RS da bih kupio Punto, moras im pokazati svoja dokumenta, licnu itd.seln wrote:OK, samo naprijed...u cemu je problem? Ako si u federaciji, odes do RS i narucis auto.Mister Talibean wrote: Hocu i ja Punto za 5999 evra! Steta sto ovaj sporazum vazi samo za RS.
-
sasa_t
#4424 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa nadjes nekog tamo da ti kupi...Mister Talibean wrote:Ne moze, moras bas imati prebivaliste u RS da bih kupio Punto, moras im pokazati svoja dokumenta, licnu itd.seln wrote:OK, samo naprijed...u cemu je problem? Ako si u federaciji, odes do RS i narucis auto.Mister Talibean wrote: Hocu i ja Punto za 5999 evra! Steta sto ovaj sporazum vazi samo za RS.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4425 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja fakat ne kontam otkud vam ova pravopisna nebulozaMister Talibean wrote:Ne moze, moras bas imati prebivaliste u RS da bih kupio Punto, moras im pokazati svoja dokumenta, licnu itd.seln wrote:OK, samo naprijed...u cemu je problem? Ako si u federaciji, odes do RS i narucis auto.Mister Talibean wrote: Hocu i ja Punto za 5999 evra! Steta sto ovaj sporazum vazi samo za RS.
off topic je, al me baš bode u oči.