Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
teuta06

#4401 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by teuta06 »

vjesticanametli wrote:
probook wrote:Ja se divim ljudima koji glume besplatne pokretne reklame za Krramar. Gledam danas jedan Audi naprijed drečavi plavi natpis kramar na rubu registracije, sa strane naljepnice i pozadi velika crna naljepnica na braniku (auto je bijelo) + drečava plava na registraciji :run:

:lol: :lol: :lol:
Porsche u SA isto kaci ofirno na sva auta koja odrzavaju.....ja sam im prije par god rekla da im saljem sva auta iz firme da sve vrate u 1bitno stanje ili fakturisem reklamu......rondali su i sve skinuli :mrgreen: mrs

prijatelj kupio auto u kramaru, naravno okvir za tablice kramar..... odvezao u porsche na servis... odmah porscheov okvir :lol:
vjesticanametli

#4402 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by vjesticanametli »

Raja ne konta da to kosta 8) zato sve skidaj sto nisu platili :-D
Bakir1

#4403 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

nekada je nipex imao tu politiku da sve aute koje kroce u njihov servis okiti svojim okvirima za tablice...
teuta06

#4404 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by teuta06 »

ma treba još kad odveze auto na registraciju da i osiguranje stavi svoj okvir,... 5 puta da se mijenja
nebogori

#4405 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by nebogori »

ma to za okvire ajd ok al naljepnice nikako ne mogu shvatiti da neko vozi
probook

#4406 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by probook »

nebogori wrote:ma to za okvire ajd ok al naljepnice nikako ne mogu shvatiti da neko vozi
Narod ne konta da bi kramar morao platiti godisnje X para da vozas njegovu reklamu. Ovako ima besplatnu reklamu
Optimist

#4407 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Optimist »

Bakir1 wrote:nekada je nipex imao tu politiku da sve aute koje kroce u njihov servis okiti svojim okvirima za tablice...
Beganovic u Zenici isto. Sluzbena auta koja su isla tamo na servis, vrate se sa okvirom tablica sa natpisom Beganovic, plus nazad jedna plava naljepnica sa njihovim imenom.
Sva su se takva vratila sa servisa osim mog. :evil:
Bakir1

#4408 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

ja kada sam u nipexu trazio svoje okvirove kaze bacili u smece, reko kojim pravom, kaze poslovna politika, e dobro reko 15% od servisa off poslovno :D
bilo je povuci potegni ali drskost na nivou....
Throttle

#4409 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Kakva poslovna politika da skida tvoje stvari s auta i baca :lol:
Matris

#4410 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

Evo jedno iskustvo kod Kramara, ali i kod Dalmi. Pretpostavljam da je ista situacija sa drugim auto kucama.
Nasao auto na OLX, kontaktiram auto kucu i ispostavi se da je otislo bas jutros ili prije dva dana, zavisi kako koje. Uglvnom svako koje pitam da se cini dobar deal je upravo otislo. U ponudi imaju 5 slicnih auta ali u stvari na stanju imaju samo dva od tih pet. Naravno ta dva sto imaju su najlosija od opreme, godine i kilometraze.
Poslije sam pogledao kad su objavljeni ti oglasi i vecinom su po par mjeseci stari. Oglas iz Marta ali eto bas jutros otislo. Znaci to je mozda prodano davno ali nece da updatuju da se cini da imaju vise auta te da popune vise rezultata na OLX. Nakon par dana i dalje ta vozila stoje kao dostupna.
Izgubio par dana uporedjujuci cijene auta po OLX koja ne postoje.
ado-šampion

#4411 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Gledaj njihovu stranicu. Ja sam gledao njihovu stranicu, auto koje me interesovalo bilo je "u dolasku" na njihovoj stranici i fakat je bilo u dolasku.

Ako nadjes neko auto da te interesuje telefon u ruke i nazoves. Kakav OLX kakvi bakraci, cudi me da oni tu uopste azuriraju.

Sjetih se kad sam ja bio tamo (u Sarajevu u salonu), navratio usput, raspitivao se za auto koje me interesovalo, on je isto prvo provjerio na stranici.
530i

#4412 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Evo lijepo je imati pomoć direktno od prodavača :D
Matris

#4413 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

ado-šampion wrote:Gledaj njihovu stranicu. Ja sam gledao njihovu stranicu, auto koje me interesovalo bilo je "u dolasku" na njihovoj stranici i fakat je bilo u dolasku.

Ako nadjes neko auto da te interesuje telefon u ruke i nazoves. Kakav OLX kakvi bakraci, cudi me da oni tu uopste azuriraju.

Sjetih se kad sam ja bio tamo (u Sarajevu u salonu), navratio usput, raspitivao se za auto koje me interesovalo, on je isto prvo provjerio na stranici.
Ja sam prvi put cuo za Kramara prije par dana. Ne bi ni znao da postoje da nije OLX. U vecini slucajeva prodavaci azuriraju OLX bolje nego vlastitu stranicu. Razlog je da na njihovoj stranici i ne dolazi niko, vecina prometa je preko OLX pa cemu je azurirati onda. Mozda u Kramara nije tako te vecina prometa im dolazi direktno ali ja prvo biram auto a onda kod kog je auto koje mi odgovara od tog cu ga i kupiti. Totalno mi je nebitno jel Kramar, Dalmi ili neko treci ako imaju auto koje mi treba.
ado-šampion

#4414 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

530i wrote:Evo lijepo je imati pomoć direktno od prodavača :D
O cemu ti zivota ti, ja ni ne zivim u Bosni. :?
UmaX

#4415 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by UmaX »

Pa zar nema Kramar i u Njemackoj. :-D
ado-šampion

#4416 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

UmaX wrote:Pa zar nema Kramar i u Njemackoj. :-D
Ima, ja guram biznis iz Njemacke. :-D
hladan.preminger

#4417 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by hladan.preminger »

ado-šampion wrote:
UmaX wrote:Pa zar nema Kramar i u Njemackoj. :-D
Ima, ja guram biznis iz Njemacke. :-D

de mi nađi dobar w204, 200+ps, 4matic, karavan :D
basicm

#4418 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by basicm »

Bakir1 wrote:nekada je nipex imao tu politiku da sve aute koje kroce u njihov servis okiti svojim okvirima za tablice...
To je vrh bezobrazluka
isx

#4419 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by isx »

Normalna pojava. Ali ne mogu shvatiti debile koji vozaju Kramar naljepnice i okvire za tablice godinama. Ja sam ih poskidao u roku odmah.
UmaX

#4420 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by UmaX »

Auto koje sam kupio (nije u Kramaru) jos ima naljepnice uvoznika, namjerno ne kazem "auto kuce". Kakva crna kuca. :-D

Ali me bas briga za to, ne pada mi na pamet skidat. A Kramar naljepnice su premiJum, pa to je u BiH veci statusni simbol nego novo auto da si kupio. :-D
mobsterc

#4421 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mobsterc »

Prilikom pregleda auta u kramaru, klima ne radi, kaze samo treba napuniti. Koja je garancija na to, kaze pregledano u nasem servisu, ako niste sigurni imate ovo euroherc osiguranje. Kupljeno oaigurano auto, te ustanovljeno da je hladnjak klime pukao. Zovi kramar, vele da se obrati euroercu. Euroherc opet da je "fizicki" kvar i da ne pokriva osiguranje. -800KM za popravku hladnjaka :)
530i

#4422 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Da samo treba napuniti napunili bi oni, al' dobro je to kako su znali drugi proći, iako standardan sistem zavale i petljanja, da je bio psihički kvar onda bi popravljali :D
sarajevo-x.com

#4423 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by sarajevo-x.com »

A oni pokrivaju samo ove duševne kvarove haman
Throttle

#4424 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Throttle »

Pa svaki kvar na klimi je "samo treba napunit". A nikad nije samo punjenje :lol:
Haris.ba

#4425 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Haris.ba »

mobsterc wrote:Prilikom pregleda auta u kramaru, klima ne radi, kaze samo treba napuniti. Koja je garancija na to, kaze pregledano u nasem servisu, ako niste sigurni imate ovo euroherc osiguranje. Kupljeno oaigurano auto, te ustanovljeno da je hladnjak klime pukao. Zovi kramar, vele da se obrati euroercu. Euroherc opet da je "fizicki" kvar i da ne pokriva osiguranje. -800KM za popravku hladnjaka :)
I pustices ih da se izvuku?
Locked